Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Windows 7 ---> Windows XP

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Re: Windows 7 ---> Windows XP

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
    Ами нормално, линукса е много юзър ънфрендли, например не можах да си подкарам опен гл а на едно сърверно ати и съответно Убунтуту вървеше като на пентум 3.
    Всичко което тръгнеш да инсталираш ти мрънка - нямаш библиотеки и какво ли още не - да ако разбираш няма проблем но ако си потребител няма да се оправиш.
    Да не говорим за липсите на страшно много софтуер, който масово се ползва. Фотошоп, Аутокад, Адобе пакетите и какво ли още не, да има заместители но какво от това - вършат нещо но не точно това което трябва.

За това Уиндоуса се ползва много, човка тук клик там и тръгва (някак си) няма значение как но е супер лесно за който и да е. Аз също бих го махнал и минал на линукс но не става. Пробвал съм.
    Аз без проблем минах на Убунту. Колегата де, аз гледах че бях скептик, не бях пипал грам. За 3 чАса, дали не беше и за по-малко. Сървърни приложения, всичките му там бази, мурафети, ORM и enterprise част. За GUI говоря, конзолите са ясни.
    Малко зор пуснах Eagle - платкаджийски софт за хобито ми, ама тръгна и той.
    Единственото, което нямаше за Линукс е един изчанчен софт за рисуване на UML диаграми. Преживява се.
    Фотошоп - има Gimp, не знам колко е заместител, то си е цял занаят. Но е мощен.
    Адоб - само reader ползвам, и Линукския е по-добър. Прави се на приятно разсеян и прескача защита на pdf от принтене, примерно.
    AutoCad за Линукс - ето http://blog.tsukev.com/autocad-linux-workstation.html

Goblin, сам се усетих после, че е линк, едитнах си стария пост и темата отишла нататък. Вероятно е трябвало да се сетя сам с това съобщение за отказан достъп на админ, ама както и да е. Другите проблеми остават.
    Последно редактирано от Rabin; 20-12-12, 18:00.

Коментар

От: Windows 7 ---> Windows XP

Първоначално публикуван от Dimitar.Dimitrov Преглед на мнение
      Значи вече утре ще го правя,че сега нямам дискове. Така като гледах как ми преинсталираха компа на 7-ца. Изглеждаше лесно и просто, сега да видим дали самичък ще мога да се справя към ХР.
      Имаше една приказка "Занаят да се учеше с гледане, кучето щеше да е касапин" . Та едно е да гледаш, друго е да го направиш. Не е невъзможно де... ама на мен примерно за една качествена инсталация ми отиват 2-3 часа.

П.С. Аз съм преминал на линукс. Проблеми нямам... Сега от него пиша... Жената и трябваха около 2 седмици, за да му свикне, и сега вече ги различава само по десктоп картинката...

Коментар

По тая логика - първия Win ми го инсталираха, и аз пак така кибик, после имам години опит с него. Та, след колко години опит цъкане да ми разправят колко било лесно с него - ами имало е време да се свикне.
        За 2-3 чАса преминах на линукски Еклипс, JBoss и цялата там сюрия. Беше инсталиран ОС - а. После инсталнах едно Убунту без да съм гледал. Както си се инсталва и Win - оправя се самО.

Коментар

Седмицата е писана за корпорациите, а не за домашните потребители и малките офиси.

Занимавам се професионално с поддръжка и личното ми мнение е, че е лоша операционна система.Нещо като Уиндоус 2000 едно време... преди да излезе ХР-то... осмицата пък е някакъв експеримент, какъвто беше лонгхорна.Тъй че, най вероятно истинския наследник на ХР ще е следващото издание, девет ли, десет ли, както там го кръстят.

Коментар

Първоначално публикуван от Frysco Преглед на мнение
            Седмицата е писана за корпорациите, а не за домашните потребители и малките офиси.

Занимавам се професионално с поддръжка и личното ми мнение е, че е лоша операционна система.Нещо като Уиндоус 2000 едно време... преди да излезе ХР-то... осмицата пък е някакъв експеримент, какъвто беше лонгхорна.Тъй че, най вероятно истинския наследник на ХР ще е следващото издание, девет ли, десет ли, както там го кръстят.
            Eвала, точно така го усещам и аз. ХР го харесвам като цяло, пиша го да не ме обвинят в пристрастност. Само с 64 битовата поддръжка не знам как е, имаш ли впечатления за ХР 64 бита?

Коментар

Re: Windows 7 ---> Windows XP

Защо?, според мен си е същата работа лично аз не намирам никакви проблеми, ХП то не виждам с какво е по добро.
              Аз също съм се занимавал с поддръжка ни Уиндоуси навремето и според мен 7 цата създава по малко проблеми отколкото ХП, върви по добре и не се самозадръства като ХП то.

Фотошоп - има Gimp, не знам колко е заместител, то си е цял занаят. Но е мощен.
              За хора занимаващи се професионално с това не вярвам да е заместител и на дали ще им върши работа, аз се оправям и с Пейнт така, че гимп ми е достатъчен.
              Ползвам почти целия пакет на Адобе и ми трябва, подкарах си всичко през wine даже и тема имаше но не върши работа. Така че останах на УИН и си сложих още една машинка до мен с Дебиан (с него съм си свикнал) Линукса е готин докато не се сблъскаш с някой проблем - тогава ти трябва повече от юзърски познания клик тук и там. Сърверните нещица то е ясно че под линукс нямат проблем, но там ти трябва една конзола и едно vi На мен специално ми е много по лесно да си конфигурирам нещата във файловете отколкото с човки в GUI

Коментар

Инсталирай си Линукс да не се мъчиш...
                Публикувайте отговор

Коментар

...Сърверните нещица то е ясно че под линукс нямат проблем, но там ти трябва една конзола и едно vi На мен специално ми е много по лесно да си конфигурирам нещата във файловете отколкото с човки в GUI
                  Пак да си кажа, че говоря за програмиране, с GUI и всичките му там мурафети. Имам си офис, имам си всичко, което ми е нужно, под графика много подобна на Win. Само много изчанчени продукти ги няма за Линукс. Конзола ползвам само когато деплойвам продукта в реални бойни условия, т.е. качване в нета.
                  п.с. Сещам се, че дори там не ползвам конзола, а качвам файловете под графичен ftp браузър, подобен на Windows Explorer. Конзолата ползвам единствено да ресетвам виртуалката.
                  Мисълта ми беше, че една от най-големите корпорации, при толкова кинти - са оставили бъгове да си късаш нервите. Един до друг компютри - пращаме си гигабайтове по Скайпа, защото шернати папки къде сработят, къде-не.

Коментар

Защо?, според мен си е същата работа лично аз не намирам никакви проблеми, ХП то не виждам с какво е по добро.
                    Аз също съм се занимавал с поддръжка ни Уиндоуси навремето и според мен 7 цата създава по малко проблеми отколкото ХП, върви по добре и не се самозадръства като ХП то.
                    ХР-то е по добро най вече с широко разпространеното ноу-хау за съпорта му.Нета е пълен със статии как се оправя това и онова.За седмицата няма почти нищо, поради което като ми се случиха няколко сини екрана, не ми остана нищо друго освен да преинсталирам... А иначе аз в лабораторни условия съм установил, че ако ХР няма разни скриптове и му изключа излишните сървиси да не се стартират автоматично, зарежда по бързо от седмицата при същите условия.След това вече, седмицата стартира програмите по бързо, но за мен е пренебрежимо малка разлика.
                    По наблюдения от моите си потребители в работата, почти всички искат седмица само защото е по нова.Единици са тези които имат наистина сериозни причини, най често заради драйверите и поддържането на смартфоните им.

Първоначално публикуван от Rabin
                    Eвала, точно така го усещам и аз. ХР го харесвам като цяло, пиша го да не ме обвинят в пристрастност. Само с 64 битовата поддръжка не знам как е, имаш ли впечатления за ХР 64 бита?
                    Ами да, сравнявал съм ги и имам усещането че няма никаква разлика от 32 битовия.Не ме е впечатлил с бързина.

Коментар

Първоначално публикуван от Frysco Преглед на мнение
                      Ами да, сравнявал съм ги и имам усещането че няма никаква разлика от 32 битовия.Не ме е впечатлил с бързина.
                      Ако ползваш приложения, компилирани за 32 битова архитектура - няма как да видиш разлика.

Коментар

И кое е ясно, че сървърните неща са под Линукс? Тази градска легенда ще е вечна, подобно на другата: "Кое е по-добро? АМД или Интел?"...
                        А легендата за яйцето и кокошката поне има отговор: първото е земноводното, после яйцето и на края кокошката...

Весели празници!
                        Публикувайте отговор

Коментар

И кое е ясно, че сървърните неща са под Линукс?
                          Всеки ползва каквото му харесва - легенда или не - за момента не смятам да заменя линук сърверите със Уиндоус.
                          Просто защото Уиндоуса не ми върши никаква работа (в моя случай) и не ми трябва нито една от технологиите му.
                          Същото е и с процесорите Скоро не съм пробвал АМД та но не вярвам да са им оправили греенето. Също и не вярвам да има по добър чипсет от интелския, това не е свързано с процесора но е свързано с крайния резулта, винаги съм имал проблеми с АМД даже в момента ми гърми драйвера на АТИ и няма оправяне.

Коментар

А дали защото трябва платени лицензи за Виндовс и хората се плашат?
                            АМД няма греене от 10 години - железен "калпак" имат...
                            Публикувайте отговор

Коментар

А дали защото трябва платени лицензи за Виндовс и хората се плашат?
                              Не е така - аз го имам платен целия им пакет. А за Линукса си плащаш на специалист така че разлика няма, подръжката на линук сървери на дали излиза по ефтино.

За АМД не знам - единственото АМД което ми е харесвало е АМД турион 64 (ако не се лъжа) имах го на лаптоп. Лично аз си залагам на Интел не само заради процесора а и заради дъната и чипсетите.

Коментар

Кои са големите "предприятия" с линукс решения където се налага сигурност, надеждност и безотказност?
                                Веднага се сещам за Български пощи, дето гръбнака им е под Windows, като не става дума за гишета и канцеларии, а за сървъри, мървъри, блейдове, ...МАН, WAN... квото човек си пожелае... Не че нямат спецялисти и не могат да спестят левове заради лицензи (да не се лъжем - и това е перо)...
                                Публикувайте отговор

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X