Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв телефон (смартфон).

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Аз по принуда взех Самсунг от серията ултра - за 2 бона от онези с писалката... Принудих се заради работата и писалката.На всичкото отгоре ми набутаха и оригиналния калъф онзи дето показва инфо без дисплей.
    Приятно съм изненадан. Работи отлично - батерията държи 2 дни дисплея е отличен бърз е... безжично зареждане бърз интернет - бъкан с екстри...
    С чиста съвест можа да кажа че превъзхожда айфона по доста параметри.
    И калъфа - не бях виждал такъв калъф и съм много приятно изненадан.

Коментар

• Veselin Monkov
      Veselin Monkov коментира
      Редактиране на коментар
      Моя е простия s23. Без + или ултра. Обаче всяка вечер го зареждам. Много вероятно е, че от него си пускам нет за вкъщи - лаптоп, 2 принтера и телевизор. Понякога и с блутут към слушалки или саундбар. Заглеждал ли си какво имаш включено когато изкарва по 2 дена?

• Veselin Monkov
      Veselin Monkov коментира
      Редактиране на коментар
      sparkybg до скоро и аз мислех така за бързината. Но приятел тръгна да превежда с камерата и доста стар телефон, и преведе ред-два най-много. В същото време S23 превежда и ситните редове в описанието на турски раундъп за две секунди с една снимка.

• sparkybg
      sparkybg коментира
      Редактиране на коментар
      Причината е камерата и евентуално софтуеrа, не скоростта на телефона. Да, вероятно S23 ще разпознае текст примерно 2 пъти по-бързо от новия ми Redmi note 13 pro 5g или 5 пъти по-бързо от 5 годишния ми Mi Note 10.
      Да, ако често ми се налага превод със снимане в голям обем,ще търся бърз телефон, освен и с добра камера. Зачита се. Само дето до сега не съм го правил нито веднъж.

ПП: Пробвах. Телефонът ми за 600 кинта се справя повече от чудесно. След малко ще пробвам 5 годишен телефон, струващ тогава 600 кинта. Общото между двата е че и двата имат прилични камери.

ППП: Пробвах с Redmi Note 9 pro, на около 5 години, точно 7 пъти по-бавен от S23. Малко по-тегаво се справя с разпознаването в реално време спрямо сегашния ми Redmi Note 13 Pro 5G, но нула проблеми при разпозанване ако се щракне снимка.
      Последно редактирано от sparkybg; 05-05-24, 12:52.

• На въпроса: "Какъв смартфон?" имам цели три (и половина) отговора:
    1. НИКАКЪВ. Ако можеш да си го позволиш.
    2. Служебен. Какъвто дадат. И нищо лично през него. Не става въпрос за параноя, а за елементарно избягване на проблеми, когато смениш работата.
    3. Китайски. Като за беден човек.
    3а. Какъвто са ти подарили.

Коментар

• Veselin Monkov
      Veselin Monkov коментира
      Редактиране на коментар
      Съвета е като да си светиш със свещи в 21 век. Смартфоните предлагат страхотни безплатни улеснения. Е, ако жевееш на село и не мърдаш от там едва ли ще ти трябва преводача или някоя навигация. Някои приложения, като Waze и запис на разговори (забранена и подтисната функция, но има чалъми) са ми спестявали реални пари.

• ezhko
      ezhko коментира
      Редактиране на коментар
      Преводачът не ми трябва, защото съм си размърдал задника да понауча чужди езици и да ги практикувам в съответните държави. Там, където ми трябва навигация, ГСМ-а не върши работа. В трафика не се вра, а го заобикалям принципно. Хем виждам и интересни неща, за които никой не е платил да се появят във виртуалния свят, където все повече живее човешкото стадо. И гледам да общувам с хора, за които не ми трябват адвокати и специални разузнаввателни средства...
      Правилната аналогия е да ползвам слънцето, вместо кварцовата лампа в козметичния салон. И да изляза в парка, вместо да давам пари да дишам прахта от пътеките във фитнеса.

• Аз пътувам доста, сега съм в Швейцария. Ако пък толкова не ми дреме какъв ми е телефона и какво прави, спокойно за няколко минути разговор и пратени няколко снимки на Вайбър тук ще ме одрусат 100 лева. Да не говорим, че всичкият транспорт, хотели и плащания минават през телефона. Тъпото Шаоми сигурно няма някои от бандовете на 4G-то тук, защото се връзва само 3G и то за оператори, които взимат 23 ЛЕВА за МБ...
    Та питам телефон, който има всички честоти из Европата и по нататък ако може.

Коментар

• В крайна сметка си взех OnePlus 12. Разцъквам засега пък да видим...

Коментар

• Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
        Аз пътувам доста, сега съм в Швейцария. Ако пък толкова не ми дреме какъв ми е телефона и какво прави, спокойно за няколко минути разговор и пратени няколко снимки на Вайбър тук ще ме одрусат 100 лева. Да не говорим, че всичкият транспорт, хотели и плащания минават през телефона. Тъпото Шаоми сигурно няма някои от бандовете на 4G-то тук, защото се връзва само 3G и то за оператори, които взимат 23 ЛЕВА за МБ...
        Та питам телефон, който има всички честоти из Европата и по нататък ако може.
        Вземи нещо, което поддържа esim и си решаваш всички проблеми.
        Аз бих взел някъв Самсунг, или S-ка втора употреба с гаранция - доста си троша телефоните и над 1к лв за телефон е безмислено
        Ето ти списък с esim съвместими:

https://yesim.app/compatible-devices/

Коментар

• Първоначално публикуван от Гаврил Груев Хлътев Преглед на мнение

Вземи нещо, което поддържа esim ...
          Нашите оператори ще ми пратят ли есим ако си строша телефона в чужбина?

Коментар

• Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
            Нашите оператори ще ми пратят ли есим ако си строша телефона в чужбина?
            Разбира се - правено и пробвано.

Коментар

• Привет! От 2019та като си купих Huawei P30 Lite и още карам с него, за този период отнесе една смяна на батерия и толкоз. Но за годините душманска експлоатация понесе щети по дисплей, стъкления корпус отзад и т.н. А все беше с кейс и стъклен протектор. Камерата има събрана влага и от там качеството на снимката стана като на нокия от преди 20 години. Занесох го на майстор и като се почна едно мън, мън , мън.... и си казах ясно ще се купува нов. Иначе си работи без ядове, нито забива нито нищо. Та фаворитите са ми пак същия п30 лайт ама дуал сим или п40 лайт дуал сим едното 210-220 лева нов, другото , по -новото 230-40 в емаг. А другият ми фаворит е Samsung Galaxy Xcover 7 има го и дуал сим и с 1 симкарта, това със слотовете драма ли е ? Кефи ме това да мога да си извадя батерията сам, да не вдигам кръвно всеки път като го изтърва и т.н.Вярно има си и удароустойчиви кейсове, ама с моя начин на живот виждам как как следващия евентуално huawei ще го натроша. Търся нещо , което ще ми служи следващите 5 години без ядове, ако знам , че на тоя самсунг само батерия ще му сменям, да се мятам на него..... Единствено ме притеснява това извращение, дето новите телефони пристигат без зарядно и да не е usb -c към usb -c. А сегашния huawei да си го пазя за резервен. При тия капсулованите смартфони отразява ли се на батерията дългото седене изключен?
              Последно редактирано от Joca; 25-01-26, 18:04.

Коментар

• Защо гледаш толкова стари модели? Между p30 и p40 разликата е че по "новия" Няма андроид. Иначе ако вземаш p30 по добре гледаи PRO. Но не мисля, че е добра идея да се взема телефона на 5 години и да очакваш да кара още 5. Софтуера се мени, android-a се мени. Има голяма вероятност приложенията ти в един момент да спрат да работят....
                Та според мен си вземи нещо по ново нисък клас...

Коментар

• Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                  .....да се взема телефона на 5 години и да очакваш да кара още 5. Софтуера се мени, android-a се мени. Има голяма вероятност приложенията ти в един момент да спрат да работят....
                  Та според мен си вземи нещо по ново нисък клас...
                  ...дори да вземеш скъп телефон това пак важи с пълна сила.

Аз ползвам грозни но добре защитаващи калъфки и вече трети тел. сменям заради софт. Предишния, в перфектно техническо здраве, отиде в шкафа защото спря да ми отваря банкирането.
                  Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                  Вальо O888557Ч7Ч
                  Silverado 1.3 i

Коментар

• Имам едно шаоми висок клас с наскоро изтекла гаранция.Жената го ползваше та е запазено.
                    Ако имаш желание можем да измислим нещо за цена.
                    Няма страшно в умирачката...
                    Страшното е да си жив!...

Коментар

• Glow
                      Glow коментира
                      Редактиране на коментар
                      Кои модел?

• slatanic
                      slatanic коментира
                      Редактиране на коментар
                      13TPro по спомен...

• В днешно време освен ако не си ежко,телефона е необходимост. Страшно много комуникации и удостоверения минават през него. Имам камара карти и акаунти . За това сигурността ми е на първо място . Малко телефони могат да се похвалят, но не и китайските.
                    Лидер е аифоня но и цената е дебела. Не могат или не искат да пуснат евтина сигурна версия. Но пък за сметка на това имат най дълга поддръжка.
                    След тях най си заслужава пиксел. Примерно миналогодишната 9а от немско е около 350Евра. От андройдите този е с най дълга поддръжка и добра работа. Особено ако не го качулиш.Imam pixel 6a който още получава всички ъпдейти. и работи като куче.

Коментар

• drukman
                      drukman коментира
                      Редактиране на коментар
                      Не си помисляй, че другите не са така. В тази насока разлика няма. Купуваш си нов когато излезе съобщение, че новия банков софт не работи с твоята версия. .... а тя е последна за твоя модел.
                      Съвременна работа. нЕма лабаво.

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
                      ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
                      Редактиране на коментар
                      Смени си мястото от което слушаш. Ползвам два ябълкофона, един служебен и един личен. Служебния на 10 години , личния на 6 . Да на десетгодиншия , миналта година почнаха да не му работят някои приложения , като лидъл и кауфланд например , ама аз вече не ги ползвам . На по-"новия" всичко му работи , че даже получва още ъпдейти . Цената , под 200 евро .

• drukman
                      drukman коментира
                      Редактиране на коментар
                      Кое място да сменя? На банката или на вилата?
                      Те моите не са по-нови от твоите. Последно ми сдаде един 5S. Замина заради банката. Лидъл и Кауфланд не ги знам кои са.

• Ulefone - от наблюдения на приятел. Желязна машина. Малко тежък, ама няма пълно щастие
                    Панайот Бърдарски
                    0887 60 77 22

Коментар

• Благодаря за отзивите! Ама не съм нито инфлуенсър , нито IT . Ползвам един уейз, спотифай,там музичка а у, лидл , кауфланд и там, колкото вляза в интернет и туй то в общи линни и п30 лайта си ме устройва като възможности.... Сега другия дерт идва с договорите към операторите. Баба от едно 15+ години ползва някакъв план към глобул ли, теленор ли не им знам там имената с постоянните смени , по който плаща нещо от рода на 5-6 лева на месец за телефон, сега разбира се търгашите й са се обадили за подновяване на договора, а имах аз преди известно време взаимодействие с КЗП по повод на тия господа,по повод на това , че не ми дадоха хартиен договор, защото "такава била политиката" ,но там беше лафче със служителите кого как минали - една баба на 92 де й нашили сметки с всичките му там екстри, а тя женицата с нокия с фенерче и т.н. в крайна сметка след като им споменах в йетел въпросната комисия, получих хартиен договор. Та питането ми е следното - как да си го постелим, щото на баба нито мобилен интернет й трябва нито роуминг, нито не знам колко неограничени добавчици, дето тя и да иска не може да ползва, ще отида с нея разбира се в йетел, щото те туй чакат - някой възрастен човек да го изпързалят.....но и аз не съм много запознат....
                      Последно редактирано от Joca; 26-01-26, 18:49.

Коментар

• Asen Kushlev
                        Asen Kushlev коментира
                        Редактиране на коментар
                        Не прави нищо, договора е безсрочен. Преди 10-тина години се усетиха с тия договори, сега си на някаква дебела тарифа, но за 2 годишен период си на промоционална цена. Като минат 2-те години сам ще искаш да подпишеш. Но на старите не е така, приятел беше така с Глобул. Заплашваха го, че ако не прподпише незнам си какво. Но си кара така. Накрая си смени плана сам, просто тоя вече беше морално и технологично старял. И да го спрат не губиш нищо, за час баба ти ще е с нова карта.

• Joca
                        Joca коментира
                        Редактиране на коментар
                        Благодаря! Значи сега каква е идеята, не отиваме въобще в йетел и от там нататък какво?

• trav
                        trav коментира
                        Редактиране на коментар
                        До сега изгодна оферта, план и телефон в оператор не съм видял.
                        Накрая пак излиза дебело.

• Снимах договора. Тая страница достатъчна ли е за тълкуване? Оказа са, че не е баш така както баба каза. От това което чета разбирам, че изтича първоначалния срок на 12.02.2026, и какъв им е зора тогава да ходим сега края на януари? Засега никъде няма да ходим. Как да процедирам?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 18,038 в 21:09 на 10-02-26.

Зареждам...
                      X