Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой е най-подходящия мобилен телефон за оффроуд?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Първоначално публикуван от V93
    Ей с това даже дядото се научи да работи.
    вярно е щом баща ми успява да се обади и да му се обадят със сигурност няма да имаш грижи, но пък няма камера, а тоя бенк-сименс дето Novice го предлага е около 600 лв. незнам дали Стефан ще е доволен, по-добре една нокиа 5140 (има ги по 150 лв.) и един фотоапарат ще се върже всичко около 350 лв.



    http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/view.php?id=808
    no signature no problems

    Коментар


    • Първоначално публикуван от Стефан
      )) Лесно ви е на вас За мене това е жива борба. Мобифона го имах от миналия век, и така и нито се научих, нито ми потрябваха всичките му функции. Пробването ще е странно занимание в моя случай)))
      Представи си изблещен идиот с проточена лига и мърдащи устни, който съсредоточено мисли страшно втренчен в копчетата едно по едно. И на всеки три минути нерешително натиска по някое. После изпада в ужас от резултата.
      Това не е нищо. При нас в магазините идват разни хора и казват - Добър ден, искам 100 безплатни SMS-и - за подарък.

      А и ти не се "прави" - ние винаги казваме , че за да продаваш един телефон не е нужно да му знаеш тактовата честота на крайния усилвател - а ти сигурно я знаеш
      Nissan Patrol Y61

      Коментар


      • )) И сигурно ги искат загънати в шарена хартийка и с букетче теменужки?)
        Бе аз и междинната знам, ама тва с нищо не ми помага като се сблъскам с тая страхотия) Копчета, менюта, страшилки секви ... Неразбираеми въпроси ... Некъф ужъс, некъф атъ!

        Коментар


        • Няма да е 600 лв.
          Nissan Patrol Y61

          Коментар


          • Ау! Не бе момчета, за такива пари за съжаление и дума не може да става. И не е искам-не искам, просто ги нямам(((

            Коментар


            • Първоначално публикуван от Стефан
              Ау! Не бе момчета, за такива пари за съжаление и дума не може да става. И не е искам-не искам, просто ги нямам(((
              най-добре озаглави темата "някой има ли излишен телефон с камера?" адски много хора страдат от манията постоянно да си сменят телефоните
              Моят първи тел беше Нокиа 6110 и още работи /мисля, че е над 7 годишен, струваше 800 марки на времето /... Има 2-3 черни черти на дисплея откакто тъста ми го изпуска в рибарника преди година само съм му сменял батерията - сега с батерия от 6210/който също е много здрав и доста по-лек и тънък /

              аз не съм привърженик на тел. с камера - защо според вас хората не ядат с Швейцарски ножчета, а си купуват отделни ножове, лъжици и вилици?
              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

              Коментар


              • Всички суперлативи за МЕ 45 са му малко. Този апарат наистина е дуракоустойчив, но както всички изброени уж по екстремни модели нищо не го прави подходящ специално за оффроуд. Тук основния проблем е липсата на обхват на много места в гората. И доколкото в българия, ако човек не е смъртно ранен и пеша може да стигне до някое хълмче с обхват, то при по сериозни експедиции обикновен GSM си става само за будилник
                Според мен има няколко по специализирани вариянта, които са малко по недостъпни, но ако човек търси сериозно решение трябва да се помисли и за тях:
                1. Сателитен телефон - иридиум, инмарсат или турея - апарата струва между 500 и 1000 Е, а разговорите вече не са толкова безумно скъпи(по дискавъри текат реклами за 50 цента на мин.).При различните системи, като цяло трябва да се прецени в коя част на света ще се използва телефона. iridium има 100% покритие на земното кълбо, включително и полярните области. Качеството обаче май е по слабо (на връзка, не говоря за апаратите) а цените са по-виоки. Другите не покриват цялото земно кълбо, но така или иначе и с най добрия джип е малко вероярно да стигнем непознат континент и да сме неприятно изненадани. Ето един хубав сайт за ориентация с цени и др.
                [color=blue][color=blue]http://www.humanedgetech.com/shop/home.php
                2. NOKIA THR 880 i - това е нещо като 3 в 1 GSM, радиостанция и GPS. Моделът е предназначен за спасители, полицай, спецчасти и т.н На вид телефонът е като тези от зората на мобифоните, но в действителност е много съвременен. Има огромна батерия, Истинска радиостанция - не push to talk или нещо такова а независима радиостанция - т.е и да няма покритие имаш връзка, ако не с целия свят то поне с тези които са наблизо. Сиситемата може да се конфигурира с базова станция - thetra - и да се програмират различни варианти за комуникация между различните апарати. И GPS който освен че ти показва координатите позволява и следене от другите в мрежата. Това би бил идеалния прибор има само един проблем - не се продава на свободния пазар. Не е секретна военна техника или нещо подобно - просто се продава на организации при определени условия. За цена ??? Ако някоой има повече информация за възможността да се закупи такава техника нека сподели.
                3. Малко по лек вариянт - GARMIN - GSM с хубав GPS и много добра батерия.
                Ами това е от мен, не съм специалист в мобилните комуникации и бих се радвал да видя по-компетентни мнения за такива средства, но не само за това коя от тутурутките на пазара може да вибрира в чаша кока кола и коя не. Че ако взема да разказвам за МЕ45.....
                Technical Rescue Direct - life lies in courage
                http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

                Коментар


                • Да, на юг и югоизток никой от операторите го няма. Фукльовци.
                  За тетрите чух че струват 1 000 долара и изглежда никога няма да станат по-евтини. А и надали човек може да влезе в мрежите им ако не е служител. Па и в коя. Двете министерства взеха рушвети от различни тетри, та сега няма ни една мрежа, че и тия си пречат. Като радарите.
                  Да, Сименса дето ми дадоха Братята верно е МЕ45. Менютата му за мене са кошмар, ама аз не съм показател) До сега само го изпуснах веднъж на камъните. Подскочи два пъти и спря да си го взема, това беше. Пее, свири, свети като преди. И драскотини няма.
                  А, обаждат ми се все разни дето не ща да ги чувам, ама това май не е от телефона.

                  Коментар


                  • Абе за цените и аз от общи съобръжения не очаквам да струва по-малко, но това си е сериозна играчка. А хората за по толкова пари си купуват цветни дисплей, полифонии и камери с нам си колко мегапиксела и леща като главата на кърфица, така че 1000$ си е савсем в реда на нещата според мен. Ако ти трябва повече от 1000 гущера си го купуваш, ако гущерите ти трябват повече, чакаш да поечтинее, но на тази техника цените не падат като на мегапикселите
                    А за това че трябва да си служител, ако имаш предвид от МВР мисля че не е така, защото съм виждал частни охранителни фирни с такива. Според мен и клуб може да си закупи, но не един телефон, а някаква минимална конфигурация на цялата система.
                    Technical Rescue Direct - life lies in courage
                    http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

                    Коментар


                    • Както разбирам в това има прилични телефон и ГПС и скъпо радио. Произвежда се в мизерни количества. Значи няма да поевтинее(((
                      Кво да го правиш, скъпите профиинструменти са си скъпи.

                      Коментар


                      • Казах ви има един модел (вече доста стар Ериксон 310s), другите само GSM-и нервно пушат в ъгъла от гледна точка на издържливост...
                        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

                        Коментар


                        • стига бе.......

                          в света са правени само 2 добри оутдоор телефони (кат изкл. някои дет се намират само за японския пазар)
                          това са Нокия 6250 (най доброто досега) и може би донякъде ериксон Р 310.
                          сичко друго е майтап.винаги съм си купувал само защитени телефони (лаптопи и часовници също).маниак съм да знам всичко за тях..
                          сега съм с 5140и ама си е детска играчка сравнвние с 6250.никога няма да си простя че едно време го продадох.викам си новите и те са добри.да бе...
                          та квот и да се говори....
                          СМЕНЯМ СИ новата нокия веднага за стар читав 6250!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                          висете отпуснато

                          Коментар


                          • Re: стига бе.......

                            Първоначално публикуван от dhx
                            СМЕНЯМ СИ новата нокия веднага за стар читав 6250!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                            Eто ти една обява:

                            Nokia 6250
                            Цена 160 лв.
                            Експлоатация нов
                            Коментар телефонът е на 3 години, но е ползван активно много по-малко. оригинални панели и оригинална батерия(Li-Ion 1200 mah - 5-7 дни работа). С 2 резервни капака и щипка за колан(всичко оригинално от комплекта. Обичайните издрасквания около дисплея.
                            Изключителен апарат, много рядък и без аналог. За ценители и екстремисти. Не ползвайте мейла.
                            За контакти 6310i
                            Рейтинг няма » класирай участника
                            Телефон 0887564335
                            Email tttk@abv.bg
                            Град София
                            Публикувано на 14.09.2006 09:48
                            Видяна 25
                            http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

                            Коментар


                            • мерси

                              мерси за обявата.аз я намерих също днес малко по-рано.телефона ми е вече в джоба!!!!!!!!!!
                              не е перфект ама ще го дам на ниакое добро сервизче и 6е стане...
                              мноо се кефя на 6250.
                              това си остава единствения оутдоор телефон.
                              моя 51400И го остаам да се продава........
                              висете отпуснато

                              Коментар


                              • прочетох назад....

                                прочетох назад и видях доста странни мнения...
                                на някой от твърденията ето някой факти:
                                Нокия 6250 според производителя може да се потапя в вода 0,5 метра до 1 минута. и това е единствения произвеждан масово телефон досега които е водозащитен... досега.......
                                Защото Касио вече имат G'z One Type R !!!
                                от миналата година го има в Япония ама за европа още го няма....
                                който иска да види истинска техника... се разтърсете в нета....
                                това е уникален телефон.и го правят пичовете дет праат джи шока...
                                а аз съм в процес да се уредя с един....
                                висете отпуснато

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X