Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за 2G/3G покритие в България.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос за 2G/3G покритие в България.

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
    Някак между капките мина тоя абзац...
    Тъй като ме заинтригува, да попитам - да разбирам ли че е практика служителите в магазините да говорят безнаказано всякакви глупости?
    Те да бяха само глупости. Служителите в магазините нямат абсолютно никакви скрупули да лъжат.

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
      Боб не е ли нещо като група в Ментел?
      Общо взето да.

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
        Боб не е ли нещо като група в Ментел?
        Би трябвало да имат такова покритие, като на М'тел, според служителите в офиса,където питах, но чакали от нас клиентите обратна информация .......Е сина ми ще е сред опитните зайчета вече и ще рапортувам....За Пловдив "клипчетата вървят "...
        Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

А,ако знаете,каква драма е работата на касовите апарати по селата?Почти навсякаде проблем с глобул в общ.Руен
          Nissan Terrano II TDI 2700 2002g. avtomat - три вратичко.... )
          ".....ама сега пазара е пълен с джипове де, на тях даже JEEP пише ....."

Коментар

Първоначално публикуван от swartalf Преглед на мнение
            Може ли да помоля за разяснение къде е проблема, понеже ми стана любопитно?
            При нормалните телефони приемника се настройва на контролния канал на най-силната БС (доста грубо казано, играят още 10ина параметъра) и прави основно две неща - слуша пейджинг групите (за входящи повиквания, СМС-и), които са през определен интервал и следи списъка на контролните канали на съседните БС, като от време на време се настройва на тях за да измери нивото. Ако е по-силно на някой от тях, телефона се пренастройва на него и горното започва отново.

При дуал СИМ телефон приемника е един и за да може да следи едновременно два контролни канала се пренастройва от единия на другия. Кофтито е, че пейджинг групите може да съвпаднат (операторите имат лошия навик да синхронизират само собствената си мрежа и нехаят за настройките и синхронизацията на конкуренцията ) и тогава телефона може да пропусне пейджване. Резултатът е пропуснато повикване.
            После идва упражнението със следене на съседните и вместо да следи само на един оператор (макс 32 съседни БС), трябва да следи два пъти по-дълъг списък... Това за 2G.

При 3G е по-лесно, защото честотата е една на оператор (в общия случай) и няма толкова скачане насам натам, ама пък има въртене на едни кодове. Докато покритието е добро, обаче. Ако на единия оператор загуби покритие телефона започва пълно сканиране на обхватите, които поддържа (няколко стотин канала) за да си намери мрежата и в същото време се връща на контролния канал на другия оператор за да си слуша пейджинга там. Ако и двата оператора загубят покритие започва търсене на 2 игли в купа сено.

А бе малко като вица за девойката и моряка, машиниста и летеца.

Добре си е моряка - връща се от плаване и девойката го чака на брега.
            Добре си е машиниста - връща се от път и девойката го чака на гарата.
            Добре си е летеца - връща се от полет и девойката го чака на летището.
            Само на девойката не й е добре - тичай на гарата, тичай на пристанището, тичай на летището...
            По-добре в Хайлукса, отколкото в хайлайфа...

Коментар

Ми....

Телефона е вече наличен (Runbo Q5), картите - тоже (М-Тел - 3G, Виваком - 2G). Остава windawrrior-ханъм да реши, че ми се ходи на разходка и ще докладвам резИлтатите.
              Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

В сайта на Runbo пише, че поддържаните 3G обхвати са "WCDMA 850/1900/2100 MHz". Виж в книжката на телефона дали е така. Ако не поддържа 900 MHz из горите няма да имаш 3G.
                Другото предимство на 3G 900 MHz, е че при равни други условия (една и съща БС, антена и мощност на излъчване) има по-голямо покритие от GSM 900 поради по-добрата чувствителност (работи при по-ниски нива на сигнала) на приемника за тази технология.

Коментар

Първоначално публикуван от VHS Преглед на мнение
                  В сайта на Runbo пише, че поддържаните 3G обхвати са "WCDMA 850/1900/2100 MHz". Виж в книжката на телефона дали е така.
                  На стикера с описанието (на кутията на телефона) пише същото. Явно няма пълно щастие

П.С. То нямам право и да мрънкам де, щото си поръчах и си платих орязаната версия на телефона (Q5-S/Lite), а бай Китаец поради незнайни за мен причини ми прати пълноразмерната версия. Та пак съм напред с материала....
                  Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Липсата на UMTS на 900, противно на твърденията на няколко измислени търговци на 3Г модеми, е много неприятно извън градовете.
                    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                    Вальо. О888 557Ч7Ч
                    Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение
                      Някой има ли наблюдения как е нета на 'ВОВ', може ли да каже от опит, че е 1:1 с този на М'тел?
                      Без никаква разлика.Едната ми карта е на Супер боб,имат пакет 500мв за 5 кинта.Ползват мрежата на Мтел.Тествах,всичко е ок.Недостатък е че като свършат тия 500 мб.нета умира на няква безумно ниска скорост,става само за нотификейшъни на разните му месинджъри.Плюс е че няма договор,като свършат мргабайтите може да си заредиш веднага нови 500.Може да се откажеш на следващия месец и тн.Аз съм доволен много от фасуляка,имам и втора Вива карта,като покритие са съпоставими с лек превес на Виваком.

Коментар

На търговци и продавачи вяра да нямаш. Не защото силно искат да те прецакат, а просто са отчайващо технически неграмотни. Вече 7 години откакто има 3G в България, още се намират тиквеници из магазините, които "препоръчват" да си заключиш телефона на 2G "защото хаби батерия". На някои пък с ток не може да им изтриеш не знам как набитото (може би пак с ток) в главите - "2G е да говориш, 3G е за интернет".

Коментар

... още се намират тиквеници из магазините, които "препоръчват" да си заключиш телефона на 2G "защото хаби батерия". ...
                          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:gsm.jpg
Прегледи:1
Размер:29.9 КБ
ID:5628897
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

На търговци и продавачи вяра да нямаш. Не защото силно искат да те прецакат, а просто са отчайващо технически неграмотни. Вече 7 години откакто има 3G в България, още се намират тиквеници из магазините, които "препоръчват" да си заключиш телефона на 2G "защото хаби батерия". На някои пък с ток не може да им изтриеш не знам как набитото (може би пак с ток) в главите - "2G е да говориш, 3G е за интернет".
                            За търговците - съгласен! За това, че на 2Г телефона Често харчи по-малко (особено в мрежата на Мтел която поне около нас е Много по-добре на 2Г от колкото на 3Г!) също е факт. Дори аз ползвам https://play.google.com/store/apps/d...ntelli3g&hl=en (иска рут и Xposed framework) за да си прехвърлям телефона на 3Г само когато ми трябва мобилен нет (обикновено съм на WiFi) и батерията ми живее дълго!

Коментар

Съгласен, но разликата е минимална. Имах предвид, че "препоръката" е останала от зората на 3G-то, когато покритието беше много рехаво и тогава батерията буквално заминаваше за часове. Сега не е толкова драматично, а и много зависи от начина на ползване. Най-големия консуматор на ток в смартфона е екрана. Аз съм спрял всякакви ъпдейти, прогнози за времето и т.н. Ъпдейт правя само през WiFi. Самото WiFi, GPS-а, Bluetooth-а, сензорите за ориентация също стоят изключени докато ми потрябват и телефона (Samsung Galaxy S3) издържа по 3 дни.

Коментар

И аз искам да си спра ъпдейтите но не знам как...
                                Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                                Вальо. О888 557Ч7Ч
                                Silverado 1.3 i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X