Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за 2G/3G покритие в България.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос за 2G/3G покритие в България.

Първоначално публикуван от infineon Преглед на мнение
    Ще проверя как стоят нещата и ще пиша. Сори ако съм те засегнал ама се дразня като някой напише еди кой си е гаден щото така..
    Не съм писал "щото така". Написал съм всичко конкретно.
    Ето картата която си купих тогава.....като ще проверяваш. Обаждането към Виваком е от телефона в подписа и е направено в деня на закупуване или предишния ден.
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

Аз съм се отказал отдавна от телефон с две карти, няма смисъл , ако са частни и двата. Ползвам Мтел, откакто беше Цитрон - нямам проблеми за разговори, ползвам много рядко 3G. Резервата ми е радиостанция или сателитен телефон.
      Show must go on!
      LZ1VES

Коментар

Ползвал съм и трите оператора и моето впечатление е, че Мтел и Виваком са "на кантар", а Глобул/Теленор (тествах преди доста години) беше много по-зле. Но всичко си е до конкретно място!

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Дву-симовите апарати са се доказали като свирепа мотика на местата с проблемно покритие даже само на единия от операторите. Произтича от начина им на работа.
          Може ли да помоля за разяснение къде е проблема, понеже ми стана любопитно?

Иначе по темата аз от около 2-3 години ползвам Лайново А820 точно по тази схема - карта за говорене + карта за интернет. Интернет картата ми е към Глобул/Теленор и смело мога да потвърдя всичко негативно казано за тях - в големите градове и тук таме около тях в България покритието е на Н+/Н (HSDPA, т.е. най-високата възможна скорост за 3G) но на всички останали места е пълна скръб - чакаш даже за една лека страничка само с текст по минута и нагоре. А ако има и картинки на сайта - няма смисъл дори да опитва човек...
          What Orwell feared were those who would ban books. What Huxley feared was that there would be no reason to ban a book, for there would be no one who wanted to read one.

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
            Не съм писал "щото така". Написал съм всичко конкретно.
            Ето картата която си купих тогава.....като ще проверяваш. Обаждането към Виваком е от телефона в подписа и е направено в деня на закупуване или предишния ден.
            Картата не беше необходима да я снимаш. Имах предвид че ще проверя дали има BTS която да е записано че обслужва селото. Ако адреса по договор ти е там, и нямаш обхват имаш пълното право да пуснеш жалба до тях и до КРС с която да искаш да ти прекратят договора без неустойки. Разбира се трябва да посочиш точно кога е бил разговора с техен служител на 123 за да докажеш че си бил подведен.
            Поздрави.
            Ники

Коментар

Картата не беше необходима да я снимаш. Имах предвид че ще проверя дали има BTS която да е записано че обслужва селото. Ако адреса по договор ти е там, и нямаш обхват имаш пълното право да пуснеш жалба до тях и до КРС с която да искаш да ти прекратят договора без неустойки. Разбира се трябва да посочиш точно кога е бил разговора с техен служител на 123 за да докажеш че си бил подведен.
              Поздрави.
              Практиката по въпроса (вкл. на хора от Форума) показва че това е неефективен подход. За българските Органи няма количествено понятие за услугата - формулировката на лицензите за телекомуникационна услуга е такава че 2Г за тях е "има обхват", интернетът не случайно е "до ХХ мегабайта в секунда". А и услугата е изобщо казано мобилна - всеки може да си измисли място където няма обхват и да го ползва като повод за претенции.

Коментар

......... Ако адреса по договор ти е там, и нямаш обхват имаш пълното право да пуснеш жалба до тях и до КРС с която да искаш да ти прекратят договора без неустойки. Разбира се трябва да посочиш точно кога е бил разговора с техен служител на 123 за да докажеш че си бил подведен.
                Поздрави.
                Баси. Ти за идиот ли ме взе?
                Аз само чукча.
                Вальо. О888 557Ч7Ч
                Silverado 1.3 i

Коментар

Някой има ли наблюдения как е нета на 'ВОВ', може ли да каже от опит, че е 1:1 с този на М'тел?
                  Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение
                    Някой има ли наблюдения как е нета на 'ВОВ', може ли да каже от опит, че е 1:1 с този на М'тел?
                    от опит никой не може да ти каже - цените им за интернет доскоро бяха стъписващи.

Коментар

...Или ще кажеш един човек в магазина каза че имало? Те са търговци, гонят брой активации и им е през оная работа дали реално има обхват.
                      Някак между капките мина тоя абзац...
                      Тъй като ме заинтригува, да попитам - да разбирам ли че е практика служителите в магазините да говорят безнаказано всякакви глупости?
                      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                        Някак между капките мина тоя абзац...
                        Тъй като ме заинтригува, да попитам - да разбирам ли че е практика служителите в магазините да говорят безнаказано всякакви глупости?
                        Аз ли да ти отговоря вместо него?

Коментар

Аз ли да ти отговоря вместо него?
                          Тц. Тъй като се вдигна пушилка по повод конкретен оператор, въпросът ми касае конкретно неговите служители, а не как е "по принцип".
                          Следват и други уточняващи въпроси, но един по един...
                          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

........... Ако адреса по договор ти е там, и нямаш обхват имаш пълното право да пуснеш жалба до тях и до КРС с която да искаш да ти прекратят договора без неустойки. Разбира се трябва да посочиш точно кога е бил разговора с техен служител на 123 за да докажеш че си бил подведен.
                            Поздрави.
                            Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                            Тц. Тъй като се вдигна пушилка по повод конкретен оператор, въпросът ми касае конкретно неговите служители, ....
                            Какво не разбра?
                            Разяснявам: Имаш "пълно" право да се оплачеш на Арменския поп.
                            Вальо. О888 557Ч7Ч
                            Silverado 1.3 i

Коментар

от опит никой не може да ти каже - цените им за интернет доскоро бяха стъписващи.
                              За повече от месец време на сносна цена, надявам се някой да има представа вече поне за конкретни места.
                              Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Боб не е ли нещо като група в Ментел?
                                Вальо. О888 557Ч7Ч
                                Silverado 1.3 i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X