Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Андроид 4.4 Kit Kat SD permission

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Андроид 4.4 Kit Kat SD permission

Е значи просто заобикалят проблема. Лично аз реших проблема си с отпадналата гаранцията след роот, със застраховка. Лошото е че i-тенденцията се засилва. Дискусията за това за и против скъпия телефон е малко разтеглива и не е за тук, но "скъпия" след 6-8 месеца вече не е толкова скъп.

Коментар

Re: Андроид 4.4 Kit Kat SD permission

Рестрикцията си е такава, апк тата пишат в android/data/техния.си.фолдър /докато преди си пишеха къдети си искат/- странното в случая е, че рестрикциите на вътрешната памет са по малко отколкото на СД картата, и не схващам каква е идеята. Най лесно е да си рутнеш телефона и да си оправиш файла, но не това е идеята - чисто нов телефон плюс рут за дребни неща е някакси глупаво.

Коментар

МИсля че наздрява времето когато ще си купя от така наречените "китайски" телефони.
        When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Така наречените китайски телефони направо си стават, ако се изключат два проблема... Странните чипсети, които използват и спорадичните ъпдейти, които получават (до някъде и заради първият проблем). Аз лично не държа да имам the latest and greatest хардуер, но бих искал поне главните ъпдейти на операционната система да получавам... Това е единственото, което ме държи на страна от тези телефони... за сега.

Коментар

Ще се насоча към нещо разпространено в Русия - там братушките са доста бързи с къстъм ромове и подобни. Ако ще се чупи телефон определено няма да е за 1200 лева.

Коментар

Не си прав, като гледам цената на YotaPhone, доста ще ти струва ремонта, ако се чупи . Иначе има китайчета с нормални чипсети с нормални ежеседмични/ежемесечни ъпдейти .

Коментар

Там е въпроса. При положение че телефона е руутнат ремонта ще ми струва колкото нов телефон.При цените на така наречените "флагмани" по добре да счупя 3 "китаеца" отколкото един z2 или s5

Коментар

Re: От: Андроид 4.4 Kit Kat SD permission

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
                  Там е въпроса. При положение че телефона е руутнат ремонта ще ми струва колкото нов телефон.При цените на така наречените "флагмани" по добре да счупя 3 "китаеца" отколкото един z2 или s5
                  Аз си го мисля същото, не виждам логика да си взема супер телефон и да трябва да го правя и да му загубя гарнацията.

Коментар

Lenovo са доста разпространени в Русия... Виждам и доста модели на Alcatel...

И двата обаче яко ползват сравнително старият MediaTek (и графични VR ядра), което за сега ме държи на страна от тях.
                    Последно редактирано от господин никой; 04-06-14, 14:21. Причина: смислова добавка

Коментар

Не знам какво точно им е старото на чипсетите на МТК, имат си осемядрен (истински, а не като на самсунг 2х4), с четириядрена видеокарта и т.н.
                      Андроид 4.4, фулХД, 2Г рам, 16Г вградена памет + слот и всичко това за под 200$. И това е само един от многото марки и модели..
                      http://www.pandawill.com/flying-s5-s...3g-p89300.html
                      Ако имаха и подобен водоустойчив, въобще не бих се колебал. Вече година съм с китайски четириядрен (МТК6589) и нямам оплаквания.

Коментар

Новото МТК октокоре поне по ТТ данни и тестове хич не е лошо (доколкото може да им се вярва). Единственото нещо което ме спира за китайски телефон е лошо напаснатата операционна система (към хардуера) никаквата софтуерна поддръжка, обикновенно няма ъпдейти - каквото си купиш това е, трудно се руутват поради липса на информация, трудно се компилират ядра защото обикновенно не знаеш какви са драйверите и т.н.

Това не означава, че при всички китайци е така. Но в крайна сметка ако не инплементират рестрикциите на андроида и ги продават с руут на рома или опция да го отключиш в настройки, пуснат операционната си система като опен сорс за да може да си я компилираш, биха ме спечелили.

Коментар

Старото на MTK-тата (да не ми скочите сега!) си им е всичко... Базирани са на старите двуядрени чипсети и са просто леко напилени и с повече ядра. На практика са си с ядра на двуядрени. В определени моменти си проличава по доста по-агресивният app closing... Лично мен слабо ме касае, защото както по-горе писах освен един mail клиент и RDP друго едва ли ще пусна на съответният phablet. Най-много и медия плеъра с някоя mp3-ка. От дъжд на вятър може и да поброузя за десетина минути, но за повече просто ми писва. В момента наистина съм си харесал един Alcatel - One touch hero. Естествено него в Европа просто го няма

//Edit - споменах Alcatel-а само защото той е с точно същият тип MTK

Коментар

Писна ми. Рутнах го, явно ще се наложи от тук насетне всичко да се рутва. Вече всичко си е както трябва., дори ми се размина отключването на буутлоудера.

Коментар

Дали си пробвал Cydia Impactor ? Някакви отзиви ? Работи ли за 4.4 ?

Коментар

1. Download towel root apk from towelroot.com.
                                2. Run towel root and let it install the SU binary and reboot your phone.
                                3. Download and install Super SU apk version 2.0 from playstore or here.
                                4. Run super SU and let it update its binary by normal method (no recovery needed if super SU version is 2.0+).

[Optional]:
                                5. Reboot and run Super SU yet again and go to settings to move Super SU into /system as a system apk.
                                6. Reboot to get full root as system app.

След това ако искаш си инсталкаш рекавъри. Не е нужно да си отключваш буутлоудера.
                                Това работи за повечето телефони даже и за кит кат. Днес Рутнах за 2 минути телефона и таблета.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 10,645 в 21:34 на Вчера.

Зареждам...
                                X