Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Андроид 4.4 Kit Kat SD permission

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Андроид 4.4 Kit Kad SD permission

Първоначалното натрупване на клиенти и завладяване на пазар приключи. Оттук нататък андроид ще става все по-дървен (да се чете рестриктивен) и все по-дървен. Bootloader-a на moto g е така проектиран, че google могат за 5 секунди да премахнат възможността за отключване. Съществени части от софтуера на един андроид телефон вече не са open source и са с рестриктивен комерсиален лиценз. Eдва ли ще догонят скоро apple по наглост и алчност, но са стъпили на тази пътека.

Microsoft поне постъпват почтено и от самото начало phone os им е брутално заключен.

Коментар

От: Андроид 4.4 Kit Kat SD permission

Няма да избягате от рестрикциите... съжалявам. Повечето големи фирми търсят предвидимост и сигурност. Тези се постигат предимно с рестрикции. Да, съгласен съм, че печалбите на практика са по-важни за повечето фирми, но едното е в голяма степен в унисон с другото. Просто по-голямата част от пазара го предизвиква. Потребителите в голямата си част търсят сигурност. Освен всичко една част от flagship-овете дори нямат слот за SD карта...

Коментар

С тази програмка се оправя този проблем.....от Google play

https://play.google.com/store/apps/d...=nextapp.sdfix

Коментар

Re: Андроид 4.4 Kit Kat SD permission

Да оправя се но иска root демек пак не става.

Коментар

Ако е рестрикцията е от javata надали техния файл мениджър ще работи.
            When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Пермишън на джавата е, за да проработи протсто трябва да се бръкне в конфигурационния скрипт. А защо да не работи той е систем апликейшън, ако навра и es file менаджера в систем апликейшъна и той ще работи.

Модифицира се /system/etc/permissions/platform.xml и по точнов в него write_external_storage да се добави <group gid=”media_rw” /> но си трябва root на телефона, флешваш новия файл, рестартираш и си готов.
              Последно редактирано от Daniel; 27-05-14, 14:44.

Коментар

Някои приложения ги "оправиха" според новите изисквания за сигурност, които айгугъл направиха с "тиктак" и започнаха да си работят нормално. В процес на разработка е, по-сериозните приложения да се "дооправят" и да си работят нормално.
                Да не говорим, че това с губенето на гаранция след роот, за което спомена, както и гръмнат кнокс (при iSamsung понеже са уж най-разпространени), тук в Европа, е малко разтегливо понятие.

Коментар

Как по точно са ги оправили ? Просто нямам време да чета дали има друг вариянт. Но от това което виждам в конфиг файла.

PHP Код:
                  <permission name="android.permission.WRITE_EXTERNAL_STORAGE">
                  <
                  group gid="sdcard_r"/>
                  <
                  group gid="sdcard_rw"/>
                  </
                  permission
                  Ако нямаш дефинирано
                  "<group gid="media_rw"/>" няма какво да се фиксва по програмите, просто на тях не са им дадени права да пишат. С 2 думи не виждам какво могат да направят девелоперите на АПП и по специално за файловите браузъри.

Направо Андроид ОС ми падна в очите, стана поредната простотия. Абсолютно не си заслужава за мен да си купувам телефон да го рутвам и да го преинсталирам, особенно нов - нямам време да си играя.
                  Последно редактирано от Daniel; 30-05-14, 10:17.

Коментар

Не съм 100% уверен, но момента с Java-та май си е изискване на SUN. Напоследък доста са засилили мерките за сигурността. Не е изненада, като се има предвид, че са cross-platform и това ги прави желана "вратичка" за много вируси!

Коментар

В случая това е абсолютна тъпня, защото на вътрешната памет може да се пише и да се трие, забранено е само на външна СД карта, лично аз не виждам никаква логика. Така става зле само за потребителите защото вече телефон с 8г рам става почти неизползаем тъй като всички АПП та които не са стокови ще са принудени да пишат във вътрешната памет на телефона.

Коментар

Мисля, че е точно с цел ограничаване на вирусите... не, че за Андроид или Java има много вируси, но както по-горе писах - от SUN нещо са полудели тия дни. Новите интерации на Java-та са напълно идиотски в отношение на сигурността. Питат буквално за всичко, а определени неща направо си ги режат, ако изрично не ги позволиш... Дано да е само за три дни...

Коментар

От: Re: Андроид 4.4 Kit Kat SD permission

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
                          Как по точно са ги оправили ? Просто нямам време да чета дали има друг вариянт. Но от това което виждам в конфиг файла.

PHP Код:
                          <permission name="android.permission.WRITE_EXTERNAL_STORAGE">
                          <
                          group gid="sdcard_r"/>
                          <
                          group gid="sdcard_rw"/>
                          </
                          permission
                          Ако нямаш дефинирано
                          "<group gid="media_rw"/>" няма какво да се фиксва по програмите, просто на тях не са им дадени права да пишат. С 2 думи не виждам какво могат да направят девелоперите на АПП и по специално за файловите браузъри.

Направо Андроид ОС ми падна в очите, стана поредната простотия. Абсолютно не си заслужава за мен да си купувам телефон да го рутвам и да го преинсталирам, особенно нов - нямам време да си играя.
                          Ами не мога да ти кажа как точно са ги оправили, или просто са намерили начин да "заобиколят" тази забрана, защото не съм програмист. Преки наблюдения нямам, защото в момента в който се появи проблема, аз вече замествах platform.xml. КАто потвърждение на думите си ще спомена, че малко след като стана ясно за това ограничение, имах малка кореспонденция с разработчиците на PowerAMP, с обяснения за проблема с външната карта. В отговор ми изпратиха новата версия на приложението работещо напълно и без заместване на platform.xml файла. Последваха го и други приложения, работещи напълно на някои марки и модели, без да е наличен роот.

Посоката по която поеха обаче, не е много добра. Особено като се вземат в предвид последните слухове за предстояща забрана за промени в /system дори и за потребители с роот.

Коментар

Посоката е напълно логична... В повечето случаи всяка една технология има три стадия на развитие - първият, когато я използват само ентусиастите (това вече отмина за Андроид), вторият при който започва масово да се използва от бизнес потребителите (в момента Андроид е в разгара на тази фаза), и третата при която я използват само консервативни потребители, не желаещи да рискуват със следващата...

Може да не е приятно, но това е положението - в момента в който бизнес ориентираните потребители налазят нещо подобно то обикновено става много подобно на предишните... За мен лично остава надеждата китайците да сдадат фронта последни...

Коментар

Нищо не са заобиколили, видях каква е идеята, просто пишат в папка android/data/ което решава донякъде проблема с инсталираните програмки, но това не дава никакви права на апк от вида на файловите експлорери. Всяко апк си пише в папчицата и толква. Но така като гледам Андроида ще стане затворена система като уиндоуса и ай ос, тях не ги харесвам точно поради тази пречина, така че за хора като мен остават стари версии на андройда, моднати андроиди и евентуално Убунту Фоне.

За мен лично купуването на скъп телефон с Андроид вече е пълан безмислица

Коментар

За съжаление ubuntu phone се очертава да е мъртво роден. Tizen изглежда по-обещаващо, предвид играчите зад него, но там нищо не пречи да извърви пътя на андроид.

Добрата новина е, че борбата този фронт (мобилни OS) ще бъде ожесточена, защото Microsoft са направили невероятно добра OS за крайни потребители.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X