Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Никога повече Самсунг???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Никога повече Самсунг???

Това е вярно на мой приятел му се случи но за щастие без възпламеняване, само леко разцепване на батерията, това ме подсеща да попитам когато изхвърляме батерии в специални контейнерчета които ги има из хипермаркетите, няма ли опасност самия контейнер да стане като "бомба" от някоя подута батерия не дай Боже?

Коментар

Разглобявал съм литиеви батерии на GSM (подута)... Представлява конструкция като електролитен кондензатор - навита лента...
      Разглобявал съм батерия на Нокия и последно преди месец разхвърлих един мек пакет 5Ач на една автономно зареждаща се соларна китайска бъзикня.
      Литиевата батерия не се взривява при досег с кислород...
      Виж като я топнеш във вода става малко шумно И задимено
      Става въпрос за разглобена батерия - отворена лента, а не когато е с корпуса (той е що-годе херметизиран)...
      Така, че както казваше един преподавател - 'не гледам все едно за първи път падам от Марс'
      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Батериите Li-po (литиево-полимерни) горят, гърмят и хич не са безопасни. Моделистите, които най-често използват батерии, имат богат опит. Даже на по-големите състезания, батериите се зареждат в специални огнеупорни торби (Lipo Sack), за да не стане голямо нещастие.

А ето и малко интересни случаи:

Show must go on!
        LZ1VES

Коментар

Първоначално публикуван от Веско Преглед на мнение
          Батериите Li-po (литиево-полимерни) горят, гърмят и хич не са безопасни. Моделистите, които най-често използват батерии, имат богат опит....
          Не твърдя, че по принцип литиевата батерия не може да гърми, гори и т.н....
          Но това се причинява при активна токова интервенция върху нея (абе общо взето - температурен разгон)...
          При телефона твърдо няма такива големи токове нито при стенд-бай, нито при разговор...
          Все пак телефона издържа при най-натоварения режим - разговор около 3-4 часа, докато моделите издържат до около десеттина минути - разряда е МНОГО по-агресивен към батерията. Заряда - там вече както си го направиш...
          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Всички нови телефони имат светодиод, или функция "фенерче". Та един точно такъв нов се подпали като фоерверк, когато неволно в джоб на дебело яке се беше включило фенерчето. Просто трябва да се внимава много.
            Show must go on!
            LZ1VES

Коментар

Аз пък що съм останал с впечатление че при покупка на нов телефон гаранцията не покрива батерията!? А и друго си мисля - може би има резон в това да задържат и проверят телефона, защото ако дефекта е в самия телефон, такъв че да допуска презареждане на батерията! Все едно да смениш акумолатора на кола без да и замериш тоците предварително!
              "Do not correct a fool, for he will hate you;
              Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Отговорът на въпроса зададен в заглавието на темата се крие в името на фирмата. Правилният начин за прочитане е отзад - напред...
                Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                  Отговорът на въпроса зададен в заглавието на темата се крие в името на фирмата. Правилният начин за прочитане е отзад - напред...
                  Правилния отговор се съдържа в последствията за всяка една шитня с надпис "made in china". Тук името на фирмата титуляр няма значение.
                  Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

S4 имат дефектни партиди батерий, така че тя е за смяна. Евала обаче им правя на Самсунг че на техните телефони им сваляш капака и вадиш батерията, за разлика от другите тъпанари като Apple, HTC, Nokia Lumia, Sony и други кадето я чакаш да гръмне без да знаеш. Като цяло Самсунг са най къстъмър френдли компания. Много уважавам и Мемори слота които имат. И други нещица.
                    Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Батериите са дотолкова опасни, че авиокомпаниите категорично отказват да ги возята като карго, а и на корабите им се мръщят...
                      Не разбирам обаче, какво общо има проблема със заглавието "Никога повече Самсунг" - имам пералня Самсунг и съм много доволен
                      С гаранциите винаги е така - като искаш безплатен ремонт, съобразяваш се с неудобствата - като не искаш да се съобразяваш, купуваш си една батерия и си си готов!
                      На мен ми гръмна ХД на лаптоп Делл на има-няма 2 месеца и в сервиза ми казаха:
                      А. Безплатен ремонт, но си задържаме ХД и се губят данните
                      Б. Купувате си нов ХД и може да се опитаме да Ви спасим данните срещу заплащане...
                      Не се сетих да пусна една темичка никога повече Делл...
                      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Да, наистина особеностите и безопасната работа с Li-po батерии са за друг раздел. Модераторите да помогнат.
                        Самсунг е съвсем нормална фирма, и няма общо с проблемите на технологиите.
                        В повечето случаи потребителя поставя устройството и батерията (съзнателно или не) в критичен режим. Например, след разреждане на батерията и прегряване, поради изолация или жега наоколо, веднага включва телефона на зареждане без да изчака охлаждане до нормална температура на батерията и корпуса.
                        Така се завърта познатия "разгон" и дори нова и съвсем изправна батерия след няколко тежки цикъла се надува и се подготвя за подвизи.
                        Show must go on!
                        LZ1VES

Коментар

Идеята на темата бе повече ориентирана към начина на работа на местните представители на фирмата...
                          И по-точно:
                          1. липса на ясен отговор от представителя на фирмата дали има установена дефектна серия (която се упоменава в интернет пространството с конкретни серийни номера)
                          2. Ако наистина има установена такава дефектна серия, е изключително некоретно да мотаеш клиента с разни административни хватки само и само да не подмениш батерията гаранционно. Дефектната серия се подменя, защото представлява РИСК, а не защото задължително е дала дефект, който трябва да установяваш в сервиз. Неслучайно дадох примера с бензиновата помпа на Кашкая - не ми е създавала проблем, но производителя е установил дефектна серия, в списъка с номера в която попада моята помпа. И затова я подменя без да има нужда да анализира дали конкретната помпа е проявила дефекта...
                          Ако при дадена серия батерии е установено, че МОЖЕ да се самозапали, и т.н., то не виждам какво може да направи сервиза освен да свери номерата и ако попада в дефектната серия - да я смени. Или навярно някой си мисли, че ще зареждат/разреждат батерията докато се самовзриви?!?!
                          Какъв друг може да е критерия за определяне подмяна на дефектна серия батерии?

Коментар

Така е само на пръв поглед. Обаче, дори и при вероятни фабрични дефекти, последствията от този дефект и (възможно) настъпили изменения в конструкцията може да са за телефона, за други предмети, лица и т.н. Затова процедурите за гаранционна смяна на (рискови) елементи са точно установени, и местните представители не могат и нямат право да ги нарушават.
                            Та няма смисъл да обвиняваме някой, който спазва правилата, макар и неизгодни за нас.
                            Наистина, контакт с организация на по-високо ниво може да даде отговор на някои възникващи въпроси.
                            Show must go on!
                            LZ1VES

Коментар

Първоначално публикуван от Веско Преглед на мнение
                              ...Затова процедурите за гаранционна смяна на (рискови) елементи са точно установени, и местните представители не могат и нямат право да ги нарушават.
                              Та няма смисъл да обвиняваме някой, който спазва правилата, макар и неизгодни за нас.
                              Наистина, контакт с организация на по-високо ниво може да даде отговор на някои възникващи въпроси.
                              Точно това е въпроса - опита ми при доста гаранционни случаи сочи, че често местни представители не спазват точно процедурите за конкретен казус (дали поради мързел или защото не ги знаят или не са били уведомени надлежно от структурата)...
                              Не мога да си обясня по друг начин бързото решаване на подобни проблеми при повдигане въпроса на по-високо ниво...

Коментар

Мой познат собственик на заложна къща ми е разправял следния случай: Опитват се да му продадат телефон, но не могат да пробват апарата т.к. батерията е толкова паднала, че не зарежда. Включват го на зарядно, изчакват 2-3 мин, но не започва заряд. Тогава се разбират продавача да мине след половин-един час, за да може батерията да се зареди и да се тества телефона. След 10-15 мин тел., който е сложен в/у зарядното в контакта се замозапалва и причинява доста поразии.
                                След 1 час се връща собственика, научава какво е станало и иска кошмарно голяма сума за унищожения телефон и зарядно...
                                Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X