Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Никога повече Самсунг???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Никога повече Самсунг???

Преди 2 дни телефона ми Samsung Galaxy S4 внезапно изгасна както показваше батерия 1/3...
    Първата ми реакция беше, че нещо се е рестартирал.
    Рестарта нещо се проточи и отново направи опит за рестарт.
    Реших да извадя батерията. Като извадих телефона от силиконовия калъф видях, че задното му капаче се е откопчало от едната страна.
    Батерията - леееко подута (успях да го щракна капака, но стои леко издут).
    Заредих я - телефона тръгна...
    Звъннах на местния сервиз, оторизиран от Самсунг... Казаха - 'донесете телефона, ще го оставите да отлежи няколко дни, и ще върнем отговор - решение'...
    Тъй-като в един сайт видях изредени диапазон серийни номера на батериите на дефектна серия (не знам доколко бе достоверна информацията), и батерията попадаше в този диапазон, наивно реших, че Самсунг може да са решили да подменят производствения си дефект (все пак в Китай една батерия струва под 3$)...
    Звъннах на местния представител/сервиз и ми казаха - оставете телефона за няколко дни...
    На учудването ми защо трябва да оставям телефона, и не могат ли да проверят / задържат само батерията, при условие, че проблема е нея, отговора бе 'такава е процедурата'.
    Затова се обърнах към Лайв-чат услугата на Самсунг в опит да си изясня дали няма по-ефективен начин за ремонт на батерия...
    Лайв-чата го прилагам:

Таня:Здравейте, разговаряте с Таня! С каквомога да съм Ви полезна?
    АЗ:Здравейте, На телефона ми СамсунгГалакси S4 започна да се подува батериятаS.No:BD1D521GS/2-B . Бихте ли подсказали далибатерията е от проблемна серия, и далиСамсунг има сервизна акция/гаранционназамяна за този тип батерия.
    Таня:Бихте ли ни отделили няколко минути,за да можем да проверим тази информацияза Вас.
    АЗ:ОК - благодаря предварително..
    ....
    (след около 30 минути - аз съм си инат
    )
    ...
    Таня:Благодаря, че изчакахте!

Таня:От кое населено място се свързвате снас?
    АЗ:Варна
    Таня:Можете да се обърнете към XXXXXXXX сервизза съдействие. Адрес: XXXXXXXXX, тел.XXXXXXX
    Таня:Ще имате нужда от гаранционна карта икасова бележка.
    АЗ:Звънях им, и казаха, че трябва да оставятелефона за няколко дни докато анализиратпроблема... Това предложение е неприемливоза мен...
    АЗ:При условие, че батерията може да сепровери по сериен номер и да се види за5 минути...
    Таня:Такава е процедурата. Вашия продукттрябва да бъде оставен в сервиз
    АЗ:Нямам нищо против гаранционно отстраняванена дефектен продукт в сервиз. Въпросае в оставянето на телефона. В случаятова ми е служебен телефон и няма какда прехвърля контактите си на предходентелефон...
    АЗ:А е глупост да стои телефон, при условие,че проблема е само батерията...
    АЗ:При други случаи с дефектна серия напродукт обикновено производителяпроверява дали въпросния продукт е оттази серия, и изпраща резервната частв удобния за клиента сервиз. Където съмходил, и смяната става за 5 минути...
    АЗ:В края на краищата има ли такава акция...Защото телефона е взет преди повече от6 месеца. И ще е още по-глупаво ако телефонастои в сервиза 5-30 дни (Законния срок), ими върнат отговор, че батерията не е отпроблемна серия, и трябва да си закупянова. Това мога да го направя и в момента(разбира се, едва ли ще бъде от същатамарка, при условие, че Самсунг призна снедомлъвки, че има проблеми с първитесерии батерии, а проблема не серешава)....
    Таня:Ако според Вас продукта има подутабатерия или затруднения с нормалнотофункциониране, трябва да телефона всервиз. Там уреда ще бъде тестван и акосе прецени ще се замени дадена част.
    Таня:Задължително е продукта да бъде оставенв сервиз.
    АЗ:Какъв е срока за отстраняване на проблемс дефектна батерия?
    Таня:Уреда може да стои до 30 дена.
    АЗ:Благодаря за информацията. Успяхте даме откажете да си купувам повечеСамсунг ЛекаВечер...
    Таня:Благодарим Ви,че се свързахте с Live ChatSupport! Беше ни приятно да Ви предоставимнеобходимата помощ, не се колебайте дасе свързвате с нас и при нужда отдопълнителна помощ.
    Засега батерията крепи телефона 1 ден въпреки, че е подутичка. Не съм решил дали да си губя времето с тези заради една батерия.
    От телефона съм доволен, но много ме дразнят такива нелогични решения за отстраняване на такъв обикновен проблем.
    Който не работи, той не греши, но коректните и калпавите производители си личат най-вече по начина на реакция при проблем.
    Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
    Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

От: Никога повече Самсунг???

Не се кахъри толкова за една батерия... Наистина практиката е проблемното устройство да се оставя в сервиз, а дали устройството е телефон, лаптоп, таблет... и какъв точно му е проблема, дали може да се реши за 30 минути или за 30 дни все тая. Наистина много от нещата могат да се оправят за 30 минути, при условие, че сервизния техник си остави настоящата работа и се занимае конкретно с твоя проблем. Но това обикновено не се прави, освен ако не ти е познат или ако не си важен клиент.
    Доколкото виждам батерия за S4 струва между 40-60 лв. Така, че като не ти се занимава със сервизи взимай една и си решаваш проблема...
    Точно така и гаранционните сервизи пестят от гаранция... Една батерия може да е нищо 5$ обаче като минат 1000 телефона... А и защо трябва да ги дават тези пари като може да ги спестят...

Коментар

Има писано много за този проблем ЛИНК и ЦЪК
      LZ1ZAH

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
        Не се кахъри толкова за една батерия...
        Доколкото виждам батерия за S4 струва между 40-60 лв. Така, че като не ти се занимава със сервизи взимай една и си решаваш проблема...
        Точно така и гаранционните сервизи пестят от гаранция... Една батерия може да е нищо 5$ обаче като минат 1000 телефона... А и защо трябва да ги дават тези пари като може да ги спестят...
        Съвсем не се кахъря, нито пък съм за парите...
        Чата и телефонния разговор бе повече експерименти и заради това, че бях любопитен дали нещата са се оправили в тукашните им представители, защото със същата марка и сервиз, но с телевизор колега яде големия преди години.
        Телевизора бе плазмен и струваше две торби пари на времето. И на 6 месец започна да изчезва половината екран. Това показани снимки, видео - не ги устройвало. Взеха го за ремонт - точно 30 дни. Върнаха го 'оправен'. След 2 седмици - отново проблема се прояви. Отново каране в сервиза (над 40" е трудно да се мъкне). Отговор - 'при нас не се прояви проблема' (след 30 дни)... Няколко дни след връщане от сервиза - същия проблем. Отново каране в сервиза. За щастие тъкмо при пробата проблема се проявява. Викат техника, като междувременно проблема изчезва. Приемчика започва да увърта - 'ама аз не видях нищо и т.н.'. И така - до изтичане на гаранцията (тогава май бе 1г)... Така и не го оправиха - колегата директно изхвърли телевизора след изтичане на гаранцията - поне да не се ядосва...

Въпроса е, че някои производители (или по-точно техните местни представители) явно ползват легални, но не съвсем почтени методи да се отклонят от задължението си...

П.С. Захари, чел съм ги тези, че и доста други статии по темата. И това ме накара да експериментирам. Телефона стана на повече от 6 месеца и затова батерията не подлежи на директна замяна.. Ако не бяха статиите - дори не бих повдигал въпроса - една батерия се случва да се скапе. Но когато проблема е масов, това вече означава продажба на некачествен продукт. Което също се случва, но нормалния производител би си понесъл последствията и просто би подменил дефектната част без мрънкане, запазвайки си клиента. (последно на Кашкая, въпреки че вече не бе гаранционен ми смениха безплатно горивна помпа без да съм имал никакъв проблем - Нисан са достигнали извода, че са използвали дефектна серия и затова я подменят)...
        Последно редактирано от slowtraveler; 12-02-14, 12:48.
        Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

И с въй фона е така. Аз имам 4с в гаранция с кофти вибрация, но ще кара докато умре, защото ги държат по двадесет дена в сервиза, защото е само един в София и всички оригинални машини с гаранция на Епъл се пращат задължително там.

Аз на твое място с голяма радост бих си взел една батерия, защото при въйфона нямам такъв шанс...
          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Личен опит....не със самсунг а с друга техника.След подобен разговор и губене на време в сервизи писах на централата им за европа писмо/просто ме хвана яд на българската тарикатщина/ не съм очаквал някакво развитеи.За мое учудване реакцията беше бърза на следващият ден получих отговор а след още един ден ми звъннаха от сервиза и ми обясниха, че видиш ли не било нужно чак толкова да се вживявам и ми подмениха продукта в рамките на още един ден.Понеже съм си гад по душа писах отново в централата да ги помоля да ми разяснят термина"....не е нужно да се вживявате чак толкова много.." с молба за тълкуване и въпрос дали има смисъл да закупувам техника на този производител повече или да се ориентирам към друг ,където да не ми обясняват ,че се вживявам за гаранционни дефекти.Тук вече изреваха на умрело от българия и лично ми поднесе извинения началника на клона за страната.Та моят съвет е да пишете до представителите за европа, да предадете разговора с кол центъра и отговорите и да ппитате дали е нормално и т.н.
            успех
            Няма невъзможни неща,има просто недостатъчно финансиране.....
            GSM +359 895 236 182

А Rhf +

Коментар

Не си коси и ядосвай за обслужването в определен сервиз .. да ти кажа под секрет .. на другите места по света даже е трудно да говориш с жив човек и е още по-зле.
              Ако си доволен от телефона и проблема е само батерията ... сменяй и не си трови нервите.

Коментар

Моят съвет е моментално да извадиш тази батерия от телефона и да я изхвърлиш далеч от дома и далеч от други запалими предмети. При този тип дефект съществува голяма опасност от самозапалване и да унищожиш не само телефона, а и да запалиш дома си.

Последно редактирано от elbgt; 12-02-14, 17:26.
                My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Подута батерия е мальк пожар,обикновенно на някои други неща които работят с повечко батерии им ги монтират на дистанция една от друга,като почнат да се подуват да не натискат сьседната и като гьрми да си гьрми сама,а не жялата банка.

Подьржам горните мнения,аз толкова смелост да ползвам подута батерия нямам,това е за боклука от самото начало
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Slick, съвсем не се кося - отдавна съм променил стратегията си - защо да се ядосвам за нещо, което не зависи от мен...
                    По-добре да се ядосват представителите...
                    alex052... Този номер съм го правил многократно и то за няколко автомобила. Включително за единия автомобил (шкодичка) дойде нарочен сервизен автомобил от София до Варна за да види и отстрани проблема, за който първоначално отказаха гаранционен ремонт в сервиза... Но в случая не можах да намеря координати за предствителство в чужбина за да ги питам...
                    elbgt, примера е с презареждани батерии... Все още не сме чак толкова забременели
                    Но при всички случаи ще сменя батерията... А със старата може да продължа да ги тормозя

Коментар

Това не знам колко е вярно, но от време на време пишат верни неща..

Коментар

Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение
                        Това не знам колко е вярно, но от време на време пишат верни неща..
                        Няма как да е вярно... В смисъл не че не може да се получи случката при зареждане на телефона, но тълкуването на случката е напълно погрешно...
                        Например може просто зареждачката да е някаква 'офазена', и човека да го е ударил ток...
                        Би го ударил ток и ако само пипне зарядното без телефона (и да е например в мокро помещение или да е имал контакт с някой проводим материал с друг потенциал)...
                        Затова информацията според мен е представена много тенденциозно и подвеждащо...

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                          elbgt, примера е с презареждани батерии... Все още не сме чак толкова забременели

Дълга и широка за обясняване и ще прескоча. Съвсем не е само за това което виждаш на клипа. Ако е подута и трябва съвсем малко механична деформация за да пламне. Не ми се рови в youtube за да търся приемри. Ако искаш го приеми на доверие, ако не рискувай смело. Аз лично съм взривявал леко подута батерия с пробиване с игла поставена на еднометрова пръчка. Изгоря като факел.
                          My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Така е, така е-самовъзпламеняват се при допир с кислород...това е един от начините да си запалиш огън сред дивата природа, ако си на зор, а на подута батерия
                            корпуса, ако поддаде...

П.С. Са се сещам, че имам един стар телефон с много подута батерия в къщи-отивам да я изхвърлям!
                            много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение

П.С. Са се сещам, че имам един стар телефон с много подута батерия в къщи-отивам да я изхвърлям!
                              Гледай да не пламне кофата за боклук за по-сигурно в един плик със затвярялка пълен с малко водица

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X