Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Затварят ”Арена” и ”Замунда”

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Затварят ”Арена” и ”Замунда”

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Има ли такава? Веднага ставам член!
    Има такава, има и активисти в България. Дори има цял сайт по въпроса

PS: Sorry за спама не видях че вече са го постнали преди мен
    [B]Българино знай своя език, род и вяра ! Обичай семейството си и пази България![/B]

Коментар

(ГДБОП) Явор Колев - той тръгна пръв на борба с торентите в интернет още преди години, та даже и в предаването на Милен Цветков се изказа. Абсолютно съм сигурен, че дори и в момента не може да обясни какво представлява един торент. Така е, защото толкова си могат хорицата. Така преди време отиват от "Пулсар" правят един семинар извън София със служители на НСБОП начело с Явор Колев и след като приключат няколкодневния запой затваряха някоя интернет зала за нелегално разпространение на компютърни игри. Сега ще затвори Замунда и Арена - само това изказване говори, че и след толкова години пак не са намерили време поне технически да се ограмотят какво представляват тези сървъри и торенти. Сега ще ги затворят, както аз ги затварям след като изтегля някой филм - "от бялото Х на червен бутон горе в дясно на екрана" Аз в Замунда и Арена съм регистриран от началото и до момента никой не ме е карал да пускам СМС за да тегля. Такова нещо има само в Дата.бг, но явно те в момента не са лошите.

Коментар

Какво може да се отговори на продобни "затварячи"... Май онова зеленото на горния аватар дава най-смислен отговор
        Някои казват, че съм ужасен човек. Но това не е така - аз имам сърце на мил, чувствителен юноша. Пазя го в буркан със спирт на бюрото си...

Коментар

Нека ви напомня за ограниченията върху политическата агитация в този Форум. Пиратската партия, въпреки забавното си име все пак е пълноценна политическа партия и като такава тук няма място.

Коментар

Първоначално публикуван от boiko73 Преглед на мнение
            (ГДБОП) Явор Колев - той тръгна пръв на борба с торентите в интернет още преди години, та даже и в предаването на Милен Цветков се изказа. Абсолютно съм сигурен, че дори и в момента не може да обясни какво представлява един торент. Така е, защото толкова си могат хорицата....
            Вие познавате ли Явор Колев?? Явно не..и повярвяйте ми нямате си и напредстава, за какъв човек става въпрос!
            Само да споделя, да не се подценяват възможностите и познанията на тези хора/служби. Това не са обикновени акции с цел да си оправдават разходите и нещата са много по сериозни отколкото изглеждат.
            Не съм сигурен, но и по средата на тихия океан да са сървърите, ако трябва ще ги затворят.Може да се струва странно но са професионалисти и то кадърни.
            LZ1HRD

Коментар

Първоначално публикуван от hilllti Преглед на мнение
              Вие познавате ли Явор Колев?? Явно не..и повярвяйте ми нямате си и напредстава, за какъв човек става въпрос!
              Само да споделя, да не се подценяват възможностите и познанията на тези хора/служби. Това не са обикновени акции с цел да си оправдават разходите и нещата са много по сериозни отколкото изглеждат.
              Не съм сигурен, но и по средата на тихия океан да са сървърите, ако трябва ще ги затворят.Може да се струва странно но са професионалисти и то кадърни.
              Явно си запознат.......и като такъв редно е да разсееш нашите съмнения.Да осветлиш разумите ни тънещи в невежество.
              И то без тайственни недомлъвки!!
              Защото иначе все едно аз да кажа - Вие знаете ли къде са тези сървъри, на такова място и при такива хора дето въобще не им пука за операциите на българските киберченгета!Вие знаете ли.......?!?
              Ама не знаете и затова бръщолевите глупости!!

Така, че ако не си решил да блеснеш с тайнствени познания, а си решил да участваш в разговора редно е да споделиш не да ни обясняваш колко сме невежи.
              Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

Коментар

Вие познавате ли Явор Колев?
                Трябва ли да познавам готвача, за да определя еднозначно, че супата е пресолена? ОК, нека е професионалист. Каква му е длъжностната характеристика? Теди Милев ли му е шеф, щото така изглежда? Или му е клиент? Откъде са му основните доходи?

Аз пък съм бил от другата страна - работил съм във фирма, на която са били прибрани всички компютри. И какво? 'найсет хиляди пари назад от бастисаните компютри, само това. Щото някой пуснал донос и вероятно го подкрепил с подкуп. Че държаха компютрите няколко години - едно на ръка, но не е истина какво ВЪРНАХА от тях...

Коментар

Първоначално публикуван от Keltis Преглед на мнение
                  Така, че ако не си решил да блеснеш с тайнствени познания, а си решил да участваш в разговора редно е да споделиш не да ни обясняваш колко сме невежи.
                  Никакви тайствени познания нямам, и за невежи и дума да не става тук. Може би малко съм пристрастен и излизам от темата, защото г-н Колев ми е приятел от време.Ако темата се развие, ще го разпитам по въпроса, и това което сподели (ако е достатъчно)ще го напиша тук.
                  LZ1HRD

Коментар

Пак казвам. Нищо няма да се затвори. Всичко е кьор фишек за отвличане на вниманието от истинските проблеми. Кервана си върви. Ще подраскаме още малко тук и след месец темата ще е на н-та страница, и торентите пак ще си вървят.

Абе аз да питам, нещо с дупките промени ли се? А с боклука? А с незаконната сеч? А колко стотин незаконни постройки събориха? А колко каруци прибраха? Колко катаджии влязаха в затвора? На мен лично ми се случва 90% от спрелите ме да си искат пари.

К'ви торенти, к'ви пет лева.....Аре бегай....
                    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

.....................
                      Ами, познавам повечето работещи в тези служби и по-точно занимаващи се с тези "проблеми" и повярвай много добре си имам представа за кадърността. 6 години от живота ми минахав тази система. Имаше доста предишни акции срещу торентите и като са толкова кадърни що така все още всичко си работи. А и към Арената също имаше една атака, ама странно как така при целият този капацитет още си работи през всички години. Има много кадърни хора в тези служби, но пък те никога не могат да изплуват. Невероятно е да се впрегне огромен ресурс от държавни служители, да се попилеят цял куп пари за да се затворят два тракера. Ами останалите сайтове що да работят. Те сигурно си плащат правата. И после да ми говорят как затварянето на два торент сайта е една огромна крачка в развитието на държавата. До какво позитивно ще доведе затварянето. Може би милионите потребители ще са безкрайно доволни, че след като им вдигнат ДДС и си плащат болничните и остават без работа ще могат да се насладят на някой филм в кино само срещу 20лв. билетче. Или един диск с музика за около 30-40 лева. Най-гадното нещо което видях в тези служби докато бях служител е как се харчи държавна пара за да се разчистват лични сметки между властимащи и властнямащи. Мечтая за ден, в който това вече няма да съществува. Но докато не разберат всички, че нов бардак със стари ............ не се прави няма оправия. Като приятел и човек г-н Колев може да е много, но по телевизията друго показва и ние няма как да разберем колко е велик, защото можем да съдим само по делата на този сектор от ГДБОП, а те тези дела къде са ? И не го разпитвай да пишеш тук каквото ти каже, че информацията е поверителна и ще стане беля.
                      Никога не пиша нещо, в което не съм лично сигурен.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                        Пак казвам. Нищо няма да се затвори. Всичко е кьор фишек за отвличане на вниманието от истинските проблеми. Кервана си върви. Ще подраскаме още малко тук и след месец темата ще е на н-та страница, и торентите пак ще си вървят.

Абе аз да питам, нещо с дупките промени ли се? А с боклука? А с незаконната сеч? А колко стотин незаконни постройки събориха? А колко каруци прибраха? Колко катаджии влязаха в затвора? На мен лично ми се случва 90% от спрелите ме да си искат пари.

К'ви торенти, к'ви пет лева.....Аре бегай....
                        И аз съм съгласен, ама нали не можем да очакваме от един сектор занимаващ се с компютърни престъпления да събаря цигански къщи, освен ако вътре няма някой сървър

Коментар

Да разбирам ли, че всички служители на този сектор, от чистачката до министъра имат на домашните си компове само лицензиран софтуер?

Щото си мисля, че някой от тях теглят краковете през служебния нет на служебните компове, за по бързо и после на флашката и на домашния комп...

Вероятно е имало разговор:

-Аре пий кафето, че шефа каза да бутаме Арената...

-Чекай, че тегля нещо, остават двайсетина процента и после я бутаме...
                          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Ами като ги затворят ще ползваме чуждите тракери и тогава да видим какво ще правят тогава ГДБОП или може да станем като Китай дето има яко филтрация из Интернет пространството. А пък може и да ги хареса някое правителство и да ги извика и да ги оправят и техните тракери и нам подобни То никъде по света не се спазват на 100% авторските права какво остава за България. Сякаш половината изпълнители из цял свят като си правят музиката плащат сумати пари за авторски права за използване на разни семпли от различни стилове и песни, е такова чудо няма просто.

Коментар

Проблема не е в службите - там наистина има кадърни хора. Проблема е във вишестоящите люде, дето ги манипулират така че те обират парсата пред хората, а истинските манипулатори остават на заден план...
                              Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

За пореден път снощи ме изуми американската наглост, някаква женица (USA) награждаваше Вежди Рашидов с пластика за това че сме преборили "пиратите" на дискове и DVD-та и вече не сме в черния списък.Сега било време да се преборим и с интернет пиратите, които разпространяват нелегално филми, музика и софтуер.И ги говореше едни такива...все едно в Америка всичко е легално, никой не тегли торенти и всички са клиенти на Майкрософт.Аман от нагли постановки.
                                DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X