Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Grundig Globe Traveler G3 Radio работи ли посред океана?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Grundig Globe Traveler G3 Radio работи ли посред океана?

SSB антени се врьзват за ахтерщага на лодката като се изолира щага в двата края,става като една 15 метрова антена.Ако имаме изолация за такава антена можем ли да вьржем тоя коакс или просто да го увисим като прани гащи на някой фал?

Насочени антени не ни вьршат на нас работа,гони се вятьра в много случаи,не е странно да вьртя по 30 градуса в тьрсенето на по-висока скорост.Ще трябва насочвач да си вземем,да си играе с антената.

Многожилния кабел колко дебел ако има значение?Как най-добре да го вьржем за коакса,че тьньк многожилен лесно се носи,но бухта с коакс не ми се мисли?
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
      ...
      Многожилния кабел колко дебел ако има значение?Как най-добре да го вьржем за коакса,че тьньк многожилен лесно се носи,но бухта с коакс не ми се мисли?
      Изцяло от механични съображения се избира дебелината, примерно 0.5-1 кв.мм., 20-ина метра или колкото там, като го навиеш на ръка става колкото юмрук. И за никакъв коакс не съм казал, просто това се запоява на средния извод на коаксиалния щекер, дето влиза в радиото и готово.

Фенси антени няма смисъл да пазаруваш, ако е само за приемане.

Коментар

Парче коакс ще е,че има вход за него,за самия коакс ще се врьзва кабела като гледам,че запояването кофти в морето.

За сега голямо МЕРСИ,след малко още вьпроси
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

щом ти е мерак, нека да е коакс до навънка, а оттам не една, а две жици към мачтите - едната вързана на оплетката, другата на жилото на коаксиала. Опъваш колкото може по-далеч едно от друго и си готов.

Коментар

http://www.universal-radio.com/catalog/mwant/0912.html

Е тая антена я дават за това радио. Работи на AM Band. Има ли смисъл да я купуваме?
            https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение

http://www.universal-radio.com/catalog/mwant/0912.html

Е тая антена я дават за това радио. Работи на AM Band. Има ли смисъл да я купуваме?
              Според мен не. Мятяй жица нагоре по мачтата и си свиркай.
              Не загледах дали е дали е водоустойчиво, та ако не е го дръжте на сухо в калъф. За КВ и СВ от друго няма смисъл, стига не искате и да имате и предавател.

Коментар

За предаване не ни трябва. Нямаме любителски лицензи да си говорим с другите. Прогнозите ги получаваме по телефона. Това ще ни е повече за развлечение- ей така, колкото да чуем човешки глас. Мачтата е заземена за кила, мотора и минуса на алтернатора май. Че и за акумулаторите. Като ползват металните въжета на мачтите за антени ги изолират. На нас изолация ще ни трябва ли или мачтата се явява антена /егати антената/?

Коментар

За предаване не ни трябва. Нямаме любителски лицензи да си говорим с другите. Прогнозите ги получаваме по телефона. Това ще ни е повече за развлечение- ей така, колкото да чуем човешки глас. Мачтата е заземена за кила, мотора и минуса на алтернатора май. Че и за акумулаторите. Като ползват металните въжета на мачтите за антени ги изолират. На нас изолация ще ни трябва ли или мачтата се явява антена /егати антената/?
                  Нали ти казах от "антената" последния метър да е въже, а не кабел.

п.с. мачтата може да се използва за антена, но не е тривиално и не е супер антена.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Нали ти казах от "антената" последния метър да е въже, а не кабел.

п.с. мачтата може да се използва за антена, но не е тривиално и не е супер антена.
                    Абе ти ми каза, ама аз тука те чета сутрин преди да съм си изпил кафето. Разрах, мачтата няма да е антена.

Коментар

http://www.amazon.com/Sangean-ANT-60...p_ob_e_title_1

Понеже съм се пробвал един път да работя с поялник с печални резултати та ще понахалствам аз с въпросчета за антената. Вместо да купуваме разни там кабели и да ги запояваме, не е ли по лесно да взема една ткава антена? Като я гледам директно се включва в радиото. Радиото има 3.5 мм вход. Тая антена май влиза от раз. Ако са различни и не може да се включи, има адаптор да се закачи директно на телескопичната антена на радиото. 7 метра кабелче, което се навива като рулетка. Мързелива работа /точна както я обичам аз. Иначе радиото май става. Купихме го днеска. Хванахме Американската брегова охрана предаваща прогнози. Единия път предаваха от 700 километра, втория път хванахме Хавай. По права линия са към 4100 км. Звука не беше перфектен, но съвсем ясно разбрах къде и колко ще духа. Радиото первектно се събра заедно със зарядното в Pelican 1060 кутия.

Коментар

http://www.amazon.com/Sangean-ANT-60...p_ob_e_title_1

Понеже съм се пробвал един път да работя с поялник с печални резултати та ще понахалствам аз с въпросчета за антената. Вместо да купуваме разни там кабели и да ги запояваме, не е ли по лесно да взема една ткава антена? Като я гледам директно се включва в радиото. Радиото има 3.5 мм вход. Тая антена май влиза от раз. Ако са различни и не може да се включи, има адаптор да се закачи директно на телескопичната антена на радиото. 7 метра кабелче, което се навива като рулетка. Мързелива работа /точна както я обичам аз. Иначе радиото май става. Купихме го днеска. Хванахме Американската брегова охрана предаваща прогнози. Единия път предаваха от 700 километра, втория път хванахме Хавай. По права линия са към 4100 км. Звука не беше перфектен, но съвсем ясно разбрах къде и колко ще духа. Радиото первектно се събра заедно със зарядното в Pelican 1060 кутия.
                        С поялник ще се научиш, пуснал съм тема. Иначе, някой умен човек е навил жицата за която разправям на макара и я е пуснал само за 15лв с купешки вид. Вземай.

Коментар

ей NIKSD ама вие без късовълнов предавател ли тръгвате на борда на таз съдина?
                          щом имате постоянно 12 волта кво повече ви трябва
                          един ICOM най евтиния дори да речем 718 примерно
                          100 вата в антената от 1до30мхз на предаване
                          а приемника е от 0.1 до 30 мхз
                          а ако имате повече пари може морски айком да си купите
                          фирмата е много читава и прави сякви радиа

Коментар

Първоначално публикуван от juch Преглед на мнение
                            ей NIKSD ама вие без късовълнов предавател ли тръгвате на борда на таз съдина?
                            щом имате постоянно 12 волта кво повече ви трябва
                            един ICOM най евтиния дори да речем 718 примерно
                            100 вата в антената от 1до30мхз на предаване
                            а приемника е от 0.1 до 30 мхз
                            а ако имате повече пари може морски айком да си купите
                            фирмата е много читава и прави сякви радиа
                            Споменаха, че нямат лиценз за предавател. Иначе така си плават тия двамата.

Коментар

На всяко подобно корито има морско УКВ ... за 16 канал ...поне ...което донякъде им върши работа.
                              Ако насред океана се развикаш на къси вълни .... няма голяма полза.
                              Крещиш си по УКВ-то и ако има някой наблизо ..... пИчелиш ....

Другото ... като водата ти е вече до шията ... пускаш сала ... той си квичи "SOS" даже, и координати могат да дават някой и пак ....се молиш за много КЪСМЕТ ...
                              Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Ще се отклоним малко от темата ама какво да правиш. Има модератори за тая работа.
                                На лодката имаме VHF с качена на върха на мачтата антена. На постоянно подслушване сме на 16 канал. Усилено до дупка. Ако не видим някой голям /заспали сме да речем или се борим като прасе с тиква нещо долу по мотора например/ да ни викнат те и да ни събудят/стреснат. Мразя да ме стряскат само защото ще ме мачкат. Всеки път като ме стреснат и ми се разтупква сърчицето. Нежна душа съм.
                                VHF вълните си пътуват по права линия така, че няй-много да ни хване някой на 50 мили. Доста безполезна дистанцийка по средата на нищото. С нас винаги носим Iridium сателитен телефон, по него получаваме чрез СМС прогнозите за времето. Ако се гътне лодката можем да се обадим да кажем къде ни е салчето. За целта имаме 3 различни противоводни GPSа, стоящи в Pelican кутии.
                                Ползваме и SPOT Messenger, с него даваме дневни позиции на лодката. Собствениците много обичат да знаят къде им е коритото. SPOTа може да се ползва и като аварийно известително средство. Праща сигнала с GPS позиция и пише, че сме в беда. Ония като видят, че сме в океана и препращат информацията до USCG /американската брегова охрана/.

Имаме и 406 Mgz Category 2 EPIRB с вграден GPS. Там диреткно заминава сигнала до USCG. Та с 2 думи имаме 5-6 GPSа и 3 различни далаверки с, които да известим, че сме си намокрили чорапите и коритото го няма. Радиото е повече за новини и музика отколкото за нещо друго.
                                И на мене ми се иска да имаме късовълнови предаватели ама се налага да караме каквото дават, а не каквото ние искаме. Ние ги караме за пари, a не за кеф и не можем да избираме много-много. А, и знам какво ще кажете, знам и защо отказват да ни дадат застраховка живот. Майната им!

EPIRB

SPOT Messenger
                                http://www.findmespot.com/en/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X