Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Искам съвет за соларно зарядно за лаптоп!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Искам съвет за соларно зарядно за лаптоп!

Камерка имам една тука и я гледам-100mA.С една дума трябва да захраня един лаптоп или вместо него рутер.

Коментар

Първоначално публикуван от Явор(dorzi) Преглед на мнение
      Камерка имам една тука и я гледам-100mA.С една дума трябва да захраня един лаптоп или вместо него рутер.
      На тъмно гледа ли таз камера?

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
        На тъмно гледа ли таз камера?
        Тя гледа,ама не вижда

Коментар

Ако наистина става с DD-WRT или OPENWRT базиран рутер, за мене спора е излишен. Лаптопа е много по-неподходящ.

Коментар

Първоначално публикуван от Estranged Преглед на мнение
            Ако наистина става с DD-WRT или OPENWRT базиран рутер, за мене спора е излишен. Лаптопа е много по-неподходящ.
            Да раздвижа темата.
            Всички компоненти на системата са при мен.Имам соларен панел,акумулатор,рутер,камерка и мобилен интернет от Мтел чрез USB стикче.
            Има обаче един проблем.На местно ниво няма кой да ми помогне да се настрои рутера за функциите които са ми нужни.Успяхме да сложим OpenWRT,но проблема се оказа мобилния интернет.Не тръгва и не тръгва.Пробвахме да качим и DD-WRT.Успяхме,но като обновим до последната версия за да може да разпознава USBто,забива и сме до там.Проблема май ще се окаже самото стикче за мобилния интернет защото няма драйвери за него.Питах Мтел,но от тях получих стандартния отговор който дават за Линукс: http://www.betavine.net/bvportal/res...acards/devices
            Та,ако някой мисли,че може да помогне поне да пуснем нета ще съм благодарен.Давам ви марките на рутера и на стикчето за да сте наясно за какво става въпрос:
            Рутер-ASUS WL-500G Premium
            USB стикче на Мтел-Huawei,model K3715

Коментар

Аз се включвам малко късно, не разбирам особенно от тази материя, и въобще не съм сигурен дали ще стане, но не знам защо за такава с-ма слагате компютър с отделна камера и т.н., след като IP камерите са си с вграден линукс и работят като мрежово устройство, а едновременно с това са с относително ниска консумация, управляват се дистанционно, като могат да се насочват, изпълняват някои прости действия, като например изпращане на е-мейл при засичане на движение.
              Решението с фотопанел е недостатъчно, най-малкото че на хижата като падне сняг, докато снега не изчезне от панела, ток няма да има. В случая е нужно поне някакво хибридно захранване, ако се търси по-дълъг период за наблюдение.
              ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Първоначално публикуван от D-MAX Преглед на мнение
                ... IP камерите...
                Ти кажи коя от тях може сама да си набира GSM-модема

Коментар

Първоначално публикуван от D-MAX Преглед на мнение
                  Аз се включвам малко късно, не разбирам особенно от тази материя, и въобще не съм сигурен дали ще стане, но не знам защо за такава с-ма слагате компютър с отделна камера и т.н., след като IP камерите са си с вграден линукс и работят като мрежово устройство, а едновременно с това са с относително ниска консумация, управляват се дистанционно, като могат да се насочват, изпълняват някои прости действия, като например изпращане на е-мейл при засичане на движение.
                  Решението с фотопанел е недостатъчно, най-малкото че на хижата като падне сняг, докато снега не изчезне от панела, ток няма да има. В случая е нужно поне някакво хибридно захранване, ако се търси по-дълъг период за наблюдение.
                  Проблема не е в камерата а в Линукса.Трябва да има драйвер за да разпознае устройството на мобилния интернет.

Коментар

Имаше по-нагоре изказване за видеонаблюдението на Мтел,но модераторите са го махнали сигурно заради рекламата.Искам да кажа на колегата,който беше го пуснал,че съм го мислил и този вариант,но пречките са две.Трябва да има 3G покритие за да работи системата и не разполагам с неограничен ток.То ако беше лесно.Хванал съм се на инат и ще го направя.Сега ми се върти ако не можем да настриом рутера ще пробвам с покет РС.Той поне е с уиндоус,но да видим дали ще "разпознае" стикчето.
                    П.С.Има ли преходници които да сързват две USBта?В смисъл трябва ми двойно женско USB.Дали съществува?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Ти кажи коя от тях може сама да си набира GSM-модема
                      То май не е и нужо.Като го сложа на уиндоус нищо не набира.Инсталира му се някакъв софтуер и си тръгва.

Коментар

То май не е и нужо.Като го сложа на уиндоус нищо не набира.Инсталира му се някакъв софтуер и си тръгва.
                        тъй де. Сега обясни на който и да е уиндоуски софтуер какво да прави при разпадане на връзката, критерият за разпадната връзка и колко време да изчаква при различен вид разпадане.

И като стане, ми се обади. Не като го подкараш, а като отвиси да работи месец-два.

А под секрет ще ми кажеш как се добираш до вътрешен адрес в мрежата на мтел. Защото, когато отсреща е Windows, не е лесно.

Коментар

Разбрах

Коментар

...П.С.Има ли преходници които да сързват две USBта?В смисъл трябва ми двойно женско USB.Дали съществува?
                            Всякакви има по магазините. А можеш и да си режеш и снаждаш кабели ако нямат точно твоя вид. Какво ще свързваш с тоя кабел? Опитвам се сетя за какво би послужил, ама...
                            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Моля да се изтрие.
                              When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

в планински условия ще имаш повече успех с ветрогенератор.

между другото, лаптоп ASUS EEE PC901 консумира около 5 вата при изключен екран (затворен капак) и се захранва с 12 волта от външния адаптер.
                                струва в момента около 400лв в мултирама

тука що няма икона за "егахси къв съм хитър"?
                                LZ1NDI
                                DR650SE K8

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X