Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Искам съвет за соларно зарядно за лаптоп!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Искам съвет за соларно зарядно за лаптоп!

Колко трябва да е мощно евентуално допълнително UPS и акомулатор.Всичко ще е статично направено и няма да има никакъв ток.

До: Искам съвет за соларно зарядно за лаптоп!

Първоначално публикуван от Явор(dorzi) Преглед на мнение
    Колко трябва да е мощно евентуално допълнително UPS и акУмулатор.Всичко ще е статично направено и няма да има никакъв ток.
    Зависи от лаптопа и колко искаш да го ползваш. UPS не ти трябва - нали е лаптоп. Давай още данни...

Коментар

Може и да трябва UPS, ако ще се използва предимно нощем. Батерията на лаптопа, я изкара 2 часа, я не.
      Зима иде

Коментар

Първоначално публикуван от huko Преглед на мнение
        Може и да трябва UPS, ако ще се използва предимно нощем. Батерията на лаптопа, я изкара 2 часа, я не.
        UPS е доста неефективен начин да си докараш ток нощем. И панела, и UPS ще са много големи.

Коментар

Яворе, отново си свеж .
          Да не се разсърдиш ,ей? Аз ползвам UPS / 500va ,който е с 12 V батерия + акумулатор 100 ам/ч ,за парното си в къщи. Помпата (150W ) изкава около 18 часа.Към тази система пускам (за няколко часа) малък телевизор и Енерго спестяваща крушка.Направили сме поне 15 такива системи за парно на приятели.
          Ако това ти трябва за джипа ,просто си купи (под 100 лева) инвертор.Аз имам такъв в джипа , от който зареждам лаптоп,радиостанции .... и включвам ел.помпа(220в) за надувния си дюшек. Обади се ,ако искаш да проверя цени.
          PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
          КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
          0899187766

Коментар

Идеята е следната.Имам една хижа в гората.Ток няма.Охрана също.Искам да сложа един компютър с камера и мобилен интернет и от нас да си наглеждам имота.Идеята е компютъра да е включен постоянно защото ако спре някой трябва да иде на място да го вкючи.Иначе софтуерно ще се управлява от вкъщи.Давайте идеи,знам че има мозъци тука и за това искам съвет от Вас.

Коментар

Идеята е следната.Имам една хижа в гората.Ток няма.Охрана също.Искам да сложа един компютър с камера и мобилен интернет и от нас да си наглеждам имота.Идеята е компютъра да е включен постоянно защото ако спре някой трябва да иде на място да го вкючи.Иначе софтуерно ще се управлява от вкъщи.Давайте идеи,знам че има мозъци тука и за това искам съвет от Вас.
              Ако имаш път към Софето, отиваш на Илиянци. Като влезеш през главния вход, вървиш направо, докато се задъни и в дясно е магазин за електронни елементи. Имат всичко за което питаш. Ще ти сметнат система всякаква. Имат и ветрогенератори.

Коментар

Леко встрани от темата. Може ли някой да напише как стои въпроса с мобилния интернет? Какви са вариантите и колко би струвало месечно? Питам, защото и аз имам подобен проблем, но винаги съм си мислел, че на отдалечено място е най-добре да се ползва интернет от някой от мобилните оператори /с ония джаджи дето се включват към USBто/, но офертите им или са скъпи, ако пък са евтини получаваш твърде ограничен достъп и при надхвърляне "яко да ти е дупето". Проучих въпроса и със сателитен интернет, като е възможно да се намери нещо за 50-60 лв на месец, но с поне двегодишен договор и самото оборудване струва над 1000 евро.

Ако е коментирано някъде и не е за тук се извинявам.
                http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
                http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                  Ако имаш път към Софето, отиваш на Илиянци. Като влезеш през главния вход, вървиш направо, докато се задъни и в дясно е магазин за електронни елементи. Имат всичко за което питаш. Ще ти сметнат система всякаква. Имат и ветрогенератори.
                  Уха!!!Това е добре.Ако не изникне нещо по-наблизо ще се ходи.

Коментар

Уха!!!Това е добре.Ако не изникне нещо по-наблизо ще се ходи.
                    Като заидваш, обади се, да си правим компания, че и аз съм замислил някои неща.

Коментар

Най-простата схема е акумулатор, контролер за зареждане (или просто шунт) и панел. Оттам включваш лаптопа директно, а още по-добре не лаптоп, ами едно www.openwrt.org и към него камерка, или 2 или 3. Такова нещо ще харчи между 5 и 10 вата със все камера. При това положение панелът ще е 20-30 вата, акумулаторът ще е примерно 20 амперчаса/12 волта, а джаджата ще се захранва направо от него, без инвертори и други усложнения, които допълнително да губят ток.

Коментар

Ясене би ли пообяснил малко какво е това че нещо не вдявам а по думите ти ще е май идеално.

Коментар

Идеята ти е много добра, но каква е целта?
                          Нито можеш да предотвратиш някакво злодеяние, а и може да предизвикаш интереса им към камера и компютъра ...

Коментар

Нали се сещаш,че може камерите и да записват.Не е нужно записа да е на компа който е там.

Коментар

Нали се сещаш,че може камерите и да записват.Не е нужно записа да е на компа който е там.
                              Разбира се, но знаете ли за какъв трафик става въпрос при преноса на видео до компютъра на който се записва, а й цените на мобилния трафик са прилично солени.
                              Има и доста евтини решения, незнам при Вас колко камери ще използвате но може да погледнете тези решения, като например това - няма нужда от компютър, това също.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X