Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Искам съвет за соларно зарядно за лаптоп!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Искам съвет за соларно зарядно за лаптоп!

Първоначално публикуван от Явор(dorzi) Преглед на мнение
    Идеята е следната.Имам една хижа в гората.Ток няма.Охрана също.Искам да сложа един компютър с камера и мобилен интернет и от нас да си наглеждам имота.Идеята е компютъра да е включен постоянно защото ако спре някой трябва да иде на място да го вкючи.Иначе софтуерно ще се управлява от вкъщи.Давайте идеи,знам че има мозъци тука и за това искам съвет от Вас.
    GSM с камера. Телефонът е със Скайп (примерно). При набиране вдига сам и почва да предава аудио и видео. При събитие (аларма), се връзва в интернет и почва да предава. Или нещо подобно... Днес не ми е ден и идеята може и да не съм я доизмислил както трябва.
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Нали за това искам съвети и предложения.Кой каквото мисли да сподели.Иначе по скайп например видеото харчи около 5мв на час.

Коментар

Много силно ме съмняват тия 5 мегабайта на час - според мене е в пъти (поне 10) повече. Предложението на Ясен е много добро - другия вариянт е гсм - звъниш и гледаш но с ддврт-то което е линукс базирана ос можеш да имаш motion detecion пращане на видео или screensho-ти на мейл - известяване с смс етц. Това е при съшествуващо 3g покритие (съмнително като се има предвид условията) gprs-a не мисля че ще стигне за предаване в реално време.

Най удачно ми се струва - един ddwrt рутер който подържа мобилна връзка - към него закачена една камера и един външен ссд хард диск (много малка консумация на ток). При движение записва на диска и праща картинки на меил и известявя с смс.
        На първо четене това е утре ще напиша повече детайли.
        When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

ddwrt също е вариант, но тук се търси по-стабилно решение, защото няма кой да го рестартира.

Значи, Яворе:

1. Web камерка за около 20лв. Може две.
          2. Рутерче, което има USB порт и поддържа Linux - между 100 и 200лв, повечето искат 12 волта захранване.
          3. Линукс (примерно OpenWRT) с програмче, което снима колкото може бързо, със софтуерна детекция на движение. Да праща снимките по e-mail - това лесно ще се наскриптва.
          4. GSM-модем с карта за данни, за 30-ина лв на месец дават гигабайти. Вместо модем може стар телефон, GPRS ще е достатъчен.
          5. Акумулатор - 20 амперчаса ще стигне за 1-2 денонощия, в много мрачно време. 44-50 е по-добре, защото ще е автомобилен, а те май са по-евтини.
          6. Соларно панелче - като за автомобилен/караванен акумулатор, те си вървят с контролер на зареждането и за един слънчев ден ще напълнят батерийката до горе.

Тъй си представям аз нещата, но е доста тнтм. Не знам дали ти се занимава. Аз имах идея да правя подобно нещо, но не е напреднала. Въпреки това, всичко, което разказвам, е реализуемо.

Коментар

Яворе тези дни ще патувам до София ако ти трябва нещо обадисе.

Коментар

Не съм запознат с openwrt мислех че е сходно на ddwrt другото което ми хрумва е някакъв netbook с ссд хард диск (някое еее pc surf) с usb камерка линукс дистрибуцийка с zoneminder например и usb 3g модем - струва ми се най лесно за реализация.
              When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Вальо,още нямам идея какво ми трябва за това отивай в София спокойно.
                Относно другите предложения започвам да търся какво означават всичките тея думички които използвате и ще видим тогава.Радвам се че ви се занимава да мислите.И все пак ако мога да имам и картина на живо а не само снимки по имейл ще е по-добре според мен.

Коментар

Вальо,още нямам идея какво ми трябва за това отивай в София спокойно.
                  Относно другите предложения започвам да търся какво означават всичките тея думички които използвате и ще видим тогава.Радвам се че ви се занимава да мислите.И все пак ако мога да имам и картина на живо а не само снимки по имейл ще е по-добре според мен.
                  Предполагам не си погледнал линковете които ти дадох ...
                  А питал ли си за homebox на мтел?

Коментар

Схемата, която ти дадох, дава възможност и за снимки на живо - е, толкова живо, колкото позволява връзката.

Коментар

Първоначално публикуван от netsurfer Преглед на мнение
                      Предполагам не си погледнал линковете които ти дадох ...
                      А питал ли си за homebox на мтел?
                      Колега,повярвяй гледах ги.И съм ти много благодарен за всичко което споделяш,наистина.Гледам да разбера кое ще е моето нещо от изброените варианти.За Мтел не съм питал защото не съм се сетил.Водещото при мен е че нямам ток.Искам да знам всяко решение колко ток ще ми харчи за да знам как да го осигуря този ток.
                      П.С.Пазарил ли си от този сайт.И верно ли шипинга е фри?

Коментар

Намерих мнение за Home Box на Мтел

http://www.bnap.org/f/comments.php?DiscussionID=471

Коментар

Аз не бих заложил на видеонаблюдение. Една добре проектирана алармена система, би свършила чудесна работа при минимална консумация. Та дори и да е интегрирана с ЖСМ да праща СМС.
                          Но си мисля, че за гората и само сирената ще свърши работа.
                          Повечето аларми работят на 12 Волта, тъй че отпадат трафове и захранвания. Не мисля, че консумацията ще е над 50мА. Един авто акумулатор и една фотоволтаична панелка за 1-2 Ампера ще свършат работа.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                            Аз не бих заложил на видеонаблюдение. Една добре проектирана алармена система, би свършила чудесна работа при минимална консумация. Та дори и да е интегрирана с ЖСМ да праща СМС.
                            Но си мисля, че за гората и само сирената ще свърши работа.
                            Повечето аларми работят на 12 Волта, тъй че отпадат трафове и захранвания. Не мисля, че консумацията ще е над 50мА. Един авто акумулатор и една фотоволтаична панелка за 1-2 Ампера ще свършат работа.
                            И това си го записвам като идея ако другото не стане.
                            Само да спомена че става дума за хижа а тя е вдън гората и няма смисъл много от сирени.
                            Не си мислете,че е жизнено важно да я охранявам.Там района е много спокоен.Просто искам да си я наглеждам като ми е кеф

Коментар

Намерих мнение за Home Box на Мтел

http://www.bnap.org/f/comments.php?DiscussionID=471
                              А там където е хижата има ли 3Г обхват, защото ако няма високоскоростен интернет се връщате на кота 0. При вас най-добрия вариант е home box от мтел ако има възможност, защото интернет-а е неограничен, а не се плаща на трафик.
                              Може да погледнете и това предлагано от мтел.
                              200 лева за камерата и по 10 лева на месец за 200 минути видео.

Коментар

И това си го записвам като идея ако другото не стане.
                                Само да спомена че става дума за хижа а тя е вдън гората и няма смисъл много от сирени.
                                Не си мислете,че е жизнено важно да я охранявам.Там района е много спокоен.Просто искам да си я наглеждам като ми е кеф
                                То това "само да си я наглеждам" е доста по-сложно от читава охранителна систма Не е невъзможно де, колегите са дали съвсем смислени предложения.
                                Само че си мисля, че си започнал нещата от неправилния край. Провери кой и колко има обхват, дали пък няма някое безжично трасе наблизо (за БТК няма да говоря, но има и други фирми със собствени трасета и някой може да се навие да ти ковне едно радио и да ти задели канал, а това решава въпроса, но все пак зависи къде ти е хижата). След това виж дали цялата галимация те устройва като цена, защото апаратурата се плаща веднъж, а трафика - всеки път.
                                Като имаш нужната информация, и ако те устройва, за останалото ще се намери решение.
                                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X