Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся ЦК ключ ON-OFF-ON 6 клеми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Разклонител с ключ?

Коментар

Главата има ли нагревател или я пропарваш предварително?
      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
      Вальо. О888 557Ч7Ч
      Silverado 1.3 i

Коментар

• drukman
        drukman коментира
        Редактиране на коментар
        Само за главата питах. Другото е стандарт за истинска кафе машина. Ако няма подгрев (допълнителна циркулация) пробвай първо да пуснеш малко (8-10 сек) вода да протече през главата, после слагай цедката и веднага да прави кафето. Интересно ми е дали ще усетиш разлика. Никога не съм си играл със светли кафета.

• Венцислав Петров
        Венцислав Петров коментира
        Редактиране на коментар
        Е, ти сега се шегуваш с мен... Всяко кафе си иска точна до един градуса температура за екстракция... При това не само, ами им правя и профили с покачване на температурата по време на екстракцията... Тоест така съм регулирал температурата, че да знам при какво начално състояние (сложил съм на четири места термометри) точно колко милилитра вода за преварителна промивка и колко секунди след това да стартира екстракцията... Светлите кафета изискват изключителна точност... иначе става една кисело тръпчива напитка, която не става за пиене...

• drukman
        drukman коментира
        Редактиране на коментар
        Ясно. Не е за мен. Аз хем не съм специалист на вкусовете, хем пия 10-15 кафета на ден.....
        Мога само технически да споделя какво съм научил на времето.

Много ми е интересно как изглежда мелницата на тази орбитална станция Дори скъпите автомати са с конусни, тук като знам какви са изискванията...
      ...
      Аа, като ще сме маниаци, помпите от този вид работят задължително вертикално... по ред причини.

Коментар

• drukman
        drukman коментира
        Редактиране на коментар
        На този принцип бяха мелниците в Балкан Турист преди 90та.
        Като се сетя колко такива ножове и цедки съм сменил за ракия...

• Венцислав Петров
        Редактиране на коментар
        Те подобни са на практика всички мелници примишлени за подправки и т.н. Но конкретно за еспресо има огромно значение каква точно форма имат ножовете...

• Паджеровод
        Паджеровод коментира
        Редактиране на коментар
        Да, при тези помпи около котвата на електромагнита, което е и буталото, има обеми, от които няма да може да се гони въздухът ефективно при хоризонтален монтаж. А водата маже и охлажда буталото. Това явно са бутикови малки серии машини, които имат какво да се пипа по тях...

Тая кафемашина е фабрична, направи си сам или е сериозно модифицирана фабрична?
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Венцислав Петров
        Редактиране на коментар
        Машината като нова е това:
        https://combinabar.bg/en-us/category...0166687600527/

От нейните оригинални части използвам, корпуса, бойлера, няколко от медните връзки, глава, два клапана и електрониката за допълване на бойлера. Всичко беше препроектирано, на снимката по-горе където е машината гледана отзад, там по принцип оригинално стои резервоара. Естествено него го махнах и замених с външен стъклен съд. И там преместих електроника, нова помпа (втора) и т.н.

Моя си е концепцията за машината, резултата който постигнах е 100% съпоставим с машини за по десет, двадесет хиляди лева. Естествено външният вид не съм го докарал до такава, но пък кафета каквито искам правя...

• ивайло
        ивайло коментира
        Редактиране на коментар
        Това хоби ще дойде по-скъпо от джипаджийството.

• Венцислав Петров
        Редактиране на коментар
        А, не..., пробвал съм и двете, с джипките е "по-тегава" работата... ;-) Да не говорим, че кафемашините си ги тунинговам в къщи на масата в кухнята. А джипките що лежане съм му ударил на двора не е истина...

Ако не си се оправил да свалям от мотокара това ? Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20230604_162915_547.jpg
Прегледи:88
Размер:650.2 КБ
ID:7012704
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

• sek.1
        sek.1 коментира
        Редактиране на коментар
        Нещо от порядъка на 40 - 50 стотинки бяха . Руснаците никога не са ценили ценните метали защото при тях това е неограничен ресурс и гледат на него по съвсем друг начин . В началото на деведесетте внасяха тук за без пари цели влакови композиции с руска военна електроника основно заради златото . Бях купил поне двайсетина такива ключета ама съм ги използвал и раздал през годините . Все забравям че много години минаха от 1989 година насам .
        Последно редактирано от sek.1; 12-10-25, 06:42.

• Венцислав Петров
        Редактиране на коментар
        Е, ако съм бил по-внимателен на времето да си купя един, два вагона с такива ключета... ;-)

• sek.1
        sek.1 коментира
        Редактиране на коментар
        В общи линии много малко хора предвидиха че ще дойде края на това имане .

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
    X