Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся ЦК ключ ON-OFF-ON 6 клеми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Търся ЦК ключ ON-OFF-ON 6 клеми

Колеги, вече трети такъв ключ сменям на кафемашината. Не издържат на температура, работят два месеца и пак разглобяване...

Някой да знае откъде може да се намери ключ като този на снимката но качествен и да издръжа на температура...

Малки токове управлява, 220 волта...

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:7530.jpg
Прегледи:313
Размер:89.7 КБ
ID:7011436
    VPetrov.photography

Сига бе, има ги във всеки магазин за ЦК ключета, ела ще ти подаря един, или поне ще го пробваме дали издържа на твоите критерии
    П.П. май се пише критериЙ
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

• BatGeorgeone
      BatGeorgeone коментира
      Редактиране на коментар
      Дедо, ич не се пише критерий освен ако някой нов кретений не е измислил нов Български език

• Венцислав Петров
      Венцислав Петров коментира
      Редактиране на коментар
      Тия от магазините ги пробвах всичките, издържат средно два месеца... От топлината (работи при около 85 градуса) му се разтопяват вътре пластмасите...

Щом е с такива клеми, не може ли да го изнесеш някъде на по-хладно или да вентилираш района където е ключа та да се разхлажда без други побългарявания. Алуминиев щит ще го предпази малко или много, ако е между него и жегата, 5-10 слоя готварско фолио и си готов за 2 минутки, особено ако добавиш и вентилация/проветрение.

П.П. точно така изглеждащи ключетата са брутални китайци, имах вземане даване и търсейки алтернативи само на такива попадах, хубаво е да го имаш в предвид.
    Бъдете живи и здрави!

Коментар

• Венцислав Петров
      Редактиране на коментар
      Е може да го изнеса ама няма да ми е удобно... Предпочитам да се пробвам да намеря такъв който издържа...

По битаците стари руски от самолетите. Те държат.
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

• sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      Венци звънни на Стефан той със сигурност има такива ключове от самолети и покрай лазерите . Целия му УАЗ е в такива .

• Венцислав Петров
      Редактиране на коментар
      И Стефан търси... ;-)

Тук колегата вече ми обеща неговият да ми прати и мисля това решава генерално въпроса...

• sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      Те такива трябва да имам някъде . Едно със сигурност си паля фаровете на мотокара . Навремето бяха стотинки в едно магазинче в квартала сега като гледам тия не познават парите . https://www.pentod.com/product/5059/...16-a-sssr.html

Аз бих сложил какъвто ключ има подръка, за да работи машината и след това бих разгледам какво предлагат каталожните търговци като Фарнел, Маузер, Диджикий, ТМЕ и т.н.
    Там могат да се открия всевъзможни продукти от квалитетни производители. Например от ТМЕ съм купувал це-ка ключ производство на Панасоник.

Ако токът на нагревателя минава през тоя ключ е хубаво да се обърне внимание на максималният ток който издържа ключа.
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• I.Stoyanov
      I.Stoyanov коментира
      Редактиране на коментар
      Напълно подкрепям! Също така бих помислил за реленце!

• Венцислав Петров
      Редактиране на коментар
      Токовете са никакви, милиампери, температурата е проблем...

Колкото и тъпо да звучи, но ако карат по два месеца, не може ли ключето да се изкара извън кафемашината...
    Only after the last tree has been cut down,
    Only after the last river has been poisoned,
    Only after the last fish has been caught,
    Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

• Венцислав Петров
      Редактиране на коментар
      И по-горе съм написал, може, но ще е много неудобно...

А какво включва и изключва тоя ключ? Помпата?

И коментаторите...

Коментар

• Венцислав Петров
      Редактиране на коментар
      Помпата (75 вата) + два електромагнитни клапана по няколко вата всеки...

Имам съветски и българско ЦК от някога. Температура ще държат , но са с клеми за запояване. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20250926_192411.jpg
Прегледи:239
Размер:738.2 КБ
ID:7011510

Коментар

• drukman
      drukman коментира
      Редактиране на коментар
      Запояват се перата за клемите.

• Венцислав Петров
      Редактиране на коментар
      Това ми изглежда като нещо, което ще си заслужава да се пробва... Откъде мога да намеря такива - особено този в ляво?

• Паджеровод
      Паджеровод коментира
      Редактиране на коментар
      Ако искаш, напиши ми данни на ЛС, ще ти го пратя. На мен не ми трябва.

Ако се комутира индуктивен товар като помпа или друг електромагнит, вероятно проблемът е от пика който се получава при прекъсване на захранването към товара. Температурата не е проблем или е второстепенен.
    В такъв случай трябва да се добави подходящ снубер или варистор.

И коментаторите...

Коментар

• Венцислав Петров
      Редактиране на коментар
      Не, няма проблем с индуктивният товар. Отворих и двата, които се повредиха. Има едни пружинки, които завършват с пластмасови калпачета - те натискат контактните пластини... И точно те просто се разтопяват (еднакво и на двата реда) и почват банално да закачат и накрая някоя от комутаторните пластини просто изпада от леглото... Ако е важно, ще снимам...

Една от идеите ми е, ако нищо не намеря, да се опитам да си направя такива "калпачета" от нещо издръжливо на температура... Другите неща вътре си изгледат добре и въобще не са износени...

Намирането на такъв електрически ключ, който да работи при такива температури ще е почти невъзможно. Дори и качествените такива за обикновено са до 70-75 градуса, рядко има такива до 85 градуса. Тези от самолети и военни машини надали са за 230 VAC.

Иначе ето едни, които обещават макс. работна темп. 125 градуса.

E SWITCH ST5

Обаче типа за 230VAC не го виждам никъде в продажба. Може да е останал само за брошурата 🙂 В маузер има налични за до 30VDC, но става много сложно за кафемашина.
    Jeep Cherokee 2.5 Tdi VM '96

Коментар

А във фирмения сервиз на машината?
      Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

• Венцислав Петров
        Редактиране на коментар
        Фирменият сервиз не може да ми помогне. Приятели са ми и биха всичко направили, само дето аз още първата седмица машината я разглобих на съставните и части и после промених почти всичко... Само някои от основните "железа" са същите, всичко друго е туниниг и мой проект... ;-)

Я да взема аз да пусна няколко снимки на машината преди и след, та да е ясно за какво говорим :-)

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:image_950993.jpg Прегледи:9 Размер:252.0 КБ ID:7011569 Натиснете снимката за да я уголемите  Име:image_950995.jpg Прегледи:8 Размер:845.0 КБ ID:7011571 Натиснете снимката за да я уголемите  Име:1735994061109.jpg Прегледи:0 Размер:252.0 КБ ID:7011574 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:image_950996.jpg
Прегледи:188
Размер:586.0 КБ
ID:7011572
      Прикачени файлове
      Последно редактирано от Венцислав Петров; 27-09-25, 17:01.
      VPetrov.photography

Коментар

• Krasimir.Kostadinov
        Krasimir.Kostadinov коментира
        Редактиране на коментар
        Привет, каква марка и модел е машината? Поздрави!

• Венцислав Петров
        Редактиране на коментар
        Малко по-долу съм написал... каква беше... ;-)

Това отдолу черното ли е помпата? Ти каза 75W, а колко бара е? Ако е вибрационна... не трябва ли да работи вертикално?

Коментар

• Венцислав Петров
        Редактиране на коментар
        Това е едната помпа, втората не се вижда... Вибрационна е, монтира се хоризонтално. По принцип е до 15 бара, но това е много условен въпрос, реално гарантиран дебит има до около 10-на бара... Което също не е от значение, защото машината работи максимум на 9 бара и то рядко... Реалното налягане за екстракция се определя от три OPV клапана, в зависимост от режима, а също и от един иглен вентил с който ръчно си правя профилиране на потока...

Хубаво има снимки, но не става ясно кой е проблемния ключ. Някой от тия на лицевия панел или тоя който се вижда на четвъртата снимка - овързания с опашки от прасе.
      Ако е първия, изобретете му някаква топлоизолация.

И коментаторите...

Коментар

• Венцислав Петров
        Редактиране на коментар
        Не, няма го тук, на предният панел е, близо до групата, затова и се нагрява добре...

• Венцислав Петров
        Редактиране на коментар
        На втората снимка поглед отгоре се вижда задната страна на ключа с кабелите към него...

Венци, капаците които си свалил от машината, имат ли достатъчно на брой вентилационни отвори, сигурен съм че ако сложиш от същия нов ключ който ти дефектира след определен период от време на кафемашината, като да си стои така открита без да я затваряш с капаците, почти съм сигурен че няма да се прегрява толкова ключето, само бойлерчето като гледам колко е голямо спрямо обема на машината, със сигурност излъчва доста голяма температура на всички чарколяци в машината в това число и ключето, пробвай без да я затваряш и виж дали ще изкара повече време ключето, ако изкара то можеш да мислиш за евентуално принудително охлаждане на кутията на кафемашината с вентилатор в близост до ключето като при настолните компютри?
      Последно редактирано от Еделвайс; 27-09-25, 18:06.

Коментар

• Венцислав Петров
        Редактиране на коментар
        Не става така, капаците са много важна част от поддържането на постоянна температура... Прото там е главата на машината и няма никакъв начин да е студено... Даже както се вижда където е възможно и топлоизолация съм сложил. Кафемашините са доста "яка" технология. Просто изискват специализирани материали и части... Които впрочем съществуват и е въпрос да бъдат намерени... Основният бутон на машината е сложен на най-горещото място фабрично и си работи по десетки години... Е, вярно е, струва си едни пари... Аз както се вижда и цялата нова инсталация съм я правил със специални проводници с тефлонова изолация и т.н.

• Еделвайс
        Еделвайс коментира
        Редактиране на коментар
        Благодаря за подробностите, сега се сетих в другата ти тема за кафетата че машината ти е специализирана да поддържа специфично налягане и температура, в такъв случай докато намериш правилния ключ, като временно решение можеш да го изкараш извън кутията.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
    X