Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Самоделка-върху банкомат

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Самоделка-върху банкомат

Скоро няма да изчезнат.Ползата наистина я няма.Могат много неща да се направят,но в един момент неудобството ще доведе до отлив на клиенти,което е по-страшно за банките от кражбите.Макар cardfraud да бележи обороти по-големи и от наркотиците,банките(не нашите)са съгласни тихомълком да осребряват откраднатото.Защото ще лъсне,че системата им за сигурност е несъвършена и отново отлив на клиенти,което казахме е по-лошо и от кражбите...за тях.Защото те са по-големите крадци..най-големите всъщност.Преди 5 години HSBC имаше ПЕЧАЛБА £260/сек.,което прави..чакайте,че калкулатора не иска да го сметне 31536000сек/год х £260/сек=£8199360000/год. ...аз тва число не го знам..Е,кви кражби ще ги съборят...Нашите и тях не осребряват.
    Последно редактирано от peterbg1; 15-09-09, 20:28.
    [SIGPIC][/SIGPIC]0877368068 Зарие Дестанофф
    Всеки ден гледам "Отечествен фронт"...макар,че не го дават всеки ден...хъ-хъ.:|

Коментар

Първоначално публикуван от marin199 Преглед на мнение
      Сега си огледах картите. Верно, че има и чип и лента. Не се бях заглеждал. Мислех, че като има чип, няма лента, но... Да попитам тогава - Защо въобще слагат чип, като чрез тъпата лента информацията е достъпна на апашите?
      Иди примерно в Германия с карта, която има само магнитна лента и ще разбереш защо ти трябва да има и чип На места даже парите в кеш не могат да ти помогнат, просто защото има само автомат за плащане, който пък чете само чипове...

От друга страна иди примерно в Украйна с карта, която има само чип и без пари в кеш... и ще разбереш защо ти трябва магнитна лента .

Тъпото е, че както каза Ясен, има ли лента, чипа не повишава сигурноста. Просто е удобство, че можеш да я ползваш на места, където се четат само чипове.

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
      хм...... а защо картата ми, която е с чип, като я пъхна в банкомат, дето не работи с чипове, ми изписва "Вашата карта не може да бъде обработена" ???? по вашите думи излиза, че би трябвало да мога да изтегля с инфото от лентата

а, и още...... в един магазин, касиерката не вижда че е с чип и я прекарва през четеца........... нъцки - не можа да мине
      Късметлия Или е дефектна магнитна лента или банката вече е решила да не записва информация. Искам и аз такава карта . Само да си знам, че е такава, че да си извадя и друга, ако тръгвам за някоя по-затънтена чужбина...
      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение

Късметлия Или е дефектна магнитна лента или банката вече е решила да не записва информация. Искам и аз такава карта . Само да си знам, че е такава, че да си извадя и друга, ако тръгвам за някоя по-затънтена чужбина...
        не знам кое от двете е, картата е от Алианц

Коментар

Не ви знам вие какви чипове имате, аз нямам ни един. Това от 6 карти. Явно в USA са поизостанали. Крадне ли ми някой от картата, като се обадя ми вьстановяват $ веднага. После банката се оправя.
          https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
            Не ви знам вие какви чипове имате, аз нямам ни един. Това от 6 карти. Явно в USA са поизостанали. Крадне ли ми някой от картата, като се обадя ми вьстановяват $ веднага. После банката се оправя.
            Възстановява, да.

Историята е следната:

Там при вас картите са главно кредитни. Те работят с пари на банката, клиентът ги дължи после. Ако не ги плати, банката тепърва трябва да доказва, че той ги дължи, което хем струва скъпо (събиране на първични документи от търговци и други банки), хем е кофти случка да не може да докаже.

В България кредитните карти са популярни отскоро, но дебитните са масови. Дебитната карта работи с парите на клиента и банката изобщо не я брига за тях. Като залипсват, работа на клиента е да доказва, че не ги е похарчил той. Което е скъпо (за човека повече, отколкото за банката) и ядове (трябва да проси документи от самата банка), затова тук контрата по традиция е в клиента. Понеже и банките и клиентите са свикнали, нещата донякъде се пренасят и върху кредитните карти.

Другата страна на въпроса е, че даже и когато се откраднат пари и банките са принудени да вземат пасивите, те предпочитат да разхвърлят разходите върху всички клиенти под формата на лихви, такси и подобни, вместо да инвестират в инфраструктура и технологии. Еле па такива като чиповете, дето ще почнат да дават резултати след години. Всякакъв законодателен зор им дават и пак нещата едвам вървят. Въпреки, че кражбите хич не намаляват.

Коментар

И с дебитните няма проблеми-връщат.Твои..на банката..всички пари са виртуални...
              [SIGPIC][/SIGPIC]0877368068 Зарие Дестанофф
              Всеки ден гледам "Отечествен фронт"...макар,че не го дават всеки ден...хъ-хъ.:|

Коментар

По-горе имаше мнение за увеличаване на достъпната дневна сума. Лоша идея.
                Пример - пусто шосе, частни катаджии. Свидетели няма, банкомат има. Заради бизнеса си, те няма да те пречукат, ще си тръгнеш с тежки мисли. И само със 100 (200, 400) лева по-малко, а с неограничен кредит - колкото физически е съдържал автомата.
                И с тесла в темето, към дерето.
                Статистика.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                  По-горе имаше мнение за увеличаване на достъпната дневна сума. Лоша идея.
                  Пример - пусто шосе, частни катаджии. Свидетели няма, банкомат има. Заради бизнеса си, те няма да те пречукат, ще си тръгнеш с тежки мисли. И само със 100 (200, 400) лева по-малко, а с неограничен кредит - колкото физически е съдържал автомата.
                  И с тесла в темето, към дерето.
                  Статистика.
                  Дневната сума все едно ти си я определяш. И 20 може, но не е практично. Прави се компромис. Банките ти определят само горна граница и това е смислено.

Колкото до пустия път с банкомат - проблемът е известен и не се ограничава до теглене под принуда. Затова такива банкомати (вече) няма.

Коментар

Друго си е човек предварително да е видял какво може да очака да е присадено на банкомата. Дано дадените по-долу снимки служат за ориентация какво представляват устройствата с чиято помощ крадат парите от картите за банкомат.

Нормален банкомат:

Банкомат с монтирано устройство за сваляне на данни от дебитни и кредитни карти /скимер/:

Откриите разликата!

Друг скимер:

Скимер:

Скимер:

Скимер:

Допълнителна клавиатура за крадене на ПИН код:

Скрита камера за кражба на ПИН кодове:

Коментар

Най-смешното, е че българските банки се правят на хитри и за да не им сложат скимери(или ливанска примка) те сами си слагат. После някой вижда, че има нещо сложено на банкомата и го маха. От банката виждат, че е махнат и слагат нов(обикновено друг модел), после идва някой да си тегли пари и вижда, че пак е сложен скимера и човека го маха. Накрая идват измамниците и слагат техния. Обикновените хора(например пенсионерите) вече са свикнали да има там някакво устройство и си пъхкат картата без да се замислят.

Скимерите на банките се познават по това, че са изпъкнали от ляво, а истинските скимери на престъпниците са изпъкнали от дясно където е и магнитната лента.
                      Ето примери за скимери поставени от самата банка:

Коментар

Тези снимки са доста полезни,радвам се, че ги качихте.Сега поне ще знам, какво да търся като странна визия по банкоматите.Въпроса е ,а после какво да се предприеме.Изтръгване или викане на полиция.Второто ще се превърне в дълга история,а за повреждането явно трябват познания.
                        Защото животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни.

Коментар

Първоначално публикуван от bejanski Преглед на мнение
                          Тези снимки са доста полезни,радвам се, че ги качихте.Сега поне ще знам, какво да търся като странна визия по банкоматите.Въпроса е ,а после какво да се предприеме.Изтръгване или викане на полиция.Второто ще се превърне в дълга история,а за повреждането явно трябват познания.
                          Само полиция. Изтръгването може да повреди сандъка, а за беда може да се запише на камера.

Коментар

Може и просто да уведомиш банката, вероятно ще реагират по-бързо от полицията А да го махаш сам, особено без да уведомиш за това, не е добра идея, защото камерата си снима и може да се окажеш заподозрян за поставянето му... Това което бих направил аз, ако нямам време да чакам да дойде някой, би било да се обадя в банката, за да ги уведомя, а на банкомата да оставя предупредителна бележка.
                            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

... и докато си мислех, че всичко е просто, ...

http://www.lightbluetouchpaper.org/2...pin-is-broken/

Коментар

Малко успокоение е, че това първо не работи с дебитни карти. Второ няма да работи с български карти, дори кредитни. Трето все още няма начин да ти я клонират, а трябва да са откраднали самата карта.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X