Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Самоделка-върху банкомат

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Самоделка-върху банкомат

Здравейте.Не зная дали е подходящо точно тук да задам въпроса си..но:

намерих много странна самоделка и съм озадачена,какво точно представлява?!Когато я хванеш от двете и странни (не е необходим какъвто и да било натиск),светва една лампичка..която явно се зарежда от пръстите.До нея има и едно малко копченце.Супер гадно изглежда.
    Прилагам снимки:

До: Самоделка-върху банкомат

Първоначално публикуван от victoriaaa Преглед на мнение
    Здравейте.Не зная дали е подходящо точно тук да задам въпроса си..но:

намерих много странна самоделка и съм озадачена,какво точно представлява?!Когато я хванеш от двете и странни (не е необходим какъвто и да било натиск),светва една лампичка..която явно се зарежда от пръстите.До нея има и едно малко копченце.Супер гадно изглежда.
    Прилагам снимки:
    Всичкото хубаво, но поне аз не виждам снимките, а и по линка нищо не излиза?
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Прилагам снимки:

http://zoom.bg/Animacionerkata/678272
      http://zoom.bg/Animacionerkata/678273

Коментар

Не разбрах, просто си го намерила забравено върху банкомата? А от двете тесни страни какво има?
        Дай ми го за изследване, може да е важно.

Коментар

Камера за запис на пин-кодове. Гадна работа. Сигурно има и считващо устройство върху самият четец на картата. Тн "колумбийка".

Коментар

ъъъъъ тази интересна джаджа не знам къде е намерена, но можеше спокойно да се предаде в полицията за отпечатъци и т.н. Явно вече е късно, но по описанието ми се струва, че джаджата е неуспешен (за сега) опит да се направи клавиатура, която да записва пин кода. Т.е. при натискането на определена цифра се прави запис. Като се прибави и скимиращо устройство и ефекта е налице.

Затова - теглете само от банкомати, които са на банков клон или се огледайте за охранителна камера. Ако няма такава - аз не бих теглила пари от такъв банкомат, освен ако не е крайно наложително.

Коментар

Първоначално публикуван от marlqnda Преглед на мнение
              Затова - теглете само от банкомати, които са на банков клон или се огледайте за охранителна камера. Ако няма такава - аз не бих теглила пари от такъв банкомат, освен ако не е крайно наложително.
              Ъъъ... аз съм намирал скример на банкомат на банков клон, защитен уж с камера . Гадовете са изнаглели доста, тъмни очила и качулка ги правят много смели. Приятел пък беше намерил на бензиностанция на голяма верига, където уж има още повече камери...

Най-сигурни са банкоматите, които прибират и връщата картата на неравномерни интервали. Това прецаква скримера. Обаче и да прочетат картата, без ПИН кода, няма какво да я правят, така че там е истината за защита. Има само два начина да го вземат: втора клавиатура или тяхна камера. Първото се разпознава доста лесно, просто трябва да се погледна внимателно. За второто, просто крийте клавиатурата, ако ще на километър от вас да няма друг жив човек.
              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

От банката, която стопанисва конкретния банкомат също биха се зарадвали на информация.
                Аз не вярвам в чудеса!
                Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                  Ъъъ... аз съм намирал скример на банкомат на банков клон, защитен уж с камера . Гадовете са изнаглели доста, тъмни очила и качулка ги правят много смели. Приятел пък беше намерил на бензиностанция на голяма верига, където уж има още повече камери...
                  Абсолютно съм съгласна, но.......ако все пак се случи нещо такова се подава оплакване в полицията и си се завежда номер и т.н. и от полицията преглеждат записи от камери. Ако не друго, ще ме извините, но поне да поработят малко институциите (полиция и банки). Ако всички си замълчим и само си псуваме, нищо не постигаме освен да предизвикваме крадците.

Коментар

.......ако все пак се случи нещо такова се подава оплакване в полицията и си се завежда номер и т.н. и от полицията преглеждат записи от камери....

Хубаво е че още има хора който вярват в Институциите!

Коментар

Някой може ли да приложи снимка на скример да видя за какво става въпрос?
                      До сега не съм попадал на подобни глупости като в ликна посоченото, но няма гаранция за напред.
                      Хубаво е също много пари да не се държат в една банка/сметка.Картите сами по себе си не са тежки, ами печеленето на парите е тежко.

Коментар

Ето тука има малко инфо и снимки на подобни устройства http://news.ibox.bg/news/id_473735536
                        Също така напиши в Гугъл "card skimmer" и гледай изображения има доста.

Коментар

По-скоро ми прилича на джджа от китайска детска играчка, но пък изглежда доста грозно за китайска. Иначе се виждат две батерии тип "копче" от ляво, ЦК, а светва най-вероятно , защото като го хванеш , единият контакт, който е от ляво, допира батерията. Пробвай да натиснеш черното копче и пак го хвани, да видим ще светне ли.
                          подаръци за мъже от FACOM
                          промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
                            От банката, която стопанисва конкретния банкомат също биха се зарадвали на информация.
                            Казах на охраната разбира се.

Абсолютно съм съгласна, но.......ако все пак се случи нещо такова се подава оплакване в полицията и си се завежда номер и т.н. и от полицията преглеждат записи от камери. Ако не друго, ще ме извините, но поне да поработят малко институциите (полиция и банки). Ако всички си замълчим и само си псуваме, нищо не постигаме освен да предизвикваме крадците.
                            И те виждат един тип с тъмни очила и качулка, който не могат да разпознаят...
                            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                              ...Най-сигурни са банкоматите, които прибират и връщата картата на неравномерни интервали. Това прецаква скримера...
                              Сега ми светна защо някои банкомати прибират картата бавно и на неравномерни интервали. Винаги съм мислел, че са дърти и амортизирани таралясници на които не им е останала силица да изтеглят картата.
                              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X