Обява

Свий
Няма добавени обяви.

В търсене на подходящият фотоапарат.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: В търсене на подходящият фотоапарат.

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
    Наистина си вземи Олимпус Е410 с двойния кит за 799 лв. Това е перфектното за Офроададжийте фотоапаратче, бъди уверен. Само двата обектива поотделно са над 800 лева. Вече сме една камара колеги с такива, никой лоша дума не е казал.
    +1
    И както каза Тодор - после добре дошъл в сектата Е410
    ...пък сега като ме сърбят ръцете за рибешко око, за 70-300 и за 18-180 да му мисля

Коментар

Май и аз ще влизам в клуба. Ще пиша като напазарувам.
      Prado
      Мълчанието не доказва наличието на ум, но доказва липсата на глупост.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
        По принцип си абсолютно прав, но в конкретния случай ценово няма никакво значение от къде ще си го купи. Промоцията е национална и с твърдо фиксирана абсолютно навсякъде цена. Онлайн покупката най-много да му лепне отгоре и цена за доставка. Щом го има наличен наблизо, най-добре направо да го взима от там.
        Тошко - писал съм обслужване/качество/цена/гаранция..... Не само цена. Да работиш с Фото Павилиона и Фото Синтезиса е да работиш със специализирани магазини за фототехника, с хора повече или по-малко разбиращи точно от фотоапарати и фототехника... После ще искаш филтърче, чантичка, карта, консултации за нов обектив...... Там вече няма национална промоция.... Но - всеки си е свободен да пазарува където си иска.....

Коментар

Първоначално публикуван от prado Преглед на мнение
          Другото нещо за което се сетих:
          От каде да си го купя??????
          В търново голям избор няма.
          Поздрави
          Prado
          От Русе го купих за около 850лв говоря за canon G9

Коментар

Първоначално публикуван от горби Преглед на мнение
            После ще искаш филтърче, чантичка, карта, консултации за нов обектив......
            Prado, четеш ли?
            Виж к'во те чака
            Само за протокола - и аз съм с DSLR и ....обективче.....обективче.....обективче
            Мъкааааа

Коментар

Чета бе,
              Ама то това ми беше ясно още като се замислих за ДСЛР. Затова се насочвам към Олимпуса, че поне е с два като начало. Пък после ще видим, аз за обектив не се замислям още ама за светкавица???
              Поздрави
              Prado

Коментар

Може би малко късно виждам темата, но в момента във Фото Павилион-а, Nikon D80 + 18-55VR е за 999лв.
                “When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
                Walter Rohrl
                GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.

Коментар

Първоначално публикуван от горби Преглед на мнение
                  Тошко - писал съм обслужване/качество/цена/гаранция..... Не само цена. Да работиш с Фото Павилиона и Фото Синтезиса е да работиш със специализирани магазини за фототехника, с хора повече или по-малко разбиращи точно от фотоапарати и фототехника... После ще искаш филтърче, чантичка, карта, консултации за нов обектив...... Там вече няма национална промоция.... Но - всеки си е свободен да пазарува където си иска.....
                  Е, тях после може да си ги взема от където си иска. Ако е решил точния модел(а в този ценови клас май няма с какво да се сравни изобщо, за по-добро поне бон и половина трябва приготви), апарта си е апарат навсякъде .

Първоначално публикуван от rumbata Преглед на мнение
                  +1
                  И както каза Тодор - после добре дошъл в сектата Е410
                  ...пък сега като ме сърбят ръцете за рибешко око, за 70-300 и за 18-180 да му мисля
                  Мен за 50/2 и 25/2.8 най-вече...
                  За 50-200 и 7-14 пък гледам да залича в съзнанието си, че съществуват .
                  Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Здравейте,
                    И аз влязох в клуба с радост и големи надежди, засега всичко е добре. Купих си Е-410 ката с двойния зуум.
                    Сега имам нужда от съвети от по-опитните от мен.
                    Съвет1. моля за настройки за хубави нощни снимки.
                    Съвет2. при настройка авто и портрет снимките ми стават сиви, губят цветове. Как да компенсирам?
                    Засега е това
                    Ще сложа малко снимки от родния край.
                    Поздрави
                    Pardo

Коментар

Можеш ли да ме светнеш к'фо му е зле на китовия никон?
                      Последно редактирано от Насов; 28-11-08, 19:10.

Коментар

Та, снимките дето обещах.
                        Китовия Никон е супер ама идва с един обектив а, другите са си цена.
                        Голяма разлика между двата единия е стандартен 14-42 за всякакви снимки дори малко макро. А другия 40-150 е супер зуум приближава невероятно може би 18 20 зум не знам.
                        Малко можа да съм объркал размера и се извинявам предварително.
                        Поздрави
                        Prado
                        Прикачени файлове

Коментар

Здравейте,
                          И аз влязох в клуба с радост и големи надежди, засега всичко е добре. Купих си Е-410 ката с двойния зуум.
                          Съвет2. при настройка авто и портрет снимките ми стават сиви, губят цветове. Как да компенсирам?
                          Засега е това
                          Поздрави
                          Pardo
                          Това виждал ли си го?
                          http://photo-forum.net/ebook/start.htm

Коментар

Мерси за инфото ще ми запълни няколко часа.
                            Поздрави
                            Prado

Коментар

40-150 е супер зуум приближава невероятно може би 18 20 зум не знам.
                              При варио 40-150mm зумът е 4-кратен (даже малко по-малко).
                              Има обективи, които са с 3 зуум, а приближават много повече - примерно 100-300мм. Има и такива които са без зуум и приближават като телескопи - примерно 600mm. Щях да пращам линк към книжката от ФФ, но видях, че са го направили вече. Честито и успехи на Prado

Коментар

Здравейте,
                                Засега е това
                                Поздрави
                                Pardo
                                Това съм го пращал на ЛС на бая народ вече, в тази тема обаче ще е подходящо да го изкарам и на яве

Това е линка, където са описани препоръчителните стойност на всички настройки за Олимпус Е-410/510:
                                http://www.wrotniak.net/photo/43/e510-sett.html

Иначе за картината имаше и друга статия с примери. Общо взето най-приятни резултати се получават при Noise Filter на low и Шарпнес на -1. Иначе шумоподтискането е много агресивно и замазва повече отколкото трябва. Цветовете също са много засилени и за по-реални резултати трябва да се намали сатурацията и контраста(дори може би на -2), но това си е вече въпрос на вкус.

Ето статията:
                                http://www.wrotniak.net/photo/43/e510-fs.html

Настройката за наистина хубави нощни снимки се нарича статив. За съжаление друга няма, особено с обективи за под 1000 лева. Иначе с наличните най-добър резултат можеш да получиш, като сложиш късия обектив на 14, настройките на А и избереш най-отворената апертура. Най-добре да си се подпрял на нещо и да задържиш дъха(като снайперист ) когато натискаш спусъка. Ако снимаш нощни портрети, виж в книжката различните настройки на светкавицата. Ще свърши работа за близките обекти, макар че фона ще е тъмен.

Аз не си падам по предварително настроените сцени, не само на Олимпус, на всякакъв апарат пипат много повече работи, отколкото би трябвало. За портрети с дефокус на задния план използвай дългия обектив на най-голям зум, настройките на А и избираш най-отворенета апертура. Без дефокус на задния план може на по-малък зуми и на Р. Или пак А, но апертурата примерно на 8(ако има достатъчно светлина).

Общо взето най-добре е да се научиш да използваш предимно режим А. Ти задаваш апертурата, от което зависи скороста и дефокуса. Апарата сам определя скороста. Можеш да компенсираш експозицията в малки граници от съответния бутон. Ако искаш винаги истински цветове, при по-особени светлинни условия(ел. крушка, силна облачност и т.н.), може да използваш ръчна настройка на белия баланс. В книжката пиша как да си настроиш програмируемия бутон(стрелка на ляво) за това и после ползваш някоя бяла стена или лист хартия, който си носиш с тази цел .

Тази статия също е хубаво да се прочете. Към края има полезни съвети.
                                http://belfo.photo-forum.net/olyst/index.htm
                                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X