Обява

Свий
Няма добавени обяви.

В търсене на подходящият фотоапарат.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• В търсене на подходящият фотоапарат.

Здравейте колеги,
    От няколко дни съм се заел с сериозната задача да намеря подходящ дигитален фотоапарат, за семейството и зам мен.
    Да започнем с вида ползване: на открито, портретни снимки, снимане при намалена светлина и т.н. Не на професионално ново но достатъчно добри снимки за спомен и хвалба.
    Бюджет: +- 700 лв, не ми се дават повече засега.
    Доста изчетох в форумите и на мога да избера!!
    В техномаркет има Никон Д40 за 699 лв огледало рефлексен ДСЛР, звучи добре като начало, но не мисля да го ъпгрейтвам за момента а май китовия обектив не бил стока. За ДСЛР на Канон с тези 700 лв съм на никъде. Тъй kато съм нямал огледало рефлексен не знам дали ми трябва???
    В интернационалните сайтове хвалят много Канон А590 и големите Панасоници, също нямам поглед. Имах един Канон S80 преди и бях много доволен но ми иска нещо по добро с по голям обектив и зум.
    Моля някой който разбира повече от дигитална фотография от мен да помогне.
    Предварително благодаря за отговорите.
    Prado
    Мълчанието не доказва наличието на ум, но доказва липсата на глупост.

До: В търсене на подходящият фотоапарат.

Да разбирам, че си се насочил към нискобюджетен ДСЛР и нямаш намерение скоро да купуваш допълнителна оптика? Ако е така отговорът ти е Олимпус Е410 двоен кит . Би трябвало още да се намира в промоция за 799 лева. Най-малкият и лек, с най-добрата китова отпика. При това два обектива покриващи от 28 до 300 мм. Вече май му заформяме секта във форума .

За примери можеш да видиш в тази тема моите и на rumbata снимки:
    http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...=35517&page=10

А в последните страници от темата за почистването на язовир Въча в същия раздел и тези на Nik Nikolov.

Никон и Канон имат по-хубави тела, но обективите им с качеството на китовите на Олимпус отиват към сумата, която си споменал за цялата покупка, така че не смяташ ли да купуваш други...
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Аз, много дълго мислех, че фотоапарати от типа "палиш -снимаш" са ми достатъчно. Последния такъв беше Сони, тоя модел дето е като кредитна карта или иначе - Cyber-shot. Живеех си аз в тая заблуда, докато не си купих огледално рефлексен - Никон D40x. И ПРОГЛЕДНАХ !!! Оказа се, че до сега съм си мислил, че снимам. Вярно, че ми се наложи да си припомня основни положения във фотографията, изчетох две книжки, купени от Славейков, но сега фотографията ми носи удоволствие, да не говорим за качеството на снимките.
      Мой личен съвет е да задържиш покупката до като не събереш пари за модел като D40X, разгледай и Канон. Мисля, че няма да съжаляваш
      LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

Първоначално публикуван от prado Преглед на мнение
        ........ май китовия обектив не бил стока. ,,,,
        Китовия обектив е 18-55мм, който е добър за такива като нас. Няма стабилизация, но до сега не ми е и трябвала.
        Единствения недостатък на тази серия, че обективите са по скъпи заради механиката, която липсва в самото тяло. Ако си вземеш тяло от по-горен клас, обективите са по-евтини, но до колкото разбирам този проблем не стои ( за сега)

Коментар

Първоначално публикуван от pacific Преглед на мнение
          Аз, много дълго мислех, че фотоапарати от типа "палиш -снимаш" са ми достатъчно. Последния такъв беше Сони, тоя модел дето е като кредитна карта или иначе - Cyber-shot. Живеех си аз в тая заблуда, докато не си купих огледално рефлексен - Никон D40x. И ПРОГЛЕДНАХ !!! Оказа се, че до сега съм си мислил, че снимам. Вярно, че ми се наложи да си припомня основни положения във фотографията, изчетох две книжки, купени от Славейков, но сега фотографията ми носи удоволствие, да не говорим за качеството на снимките.
          Мой личен съвет е да задържиш покупката до като не събереш пари за модел като D40X, разгледай и Канон. Мисля, че няма да съжаляваш
          Ти май си се "Подхлъзнал" вече и не си далеч от бърза смяна на тялото с D700/D3 и "малко" обективи - като "светата Троица" на Никон (12-24 f2.8; 24-70 f2.8; 70-200 VR f2.8 ) и няколко твърди за разкош следват стативи, светкавици, цялото свободно време.............
          Шега

А по темата, за толкова пари ДСЛР не трябва да купуваш (лично мнение), защото тялото е най-малкият разход (погледни по-нагоре), а от "сапунерките" има два класа "суперЗумове" - който могат много на Слънце и Много Малко без него и (както при ДСЛР-ите) по-качествени, но с по ограничен зум, Фуджи ф100, Панасоник LX3, Canon G9... най-добрият съвет е да четеш ревюта на http://www.dpreview.com/ и да не вярваш на 100%, а да гледаш снимки и сравнения...
          Успех

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
            Ти май си се "Подхлъзнал" вече и не си далеч от бърза смяна на тялото с D700/D3 и "малко" обективи - като "светата Троица" на Никон (12-24 f2.8; 24-70 f2.8; 70-200 VR f2.8 ) и няколко твърди за разкош следват стативи, светкавици, цялото свободно време.............
            Шега
            Шега, шега, ма баш на там си отиват нещата. Статив вече имам, в процес съм на избиране на твърд, а в момента един вносител ме "клати" за един обектив до 300мм.

В момента съм ударил спирачка заради финансовата криза

едит:
            грешка , не до 300 , а баш тоя 70-200

Коментар

Шега, шега, ма баш на там си отиват нещата. Статив вече имам, в процес съм на избиране на твърд, а в момента един вносител ме "клати" за един обектив до 300мм.

В момента съм ударил спирачка заради финансовата криза

едит:
              грешка , не до 300 , а баш тоя 70-200
              Съчуствам ти (освен ако не си доста богат, тогава не ти съчуствам) тези обективи струват цяло състояние, но лично аз не мисля че си заслужават на APS тяло - трябва си FullFrame за тях пък и той ше ти дойде на фракция от цената на "комплекта".
              За твърд - аз си взех 50мм ф1.8 - страхотен като цена/качество (и само като Качество също), проблема с многото обективи е смяната, ако снимаш в студио (контролирана среда и обект) всичко е ОК, но на вън, с кой да снимаш??? На близо - нещо широко, за портрет - твърд 50, 85, 135, за планината дългият.... абе ще се ошашавиш от смени, прах и пропуски, все пак Успех!

Коментар

Та, за да не разваляме темата на колегата, г-н Марков (въпреки, че много ми се бъбри по нея), предлагам, колега Prado, да поснимаш с някой апарат преди да решиш. Вземи си някой "палиш-снимаш" и след това огледално-рефлексен. Разгледай след това снимките и, мисля, че отговорът ще дойде сам.

ПП
                Смея да твърдя, че съм богат......духовно

Коментар

Абе, писах аз вече, коя е офертата за тези пари, предлагаща качествена оптика и не лошо тяло, които ще му вършат работа във всички изброени от него случаи, при това с минимално като за ДСЛР тегло и обем... Ама явно искате да го прилъжете да го вкарате в поне троен преразход и да получи херния .
                  Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Защо не погледнеш CANON G9 имам го и съм очарован.

Коментар

Заарине, Е410 с какъв обектив е ?

ПП
                      Няма херния бе, човек. Напротив, джоба ти олеква и не ти тежи на кръста

edit:
                      А, намерих го :
                      14-42mm f3.5-5.6 Zuiko Digital Lens, and Olympus 40-150mm F4.0-5.6 Zuiko Digital Len
                      Последно редактирано от Pacific; 19-11-08, 21:54.

Коментар

Заарине, Е410 с какъв обектив е ?
                        Този, за който говоря е двоен кит. С 14-42/3.5-5.6 и 40-150/4-5.6, но кроп фактора е малко по-голям 2, така че са еквивалент на 28-84 и 80-300. Обективите за Зуйко . Телецентрична оптика . Е, за това и формата на кадъра е малко по-квадратен - 4:3. Качество е отлично от край до край на кадъра по цялата дължина на зума. Дългия е много добър за портрети с дефокус и има доста добро боке. Късият снима от прилично близо, като за не макро обектив. Е, малко са тъмнички, но за тези пари няма пълно щастие. С късия на по-малък зум и с вградената светкавица, няма проблеми да се снима вечер в стая. А, да, и май са единствените китови, на които не им се върти челната леща при фокусиране, което също не е без значени при снимане на пейзажи .

Единствен съществен недостатък на тялото(и въобще системата) е малко по-високия шум в сравнение с телата на Канон и Никон, но си е на светлинни години от сапунерите. Но пък самопочистващата се матрица е голяма екстра в сравнение с ниския клас на Никон.

А, да. Не веднъж казах "ако не се купуват други обективи", защото цените на повечето оптиката са убийсвени. Само китовите купени по отделно са над 1000 лева... За сметка на това за 400 и кусор лева има супер компактен и качествен обектив 25/2.8, с който се събира в джоб на яке .
                        Последно редактирано от Тодор (Zaarin); 19-11-08, 22:14.

Коментар

Първоначално публикуван от gena Преглед на мнение
                          Защо не погледнеш CANON G9 имам го и съм очарован.
                          Добре иглежда ама не ми се дават 1000 лв точно сега "криза е"
                          Prado

Коментар

Другото нещо за което се сетих:
                            От каде да си го купя??????
                            В търново голям избор няма.
                            Поздрави
                            Prado

Коментар

Дааа, добър ще дойде.
                              Значи колегата вече може да избира между Никон и Олимпус. Разликата между Канон и Никон е много малка, а Д40Х е за предпочитане, мисля!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X