Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мобиком окончателно спира...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Мобиком окончателно спира...

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
    Извинявай. Просто днес отворих тази тема, при това точно след онази, в която така назидателно говориш на хора, които не разбират колкото теб от лазери и се развеселих .

Понеже е тръгнало на извинения: и аз да се извиня - на асировавилонците, че им ровим кокалите. С тези димни сигнали.

И да кажа един виц:
    Говорят си нашенец и американец.
    Американецът казва:
    - скоро бутнахме една сграда в Ню Йорк. Строена преди повече от 100години. В нея намерихме телефонни кабели. - Разбираш ли? Още тогава сме имали телефони!
    Българинът отговаря:
    - Ние пък бутнахме една къща на село. Отпреди 300-400год. И никакви кабели не намерихме. Разбираш ли? Още тогава сме имали GSM-и!!!
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
      Макар че съм чувал и по-ярки твърдения. Например за твърдотелните аргонови лазери.
      Е, значи разбираш какво ми е като някой говори за недокументирани функции на отворени стандарти и код. Почти същото като когато на теб ти говорят за твърдотелни аргонови лазери . Така че само ще те помоля, когато следващия път някой объркана терминология, преди да му скочиш с обичайното пренебрежение, да си спомниш за тази тема и това че дори и ти правиш съвсем същите грешки като него(споменаване на еквивалента на твърдотелните аргонови лазери в друга област). Имаше там една приказка, за сламката в чуждото и гредата в собственото око. Хубаво е да се помни.
      Последно редактирано от Тодор (Zaarin); 19-07-08, 23:17.
      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Ми що не казахте че искате това? Изобщо не ви разбрах.
        Аз от де да знам? Гледам, по ГОСТ някво правителство иска сертификат за отсъствие на недекларирани възможности именно за някви линукси. Гледам, проверките вървят на някви нива, не знам какво значат. Иначе не дава да се инсталират на държавни компютри. Сигурно има някъв начин да им кажете да не се напрягат щом няма нужда. Аз не съм в бизнеса.

Коментар

Ми що не казахте че искате това? Изобщо не ви разбрах.
          Аз от де да знам? Гледам, по ГОСТ някво правителство иска сертификат за отсъствие на недекларирани възможности именно за някви линукси. Гледам, проверките вървят на някви нива, не знам какво значат. Иначе не дава да се инсталират на държавни компютри. Сигурно има някъв начин да им кажете да не се напрягат щом няма нужда. Аз не съм в бизнеса.
          Айде да правим разлика между обективен факт и процедура за установяването му?

Например:
          Едно е да знаеш, че даден чиновник очевидно краде, друго е съдът да го знае със сигурност, достатъчна да го опандизи.

Правителствата работят по начин, различен от инженерите. Майките на правителствата, от друга страна, ...

Коментар

Слушай, ако знаеш за какво става дума, просто обясни. Не ми се четат хиляди страници стандарти по тема, която ми е съвършено чужда и непозната. Пък като я вдена - няма да ми служи за нищо.

Коментар

Слушай, ако знаеш за какво става дума, просто обясни. Не ми се четат хиляди страници стандарти по тема, която ми е съвършено чужда и непозната. Пък като я вдена - няма да ми служи за нищо.
              Обяснявам:

Отвореният код сам си е документацията. Ако искаш да разбереш какво прави, сядаш и четеш, защото ти го дават във вид на текст, некомпилиран, с коментарите от програмиста даже. Кеф ти проверявай какво прави, кеф ти внасяй промени, кеф ти оправяй бъгове или внасяй нови. Ако знаеш езика, на който е написано, ще ти е по-лесно. Няма как да има скрита функционалност, защото няма къде да се скрие.

Отвореният стандарт също е просто нещо. Искаш да си направиш GSM телефон? Или NMT, ако е това въпросът? Няма проблеми. Четеш стандарта (взема се без пари, това не е БДС), реализираш го схемно и софтуерно, пускаш - работи. Продаваш, ако си направил повечко. Няма уговорки, условности или тайни съглашения. Всеки може. И щепселът Шуко е така - знаят се форма, размери, електрически параметри. Всеки може да го произведе, ако ще от лед и замръзнал живак - в Сибир ще работи.

Коментар

Ясно.
                Хм. Тогава какво проверяват? Остава да са конкретните програми.

Коментар

Ясно.
                  Хм. Тогава какво проверяват? Остава да са конкретните програми.
                  Не мога да бъда сигурен, но с голям процент вероятност бих предположил следното: Чудят се какво да си изсмучат от пръстите, за да не загубят комисионните от Майкрософт...
                  Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
                    Не мога да бъда сигурен, но с голям процент вероятност бих предположил следното: Чудят се какво да си изсмучат от пръстите, за да не загубят комисионните от Майкрософт...
                    Сигурно е така.

Ама нямаше ли напоследък някаква информация, че поради фундаментална грешка, генерираните 1024 битови ключове на практика били 14 битови? В момента не мога да намеря нищо по въпроса - явно не задавам правилните ключови думи...

Коментар

Първоначално публикуван от Tougi Преглед на мнение
                      Сигурно е така.

Ама нямаше ли напоследък някаква информация, че поради фундаментална грешка, генерираните 1024 битови ключове на практика били 14 битови? В момента не мога да намеря нищо по въпроса - явно не задавам правилните ключови думи...
                      О, не ме разбирай погрешно. Аз се сещам за няколко обективни причини, поради които в никакъв случай не бих ползвал отворен код с GPL лиценз в държавната администрация(с BSD лиценз по може). Не и споменатите по-горе изсмукани от пръсти празни приказки обаче.

Коментар

Първоначално публикуван от Tougi Преглед на мнение
                        Сигурно е така.

... поради фундаментална грешка, генерираните 1024 битови ключове на практика били 14 битови...
                        Нищо фундаментално нямаше там. Обикновена издънка, само в Debian дистрибуцята, само за няколко месеца. Отдавна я оправиха, но още ги е много срам. Все едно, издънки стават и ще стават навсякъде. Тази даже не е от големите. Проблемът не е в издънките, а в реакцията към тях.

Колкото до сертификата за липса на недокументирани функции - прочетох. Това било просто присъдата на софтуера със затворен код в руското правителство. Работата е там, че на продукт със затворен код такъв сертификат не може да се издаде. Значи поетапно ще излиза от употреба.

Коментар

Първоначално публикуван от Estranged Преглед на мнение
                          Стефане, не съм толкова навътре в нещата. По-късно във времето може да са имали такива устройства телефоните, но преди около 8 години се чуваха прекрасно гласове на честотна модулация на около 450MHz със Yaesu VX-1R.
                          Не знам аз какви радиа, техники и скрамблери, но аз си ги слушах като бях малък с касетофона ми панасоник малко преди 108MHz

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X