Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мобиком окончателно спира...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Мобиком окончателно спира...

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
    Имам чувсвото че то винаги работи в импулсно-пакетни режими. Не съм се интересувал, ако съдя по смущенията на радиото - спи - спи, па изхърка.
    Като говори в щатен режим - видимо също. Иначе няма да се върже и по батериите.
    Да бе, публикуван. Какво компютърно не е публикувано? Пък интернета гъмжи от сайтове за недекларираните функции на кво ли не. От Уиндоусите до кухненските печки и прахосмукачките. За телефоните сигурно са хиляди. Не ща да ги чувам, тия дни ще трябва да ида на място. МЕ-то ще чака да поумнея за да го оправя. Сега трябва да се боря с некво нокиесто. И на него не му виждам копчетата. Направи ме на маймуна.
    Да, точно в импулсно-пакетен режим работи. Като го изключиш, обаче, му работи само часовника. Много встрани от темата излязохме. Имам предложения:

1. Да ти подаря един ME45 в знак на любов и уважение
    2. Ти да почнеш да правиш разлика между отворена и затворена система и да знаеш коя е ПРАВИЛНАТА.
    3. Ако не точка 2, да ми намериш сайт с недекларираните функции на Линукс, на LAN-платките или на щепсела тип "Шуко". Щот' интернета гъмжи от какво ли не.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
      С учудване, от тази тема научавам, че Мобиком е функционирал досега - мислех си, че ги няма отпреди 2-3години!
      Изобщо не съм компетентен, но докато чета темата си спомням, че когато бях техен абонат /от 1993год, докъм 2001-2/, те изобщо не работеха на Нова година. Не знам това от технологията като такава ли беше обусловено, или просто са си спестявали труда, но - факт.
      Аз също съм учуден че NMT450 все още работи, въпреки че съм в този бизнес.От незнам вече колко години не съм виждал човек с мобифон.Може би продължават да го ползват само хора живеещи в затънтени места където няма GSM покритие, поради факта че обхвата на мобифон по принцип на открито е доста по голям.Но при по глобален и масов проблем /не даи си боже/ може би ще оцелее само специализирана мрежа която няма много потребители по принцип.На нова година за 2 часа спокоино можеш да забравиш за телефон освен ако не опитваш постоянно да се свържеш, но и тогава трябва да имаш супер късмета този с които искаш да говориш да бъде избран.Поне моят опит е такъв.За това Тетра мрежата освен другите специализирани /военни и МВР/ мрежи е варианта.
      Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

От щепсели Шуко вече и не помня какво съм правил. Нищо не съм декларирал разбира се.
        Ако наистина ти трябва нещо за Линуксите, ще те свържа с каквито познавам юниксоиди. С какво се занимават нямам представа, но работят това.
        Ти сега кво, искаш да ми гръмне мозъка ли? Ето телефон, даже с радио, като науча как да му махна повечето функции, нищо друго не ми трябва и не ща да правя. Да, вече му намерих игрите и някви гнусни картинки, и с превелика радост ги изтрих. Сега търся как да изтрия още нещо.

Коментар

Ай стига софистика. Искаш ли МЕ45 или не?

Коментар

Стига бе човек, недей. Аз не съм на 15 години, за мене сменянето на телефона е квото е за нормалните хора революцията. Целия живот наопъки. Намериха ми хората Нокиа 5140i. Вие нали казахте че за 5140 сто лева са много, и какво е правил човекът не знам, обаче донесе с буква "и" за 80 лева Трети ден се боря кат прасе с тиква, вече мога сам да отговарям като звънне. Много напреднах и съм извънредно светнат! Некви въпроси ако има ...
            ))
            И радио има, да не го губя отделно от телефона, и едни акумулатори по-малко за мислене и губене. Мечтата на идиота се сбъдна.
            Да тормозя ли юниксоидите с някви въпроси? Да им кажа довечера да чакат? Поне единия работи всяка нощ, и постоянно е в компютъра.

Коментар

Стига бе човек, недей. Аз не съм на 15 години, за мене сменянето на телефона е квото е за нормалните хора революцията. Целия живот наопъки. Намериха ми хората Нокиа 5140i. Вие нали казахте че за 5140 сто лева са много, и какво е правил човекът не знам, обаче донесе с буква "и" за 80 лева Трети ден се боря кат прасе с тиква, вече мога сам да отговарям като звънне. Много напреднах и съм извънредно светнат! Некви въпроси ако има ...
              ))
              И радио има, да не го губя отделно от телефона, и едни акумулатори по-малко за мислене и губене. Мечтата на идиота се сбъдна.
              Да тормозя ли юниксоидите с някви въпроси? Да им кажа довечера да чакат? Поне единия работи всяка нощ, и постоянно е в компютъра.
              ок, важното е да си щастлив. Ако телефонът е начинът за това, лесно. Не, не тормози юниксоидите с мен. Вероятно ме познават, вероятно с лошо, защото съм един от тях. А ти не се прави, че не схващаш метафори.

Коментар

Че те и да ти кажат къде са сайтовете с недекларираното, що аз ще съм ти виновен за метафорите. Попадал съм на такова случайно, и не знам къде да го търся. Те постоянно си говорят за тия тайни свойства, аз съм невинен!

Коментар

Като сме тръгнали назад в комуникациите да продължим.....предлагамвсеки да си купи по едно КВ трансивърче Yaesu FT 857 и да си го държи специално за бедствия и аварии.КРС ще отпусне една честота за радиомрежа на гражданите по време на бедствия и аварии, .................и това е.По-заможните за същата цел могат да си държат по един сателитен телефон.
                  Второто разбира се е неприложимо при бедствия от космическо естество - примерно комети или метеоритни потоци поразят спътниците .
                  В този ред на мисли можем да стигнем до димните сигнали на индианците от американските прерии - надежден начин за предаване на информация особенно при бедствия и аварии.Тогава има дим в изобилие.
                  Темата за подготовката за бедствия и аварии е безкрайна като Космоса......хората трябва да са готови.Само с това се обяснява факта на рязката продажба на изследователски подводници в град Кърджали.Явно хората ги купуват и приспособяват за спасителни подготвяйки се за скъсването на язовирната стена .....някой ден.
                  Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

Коментар

Хе, Хе ! И ние така , едно време като правехме оперативка, всички GSM ми в един найлонов плик, и айде в колата, едно момче да ги разхожда из града. )) И ако може да е ял боб, да им подпръцква от време на време. Да значт, че са ОН ЛАЙН / в лайната / превода мой )))
                    А куките се пулят, - Абе вие кво правите в автобус ли се возите ?

ДГД
                    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Доколкото ми е известно това е NMT-ретранслатор и е напълно функциониращ и консервиран. Може би му се търси втора специалност
                      Прикачени файлове
                      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                        че са ОН ЛАЙН / в лайната / превода мой )))
                        А куките се пулят, - Абе вие кво правите в автобус ли се возите ?

ДГД
                        IN LINE - в лайната.
                        То и в живота е така или он лайн или ин лайн
                        Аз май от второто не съм излизал
                        Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

Коментар

......И жиесемките пак затова струват по толкова. Че и мигновенно пеленгират телефона, все едно дали е включен. .....
                          дааа така е това го има даже и в романите.........всички го знаят не е включен ама те пеленговат, без батерия е ама те пеленговат , удряш му два чука и пак те пеленговат , пускаш го в една алуминиева торбичка - обхват няма - ама пак те пеленговат
                          Мачкам го с колата, полепват частици по протектора на гумата и след 300 километра пак ме пеленговат.
                          Така е.Наистина е страшно!
                          Дори и аз пълния невежа го знам.

А това че са спрели мобифона е добре, тъкмо няма да пречи на GMRS

Коментар

Като гледаш кино, поне го гледай внимателно. Лошите ги пеленгират по това че са гадни, говорят с много думи и мазно. Не по телефоните.

Коментар

Получих съобщение, че спират NMT мрежата на 5-ти август. Жалко.
                              Работеше добре на места, където няма никаква друга комуникация.
                              Алтернативата е само сателитен телефон....
                              Show must go on!
                              LZ1VES

Коментар

Като гледаш кино, поне го гледай внимателно. Лошите ги пеленгират по това че са гадни, говорят с много думи и мазно. Не по телефоните.
                                Аха, знаех си че има някаква тънкост.Виж за мазните приказки не се бях сетил......гениално наистина.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X