Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Анкета за енергоспестяващо устройство

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Анкета за енергоспестяващо устройство

Не ги защитава, това си е истината. На всички продукти се казва "ДО" еди си колко процента. Именно заради евентуално ходене на съд. Така и под 1 процент да е, и под десета от процента-пак е в условието.

Разчита се на това балъците да клъвнат на цифрата.
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
      ... Онзи ден вадих един такъв колега от калта-купил си бълбукатор, и бил много доволен... Казах му какво мисля за това, но не спорихме, че имаше закъсала кола за вадене...
      Преди седмица пък един се хвалеше, че дал някакви сериозни пари за газова уредба на Мураното си. Била с омаслител на газта. Като му казах,ч е си е дал напразно парите безмалко не налетя на бой... Ама онзи е "голям, сериозен" бизнесмен, вносител на едни масла за България, и не може един дебел бачкатор с мазни дрехи и черни ръце да знае повече от него. И да му дава акъл...

Извинявайте за отклонението, ама е все в тази плоскост...
      Няма нищо общо,но има такъв фабричен териос.
      А тези простотии се правят от името на всички ни.
      Даника
      Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

това устройство би работило при наличие на реактивна енергия и по-точно при намалянето и се намалят загубите в системата от където идва далаверата...Мога да драсна още малко ,но сега нямам време...
        Стандартна Витара c20ne с уазов мост...Изпълнение за България

Коментар

Все пак е важно дали има практическо приложение в бита, а не дали на теория при някакви специфични условия би било полезно. Продават го за битов уред, нали
          Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Да би могло да има файда ,но печката е активен товар и следователно това няма какво да свърши...Реалността е друга ...При електроуреди от миналия век може би имало файда,но при съвременните електроуреди нали си имат там класове на ефективност...та много от нещата са взети в предвид и няма нужда от такива работи...реално компенсирането на реактивна мощност се постига лесно дори с прост кондензатор свързан в мрежата ми удома...А всъщност май в тези уредчета има точно това...Има и друг филм за загуби от висши хармоници понеже се променя формата на напрежението и тока и не са синусоидални ,а изкривени и те се оправят с филтри...Може пък да има и уредчета на този уред...Да филтрират тези висши хармоници ...Извода според мен е ,че подобен уред може да има известен ефект при определени условия...

Коментар

Първоначално публикуван от Петър Минчев - MaxBass Преглед на мнение
              Да би могло да има файда ,но печката е активен товар и следователно това няма какво да свърши...Реалността е друга ...При електроуреди от миналия век може би имало файда,но при съвременните електроуреди нали си имат там класове на ефективност...та много от нещата са взети в предвид и няма нужда от такива работи...реално компенсирането на реактивна мощност се постига лесно дори с прост кондензатор свързан в мрежата ми удома...А всъщност май в тези уредчета има точно това...Има и друг филм за загуби от висши хармоници понеже се променя формата на напрежението и тока и не са синусоидални ,а изкривени и те се оправят с филтри...Може пък да има и уредчета на този уред...Да филтрират тези висши хармоници ...Извода според мен е ,че подобен уред може да има известен ефект при определени условия...
              Това че напрежението или тока имат форма, различна от синусоида, или са дефазирани, или някой си уред пуска висши хармоници в мрежата, категорично не означава че не си плащаш всичко като поп. Та, филтрирай колкото си искаш, но щом филтъра е след електромера, плащаш си и за филтрираното, а то топли филтъра, който пък топли въздуха, евентуално в стаята.

А "изводи" се правят в резултат на измервания или установени факти. Най-просто казано - ако можеше с един кондензатор да се пести енергия, отдавна да са ги наслагали навсякъде, дори да са много по-специални от тоя в тая кутийка.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

напълно съм съгласен с горе казаното...Именно за това казах ,че според мен извода е ,че може да има файда при определени условия...Аз измервания съм правил доста на основата на компенсиране на реактивни товари с кондензаторни батерии пък и с синхронни двигатели(в промишлени условия) и знам там как е ..За това се мъча да направя връзка с подобните бул шит уредчета...
                Нали отделно ,че при индустрията си имаме електромер за реактивна енергия ...Отделно ,че може пък да ни глобят ако пък отдаваме много реактивна (чрез синхронни двигатели които могат да работят с капацитивен кос ф) ,но нали там нещата са различни и в бита малко ала бала...

Правили сме много измервания и много експерименти на тази основа ,но няма как да напиша всичко като опити и резултати
                както разбирате нещата зависят от много фактори и те така...

Коментар

Ама, електромера за реактивна енергия не мери нещо, което можеш да използваш. Служи за изчисляване на фактора за мощността и това по каква тарифа да те дерат от ЧЕЗ, защото води до допълнителни загуби по електропреносната мрежа, и то главно по тяхната, защото е по-голяма от твоята. С такива "стойки" при домашно ползване няма да спестиш нищо, освен някоя и друга нищожна част от процента, колкото да намалиш греенето по жиците след електромера. Сам прецени колко греят жиците и какво можеш да спестиш от това.

Най-просто казано фактор на мощността под единица означава че за да се достави дадена мощност до даден консуматор, се използва повече ток от "ниминалния", тоест ако имаме консуматор итдаващ 2200 вата, който номинално иска ток 10А при 220V ако резистивен, то при фактор под единица същия консуматор за да отдаде тая мощност, освен "полезните" 10А, ще има едни реактивни примерно 2-3 ампера, които ту ще гълта, ту ще връща в мрежата, но от тях така или иначе нищо няма да използва. Обикновения електромер ще премери това, което си ползвал - 2200 вата, и за това ще си платиш. Само че ония 2-3 ампера, дето само се мандахерцат напред-назад без да вършат работа, реално товарят жиците точно толкова, колкото и ако бяха "полезен" ток. А освен друго наличие на хармоници в мрежата води до още чисто топлинни загуби и по трафопостове, генератори и т.н. От цялата тая картинка обаче, реалното "пестене" при един домашен абонат ще е евентуалното намаляване в температурата на проводниците в собствената му мрежа, дето е след електромера, която и без друго не е твърде велика, а 10-ина процента (примерно) от нея е още по-мижава стойност, и то само ако приемем че фактора на мощността в дома е зле като цяло. Модерните климатици, компютри, телевизори, че и дросели за луминесцентни лампи си имат вграден коректор на фактора на мощността, който на всичкото отгоре в общия случай работи доста по-добре от прост кондензатор, и се постигат показатели от 0.95 до 0.99, което е практически все едно си свързал чисто резистивен товар към мрежата.
                  Последно редактирано от sparkybg; 25-06-12, 14:28.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Петър Минчев - MaxBass Преглед на мнение
                    Малко не ми става ясно какво се опитваш да кажеш-ефекта от опита обаче е ясен. И с активен и с реактивен товар (климатик) ефекта е същия. Няма как с кондензатора в паралел на захранването да си докараш икономия, никакви филтри, хармоници и форми на синусоидата ще те спасят от сметката на ЧЕЗ, ЕОН и компания. Просто по тоя начин не става, другото е незаконно .
                    Живей така, че ако утре е последния ти ден, да не е необходимо да променяш нещо днес!

Коментар

• От: Анкета за енергоспестяващо устройство

http://www.offroad-bulgaria.com/content.php Айде вече и в нашия форум тече реклама на тая глупост .
                      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

• От: Анкета за енергоспестяващо устройство

Дочакахме да се появи работещ прототип на перпетуум мобиле.
                        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• Re: От: Анкета за енергоспестяващо устройство

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                          Дочакахме да се появи работещ прототип на перпетуум мобиле.
                          Има ли опция за трифазно напрежение?
                          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

• От: Re: От: Анкета за енергоспестяващо устройство

Има, ако се направят три бройки Па ако са четири може и четирифазен

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                              Има ли опция за трифазно напрежение?
                              Трите броя трябва да се разположат под ъгъл 120 градуса, за да се получи фазовото отместване.
                              подаръци за мъже от FACOM
                              промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Обаче не трябва да се вдига от масата, че ще се компроментира фокуса

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X