От: Анкета за енергоспестяващо устройство
Старите електромери мога и без това устройство да ги правя каквото си искам. Даже чез ще трябва да ми плаща че им подавам ел.енергия

Само че те вече са екзотика и се срещат все по-рядко. Въпросът ми е проЗд: Какво правим като си консумираме енергия на воля, уредът отчита 0, а хиените от енергото висят на захранващият кабел с ампер клещите и се дзверят в дисплея където се вижда реалната консумация
Това последното съвсем не е рядко при нас.
Първоначално публикуван от kuzdov
Преглед на мнение
Само че те вече са екзотика и се срещат все по-рядко. Въпросът ми е проЗд: Какво правим като си консумираме енергия на воля, уредът отчита 0, а хиените от енергото висят на захранващият кабел с ампер клещите и се дзверят в дисплея където се вижда реалната консумацияТова последното съвсем не е рядко при нас.

) И ето новите лампи с ЕПРА-електронно пускова регулираща апаратура има косинус около 0.9 ,но пък внася висши хармоници...Е няма пълно щастие ,но пък поне не мигат лампите намалени са трептенията и други неща и освен това е по икономично ,но да не се отплесвам...другото което може да се приложи е филтър за въпросните хармоници ...Не е нищо сложно...То се знае кои са принципно може и да се премери..По принцип 3,5,7,9 са по изявените и някой други като с нарастване намалят ,но наслагани един върху друг в общата синусоида става страшно...Сега какво има в това уредче не е ясно защото не съм разглобявал ...НО залагам на кондензатор 
Коментар