Обява

Свий
Няма добавени обяви.

21" лаптоп

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: 21" лаптоп

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
    Gygabite, Fujitsu и разбира се Acer...
    Не знам за лаптопи ли говориш или изобщо, обаче аз от прехвалените Asus дъна за десктопи за пореден път съм крайно недоволен и сигурно ще са ми на последно място в смисъка, тоя път до пенсия.

Как ти звучи например да си намира 2-3 USB устройства когато си иска (и BIOS-а, и Windows-а, като няма връзка между кога ще ги намери едното и другото), или при софт рестарт да "забравя" че има мишка и клавиатура, а при изключване и включване да си ги намира? Когато е имало разни такива проблеми все е било на дъно Asus, а с Gigabyte нямам ни един проблем до момента.

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
    Трябва да се следи разговора когато се отговаря. Спаки говореше за сандъка, не за лаптопа.
    Примерно на offroad, да. Сандъци като тоя са ужасно здрави, и херметични. Моя (не за лаптоп), който си купих от Веско има даже вентил за изравняване на налягането при отваряне, иначе виждаш зор с отварянето, ако вътре е вакуум. Това няма да пропусне или да се строши дори ако го ползваш за подложка за да минеш през някоя дупка.

За лаптоп може да е много по-тънък от тоя в рекламата. По 3-5см дунапрен отгоре и отдолу е достатъчен. Отстрани може и малко повече.

Сега, ако половината съндък са му батериите е друга тема. Някога имаше и виц по въпроса.

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
    6. Да подържа поне 4к резолюция на поне 1ия си изход и/или дисплей
    Твърде ми е интересно какво от тия 4К ще видиш на 15/17 инча. Не друго - имам и 27 инчов монитор с 2560х1440, и 10 инчов таблет с 2560х1600, та имам идея какво представлява висока резолюция и на голям и на малък дисплей. Имам и FullHD 17 инчов лаптоп.

8. Да има поне 8 ядра на главния процесор
    Ще правиш симулации на ядрени опити, или?

Колко ще тежи такова нещо, способно да работи 2 часа на батерии? Колко ще струва и след колко време ще трябва да го смениш, защото е остаряло?
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Мерси, чукча читател по диагонал и още не си е изпил кафето

П.П. Не само(но предимно) ИТ дейности изискват такива параметри, един графичен дизайнер, инженер, конструктор, студент, мобилен механик и много други също биха добре се възползвали от тия възможности на машинката.
      На графичен дизайнер не му трябва такъв процесор. 16Гб рам + видео дори 1 ГБ и 2 ядрен процесор са напълно достатъчни за някои които прави плакати и брошури.
      За инжинер/конструктор също. Студента освен да удари някоя от последните игрички на макс детайли с друго няма какво да го натовари. Механиците дето съм виждал са с лаптопи от типа на едноядрен пентиум, с 2-4 гб рам...

Отделно потребителите дето си изброил според мен са доста далече от определението ИТ

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Не знам за лаптопи ли говориш или изобщо, обаче аз от прехвалените Asus дъна за десктопи за пореден път съм крайно недоволен и сигурно ще са ми на последно място в смисъка, тоя път до пенсия.

Как ти звучи например да си намира 2-3 USB устройства когато си иска (и BIOS-а, и Windows-а, като няма връзка между кога ще ги намери едното и другото), или при софт рестарт да "забравя" че има мишка и клавиатура, а при изключване и включване да си ги намира? Когато е имало разни такива проблеми все е било на дъно Asus, а с Gigabyte нямам ни един проблем до момента.

Примерно на offroad, да. Сандъци като тоя са ужасно здрави, и херметични. Моя (не за лаптоп), който си купих от Веско има даже вентил за изравняване на налягането при отваряне, иначе виждаш зор с отварянето, ако вътре е вакуум. Това няма да пропусне или да се строши дори ако го ползваш за подложка за да минеш през някоя дупка.

За лаптоп може да е много по-тънък от тоя в рекламата. По 3-5см дунапрен отгоре и отдолу е достатъчен. Отстрани може и малко повече.

Сега, ако половината съндък са му батериите е друга тема. Някога имаше и виц по въпроса.

Твърде ми е интересно какво от тия 4К ще видиш на 15/17 инча. Не друго - имам и 27 инчов монитор с 2560х1440, и 10 инчов таблет с 2560х1600, та имам идея какво представлява висока резолюция и на голям и на малък дисплей.

Ще правиш симулации на ядрени опити, или?

Колко ще тежи такова нещо, способно да работи 2 часа на батерии? Колко ще струва и след колко време ще трябва да го смениш, защото е остаряло?
        Тежи колко да тежи, 2-3 кила, и да ще го сменя точно след толкова за колкото ми го амортизира счетоводителя, обикновенно след 3 до 4 години.

Не ядрени симулации, а симулации, малко ИТ професионалисти вече НЕ ползват виртуализация а ВМките си искат и ядра и памет.

Освен това как полулегално да напъхаш множество Сървър 2012, 2016, Уиндос 7, Уин ХР и Уин 10 плюс половин дузина Линукса на една машина без да махаш и вадиш хардове като изоглавен.

Примерно АутоДата работи на ХР, старите версии вървят на виртуалки, Делфи и УОУ също искат ХР и пак става на виртуалка, кракнати ххххКАДове, хххШопове, Студиа, и т.н. и т.н. също трябва да вървят на виртуалки с изключен нет за да не се обновят и да ти отиде крака и т.н. и т.н.

Най-важното нещо за всеки с по-горните нужди е възможността да цъкаш, да тестваш и да трошиш без да се тревожиш за машината, защото всичко е на виртуалки и фул бакъп отнема секунди на ВМка, нещо немислимо на стара/слабичка машина с един ХДД примерно, все пак друго е да пишеш/четеш файлове със няколко стотици МБ/Сек срещу няколко или десетки МБ/сек.
        Бъдете живи и здрави!

Коментар

Аз имам едно такова http://www.ruggedpcreview.com/3_note...ronix_xr1.html

Въпреки че е на около 10 години си работи безупречно. Водонепроницаемо, може да го изтървеш от метър, тъч скрийн, светеща клавиатура, XP, сериен порт, рециклираща се батерия (няма нужда от препрограмиране на електрониката, само трябва да се пусне една калибрация, която си е включена в BIOS опциите), магнезиев корпус... Е, не се вакумира. Но е неумираща машина.

А спора десктоп срещу лаптоп е безсмислен. Тези скъпи лаптопи не са направени за практичност, а за да има богатите хора за какво да си харчат парите. Като примера горе с Ферари. Що да не е един пасат комби? Има също така шепа хора, на които им се налага да имат мощен преносим компютър и десктоп не ми върши работа. Предпочитат две мощни видеокарти, две SSDта в RAID и 32GB RAM, да са им подръка и на другият край на света.
          Последно редактирано от Vitku; 18-04-17, 10:58.

Коментар

Тежи колко да тежи, 2-3 кила
            Почти повервАх!

Не ядрени симулации, а симулации, малко ИТ професионалисти вече НЕ ползват виртуализация а ВМките си искат и ядра и памет.
            Тъй де, и аз ползвам.

Освен това как полулегално да напъхаш множество Сървър 2012, 2016, Уиндос 7, Уин ХР и Уин 10 плюс половин дузина Линукса на една машина без да махаш и вадиш хардове като изоглавен.
            Малко ми е трудно да си представя смислеността на половин дузина витуалки върху лаптоп, независимо от това какво работиш. Графичния дизайн или CAD върху 17-ка монитор също.

Примерно АутоДата работи на ХР, старите версии вървят на виртуалки, Делфи и УОУ също искат ХР и пак става на виртуалка, кракнати ххххКАДове, хххШопове, Студиа, и т.н. и т.н. също трябва да вървят на виртуалки с изключен нет за да не се обновят и да ти отиде крака и т.н. и т.н.
            За всичките тия неща е достатъчна една windows и една linux виртуалка. Кадове, шопове студия и т.н вървят крактнати и без виртуалка. Някои от тях вървят крайно зле на виртуалка, независимо от броя ядра и памет.

Най-важното нещо за всеки с по-горните нужди е възможността да цъкаш, да тестваш и да трошиш без да се тревожиш за машината, защото всичко е на виртуалки и фул бакъп отнема секунди на ВМка, нещо немислимо на стара/слабичка машина с един ХДД примерно, все пак друго е да пишеш/четеш файлове със няколко стотици МБ/Сек срещу няколко или десетки МБ/сек.
            За смислеността от SSD няма съвсем никакви спорове.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Спарки, ама и ти ме четеш между редовете, има си нужди и нужди, ти явно нямаш нуждите, които аз имам или примерно които лисицата има, за това не си купил мощен и бърз лаптоп.

За да ме разбереш правилно - всеки може да си направи сторидж масив от УСБ дискове от по 4ТБ и един УСБ хъб и да архивира 20ТБ данни но за да го напълни тоя масив ще му трябват седмици през УСБ2.0 е има хора, за които бързината е важна и си купуват по-други неща които сгъват терабайти за часове, всекимо според нуждите, за някой 5400 въртящ се ХДД върши работа за други РАИД от 2М плочки на лаптопа е чат пат ядва се...
              Бъдете живи и здрави!

Коментар

Т.е. ще си мъкнеш 21" лаптоп на офроуд? Целта на тоя сандък изобщо не е да се мъкне и да се друса с него някъде. Цялата работа е за рекламата.
                Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Тежи колко да тежи, 2-3 кила, и да ще го сменя точно след толкова за колкото ми го амортизира счетоводителя, обикновенно след 3 до 4 години.

Схващам ти идеята , но пак не съм съгласен.
                  40 километра магистрала , се работи на Сивил( не кракнат) и 3д визуализира без проблем , на машина с 1/4 от посочените параметри.
                  И за какви кракове говорим , ако не можеш да изкараш за програмите , които ти вадят хляба, по -добре стани работник на някого.
                  Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                  За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Ама то вече няма лаптоп от 1000лв нагоре, дето да няма USB3. 8 ядрен не виждам за какво ще го използваш смислено на лаптоп, даже и да имаш 15 виртуалки. При даденото тегло от "2-3 кила", батерията ще свършва за 10 минути като го натовариш. Къде е смисъла?

Имам 17-ка с Core i7, 5 USB3 порта, 3 диска, от които единия SSD, 2 видео изхода от отделна видео карта (+ вградената в процесора) с 1GB, и 16GB RAM. Еми за основна машина не става, за CAD също - тая 17-ка трябва да я гледам с лупа, нищо че някои CAD софтуери вървят на далеч по-слаби машини. Да не говорим че CAD ще пуснеш читаво без директен достъп до видеокартата, ама друг път. И с кадове работя често.

Коментар

Почти повервАх!
                      Не ми вярвай ами чети, под 3кг е защото няма СД/ДВД, няма ХДД, няма ССД, на размери е приблизително колкото макбук само дето удря мака у земята http://www8.hp.com/h20195/V2/GetPDF.aspx/4aa6-2677eee

Г-н Недокланов, може ли да работя за вас, ще ми плащате колко таксувам в момента на час и ще правя всичко каквото пожелаете без нежни услуги, става ли и обещавам докато работя за вас никога да не ползвам кракнати програми???

Хайде, ще си стиснем ли ръцете, че има нужди различни и щом нещо го има на пазара явно има по-будали от нас, които да вложат в РиД и да го конструират па и произведат па и рекламират, нищо, че редица експерти тук твърдят другояче?
                      Бъдете живи и здрави!

Коментар

Не ми вярвай ами чети, под 3кг е защото няма СД/ДВД, няма ХДД, няма ССД, на размери е приблизително колкото макбук само дето удря мака у земята http://www8.hp.com/h20195/V2/GetPDF.aspx/4aa6-2677eee

Г-н Недокланов, може ли да работя за вас, ще ми плащате колко таксувам в момента на час и ще правя всичко каквото пожелаете без нежни услуги, става ли и обещавам докато работя за вас никога да не ползвам кракнати програми???

Хайде, ще си стиснем ли ръцете, че има нужди различни и щом нещо го има на пазара явно има по-будали от нас, които да вложат в РиД и да го конструират па и произведат па и рекламират, нищо, че редица експерти тук твърдят другояче?
                        Точно хдд и ДВД са нещата дето са най-малкия проблем за теглото. Без тях лаптопа ще стане цели 200 грама по лек

Коментар

Нямате никакъв пролем, г-н .. не ви знам името. Кандидаствайте и ако се класирате с умения и лични качества ще бъдете избран. За заплатата, тя ще е според това колко можете да изкарате за мен , така че да ви осигуря легална работа с нужните за това интрументи.
                          Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                          За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Това е 15-ка. Още по-безсмислена предвид резолюцията, която си дал като минимално исискване. И 10К дисплей да му сложат - все няма да става за доста неща точно толкова колкото и ако е с FullHD. И батерията му все така ще пада за 10 минути, ако му качиш 15 виртуалки дето да го натоварят толкова че 4 ядра и 16GB RAM да започнат да не стигат. И даже само батерия дето изкарва 10 минути при посочените от теб горе минимални изисквания, ще го докара до над 3 кила. И все така дектоп на 1/3 от цената му ще го отвее като пътен знак по абсолютно всички параметри, и то с много. А без да ти е в докинга и вързан към голям монитор така или иначе пълноценно е невъзможно да го използваш с 15 вортуалки , CAD-ове, шопи и т.н.

А то за всичко си има пазар. За телефони от по няколко милиона долара бройката също. Ако печеля по 20 бона в зелено на месец вероятно и аз хич няма да го мисля като избирам. Но това няма да го направи нещо по-различно от това, което е.

ПП: Да не говорим че 6-то поколение вече не е актуално, включително и по харчене на ток.

Коментар

Говоря за продуктите като цяло... Също не съм много доволен от Asus нещата, но не смятам, че драмата е голяма - в големият процент работят коректно. Това, което описваш е производствен дефект - ясно, че не е препоръка за марката. От вече едно 15 години не са и моят фаворит.

Дори не искам да започвам да ти отговарям за купищата боклуци, които са минали през ръцете ми... И Gygabite, и Fujitsu, и Acer...

От трите марки до някъде мога да оправдая Acer - поне в повечето случаи успяват да докарат до края на гаранцията.

От Fujitsu имат много здрави машини... просто са кошмар за поддръжка - честно казано ако не ти се налага да ги поддръжаш проблем няма. Просто аз лично не бих се съгласил да го правя за теб например. Дори Toshiba са по-добре.

Проблема за мен лично с Gygabite е че чисто, като хардуерен дизайн в голям процент от случаите са hit'n'miss... Можеш да попаднеш на много добри продукти - например едни от първите им модели дъна за CoreDuo процесорите можеха консистентно да овърклокнат процесора на 80-90-100% - и работеха! Но също имат и много други дъна, които например не искат да си разпознаят звуковата и LAN карта, ако не ползваш Vista например... Сори - не просто е проблем за мен - направо си е анатема. И не Майкрософт са глупаците... сигурен съм, че разбираш какво казвам. Да не почвам с "мобилните" им устройства, че...

Да, знам, че Alienware са на Dell, знам, просто казах, че нещото е Acer.

Съндъка е много готин, но... предпочитам когато ми трябва съндък да си взема такъв, а когато ми потрябва лаптоп - да си взема лаптоп... само казвам.
                              Последно редактирано от господин никой; 18-04-17, 14:23. Причина: typo, граматична корекция...

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                                Говоря за продуктите като цяло... Също не съм много доволен от Asus нещата, но не смятам, че драмата е голяма - в големият процент работят коректно. Това, което описваш е производствен дефект - ясно, че не е препоръка за марката. От вече едно 15 години не са и моят фаворит.
                                Това е трети случай лично да купя нещо тяхно, и все е с драми (за щастие с лаптопа нямам такива) - я памет няма да тръгне, я захранване няма да му хареса, я нещо друго от сорта. С нито едно гигабайтово дъно за интелски процесор не съм имал и 10% от въртелите на асусите, а са ми минали през ръцете сигурно 5-6 пъти повече като бройка спрямо асус. Това още от пентиум 4 насам. Ми, баста! Тоя път окончателно!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X