Обява

Свий
Няма добавени обяви.

21" лаптоп

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: 21" лаптоп

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
    Дали обсъждания ноутбук (много неподходящ термин) е функционален, всеки да преценява според нуждите си.

Друго се замислих - за тая цена, би трябвало да може да се закупи ноутбук "резачка", да се потърси подходящ дисплей и клавиатура, да им се издялкат капаци от плътни заготовки алуминий, да им се метне някакъв финиш, цялата кинкалерия да се насипе в тях, и да остане бая пара. Е, и няколко дена играчка в солида де...
    И да ти останат пари за една настолна машина къде ще вкара всеки notebook в трета глуха.
    When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Това са нишови продукти. Какво толкова им се чудите? Правят се за фенове с голям портфейл и се продават. Останалото е заради рекламата - както се вижда, не е малко - доста се обсъжда.
      От прескъпите Acer Predator 17.3" продадохме доста бройки по Коледа и НГ. Въпреки това, са 100 пъти по-малко отколкото редовите лаптопи. Най-много се продават машинки по ~500лв.
      Пък военните ни колко Dell Alienware купуват всяка година - не е истина. Сигурно са адски геймъри или просто имат едни пари за харчене.

Все едно Ferrari да пуснат някоя нова резачка и да почнете вкупом да обсъждате, колко много харчи, как е само с две места, багажника е малък и не може да ѝ се сложи обикновена газова. Ми не е практично, ама се продава. Щото има достатъчно купувачи, които не ги интересува практичността, а просто искат да се изфукат, да си почешат егото, фенове са и прочие причини, неразбираеми за масата хора в най-бедната нация в ЕС...

Коментар

Ми не. Ферарито е ТОП в ускорение, максимална скорост, управляемост.
        Тия кютуци са събрали недостатъците на двата свята на тройна цена.
        Напомпан до дупка Alienware 17 със GTX 1070 и i7 7820 е $ 2900, барабар със 24" външен монитор. Остава и лев за механична клавиатура.

Коментар

Е не, уляха се. Гадове...

https://www.facebook.com/HiCommMagaz...5205896667350/
          Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от ak101 Преглед на мнение
            Ми не. Ферарито е ТОП в ускорение, максимална скорост, управляемост.
            Тия кютуци са събрали недостатъците на двата свята на тройна цена.
            Напомпан до дупка Alienware 17 със GTX 1070 и i7 7820 е $ 2900, барабар със 24" външен монитор. Остава и лев за механична клавиатура.
            Напомпан до дупка Allienware e над 10 000 USD. Бих казал, че за 2 900 USD вземаш нещо от най-ниският клас. Американските сайтове не ги гледай, освен ако не живееш в щатите или Канада.

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
              Е не, уляха се. Гадове...

https://www.facebook.com/HiCommMagaz...5205896667350/
              Какво по-точно от клипчето те заинтригува? Пособен сандък можеш да си купиш от Веско от форума. Даже ще е по-компактен, вършейки същата работа, ако не и по-добра.

Честно казано странна реклама на лаптоп, ИМХО.

И не на последно място - напомпания за 10000 долара Alienware дали ще бие по нещо напомпан за 2500 долара десктоп? Не друго, ама малко трудно се класират за смислени лаптопи, по много параметри.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                И не на последно място - напомпания за 10000 долара Alienware дали ще бие по нещо напомпан за 2500 долара десктоп? Не друго, ама малко трудно се класират за смислени лаптопи, по много параметри.
                Това е Acer... лично аз не бих купил и подложка за мишка от тях, но това е друга тема. Класирал съм ги в "златната тройка" - Gygabite, Fujitsu и разбира се Acer...

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                  Това е Acer... лично аз не бих купил и подложка за мишка от тях, но това е друга тема. Класирал съм ги в "златната тройка" - Gygabite, Fujitsu и разбира се Acer...
                  Alienware е на DELL
                  Иначе за Ацера и аз така...

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    ...вършейки същата работа...
                    Каква работа предполагаш върши тоя сандък? Ще го вземеш на офроуд?

Коментар

Каква работа предполагаш върши тоя сандък? Ще го вземеш на офроуд?
                      Съвременен лаптоп за ИТ работа, според мен трябва да може поне следните неща:

1. Да бъде заливан с течности, кафе, сок, чай и т.н.
                      2. Да има поне 2 часа живот на батерията при лека работа
                      3. Да има поне 32/64 ГБ РАМ
                      4. Да има поне 4-5 3/3.1 УСБ порта
                      5. Да има поне 15/17" монитор
                      6. Да подържа поне 4к резолюция на поне 1ия си изход и/или дисплей
                      7. Да има поне 2/4ГБ самостоятелна видео карта със самостоятелно охлаждане
                      8. Да има поне 8 ядра на главния процесор
                      9. Да има поне 2ТБ ССД/2М сторидж
                      10. Да има поне 3 години гаранция
                      11. Да има представителство на фирмата в поне 1-2 града на всяка европейска държава

И не само офроуд ами и много други места трябва да са си нормално нещо за всеки работен лаптоп, море, самолет, нива, строеж и т.н. Ако професионалиста е фермер/аптекар/фотограф/шофьор/контрабандист/военен/автокрадец разбира се такова нещо не му е нужно и следва да се оптимизират нужните параметри според професионалните изисквания.
                      Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                        Съвременен лаптоп за ИТ работа, според мен трябва да може поне следните неща:

1. Да бъде заливан с течности, кафе, сок, чай и т.н.
                        2. Да има поне 2 часа живот на батерията при лека работа
                        3. Да има поне 32/64 ГБ РАМ
                        4. Да има поне 4-5 3/3.1 УСБ порта
                        5. Да има поне 15/17" монитор
                        6. Да подържа поне 4к резолюция на поне 1ия си изход и/или дисплей
                        7. Да има поне 2/4ГБ самостоятелна видео карта със самостоятелно охлаждане
                        8. Да има поне 8 ядра на главния процесор
                        9. Да има поне 2ТБ ССД/2М сторидж
                        10. Да има поне 3 години гаранция
                        11. Да има представителство на фирмата в поне 1-2 града на всяка европейска държава

И не само офроуд ами и много други места трябва да са си нормално нещо за всеки работен лаптоп, море, самолет, нива, строеж и т.н. Ако професионалиста е фермер/аптекар/фотограф/шофьор/контрабандист/военен/автокрадец разбира се такова нещо не му е нужно и следва да се оптимизират нужните параметри според професионалните изисквания.
                        Какво значи ИТ ?
                        Че нещо тези изисквания ми се виждат доста завишени
                        Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                        За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Какво значи ИТ работа?
                          Такава наточена машина от към параметри е безмисленна при 99% от потребителите.
                          Не случайно в момента тенденцията е да се търсят ultrabooks защото въпреки, по малкия дисплей върши достатъчно работа и е много по мобилен, а всъщност това е идеята на лаптопа да е мобилен.

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                            Съвременен лаптоп за ИТ работа...
                            Трябва да се следи разговора когато се отговаря. Спаки говореше за сандъка, не за лаптопа.

Коментар

Трябва да се следи разговора когато се отговаря. Спаки говореше за сандъка, не за лаптопа.
                              Примерно на offroad, да. Сандъци като тоя са ужасно здрави, и херметични. Моя (не за лаптоп), който си купих от Веско има даже вентил за изравняване на налягането при отваряне, иначе виждаш зор с отварянето, ако вътре е вакуум. Това няма да пропусне или да се строши дори ако го ползваш за подложка за да минеш през някоя дупка.

За лаптоп може да е много по-тънък от тоя в рекламата. По 3-5см дунапрен отгоре и отдолу е достатъчен. Отстрани може и малко повече.

Сега, ако половината съндък са му батериите е друга тема. Някога имаше и виц по въпроса.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Мерси, чукча читател по диагонал и още не си е изпил кафето

П.П. Не само(но предимно) ИТ дейности изискват такива параметри, един графичен дизайнер, инженер, конструктор, студент, мобилен механик и много други също биха добре се възползвали от тия възможности на машинката.
                                Бъдете живи и здрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X