Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Антирадарите , помагат или пречат

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Антирадарите , помагат или пречат

Първоначално публикуван от Bob Klisurski Преглед на мнение
    А втория катаджия дали е свидетел в съда?
    Има голяма вероятност в съда да го изядеш, взеха да се държат съд и ченгета.А и войната по пътищата кара съдилищата да съдят тенденциозно когато става дума за нарушаване на закона за движение по пътищата.

Разбира се на такива гадове веднага им спряташ от движение 166 и казваш, че са искали да им дадеш пари за да не ти пишат акт.
    Двамата ще се кълнат че не е така ама черната точка увисва.Ти не губиш нищо.Най-вероятно ще си останеш с акт, ама и те ще изпишат една кофа мастило.
    Не съм привърженик на такива номера, но има задници в полицейски униформи дето направо си го търсят.

Първото заседание мина. Бяха призовани 3-ма свидетели от КАТ, най-вероятно актосъставителя и двамата "свидетели", които дружно не се явиха, та делото беше отложено за другия месец.

Съдът разпита моя свидетел, който си каза истината - как сме се движили в колона от автомобили с нормална скорост, че са били само 2-ма служители на КАТ и че не е имало друг, присъстващ.

Сега обаче очаквам да се явят тримата и да започнат да лъжат и мажат, като накрая най-вероятно ще бъде потвърдено наказателното постановление.

Някой някакви идейки как да ги преборя? Кофти въпроси към катаджиите, допълнителни доказателства и т.н.?
    Hyundai Galloper 2.5 /щар Х щар, турбо катерач спринцовка/

Коментар

Bob Klisurski, дано не Ви се случва.Като за начало прочетете характеристиките на ТР4.

И аз да се запиша при прецаканите - и на мен ми драснаха акт - Севлиевските. Няколко пъти ги "слушах" след това - на импусен - при мен си пищи. Единият ми показа конфигуриран праг на задействане - явно е бил в непрекъснат режим. Явно в непрекъснат има разлика в честотата. Нямаше пломба. Само лепенка.Часът беше точен. На практика - при инпулсен - ако си пъргав със спирачката може да спестиш не-повече от 15км/ч. Рязкото ускорение - с обратен знак изобщо не е конфортно за возещите се.
      Според мен обаче - съвсем явно се отпушва корупцията по улиците. Законодателят слага праг за необжалване - 50 лева (от скоро май 100) заради разни лъжливи овчарчета - дето пълнят съдилищата...Само че това се отразява по меко казано неприятен начин на пътя. Ако не се впишеш в корумпиращите - необжалваем акт. Всички възражения стигат до арменския поп - до шефа им....даже не до него - а до едни каки(лелки, баби), дето пишат постановленията - той само ги подписва.

Коментар

Първоначално публикуван от simeon Преглед на мнение
        Bob Klisurski, дано не Ви се случва.Като за начало прочетете характеристиките на ТР4.

И аз да се запиша при прецаканите - и на мен ми драснаха акт - Севлиевските. Няколко пъти ги "слушах" след това - на импусен - при мен си пищи. Единият ми показа конфигуриран праг на задействане - явно е бил в непрекъснат режим. Явно в непрекъснат има разлика в честотата. Нямаше пломба. Само лепенка.Часът беше точен. На практика - при инпулсен - ако си пъргав със спирачката може да спестиш не-повече от 15км/ч. Рязкото ускорение - с обратен знак изобщо не е конфортно за возещите се.
        Според мен обаче - съвсем явно се отпушва корупцията по улиците. Законодателят слага праг за необжалване - 50 лева (от скоро май 100) заради разни лъжливи овчарчета - дето пълнят съдилищата...Само че това се отразява по меко казано неприятен начин на пътя. Ако не се впишеш в корумпиращите - необжалваем акт. Всички възражения стигат до арменския поп - до шефа им....даже не до него - а до едни каки(лелки, баби), дето пишат постановленията - той само ги подписва.
        И да има разлика в честотата на работа при импулсен и при непрекъснат режим то тя е все в диапазона именуван Х.А радар детектора реагира на излъчванияв целия този диапазон та и малко извън него(над него и под него).Друг е въпросът дали успява да реагира на импулс.Тоест да писне когато го стрелне ТР-4 .Някои радар детектори са по-инертни и не успяват да реагират на импулса(стрелването).Други успяват.Разбира се друг е въпросът дали ще успееш да намалиш толкова рязко, но това не е предмет на разговора тук.
        Докато бях баннат и четях тука историите за някакви митични врачански радари намерих познати , които работят в метрологията и чрез техни познати и няколко почерпки ми позволиха да се докосна до тайнството наречено тариране на ТР-4.Също така да си тествам с техните измервателни уреди моята Кобра.
        Какви бяха изводите -1. По-инертните радарни детектори не реагират на импулсно облъчване( примерно руския Saver).Новите Кобри реагират,тази функция е заложена от производителя с оглед "преборване" на импулсния режим на полицейските радари.
        2.Не е нужно да си технически гений за да се досетиш за горенаписаното.Нужно е само да престанеш да вярваш на приказките за някакви митични Врачански, Севлиевски и др. радари.Те всичките ТР-4 работят на Х диапазон(X band) а не примерно на рентгенови лъчи
        3.Купувайте си съвременни модели радарни детектори в тях са предвидени режими за детекция на импулсно облъчване с времетраене на импулса 1 секунда (някои дори реагират на по-къси импулси, примерно 1 милисекунда).
        4.Обърнете внимание на тактиката на употреба на ТР-4.В болшинството случаи ченгетата са предвидими до болка и няма с какво да Ви изненадат . Успех!!

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...5&postcount=14

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...8&postcount=19
        Последно редактирано от Keltis; 25-11-08, 11:55.
        Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

Коментар

Първоначално публикуван от Keltis Преглед на мнение
          Обърнете внимание на тактиката на употреба на ТР-4.В болшинството случаи ченгетата са предвидими до болка и няма с какво да Ви изненадат . Успех!!
          Полезни четива, ама с к'во да помогнат, когато поУицаите са се скрили в шубрака с радара и изкачат като гърмени зайци?

Та относно "митичните врачански радари"...или приписват чужди превишения, или "стрелят" с единичен импулс, така ли?

И както си бръмчиш....изведнъж - STOP палка.

Коментар

Факт е, че моя си реагира на импулс - както съм писал - дори на импулс от същия радар. На радара видях праг, някой обясни тук,че друг радар е пищял докато е до него - всичко това говори за непрекъснат режим.
            Последно редактирано от simeon; 25-11-08, 18:58.

Коментар

Някой знае ли дали освен прословутия TR-4 се ползват и други модели радари и какви марки са?

Коментар

Първоначално публикуван от Bobkata Преглед на мнение
                Определено помагат.Ползвам радар-детектор от както имам книжка (а преди това и баща ми - някъде от 93-та и до ден днешен работи като пушка).Не карам бързо (лятото към морето: 110-120 на магистралата, 90-110 по извънградската мрежа и 50-60 когато навлезна в населено място) но въпреки това е спокойствие като чуеш от него,че на 1,2,3км има полицаи.10 км/ч отгоре на един прав и равен път не са кой знае какво,но бият в джоба все пак...
                Относно твърдението,че предизвиквал самонадеяност ще кажа само,че който няма пипе в главата е все едно какво ще добави или премахне от колата.Той е еднакво безотговорен и в двата случая.
                С таква скорост защо ти е радар ти навсякъде си в норма
                Grand Cherokee WJ 4.7 V8
                Това е положението.

Коментар

Първоначално публикуван от GODzillata Преглед на мнение
                  Някой знае ли дали освен прословутия TR-4 се ползват и други модели радари и какви марки са?
                  В България се използва ТР4, в Пловдив от доста време им закрепиха и камери към радарите за точно установяване на нарушителя.Дори и да се ползват други радари(което е с малка вероятност) те работят в диапазона Х.Който е предвиден за подобни цели в България.Радарния детектор реагира на излъчване в този диапазон, а по-модерните и на още няколко диапазона.

Относно скритите в шубраците куки в закона на МВР (именувам го така защото ме мързи да му пиша цялото име) си пише как трябва да се позиционират куките при осъществяване на контролните им функции.

Едва ли ще си спестим актовете, но нека поне не им е безкрайно лесно да ни ги пишат.Нека направим така че да не ни лъжат гледайки ни в очите.А за правилата дето сме ги нарушили смятам че си получаваме актовете без да драматизираме излишно.

На всички желая спокойно и разумно шофиране през зимата.
                  Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

Коментар

Мен лятото също ме спряха митичните врачански полицай за превишена скорост.Карам си аз с около 90 км/ч извън градско и на едно мостче ограничение 60,не го спазих и след него(а то широко и хубаво с лекичък завой) изкочи чичко полицай с палка в ръка...Радардетектора ми (Уайстлер) за пръв път ми изневери и ми направиха първия акт.Слизам аз и гледам часът на радара им,отклонение 1 минута,горе долу колкото да ми се представи полицая,да си взема документите и да ида до радара-а той на 87км/ч.Е казах си-засекли са ме...ама защо не исписка пущината...Та докато ми писаха акта си правим мохабед,и аз му викам добре де кажи ми защо не ми исписка радара,а той-понеже си готин,ела да ти покажа.Отиваме до радара.Занулява го.Сега,вика,работи ли радара?Гледам аз на дисплея с километрите-празен екран,на другия-час,дата седят си.Казвам ами не работи...И той-как да не работи?Не гледаш ли че пише час,дата...Е казвам работи тогава,ама защо не изписва скорост?(През това време минават коли)Защото радара работи,казва той,ама не испраща сигнал.Ето сега ще изпраща-и натиска един бутон на радара-съответно на дисплея със скороста се изписва моментната скорост на преминаващата кола и остава с нея(спира да излъчва сигнал)..Ааа казвам аз-разбрах (ама така и не разбрах защо не ми исписка радара,макар и за секунда,в момента на засичането).Функцията е нова,каза той.Е така,вече въобще не разчитам на детектора си-макар че честно казано ме е спасявал многократно от нелепи ситуации.Карам си в ограниченията и ми е спокойно.
                    П.С. Една случка от преди два дни.Бех на хотела на бул."Независимост"(Л.Димитрова)срещу централни гробища в Пловдив и гледам отсреща на входа на гробищата патрулката се скрила зад едни храсти(много често вечер си седят там).Добре,казвам си тръгвам,правя обратен на кръстовището и карам срещу тях с 45км/ч.(Гумите са ми с "оригинален" диаметър)Спира ме чичко полицай и почвааа.... Дай книжка,дай талон,застраховка,стикери гледа,пил ли си нещо, и т.н. и т. н. Отива при колегата,аз седя в колата-3,4мин.И ми казва излез и отиди при колегата.Аз казвам добре и си мисля че проверка за алкохол ще ми правят.Онзи започва да ме разпитва за колата-колко ми излезнала,колко горяла-е такива неща..И накрая ми казва-Е колега за къде толкова бързахте че карате с 27км повече от ограничението???Откакто тоя ми е вдигнал палката са минали повече от 10минути.Как казвам аз???Как да карам с толкова,като бех отсреща в хотела-излизам и ви виждам,май парички нещо а???Или чужд акт?А оня ми връчва документите и ми казва аре бегай да не се разправяме.Нямах свидетели иначе наистина щехме да се разправяме.Попогледнах го накриво,пък си тръгнах.Мисля,че ако се беше стигнало до разправия,може би виновния щех да излеза аз и реших да си го спестя.Та има много нагли копелета сред тях.Когато съм виновен си признавам,ама да ми се преписват чужди грешки-не бива.
                    Айде,извинявам се за дългия пост и късмет по пътищата.
                    Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

Имах случай на страхотно предоверяване на радар детектора.Карах доста бързо към Плевен и понеже няма пискане,т.е. няма полиция си мисля аз,натискам педала...И така до мантинелата при църквата на Долни Дъбник...Пак добре,че с мен имаше едно момче от Плевен ,та ме предупреди на време,че идва остър завой...Намалих,блокиране на двете десни колела от пясъка по банкета,съчетано с обратен вираж и изхврляне към мантинелата...Но основно проблема си беше в мен,че имах спокойствие от устройството на таблото.
                      Иначе определно АР спасява от куки,но си трябва спазване на ограниченията.
                      Пътят е целта.

Коментар

Първоначално публикуван от nikman Преглед на мнение
                        Една случка от преди два дни.Бех на хотела на бул."Независимост"(Л.Димитрова)срещу централни гробища в Пловдив и гледам отсреща на входа на гробищата патрулката се скрила зад едни храсти(много често вечер си седят там).Добре,казвам си тръгвам,правя обратен на кръстовището и карам срещу тях с 45км/ч.(Гумите са ми с "оригинален" диаметър)Спира ме чичко полицай и почвааа.... Дай книжка,дай талон,застраховка,стикери гледа,пил ли си нещо, и т.н. и т. н. Отива при колегата,аз седя в колата-3,4мин.И ми казва излез и отиди при колегата.Аз казвам добре и си мисля че проверка за алкохол ще ми правят.Онзи започва да ме разпитва за колата-колко ми излезнала,колко горяла-е такива неща..И накрая ми казва-Е колега за къде толкова бързахте че карате с 27км повече от ограничението???Откакто тоя ми е вдигнал палката са минали повече от 10минути.Как казвам аз???Как да карам с толкова,като бех отсреща в хотела-излизам и ви виждам,май парички нещо а???Или чужд акт?А оня ми връчва документите и ми казва аре бегай да не се разправяме.Нямах свидетели иначе наистина щехме да се разправяме.Попогледнах го накриво,пък си тръгнах.Мисля,че ако се беше стигнало до разправия,може би виновния щех да излеза аз и реших да си го спестя.Та има много нагли копелета сред тях.Когато съм виновен си признавам,ама да ми се преписват чужди грешки-не бива.
                        Айде,извинявам се за дългия пост и късмет по пътищата.

ех, младост...
                        така им викахме на новобранците в армията...

след като на мен, с 30 години стаж на пътя , без нарушение , едно хлапе, дето може да ми е син, ме обвини, че съм минал на червено...
                        е...
                        трима бяха...

може и на синьо да бях минал.....

7-8 точки....
                        майната им
                        на всички
                        едно гадно чувство

е , и то ми мина - 30 кинта няква глоба - това е стойността на кафетата за седмица...
                        шитс..

а за това, че съм бил пил?
                        е, тук не познаха, чичковците....
                        щото не пия

ама според тях, съм бил кьоркандил.....
                        да,
                        ама не бях аз

и им се размина на стражарите - бързах за в къщи, че бебето имаше температура, иначе...

кръвна проба ли? леле, колко съм курназ, когато не съм виновен...

стражаря беше изгорял като вощеница - просто само детенцето ми, дето бързах заради него, го спаси ....

щеше да проверява нередовните пътници в градсикя транспорт, докато дойде за пенсия....

не е сложно, между другото...

и с удоволствие ще увеличавам персонала на кондукторите, за сметка на корумпираните стражари!!!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X