Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Антирадарите , помагат или пречат

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Антирадарите , помагат или пречат

Наличието на антирадар в автомобила помага за по-безопасно шофиране или Ви дава самонадеяност и карате прекалено бързо и безотговорно

До: Антирадарите , помагат или пречат

Като се замислих, май второто ще излезе вярно. Сравних как карам в Гърция без, (свалям го още на КПП Илинден) и в България със. Определено по самонадеяно и бързо. Започвам по самодисциплината, сериозно!
    LZ1AIV

Коментар

Първоначално публикуван от asenv Преглед на мнение
      Като се замислих, май второто ще излезе вярно. Сравних как карам в Гърция без, (свалям го още на КПП Илинден) и в България със. Определено по самонадеяно и бързо. Започвам по самодисциплината, сериозно!
      А дали е от радар-детектора, или защото знаеш че там "нЕма лабаво" с глобите и други неща?
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

За глобите и "нема лабаво" не знам, въпреки, че бая километри направих обикаляйки крайбрежията на Гърция. По-скоро съм чужденец, което е определящо.
        LZ1AIV

Коментар

Ако пречеха ,нямаше да се продават от толкова години.Истината е че помагат.Изказаните мнения обаче от колегите преди мен също са верни. На млад и неопитен шофьор,може би ще пречат,докато разбере че превишената скорост не означава само глоба от полицай.Означава и СМЪРТ.Вижте само статистиките-десетки хора мъртви на денонощие.И по-голямата част е поради несъобразена скорост.

Стига съм бъбрил.Успех и късмет на всички ползващи и неползващи устройството.
          Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
          NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

И тук пак възниква въпроса - за антирадар ли говорим, или за радар-детектор? Те антирадарите нали са забранени? (по принцип)
            Аз в едната служебна кола карам с радар-детектор - със сигурност не пречи, не знам колко помага, защото той човек ако няма самосъзнание за скоростта, с която кара, не знам антирадара какво ще му помогне.
            И аз понякога си позволявам примерно при разрешени 90 км/ч да карам със 100 или 110-120 (особено при изпреварване, но то там няма как - при това натоварено движение трябва за кратко време да се изстреляш пред предния ...), стига условията да го позволяват, т.е. по някой извънградски път, където няма хора, животни и т.н. Но примерно така както си карам със 110 да кажем, и радар-детектора като писне, веднага намалям скоростта на 90 км, или пък я намалям до необходимото ограничение, според зависи. Досега радар-детектора ме е спасявал няколко пъти (разбира се превишенията на скоростта са ми били от понядъка на 10-30 км/ч, тъкмо колкото за акта )
            НО, има едно НО - да ви кажа, аз по-отскоро съм шофьор (от 1999 г насам), и ме глобиха за сефте тука преди 2-3 месеца (за неправилно изпреварване беше, и то на почти пуст път,но пак си е нарушение) - оттогава карам със скорост, много по-близка до макс разрешената

И пак да обобщя, че според мене тези устройства не пречат, но и не знам колко помагат , и ако ли да - то на какво помагат? Да се трепим повече по пътищата май май
            Hristo Draganov
            http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Първоначално публикуван от adwokat Преглед на мнение
              ...И по-голямата част е поради несъобразена скорост.
              Така де, радар детектора няма да ти я съобрази. А могат да те глобят само ако си с превишена, което е различно, освен ако не направиш катастрофа. Налагало ми се е по магистралата да карам с 60, че и с по-малко. И бяха се въртяли като пумпали сума ти хора.

Друг е въпроса с абсолютно нелогичните и безсмислени ограничения на някои места. Там сигурно помага.

Не съм изпитвал нужда, и съответно не съм и ползвал. Един единствен път карах колата на приятел и тя имаше. Ама като че ли повече ме разсейваше и ме държеше в напрежение, като се задейства грешно. Не знам каква марка е бил, пък и беше отдавна.

Който иска - да ползва. Забраната им според мен е неправилна. Това за радар-детекторите. За антирадарите, дето пречат да ти засекат правилно скоростта - там съм твърдо за забрана и глоби.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Определено помагат.Ползвам радар-детектор от както имам книжка (а преди това и баща ми - някъде от 93-та и до ден днешен работи като пушка).Не карам бързо (лятото към морето: 110-120 на магистралата, 90-110 по извънградската мрежа и 50-60 когато навлезна в населено място) но въпреки това е спокойствие като чуеш от него,че на 1,2,3км има полицаи.10 км/ч отгоре на един прав и равен път не са кой знае какво,но бият в джоба все пак...
                Относно твърдението,че предизвиквал самонадеяност ще кажа само,че който няма пипе в главата е все едно какво ще добави или премахне от колата.Той е еднакво безотговорен и в двата случая.
                Renault Scenic RX4 2.0 16V 140hp

Коментар

ОК колеги

Тъй като антирадарите са малко забранени , забелязах една интересна функция на моята навигация.

Има възможност да задам например 10 км. над определената скорост за градско , извънградско или магистрала и навигацията с нежен глас ми проговаря:
                  "Вие се движите с превишена скорост".

Когато карам с антирадар , карам по-бързо което не е добре. Очаквам да ме предупреди и чак тогава да намаля

С другият автомобил карам без антирадар и стигам винаги по късно до крайната точка. Тогава карам по бавно и спазвам ограниченията защото не се знае зад ъгъла дали няма да ме спрат.

Коментар

Първоначално публикуван от velex Преглед на мнение
                    С другият автомобил карам без антирадар и стигам винаги по късно до крайната точка. Тогава карам по бавно и спазвам ограниченията защото не се знае зад ъгъла дали няма да ме спрат.
                    За мен няма смисъл. Преди често пътувах до Плевен. Засичал съм как стигам карайки бързо и нормално. Разликите са малки. От порядъка на 15 минути. За мен не си струва бързането.

Отделно, поне при мен, понякога съм в по-добра кондиция. Не по-наспал се, или уморен. Рядко пия по принцил, и никога не карам на повече от 1 бира. Просто понякога не ми е проблем да карам по-бързо а друг път не се чувствам комфортно от една скорост нагоре.

Малко е субективно според мен. Риска винаги си го има. Не винаги може да се прецени. Вярно че с опита придобиваш шесто чувство, ама се случват и изненади. Никой не е застрахован.

Коментар

пропорачвам да се кара с антирадар в гърциа за6тото веднаж ме сприаха с над 190 и искаха да ме карат в кунака и после на сад

Коментар

Колкото и невероятно да звучи, много зависи и от марката на колата.

Ако превишите с 10-15 км максимално разрешената скорост с "Лада", "Москвич" или нещо подобно, вероятността да ви се размине е в пъти по-голяма от тази когато нарушителят кара някоя увеличаваща пениса кола.

Коментар

Първоначално публикуван от vladokr1 Преглед на мнение
                          пропорачвам да се кара с антирадар в гърциа за6тото веднаж ме сприаха с над 190 и искаха да ме карат в кунака и после на сад
                          жалко че ти се е разминал кУнакЪ и сАдъ

- можеха да ти налеят малко акъл в главата гръцките съдии, щото българските са абдикирали от тези си задължения

Коментар

Много смешен въпрос.
                            Ако човекът не може да контролира себе си, пътят, живота си - пискунът ще му пречи. Може и да го вкара в катастрофа. Той не може машинално да се съобразява с общоприетите правила, а изведнъж и няква тревога пищи в кабината ... Катастрофа. Значи очевидно устройството е вредно.
                            Обаче човекът може това - значи машинката е безполезна.
                            Има хора за които такива неща са жизнено важни. Например военните, когато са на война. Или разузнавачите, когато правят карта на нещо си. Има и просто хобаджии, които го правят за развлечение. Но те също могат да се справят с показанията на това нещо.
                            За всички останали е безсмислена или вредна играчка.
                            Много знания - много печал.

Коментар

и как се налива тва в главата чичо?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X