Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Електронно гласуване - може ли да бъде манипулирано?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Електронно гласуване - може ли да бъде манипулирано?

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
    http://forums.bgdev.org/index.php?sh...c=46924&st=260 ей туй четвъртото мнение отдолу нагоре - на философия ли ти прилича, или на чикия?
    -Послеписа в това мнение ми допада (защото "изповядвам" същата теза),но твърде голям е и броя на "противниците" .

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
      ... Иначе те ти нещо много показателно: ...

Ммммм, пуста къса памет та забравяме нещо още по-показателно, което се случи през лятото ...

Парламентът сведе президентския референдум само до въпрос за електронния вот
      Депутатите отхвърлиха другите две питания на държавния глава
      И малко по-прясно

Президентът Росен Плевнелиев изрази разочарование от липсата на активност на политическите партии в кампанията за провеждането на национален референдум за въвеждането на електронно дистанционно гласуване.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

... От там нататък развиваш теория на констипацията.
        ...
        Застъпваш чисто субективно, и избягваш фактите. Да, няма съвършени неща направени от човек. Въпросът е доколко си струва тая лотария с шарените топки, и дали минусите са повече от плюсовете. Твое си е право да решаваш конспирация ли е, но то си важи само за теб лично.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
          Ммммм, пуста къса памет та забравяме нещо още по-показателно, което се случи през лятото ...
          а) Помним
          б) какво е връзката?

Искаш задължително гласуване?? Ми то това е право, не е задължение. Задължителното право е ...
          И не, смесената система е най-голямата възможна глупост щото събира недостатъците на двете, без да има никое от предимствата им. А, и е два пъти по-сложна и два пъти по-лесна за манипулациЙ.
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Утре е работен ден и отивам веднага да си изтегля парите от банката, щото там всичко вече е на компютри и 100% защита няма, значи всеки момент ще ми оберат сметката.Вече ще ги държа в дюшека и ще си купя глутница немски овчарки, да пазят, че охранителната система може да я хакнат. Ще си купя най-скъпия скенер за фалшиви банкноти и ще го нося с мене винаги, да си проверявам рестото в магазина. Ще карам таратайка за 500 лв, защото по-скъпите ги крадат /хакват алармата/, а застрахователя веднага ще извади доказателство, че изобщо не ми е регистрирана полицата в компютъра му. И като се замисля за колко неща още трябва да взема мерки да не ме измамят, по-добре направо да се гръмна, та да не се притеснявам повече от такива неща.
            А пък сериозно - като се замисля какво парламентът ще приеме за определение на електронно гласуване и се сещам за съдбата на двата отпаднали от референдума въпроса.
            А как ще гласува бай мангал е ясно и в единия, и в другия вариант.
            На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор.
            "Погледнато формално, всичко е нормално. Погледнато нормално, всичко е формално!"-Радой Ралин

Коментар

а) Помним
              б) какво е връзката?
              ...
              Връзката е, че, с усилията на всички партии, референдумът в този му вид в голяма степен се обезсмисли. През изминалите месеци след насрочването не забелязах някоя от партиите, претендиращи да са по-по-най- демократи да работи особено активно в полза на отговор "да".

Лично аз бих предпочел въпрос "Да или не на активната регистрация на избирателите".
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Сега се сетих един много готин пример за електронно гласуване.
                В Българския парламент се гласува електронно, колко често сте виждали да се злоупотребява с него и след това ще очаквате от тия същите хора да създадът система в която не може да се мами .......

Коментар

Учил ли си теория на игрите?
                  Партиите нямат интерес да се промени статуквото. Обяснявал съм го из дебрите на форумът този феномен.
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

... Партиите нямат интерес да се промени статуквото. ...
                    А някои май вЕрват, че с няколко цъкания на мишката през Интернет статуквото ще се промени?!?
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

http://www.fun-6.com/sme6ni-tekstove-pismo-pop.htm
                      Ей с такива доводи гласува днес електоратът. "Чувствам го, но не мога да се обоснова."

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                        А някои май вЕрват, че с няколко цъкания на мишката през Интернет статуквото ще се промени?!?
                        Изобщо казано, цъкането из Интернет промени статуквото в доста сфери на живота. Във всичките, като се замисля. Та е рано да отписваме метода.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                          ..
                          http://forums.bgdev.org/index.php?sh...c=46924&st=260 ей туй четвъртото мнение отдолу нагоре - на философия ли ти прилича, или на чикия?
                          Въпросното мнение "Гласувам ЗА, за да има повече електронни неща" е точно рационално действие на всеки технократ без да задълбава.
                          но мисля, че не осъзнаваш колко народ отказа днес, с мрънкането си. Или пък не

Аз също мога да докажа, че борбата с глобалното затопляне е фикция, но си трая, защото следствията от тая фиктивна борба пряко водят до по-чист въздух в градовете и по-добро качество на живот. Та за такива неща си мисля, че трябва да се сещаме ние технократите, като си вадим техно подробностите пред публика.

Човека ти пише, че е в Естония и е възхитен от интернет възможностите които му дават там, но на тебе пак ти е недостатъчно, въпреки че виждаш че е наясно с инфо сигурността и т.н.

Наистина мотивацията ти да ползваш компютър ми е интересна

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Изобщо казано, цъкането из Интернет промени статуквото в доста сфери на живота. Във всичките, като се замисля. Та е рано да отписваме метода.
                          Това е мега очеизвадно, но.... явно не за всички.............................пишещи в Интернет .
                          Последно редактирано от DBRS; 25-10-15, 21:35.
                          байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                          Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                          Суперспам - спама на суперите

Коментар

Абе 70 на 30 за електрическото гласуване е достатъчно показателно. Само остава ония хрантутници безполезни в парламента да свършат нещо смислено.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              А, метода за отписване няма да го отпишем. Но, ако някой очаква чудеса от него, особено в нашенско изпълнение ...
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
                                1. Въпросното мнение "Гласувам ЗА, за да има повече електронни неща" е точно рационално действие на всеки технократ без да задълбава.
                                но мисля, че не осъзнаваш колко народ отказа днес, с мрънкането си. Или пък не
                                ...
                                2. Човека ти пише, че е в Естония и е възхитен от интернет възможностите които му дават там, но на тебе пак ти е недостатъчно, въпреки че виждаш че е наясно с инфо сигурността и т.н.
                                ...
                                3. Наистина мотивацията ти да ползваш компютър ми е интересна
                                ...
                                1. Айде да се разберем едно нещо. Или излизаш с технически аргументи, или спираш да ми отговаряш. Няма смисъл да се надприказваме по такъв начин. Нито съм навивал някого за нещо, още по-малко пък съм мрънкал. Единственото ми становище днес е, че некомпетентни в конкретния технически казус вземат решение с гласуване. Кога ще гласуваме да намалим гравитацията, че по-ларж? Така и не каза професията си.
                                2. "въпреки че виждаш че е наясно с инфо сигурността и т.н." - тука вече и до елементарна манипулация прибягна, базирана на лъжа. Виждам, че НЕ е наясно с техническата част.
                                3. Мотивацията да ползвам компютър е, че си това си вадя хляба. И малко по електронното правителство съм писал, а колегата от съседното бюро разработи плъгина за електронния подпис. Само да споделя, че не беше наясно с математиката под тоя подпис. Накоди каквото му искаха, без да задълбава.
                                Мисълта ми е, че и баш тоя де е писал тия неща да хванеш - пак няма да има хабер за уязвимостите. Аз отделих 3 месеца да разучавам Биткойн в техническата част, и най-вече слабостите му. Мога да ти говоря много и в подробности, но няма да ме разбереш, щом досега не успя!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X