Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Електронно гласуване - може ли да бъде манипулирано?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Електронно гласуване - може ли да бъде манипулирано?

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
    Много ми е странно как човек които с това си изкарва хлява, обеснява как продуктите му, не са надеждни и може лесно да бъдат хакнати, компроментирани, подменени...
    Един вид, че това което правиш е безмисленно и по-добре да си караме на хартия(за по-сигурно)...
    А странно ли ти е като отидеш на лекар да ти предложи операция, вместо да ти бае и лее куршум? Прощавай за сравнението, но това се сетих на прима виста.
    Изобщо, аз съм фен на демокрацията, и призовавам всеки да гласува както го кефи. Нещо не си разбрал, че убеждавам някого за нещо. Просто като чуя за тая Естония и вече ми се повдига, затова се включих. Нещо не се впечатлявам от нарисувани топчици по екрана, това ми е проблемът дето не викам "УРА".
    п.с. Пак Естония даваха за пример с поскъпналите имоти, преди 2008 година. Вероятно има връзка. Гади ми се от поредната "нова мода шантиклер"!
    Последно редактирано от Rabin; 25-10-15, 13:41.

Коментар

Ами, какво да ти кажа. Трябва да го видиш. Голямо удобство е. Но има и още нещо. Манталитетът на естонците е по-различен от нашия.
      Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
        Много ми е странно как човек които с това си изкарва хлява, обеснява как продуктите му, не са надеждни и може лесно да бъдат хакнати, компроментирани, подменени...
        Един вид, че това което правиш е безмисленно и по-добре да си караме на хартия(за по-сигурно)...
        И аз прочетах мненията,но от тях не бих си направил извода от последното ВИ изречение!!!
        Лек ден ,а довечера- "глас народен,глас-божи" и едно майната му,че то всичкото ни е такова......

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
          .. Гади ми се от поредната "нова мода шантиклер"!
          Не е заяждане, наистина ми е интересна мотивацията ти:
          А защо ползваш компютър? И е "поредната мода" и се хаква, и е ненадежден, и ток гълта, и очите поврежда, сигурно има и още вредности.

та?
          байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
          Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
          Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
            Не е заяждане, наистина ми е интересна мотивацията ти:
            А защо ползваш компютър? И е "поредната мода" и се хаква, и е ненадежден, и ток гълта, и очите поврежда, сигурно има и още вредности.

та?
            Няма връзка с темата, наистина ми е невъзможно да ти обясня. Ай, че отивам да гласувам!

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
              В Естония не само гласуването, а всичко е електронно. И работи перфектно.
              Може и да си прав. Особено ако работиш за управляващите. Или поне за тяхната партия.
              Ма според някои специалисти прехвалената система за електронно гласуване е много уязвима. Дават примери на елементарен и лесно разбираем език. Цитират имената на създателите и операторите. Публикуват данни от реални тестове. Доста е забавно.
              Ако дори и за миг допуснеш, че може и да не работи съвсем перфектно може да попрочетеш и в техните медии.
              Ииииии.... гледай да си поддържаш абонамента за нотификацийките за транзакции. Не че нещо ама....
              GPS системи https://www.easytracking.bg/
              Пътна помощ навсякъде и по всяко време https://закъсах.бг

Коментар

Първоначално публикуван от D.Dimitrov Преглед на мнение
                .. Дават примери на елементарен и лесно разбираем език. Цитират имената на създателите и операторите. Публикуват данни от реални тестове. Доста е забавно. .....
                Е дай и на нас да се позабавляваме,
                не че нещо,но на друго не съм попадал освен на филисофски чикии тип - ама то може тъй да стане, ама в Естония не е станало.
                байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                Суперспам - спама на суперите

Коментар

Къде работя не е от значение, а пък от местната политика не се интересувам. Викаш друго си е с бумагите на опашката и парите в кеш? И понеже имам един документ, наречен "вътрешен одитор по информационна сигурност", та ще си позволя да кажа, че 100% защита няма. Но, ако си на ясно с уязвимостите, може да намалиш риска до приемлив. И да, имам си нотификация за транзакциите.
                  Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Няма връзка с темата, наистина ми е невъзможно да ти обясня. Ай, че отивам да гласувам!
                    Аз се връщам от там. Както гледам как върви, всичко ми стана ясно. В вдната урна се гласува за кметове, а за референдума е отделна и една лелка подпитва - 'желате ли да гласувате за референдума' - повечето преди мен не ги интересуваше...

При положение, че трябват 3,5 млн гласа за да е валиден, просто няма как да стане, щото хитро е направен не всеки които гласува за кмет да гласува за референдум

Та както върви ща има 2, 2,5 млн гласа, и в парламента ще се 'решава'...

Коментар

Той дебата "за" и "против" се изкривява по ред други причини. Вероятно никой няма да се откаже от една нова технологична "благинка", която си е сериозно облекчение,Но в нормална държава, а не при ситуацията в България!
                      По друг начин казано, когато някой упражнява законното си право на избор ("глас") е редно да "живее" в колерация с резултата от демократичния избор.
                      Защото, на "чужд" гръб и 100 тояги са малко.......

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
                        Ами, какво да ти кажа. Трябва да го видиш. Голямо удобство е. Но има и още нещо. Манталитетът на естонците е по-различен от нашия.
                        Навремето учехме, че битието определя съзнанието.
                        Явно това не е постулат от научния комунизъм, а нещо доста по-висше, и доста по-верно.

Та затова, и манталитета на естонците е по-различен от нашия.

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
                          Е дай и на нас да се позабавляваме,
                          не че нещо,но на друго не съм попадал освен на филисофски чикии тип - ама то може тъй да стане, ама в Естония не е станало.
                          Това какво ти виждаш, че е станало в Естония - мога да предположа. Напудрено, нагласено, рекламирано и модерно. По-хубав пример от лотарията ни не мога да измисля. Тая, дето дори сфера и топки няма.
                          Написах една камара възможни вратички за атака. Или не си ги разбрал, или знаеш нещо, което не щеш да ни споделиш. Кое е вярното?
                          "филисофски чикии тип" - прощавай, ама професията ти свързана ли е с разработка на такъв тип софтуер? Би ли споделил с какво се занимаваш, че да говориш по такъв надменен начин?
                          http://forums.bgdev.org/index.php?sh...c=46924&st=260 ей туй четвъртото мнение отдолу нагоре - на философия ли ти прилича, или на чикия?

Коментар

Това какво ти виждаш, че е станало в Естония - мога да предположа. Напудрено, нагласено, рекламирано и модерно. По-хубав пример от лотарията ни не мога да измисля. Тая, дето дори сфера и топки няма.
                            Написах една камара възможни вратички за атака. Или не си ги разбрал, или знаеш нещо, което не щеш да ни споделиш. Кое е вярното?
                            "филисофски чикии тип" - прощавай, ама професията ти свързана ли е с разработка на такъв тип софтуер? Би ли споделил с какво се занимаваш, че да говориш по такъв надменен начин?
                            Е представи си не си единствения дето е виждал компютър или работи в сферата.
                            Но пък ти вярваш в световната констипация ми се струва и кемтрейлс.
                            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                              Е представи си не си единствения дето е виждал компютър или работи в сферата.
                              Но пък ти вярваш в световната констипация ми се струва и кемтрейлс.
                              Не, не, аз цитирах съвсем конкретни неща. В тая тема са, да дам ли номер на мнение? С кое не си съгласен, ама конкретно?

Коментар

Конкретно с нищо.
                                Да, може да бъдат компрометирани изборите - тука никой не съм видял да спори. От там нататък развиваш теория на констипацията.

Иначе те ти нещо много показателно:

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5070907
                                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X