Обява

Свий
Няма добавени обяви.

IR LED

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: IR LED

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
    Найс... С какво "светиш"? [emoji2]
    IR -Прожектор с 38 диода преброих току що
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

Аз да намекна че тия нанометри там не са случайно написани и разлика от 30 нанометра в дължината на вълната може напълно да вкарва или изкарва диода от обхвата на камерата или на нейния филтър.

Коментар

И покрай приказките тук се сетих, че имам един модул за мерене на светлина с Si1145 на Adafruit.
        Вместо да разтягам локуми - ми да го бях включил и да бях премерил свети ли или не!
        Тъкмо да свърши някаква работа - даже нямам идея за какво го купувах
        Това мери само интензитет но не дължина на вълната.

Щеше да свърши по-добра работа от таблета, ама кой да се сети за него...
        Днес имам добрите намерения да надипля гирлянда и да видя резултата.
        Както на камерата, така и през "погледа" на сензора.
        Враг усраине

Коментар

Резултата е на границата между незадоволителен и плачевен.
          Сложих 6 на плочка, наложи се да сложа един LM317 в режим на токоограничение.
          Охранителната камера реагира на тази светлина толкова, колкото и таблета.
          Вижда, ги но и дума не може да става за осветление.

Предполагам причините са няколко - камерата филтрира, на диодите им трябва оптика за фокусиране и вероятно те самите излъчват слабо.
          Или Ясен е прав, че не съм нацелил дължината на вълната.

Все тая, закривам "проекта"!
          Враг усраине

Коментар

Резултата е на границата между незадоволителен и плачевен.
            Сложих 6 на плочка, наложи се да сложа един LM317 в режим на токоограничение.
            Охранителната камера реагира на тази светлина толкова, колкото и таблета.
            Вижда, ги но и дума не може да става за осветление.

Предполагам причините са няколко - камерата филтрира, на диодите им трябва оптика за фокусиране и вероятно те самите излъчват слабо.
            Или Ясен е прав, че не съм нацелил дължината на вълната.

Все тая, закривам "проекта"!
            Интересен проект се очертаваше... Жалко.
            Аз залагам на това, че камерата "не е оптимизирана" за разбота с IR. Аз също съм го правил този опит - камера без IR да и светя с IR (с готов проектор) резултата беше същия...
            Иначе е токова нещо Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Free-shipping-font-b-IR-b-font-Illumination-12pcs-D10-24U-font-b-IR-b-font.jpg
Прегледи:1
Размер:66.4 КБ
ID:5658574 сме скарали камери да виждат на по 50-метра и нагоре в тъмнината...

IR Осветлението, като цяло не е проста работа. Затова с доста случаи хората предпочитат, вместо IR да слагат една обикновена лампа с сензор...

Коментар

А каква е камерата ? Покажи поне картинка ?
              When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Ми казах вече, че нямам идея каква е.
                Мога да снимам ама кожуха ще излезе на снимката само и няма да свърши работа
                Трябва ми стълба за да стигна до нея пък не ми се занимава.
                Освен това като гледан снимките на Ронин явно само си мисля, че е хубава
                Всъщност може и да е била, ама преди 5 години.
                Враг усраине

Коментар

Ми казах вече, че нямам идея каква е.
                  Мога да снимам ама кожуха ще излезе на снимката само и няма да свърши работа
                  Трябва ми стълба за да стигна до нея пък не ми се занимава.
                  Освен това като гледан снимките на Ронин явно само си мисля, че е хубава
                  Всъщност може и да е била, ама преди 5 години.
                  Няма как да сравняваш 2mpx FullHD камера с аналогова на 6 години...
                  Наи малкото като резолюция едното е 1920х1080 другото 740 линии в наи добрия случаи...
                  Между другото вече има и 4k камери това са 4096 пиксела....

Коментар

Явно, че не може
                    Не се интересувам от тези технологии и прогреса е минал покрай мен.
                    Сега може да споделите някаква смислена идея за какво да ползвам светодиодите...
                    Как беше: 3W/750mA/850nm/20mm диаметър.
                    Под смислено имам предвид нещо повече от това да разреждам батерии с тях
                    Враг усраине

Коментар

Би ми било интересни да светна на една камера с тези диоди ама не ми се занимава...
                      Иначе ако имаш видеокамера с nightvision една доплълнитена всетлина няма да е излишна
                      Става въпрос за камери дето го ползват пон NatGeo и Discovery за преследване в тъмното

Коментар

На български, на български...
                        Искаш да кажеш, че камерата трябва да е спец, правена за нощно виждане и тогава (може би) тя ще вижда тази светлина?
                        Няма значение, и мен не ми се занимава повече!

Враг усраине

Коментар

На български, на български...
                          Искаш да кажеш, че камерата трябва да е спец, правена за нощно виждане и тогава (може би) тя ще вижда тази светлина?
                          Няма значение, и мен не ми се занимава повече!

Точно така. Аз затова казах, че камера която има IR диоди, безпроблемно можеш да и помогнеш с външен прожектор, но ако не е, факторите работата да не стане са прекалено много.

При теб проблема не е в диодите. А в камерата...

Коментар

Всяка стара черно бяла камера трябва да може да види ИР .В момента имаме на склад 16 мегапикселови камери,цените умопомрачителни,до сега съм монтирал няколко такива.Инъче 7-8 мегапикселови има доста модели на поносими цени.Дори китайските камери имам по няколко филтъра,някои механични с механика имаме.Имах честа да си поговоря с един шеф на голяма Китайска фабрика за разните проблеми и решения,мога да разказвям ,ама е трудно с писане,трябва да се знае модела на камерата за да си говорим конкретно.
                            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                            Анатолий Пейчинов o8875о9815
                            https://dvrbg.com/

Коментар

В момента наблюдавам пространството пред входа с тази камера DS-2CE56D5T-VFIT3, но искам да я сложа зад едно стъкло, на което ще са монтирани звънците. Проблема е, че като нощно време светне IR осветлението се отразява от стъклото и създава отблясъци.
                              Има ли такова стъкло, което да не отразява IR лъчите?

Другия вариант е да сложа външен IR прожектор, но тогава не знам дали софтуерно ще може да се забрани да излъчва нейните лъчи, а да приема тези от прожектора. Това с външния прожектор ще го мисля ако не мога да намеря подходящо стъкло.

Коментар

На повечето камери за външен монтаж диодите им са зад скъкло. Разликата е обаче, че обектива и диодите са изолирани един от друг...
                                Търси антирефлексно стъкло...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X