Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв LAN кабел за 100м

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какъв LAN кабел за 100м

Ако можеш да го закопаеш в земята слагай мед.
    Ако обаче ще го провисваш на простор бих те посъветвал да хванеш някой да ти сплайсне няколко оптични влакна.
    Достаповече пари ще излезе но отпада пронлем със статика и ставаш доста по-гъвкав ако в бъдеще решиш че 100 мегабита са ти малко.
    Едно е да копираш от NAS-а с 10 мегабайта за секунда, съвсем друго е с 50-60, колкото могат примерно дисковете.
    Враг усраине

Коментар

Извинявам се че не е точно по въпроса, но да не пускам нова тема:
      В ремонт съм, в момента на вълна "вкопаване на кабели". Има ли проблем да пусна FTP кабела в кабелните канали заедно с мостовите мрежови (220V). Знам, че по принцип е екраниран но при близко "съжителство" да не се получават смущения...? Става въпрос за трасета от по 10 - 15 метра максимум от рутера до съответното устройство.
      Ако може да се появи проблем да ги прекарвам отделно от другите докато е време...

Коментар

Нищо му няма. Принцпно не трябва са са в един канал но на практика няма никакви отрицателни ефекти.
        Враг усраине

Коментар

ОК
          Мерси!

Коментар

Истински хубав кабел - Белден или Драка. Сеамакс, не е лош ама е брандиран китаец (т.е. Сеамакс е марка на Ланком, маркират секви стоки) иначе бачка и на 150-200м с хубави суичове на 100мб и на 120-130 на гигабит.
            Взимай си едно ХДПЕ и го вкопавай, не ти трябва 6 категория. За да има ефект от 6-тата преди всички трябва ел.инсталацията на къщите да е на 6+ заземяване и т.н. Ще ти трябват след това и екранирани пачове, пач панели в рак (заземен) и това ако искаш да усетиш ефекта от 6-та категория, то има и 7

Закопано в ХДПЕ ФТП е почти вечно, в твоя случай само мишка може да го изяде (незнайно защо Драката им е най-сладка ). За оптиката може да спреш първата ланаджийска баничарка на доставчици които предлагат ПОН. Иамат си клийвъри и един студен сплай става за 10мин.

Акое около София, пиши Л.С. Може да взема един кливър и да я сплайсна, то и за ФТП-то мога да ти помогна, ама не ме карай да копам, че ми мина мерака. По стълбовете и 77-ма категория да пуснеш, ще съжаляваш, не съм виждал нищо колкото и марково да е да издържи на разряд от светкавица, а за пряко попадение ....
            После смерти плохие десептиконы попадают в Автоваз

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X