Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв LAN кабел за 100м

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какъв LAN кабел за 100м

Първоначално публикуван от evelinster Преглед на мнение
    За 50 лева аз бих пуснал един резервен кабел, за да не се налага да копая втори път.
    +1 щом си намерил хубав кабел по добре пусни два снопа.

Писал си за кабела е с водач, ако ги пускаш външно направо ще си ловиш всяка светкавица.......

Истината винаги е под земята, дори на педя да е!

Коментар

Имам и сплайсер и кат.7 кабел с 20 годишна гаранция за ув, пиша от тел. И ми е трудно да прочета цялата тема какво точно ти е нужно
      100 метра оптика парчета се хвърлят обикновенно,муфата в двата края струва толкова ,а с труда и по две.100 м. Въздушно мед.кабел е грешка дори и под земята.Преди 2-3 месеца имахме люта кавга с известни проектанти относно дължина от 90 м. Фтп кабел положен в 100 mm. Гофрирани тръби.Проектантът заяви, нашите консултанти казаха че са го правили и няма проблем.Проблема започна месец след предаване на обекта, като влезе влагата и кабела на проектанта послужи за водач да вкараме оптиката,в последствие се оказа че по тоя кабел (90) метровия, трябва да има връзка мобилна гсм клетка както и да се предават на живо мачове от европейската лига към евро спорт и т.н.Умишлено няма да споменавам обекта че срам от такива,и то при условие че си ги предупредил писмено.
      Последно редактирано от Roninn; 30-07-14, 00:55.
      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
      Анатолий Пейчинов o8875о9815
      https://dvrbg.com/

Коментар

Абе хора, човека иска просто да свърже две къщи в един двор, за да има нет на 4 компа, които съм сигурен, че няма да се ползват едновременно по едно и също време. Какви оптики, сплайсове, клетки на мобилни оператори ....... Да пуска едно FTP и да не се занимава с глупости, да не говорим, че вече има кабел по 20ст. метъра, който върши същата работа като по-скъпите за такива малки и неагажиращи неща.
        2018 KIA Sportage 1.6T AWD GT Line
        2007 AUDI A6 3.0TDI S-Line Quattro
        2007 HOMDA FMX 650

Коментар

Първоначално публикуван от shavo Преглед на мнение
          ... че вече има кабел по 20ст. метъра, който върши същата работа като по-скъпите за такива малки и неагажиращи неща.
          Що ми се струва, че май не си пробвал да пуснеш 100 мегабита на 100 метра по кабел от 20 стотинки?
          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Човекът е такъв специалист, че по кабел за 10ст/м ще ти пусне гигабит по 4 проводника. Нищо не знаеш ти, свича мига на трафик и няма проблеми!
            LZ(единица) Лима Жоро Жоро
            2002 ●||||||● Grand Cherokee Limited 4.7L и Ксантия 2000 HDi 110 коня без едно магаре.

Коментар

Я стига сме шашкали лисугера. Да си прекара кабел, па ако му върши работа - добре. Ако не - ще дойде на нашата.

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                Що ми се струва, че май не си пробвал да пуснеш 100 мегабита на 100 метра по кабел от 20 стотинки?
                Само така ти се струва, ако не бях пробвал нямаше да пиша по темата.
                2007 HOMDA FMX 650

Коментар

Нестава приятелю,след 80 м. Става критично,не че и на 120 m. Няма да пусне трафик,но нито ще е 100 мб. Нито с кабел за 20 ст.
                  А и ако е за пробата да,ама нито външно ще устиска,нито копането оправдава тая процедура.
                  Или безжично,или оптика,другото е безмислено
                  Последно редактирано от Roninn; 30-07-14, 16:40.
                  Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Мен от "няма проблеми" най-много ме е страх. Особено като за чисто нов ЛАН тръгнат да ми обясняват, че 1% загуба на пакети е нормална и с това се работи.

Коментар

Съгласен съм, но в случая става въпрос за домашна, проста и евтина мрежа и всички гимнастики с оптики и wireless-и са излишни и неоправдано скъпи. Сега остава да го посъветвате да я серифицира с Wire Scope в последствие, за да е спокоен за функционалността на мрежата.
                      2007 HOMDA FMX 650

Коментар

Съгласен съм, но в случая става въпрос за домашна, проста и евтина мрежа и всички гимнастики с оптики и wireless-и са излишни и неоправдано скъпи. Сега остава да го посъветвате да я серифицира с Wire Scope в последствие, за да е спокоен за функционалността на мрежата.
                        Виж, дай да говорим сериозно. Че оспамихме темата на колегата, то това ясно, нищо ново. Но по-нагоре беше написано какво точно се иска от тая мрежа. От вълшебния кабел за по 20 стотинки метъра, ще си гледа DVD на 100 метра ... ама някой друг път. И аз съм проверявал.
                        По принцип мразим кабели - факта, че у дома имам точно 4 метра кабел от АП-то до рутера говори достатъчно. Но когато се налага, слагам Симакс предимно и няма проблем с години. А като за човек, който мрази кабели, бая километри съм наслагал
                        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

След последния пост на лисицата е явно че човека е взел решение,и според мен правилно.Защо тогава трябва да си ги мерим още ,кой колко знае и умее.
                          Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Има оптичен кабел на по-ниска цена от меден утп/фтп кабел.При първата гръмотевица стойноста на медияконверторите се изплаща !

Коментар

Първоначално публикуван от Румен Николов-sineto Преглед на мнение
                              След последния пост на лисицата е явно че човека е взел решение,и според мен правилно.Защо тогава трябва да си ги мерим още ,кой колко знае и умее.
                              Защото не пречи. Близу са ми пуснали кабел, който минава точно по трасето, ама от улицата и е 130м. Върви на 100Mbps, въпреки, че плащам за 150 Предполагам от другата страна устройството е 100Mbps, защото пък ги държи та не мърда. За 3 години и нещо бая гръмотевици е видял. На мен ми трябва евтино и надеждно решение без да се изхвърлям излишно. Та както на няколко пъти се писа, за домашна мрежа оптиката ми иде в повечко. LAN-a като се скапе, тичам с клещите и наново. Ня чакам някой си да дойде, да "слайсне", "завари" или там каквото прави. Щом Cat 5e Може да пусне гигабитова връзка, значи това ще е. Ако ще го заравям ще е Cat 6. Дал съм по 14лв за розетка Cat 6. Има още време та ще видим.
                              Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Веднъж сплайснат оптичния кабел не се чупи от нищо друго освен механично.И гръм да удари ,не му пука !Ако ще копаеш,сложи тръба,за да не копаеш втори път !HDP ,става и полиетиленова тръба за поливане ако няма да е на дълбоко !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X