Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв LAN кабел за 100м

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какъв LAN кабел за 100м

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
    Ще си карам на LAN.
    Всъщност, какъв въпрос решаваш? Колко струват нещата в мрежите от двете страни и ти ли ги плащаш?

Коментар

Пускам кабел от едната до другата къща. Аз си ги купувам, за домашната мрежа. 1 NAS, 4 компютъра, като единия е DVR със закачени 2 2MPix IP камери и 2 3MPix. Въпросът, който решавам е кой кабел да избера, тъй че да е гигабитова мрежата и как да го прекарам. Оптиката я намесихме заради идеята, ама това отпадна със сигурност.
      Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Ами тогава си вземаш един хубав кабел, (аз съм доволен от SeaMax) слагаш го в защитна тръба като тези които предложих, и ще си имаш надеждна почти вечна връзка. Устава само да уредиш въпроса с копането

Ако няма да до закопаваш, слагай протектори и то от скъпите, че бая техника си закачил [emoji2]

Коментар

Имай предвид, че 100м е точно на границата за един такъв кабел без междинни устройства. Те в повечето случаи хвърлят до 120-150 метра, ама стандартът е до 100.

Оптиката я намесихме не заради идеята, а защото е по-реалистичното решение.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Имай предвид, че 100м е точно на границата за един такъв кабел без междинни устройства. Те в повечето случаи хвърлят до 120-150 метра, ама стандартът е до 100.
            Прав е Ясен. Затова вземи кабел от реномиран производител макар и на по-висока цена.
            LR 90 - 1990, 2.5 TD заменен от Andro160 с 300 TDi
            LR Defender 110 - 2003, TD5
            Honda CR-V II - 2004, 2.0
            тел. 0887 581 738

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение

Оптиката я намесихме не заради идеята, а защото е по-реалистичното решение.
              С посочвния по горе кабел сме правили трасе 120м без активно устроиство по средата. Наистина нещото може да се направи и безжично, че дори и на гигабит, но вслучая явно се предпочита кабела. На мен ми е интервсно кои ще копа канала [emoji2]
              Предпплагам става въпрос за вилно-селски район, защото в градски уаловия прокопаването на такъв канал е почти неяъзможно...

Коментар

Според мен по-добре оптика. Може и да излезе малко по-скъпо като първоначална инвестиция, но какво правиш ако след време единия гигабит не стига?
                “When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
                Walter Rohrl
                GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.

Коментар

Единият гигабит не е ясно за какво няма да стига между две къщи - под въпрос е и изобщо дали му трябва. А ако реално го пусне в тръба - просто ще го изниже и ще вкара друг.

Коментар

ЛАН кабела само за ЛАН ли ще се ползва?
                    Публикувайте отговор

Коментар

по-горе е написано

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                        С посочвния по горе кабел сме правили трасе 120м без активно устроиство по средата. Наистина нещото може да се направи и безжично, че дори и на гигабит, но вслучая явно се предпочита кабела. На мен ми е интервсно кои ще копа канала [emoji2]
                        Предпплагам става въпрос за вилно-селски район, защото в градски уаловия прокопаването на такъв канал е почти неяъзможно...
                        +1 за Сиймакс-а
                        42

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                          Няма никакъв район, всичко си ми е в двора. Аз ще си го копам и е една лопата ширина. Да не се шашкаме На половината разстояние вече прокарах вода.
                          А едния гигабит даже е множко, ама се презастраховам с него. Дето се вика трябва всичкото население на двора да почне да гледа HD филми от NAS-а и да гледа едновременно камерите, че да се узори 100Mbps. Ама сега си го правя, имам възможност, та искам да е добре. Ама тая оптика ми иде прекалено добре. Та общо взето ми се изясниха нещата, оттук нататък ще преценявам. Благодаря на всички за мненията, все пак ако има нещо допълнително, с радост ще го приема.
                          Последно редактирано от silverfox; 29-07-14, 22:08.

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                            Няма никакъв район, всичко си ми е в двора. Аз ще си го копам и е една лопата ширина. Да не се шашкаме На половината разстояние вече прокарах вода.
                            А едния гигабит даже е множко, ама се презастраховам с него. Дето се вика трябва всичкото население на двора да почне да гледа HD филми от NAS-а и да гледа едновременно камерите, че да се узори 100Mbps. Ама сега си го правя, имам възможност, та искам да е добре. Ама тая оптика ми иде прекалено добре. Та общо взето ми се изясниха нещата, оттук нататък ще преценявам. Благодаря на всички за мненията, все пак ако има нещо допълнително, с радост ще го приема.
                            Ако толкова не може да намериш комплект за студен сплайс, и няма кой доставчик наблизо да накараш да ти направи горещ сплайс.
                            На цената на една качествена ролка кабели може да вземеш два Ubiquiti на 5 гига херца на 100 метра правят 200-300 мбит, идват с POE и по лесно от това няма.
                            Тествал съм ги във всякаква среда и гледам почти всички селски доставчици ги ползват цената на комплекта е под 300 лева което е и под цената на един скъп LAN каквато и категория да слагаш.

От оптиката по стабилно няма, по евтина от ЛАН на цената на един лан 1ГБ пускаш 8 влакна от най турската оптика и имаш 8ГБ а конверторите вече са на цената на обикновени SWITCH-ове, дори има и комбинирани Swithces със оптичен порт в тях.

С бюджет до 300 лева бих заложил на евтина оптика и 2 конвертора. Загубите са най малки а ти остават резервни влакна за всякакви други екстри!

Коментар

Ако ми притрябва още някой друг гигабит случайно може да се замисля. Засега се спирам на LAN, да речем с носещо влакно - макара 305 метра, 180лв. Намерих хубав кабел от същия 100м за 50ст метъра, т.е. 50лв. Клещи си имам, клипси също, та за 50лв ще се справя. С бюджет от 300лв ще тичам между къщите да гледам филмите, а по пътя ще пия бира.

Коментар

За 50 лева аз бих пуснал един резервен кабел, за да не се налага да копая втори път.
                                Нива е горски автомобил (когато изобщо се брои за автомобил).

- Ясен

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X