Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Телевизията вече е мъртва, да живее ИНТЕРНЕТ!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Телевизията вече е мъртва, да живее ИНТЕРНЕТ!

Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнение
    Пък по въпросите , що не можело да си плащаме , само 5 канала и тях да си гледаме .... то май не само с телевизията е така ... аз искам телефон , с малък екран , с хубава камера и с дълъг живот на батерията , ама няма .....
    Напротив! Аз имам такъв. Не се продава в България, но САТ-овече се доближават на 90% до него.
    Въпрос на време е да се появи и опция за индивидуални планове. Разбира се не докато хората са готови да купуват по 100 канала за да гледат 10, но все пак ще стане, и подозирам че ще е точно онлайн.

Коментар

Първоначално публикуван от mendi Преглед на мнение
      ...
      Въпрос на време е да се появи и опция за индивидуални планове. Разбира се не докато хората са готови да купуват по 100 канала за да гледат 10, но все пак ще стане, и подозирам че ще е точно онлайн.
      Или докато има хора да гледат тия безумните канали. По села и паланки - дори да имаш нет, няма гаранция, че ще върви телевизия.
      Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
      Къде съм казал безсрочен?
      Къде да идеш -нет намаш ли?
      Въй, как са ви приучили ама!
      От първия ден на договора за нета - беше безсрочен. По това си избрах доставчик. Малко по-скъп, ама ако ми скъсат нервите като едни други, дето и те са сат. оператор - чао! 2 месеца ме размотаваха, с главния им техн. директор си лафихме много пъти, и до последно беше с 30% загуби, пощата си не мога да видя! Два дни има - един няма! Така и не го видях оправен, ако си с договор - ще направиш пътека до Арменския поп!
      Както споменах - ще ми се налага да прилагам това си право, вече ги предупредих, дори предизвестие не ми искат.
      С телевизията също нямам обвързване. Не се сещам да имам дългосрочен доровор, а си помислих доста да не забравям нещо. Вече бягам от тия неща на всяка цена. С предплатените карти ми паднаха сметките и за телефон. Много са ни хубави законите, и много безобразно ги тъпчат, щото са големи!
      Последно редактирано от Rabin; 27-02-14, 20:09.

Коментар

Първата компания, която измисли и пусне на пазара модел SMART телевизор - който да сменя каналите, когато дойдат реклами ще ме спечели за винаги...
        Програмират се няколко канала и се сменят при реклами...
        По-елементарното е намаляване на звука в началото на спотовете...
        Ако ще да струва и 5 бона - това е моя TV - ама нещо не се наблюдава такова предлагане...

Коментар

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
          Има: старите модели на Nokia, батерията дяни по 2 седмици. Проблемна остава камерата, която липсва. А за часовника Casio Lineage- слънчева батерия и радиосигнал от атомен часовник. Не мога да свикна с новите дивотии, които така и не разбирам за какво са или ако разбера се оказва, че не ми трябват.
          Почти верни отговори си дал , ама касиото е със стрелки , пък аз искам електроне .. .със стрелки си имам Своч стара нокия си имам с фенерче и черно бял екран ...
          Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
          За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Почти верни отговори си дал , ама касиото е със стрелки , пък аз искам електроне .. .със стрелки си имам Своч стара нокия си имам с фенерче и черно бял екран ...
            Еее мечтите ти отдавна са реалност всъщност. Касио имат над 100 модела НЕаналогови часовници със слънчева батерия и атомно сверяване. Иначе какво му е на Сонима - батерията държи докато забравиш,че имаш зарядно, връзка навсякъде, камера даже, пък и много прилично фенерче....

Иначе по темата.... Аз като идиот, който плаща 4 "интернета" .... Срам ме е ,че всъщност из цялата къща имам все още един телевизор. Верно,че работи като нощна лампа с таймер за изключване ( не съм се сетил па и незнам дали има такива нощни лами ) . Най-гадното което забелязвам иначе напоследък като ходим на гости с малки деца е това,че забелязвам,че бебета се обръщат и зяпват телевизорите като зомбирани по време на реклами. Дали е от цветовете, звука или друго незнам точно, но е гаден факт. Нащо лапе ( и то си е бебе на 10 месеца) изглежда доста по-резистенто от другите ,чиито родители са плеснали поне 42 инчови насекъде където мое. Знам ли, скоро си говорихме с мойта мацка що за деца ще са това. Много хора не изключват телевизорите въобще и особено с бебета се радват на всяка спечелена секунда спокойствие докато бебетата и децата се втренчват в рекламите. Иначе говорят колко ни бил умен народа. Аз сериозно леко се плаша. Не може човек, който от най-ранните си дни е облъчен с рекламите да бъде напълно нормален. Ние тук си говорим няколко човека как не пускаме телевизия от години, ама май реалността е доста брутално и плачевно различна......
            Верно,че и мен ме питат не ми ли изтичат очите се пред компа ( бачкам на 8 инчови нетбууци със супер матов и безцветен екран де) ама поне наистина си избирам какво и кога да гледам. Даже и публицистични предавания си точа от торентите . Отдавна не виждам смисъла в телевизията. Освен да продължава да мачка народа с журналяшки поръчкови идиотщини и супер кретенски реклами не виждам друга роля. И според мен не им е основния приход рекламите на наще телевизии. Основно изпълняват икономически и политически заръки за манипулиране на масите......
            висете отпуснато

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
              По села и паланки - дори да имаш нет, няма гаранция, че ще върви телевизия.
              Е, зависи каква таргет група искат да привлекат. То по села и паланки най високо ценени са каналите с турски сериали и разновидностите на планета.
              Аз обаче с радост бих плащал 10 - 15 лева за 3 - 4 канала. Нищо не пречи да се направи един сайт за онлайн телевизия и да си плащаш абонамент за даден канал със смс примерно.
              Не че операторите и сега нямат планове и за под 10 лева, само че те не включват нито един от желаните от мен канали. За да гледам това което искам, трябва да купя пълния пакет, от който както вече споменах почти всичко е помия нямаща никаква стойност за мен.

Коментар

Първоначално публикуван от Tony33 Преглед на мнение
                Еее мечтите ти отдавна са реалност всъщност. Касио имат над 100 модела НЕаналогови часовници със слънчева батерия и атомно сверяване. Иначе какво му е на Сонима - батерията държи докато забравиш,че имаш зарядно, връзка навсякъде, камера даже, пък и много прилично фенерче....

Иначе по темата.... Аз като идиот, който плаща 4 "интернета" .... Срам ме е ,че всъщност из цялата къща имам все още един телевизор. Верно,че работи като нощна лампа с таймер за изключване ( не съм се сетил па и незнам дали има такива нощни лами ) . Най-гадното което забелязвам иначе напоследък като ходим на гости с малки деца е това,че забелязвам,че бебета се обръщат и зяпват телевизорите като зомбирани по време на реклами. Дали е от цветовете, звука или друго незнам точно, но е гаден факт. Нащо лапе ( и то си е бебе на 10 месеца) изглежда доста по-резистенто от другите ,чиито родители са плеснали поне 42 инчови насекъде където мое. Знам ли, скоро си говорихме с мойта мацка що за деца ще са това. Много хора не изключват телевизорите въобще и особено с бебета се радват на всяка спечелена секунда спокойствие докато бебетата и децата се втренчват в рекламите. Иначе говорят колко ни бил умен народа. Аз сериозно леко се плаша. Не може човек, който от най-ранните си дни е облъчен с рекламите да бъде напълно нормален. Ние тук си говорим няколко човека как не пускаме телевизия от години, ама май реалността е доста брутално и плачевно различна......
                Верно,че и мен ме питат не ми ли изтичат очите се пред компа ( бачкам на 8 инчови нетбууци със супер матов и безцветен екран де) ама поне наистина си избирам какво и кога да гледам. Даже и публицистични предавания си точа от торентите . Отдавна не виждам смисъла в телевизията. Освен да продължава да мачка народа с журналяшки поръчкови идиотщини и супер кретенски реклами не виждам друга роля. И според мен не им е основния приход рекламите на наще телевизии. Основно изпълняват икономически и политически заръки за манипулиране на масите......
                Колега в темата става въпрос , че освен нашите желания , доставчиците ни карат да плащаме и една камара НЕжелани от нас продукти . Затова дадох примера за часовниците и телефони , защото не само с телевизията е така ... навсякъде тъпчат продуктите с "екстри" , които реално не ни трябват , но за сметка на това оскъпяват продукта.

A1+

Коментар

Така поставени нещата, възбуждат в мен въпроса какво е значението на т.нар. ДОГОВОР, който съпровожда предлаганите продукти. На практика това не са договори. Договора е взаимно договаряне на взаимноизгодни условия за двете страни- предлагащ и потребител. В случая бих го нарекъл "императивно съгласие". Т.е. на потребителя е оставена единствено възможността да се съгласи или не с дадет пакет от условия, НО НЕ и да ги договаря. На практика ни се предлагат услуги, съпроводени от условия и ние нямаме възможността да избираме, изискваме, оформяме нашите интереси. Както казах, остава ни възможността единствено да се съгласим или не. Това от своя страна индиректно нарушава или най-малкото намалява правото ни на избор като клиенти и потребители. Като добавим към това и факта, че обикновенно в тази сфера нямаме свободна конкуренция, а олигополна структура на участващите играчи, си направете сметка какво остава за обикновенния потребител. А и къде отиват принципите на пазарната икономика и свободната търговия?!

Изнагляването е стигнало до там, че обикновенно към т.нар. договори са добавени какви ли не врътки, които още повече ни обвързват, ограничават и вкарват в констелации, които понякога са решими едва ли не от висококвалифицирани юристи. Т.е. исползва се некомпетентността и дори незнанието на потребителя в името на това да бъде гърчен. Отивайки и купувайки си даден продукт, вече става не с нормалната еуфория, че ще придобиеш нещо, което желаеш и ти трябва. А едва ли не като отиването на "война" или битка, в което трябва да внимаваш за всяко едно тире, запетайка или точка, за да си по-малко прецакан. Като теглиш чертата остават само 2 алтернативи. Или си вкарваш главата в торбата с ясното съзнание, че ще бъдеш малко или много прецакан, или най-малкото в някои времеви етап, ще водиш кански битки за да доказваш правото си в нещо, което принципно е естествено или се подразбира. ИЛИ просто се отказваш и се лишаваш от нещо в името на спокойствието си.

А и примера на колегата ИВАН НЕДОКЛАНОВ е доста точен и красноречив. Обикновенно ти се вменяват нужди и потребности, които са доста съмнителни и въпросни. Почти сме лишени от възможността да получим именно това което искаме. Което между другото (поне е такъв форума) силно се забелязва и при автомобилите. Ако се сравнят техническите решения при доста техни агрегати и части, ще установим едно невъобразимо усложняване и натрупване на идеи и решения, които от прости и доказани неща, правят сложни и доста често качествено недоказани такива + липса на какъвто и да е технически положително доказан ефект. Или наличието на такъв, които съизмерен с индекс цена- качество- ефективност е пренебрежително малък. Да техническия прогрес върви напред, да много системи спомагат безопасността. Но не виждам как този факт спомага положително всичко онова, което ни се предлага като на потребители и включва в себе си толкова много "плява".
                  Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
                    Така поставени нещата, възбуждат в мен въпроса какво е значението на т.нар. ДОГОВОР, който съпровожда предлаганите продукти. На практика това не са договори. Договора е взаимно договаряне на взаимноизгодни условия за двете страни- предлагащ и потребител. В случая бих го нарекъл "императивно съгласие". Т.е. на потребителя е оставена единствено възможността да се съгласи или не с дадет пакет от условия, НО НЕ и да ги договаря. На практика ни се предлагат услуги, съпроводени от условия и ние нямаме възможността да избираме, изискваме, оформяме нашите интереси. Както казах, остава ни възможността единствено да се съгласим или не. Това от своя страна индиректно нарушава или най-малкото намалява правото ни на избор като клиенти и потребители. Като добавим към това и факта, че обикновенно в тази сфера нямаме свободна конкуренция, а олигополна структура на участващите играчи, си направете сметка какво остава за обикновенния потребител. А и къде отиват принципите на пазарната икономика и свободната търговия?!

Изнагляването е стигнало до там, че обикновенно към т.нар. договори са добавени какви ли не врътки, които още повече ни обвързват, ограничават и вкарват в констелации, които понякога са решими едва ли не от висококвалифицирани юристи. Т.е. исползва се некомпетентността и дори незнанието на потребителя в името на това да бъде гърчен. Отивайки и купувайки си даден продукт, вече става не с нормалната еуфория, че ще придобиеш нещо, което желаеш и ти трябва. А едва ли не като отиването на "война" или битка, в което трябва да внимаваш за всяко едно тире, запетайка или точка, за да си по-малко прецакан. Като теглиш чертата остават само 2 алтернативи. Или си вкарваш главата в торбата с ясното съзнание, че ще бъдеш малко или много прецакан, или най-малкото в някои времеви етап, ще водиш кански битки за да доказваш правото си в нещо, което принципно е естествено или се подразбира. ИЛИ просто се отказваш и се лишаваш от нещо в името на спокойствието си.

А и примера на колегата ИВАН НЕДОКЛАНОВ е доста точен и красноречив. Обикновенно ти се вменяват нужди и потребности, които са доста съмнителни и въпросни. Почти сме лишени от възможността да получим именно това което искаме. Което между другото (поне е такъв форума) силно се забелязва и при автомобилите. Ако се сравнят техническите решения при доста техни агрегати и части, ще установим едно невъобразимо усложняване и натрупване на идеи и решения, които от прости и доказани неща, правят сложни и доста често качествено недоказани такива + липса на какъвто и да е технически положително доказан ефект. Или наличието на такъв, които съизмерен с индекс цена- качество- ефективност е пренебрежително малък. Да техническия прогрес върви напред, да много системи спомагат безопасността. Но не виждам как този факт спомага положително всичко онова, което ни се предлага като на потребители и включва в себе си толкова много "плява".
                    Май това е най-точното описание на проблема.
                    А сега да видим, има ли решение той ?

A1+

Коментар

Май това е най-точното описание на проблема.
                      А сега да видим, има ли решение той ?
                      Има нарича се "rolling contract" валиден е за календарен месец, спираш го спокойно с месец предизвестие беза да се обясняваш и да даваш основание, подновяващ се автоматично всеки месец, услугите на такъв договор са малко 5-10% по-скъпи от годишен договор но какво ти пука.

По-горния договор има едно МНОГО ВАЖНО ПРЕДИМСТВО, а то е месечния договор НЕ Е КРЕДИТНО ЗАДЪЛЖЕНИЕ, на запад всички договори над месец се водят като висящ кредит, примерно 11 вноски по 45 кинта са си 500 кинта задължение което ти стои и виси в кредитното досие !

На запад всичко до скоро беше поне годишен договор, телефон, телевизия, фитнес, всичко, от скоро обаче има тенденция към счупване на оковите, аз винаги предпочитам да ми е ширико около врата и да мога да се местя, да спирам, да преговарям и да правя каквото си искам с договорите си и услугите, още боб има да се пояде докато в България се стигне до това ниво и зависи от потребителите дали някога ще се стигне, ако има желание и борба в тази посока, целта само ще се приближава ако ли масово хората са пасивни, нъц, няма да се случи скоро, и ще си цакате като попове още дълго време!
                      Бъдете живи и здрави!

Коментар

и ще си цакате като попове още дълго време!
                        То вярно, че не ми излезе по-евтино да се оправям както намеря за добре, но има начин. Наглото е, че пускат лобита да ми душат в мръсното бельо, заради едничката тяхна печалба, свръх-печалба дори! БСК заебаха 20-тина милиона заради четвъртия GSM оператор, и не им дреме.
                        Предполагам няма и един да са го сбъркали самите пари за услугата. Не мога да се изказвам от името на друг, мен лично не ми понася безграничната наглост на системата, от край до край. Повтарям, че ми излезе доста по-скъпо като пари да съм свободен от договори. Обаче си спестих нерви и не съжалявам.
                        Виваком ме караха да се подписвам, че съм запознат с общите им условия. Като ги накарах да ми ги разпечатат - то беше мрънкане, то чудо! Юридически погледнато ме караха да попълня документ с невярно съдържание, а това е престъпление по НК.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                          Въпрос на финансиране. Няма ли добро финансиране, и интернет предаванията ще умрат.
                          А откъде финансиране? Ако ти поискат да плащаш по 10-20Евро/месец на един канал дали ще ти хареса?
                          Или все пак ще преглътнеш някоя друга реклама, но ще минаваш с такава сума но за година, като остатъка ще е реклами?
                          Не няма да стане. Пробвано е с един мои интернет проект. Нещо дето беше безплатно и доста посещавано, го направих платено за месец и всички избягаха, и то цената беше символична...
                          Така, че българина е свикнал да мрънка за рекламите, но ако му предложиш вместо да гледа реклами да плаща ще си плюе на петите... То всъщност разликата е, кои плаща, дали рекламодателя или крайния потребител. Идеалния вариант за тук е да е безплатно и да няма реклами, което няма как да стане, защото всеки сайт се ИЗДЪРЖА(не казвам печели) от реклама. Да има някои по големи сайтове които печелят, но по малките просто се издържат и сметката е проста...
                          - Няма реклама, няма пари. Като сайта не носи пари, варианта е или собственика му да го бута с пари от джоба си, или просто да го спре...
                          Така, че моето мнение е не да се слагат AdBlock ери, ами даже като видиш хубав и полезен сайт, дори да аму кликнеш на рекламите, от което нищо не губиш (освен 100кб ако си на трафик)...
                          В крайна сметка рекламата в повечето случаи е информативна и полезна. От къде иначе, ще налучиш за новата промоция на Nissan i Toyota

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
                            Първата компания, която измисли и пусне на пазара модел SMART телевизор - който да сменя каналите, когато дойдат реклами ще ме спечели за винаги...
                            Програмират се няколко канала и се сменят при реклами...
                            По-елементарното е намаляване на звука в началото на спотовете...
                            Ако ще да струва и 5 бона - това е моя TV - ама нещо не се наблюдава такова предлагане...
                            a като няма серийно такова устройство - толкова ли е сложно да се направи и сложи допълнително?
                            примерно разпознаване по силата на звука - всички знаем как рекламите са на мах..?

Коментар

Телевизията вече е мъртва, да живее ИНТЕРНЕТ!

Не е сложно, но борбата е в обратна посока - да се добавят все повече възможности за събиране на потребителски данни и облъчване на потребителите с все по-насочени и въздействащи реклами. Капитализъм, какво да се прави. Но не е и толкова лошо.

По отношение на безсрочните договори, има ги от много години при всички мобилни оператори, разбира се с неизгодни условия за абоната. Изобщо, т.нар. в дискусията договори са по-скоро Западния еквивалент, наричан Общи условия. Т.е. ако те устройва - ползваш, ако ли не - не ползваш услугата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X