Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вьншно захранване на 12.1 волта?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Вьншно захранване на 12.1 волта?

Не се надявай много че ще проработи. Случва се да стане, ама по-често новия бушон пак гори. Все пак има защити, които работят точно така - като сработи защитата - след бушона електрониката умишлено дава на късо, и го държи докато изгори бушона. После ако смениш бушона си работи безгрижно до следващото сработване на защитата, по знайни или незнайни причини.

В електрониката сама по себе си има логика, ама не е нужно проектиралият тоците на лодката да разбира от електроника, а само от електротехника. Съответно някой някъде пише едни изисквания, а правещите лодката най-често гледат да се вместят в тях по възможно най-евтиния начин, та да се нагушат възможно най-много. Сега, аз не изключвам варианта всичко да е направено читаво и просто въпросното да е дефектирало, но по-честия вариант е обратния. Затова например една и съща част я има във варианти "consumer", "industrial", "automobile", "defense", grade, а отделно например за вграждане в животоподдържащи системи или в космически апарати и прочие отговорни и/или скъпи предназначения, изискванията са съвсем други и презапасяването и тестването на всеки елемент, както и на всяка платка и схемно решение е на много друго ниво.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
      Няма реална цена тук,колко струва никой не знае,струва колкото ти искат мамицата им.http://www.dbmarine.com/sales/produc...sp?M=Nauticomp Те ги те мониторите с цените им,познай аз от кой модел имам 3 залепени как вика жена ми.Реално и тия не може да струват 30 000 долара ма на,бафти телевизорите.
      Като му гледам параметрите, особенно факта "sunlight viewable display" вдига цената доста. Ползвам подобни дисплеи за едни наши изделия около 3 пъти са по скъпи от нормалните такива.
      А като се има в предвид, че най вероятно не се произвеждат и в големи количества като обикновенните компютърни монитори, мисля, че ти си ставя ясно защо цената е такава.
      И като добавим и факт-а, че става въпрос за електроника която трябва да отговаря на едни мнооого особенни изисквания за работа на лодка(вибрации, солен климат и т.н.)...

Слагай предпазителя, записвай гърмежа на клипче за да го гледаме после.

В Digikey има разни DC/DC с изходно 12.1v. Може да спасиш временно нещата с такова докато ти дойде новото захранване.

Коментар

Всичките тези простотии са правени по т.н. навремето ,,military '' стандарт(пак тогава цялата елементна база на японците отговаряше на него).Схемотехниката е ясна,каквито и фокусчета да има,няма проблем да тръгнат нещата със захранването,но BENZBOSS достатъчно обстойно е развил темата със ,,за и против",де да беше тук,или поне ние да го правим.Че бушона почти сигурно не случайно е бърз, 12,1в и другите дяволийки само оправдават цените и експертните мнения до тук,ама на-не работи.
        А тези простотии се правят от името на всички ни.
        Даника
        Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

10 000 са си 10 000,мен много ми се виждат еле като трябва да ги рискувам.

Да живей гаранцията обаче,аз как тьпо гледам и как ми се разваля английския в определини моменти само аз и граничните си знаем.

И поредния вьпрос,моля седнете.

Не го знам кое ще му дьржи на кьсо да речем за да му трещи бушона / ако е това,още бушон нямам /,но ми е чудно като на един Балкански тений,колко ще е як гьрмежа ако му сложа 15 ампера вместо 10?Е може да замирише малко и да подими,но какви пожарогасители имааааааам,магьосници.Та слагам му 10 и гори,слагам му 15 и цепи мрака /тва не е на Мерцедес бушина за вентилаторите ма на,кой какво си знае/.

Има ли го тоя вариант?Така или иначе е изпушило примерно,и да изпуши двойно ми е все тая,да му мислят китайците.
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Абе недей. Т.е. ще стане точно каквото си мислиш - ако пука 10, ще пукне и 15 - малко по-силно. Важното е гаранционниците да не намерят вътре 15 вместо 10, че ще смърдят.

Вариант със щатното 10 да гори, а с 15 да работи, почти няма.

Коментар

АЗ сьм Българин,ше ми 'фанат опинците ма щом няма начин няма и да се мьча да го правя.
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Защитата му е електронна(приеми образно-мигновенна),тя изключва нещата моментално,но след това дава време да изгори само бушона,защото самата тя е предназначена да работи кратко време и то само в такива аварийни случаи.И да намерят 10а оригиналния.А този най-вероятно,ще изгори,без кой знае какви огньове.
                Даника

Коментар

И да си завьрша темата - при смяна на бушона пак гьрми,включвам му захранването и фрас,до там.

Зсилвам го на фабриката,тьпотия пьлна,това на лодка го сложили
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Еми явно като в повечето случаи има реален постоянен проблем, а не случайно сработване на защитата.

За мен е необяснимо защо не са сложили резервно, или още повече - защо на монитор, предназначен за такова ползване, му трябва външно захранване, а не е напъхано вътре, еле пък като е за толкова пари.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

За пари и да може монитора да се вгражда където и не се сещаме.Нямам понятие от идеологията в случая,вероятно монитора ще работи и с напрежение даже под 12в.,стига да му стига тока,а захранването си гори от него си-вдигнало си е напрежението.
                      Даника

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X