Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вьншно захранване на 12.1 волта?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Вьншно захранване на 12.1 волта?

Бих се самопоканил за жичкаджия,ама нямам на склад достатъчно РР 380 и Р702.

Коментар

Аз такьв модел бушоно иамам,нямам 10 ампера обаче.Имам още около половин кило бишони и бушончета,но за мой кьсмет това го нямам.

Жичкаджия си трябва,това си е лодка и няма как без такьв,а тоя занаят аз така и не го усвоих на 99%.

Пп нещо си каза там,отивам да го тьрся какво е,човек се учи докато има тапия.
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Я па ти. Земи го разглоби и бушончето ще се покаже отнякъде. Ако не се покаже отведнъж - разгледай платката за надпис fuse и смени елемента, даже и да не прилича на fuse на първо четене.

Предлазителя в едно електронно устройство обикновенно изгаря винаги последен.

Коментар

Ти друго нямаш какво да кажеш сега.

Ще ме караш да отворя 2 и да им сменя бушоните и да видя кое ще издьржи напьна.Ще отнеме повече време от това да се замькна до електрикаджийницата обаче.Шоуто свьрши,3 бесни маневри и утре ще знам дали работи или не.
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Добре де, защо не му снимаш платката на това чудо и от двете страни. Пусни ги тук все ще можем да те насочим какво да гледаш.
            Колко е входното напрежение, колко трябва да е изходния ток?
            Защото ако е някакво DC/DC може и да успеем да те насочим какво да купиш за да си решиш проблемите.

Коментар

Бушон 10 ампера от кьсите,отворих го с шут ма нямам бушона под рька.Закона на Мьрфи моряка - имаш 100 бушона и гьрми какьвто нямаш.

Бачка до колкото разбрах на входно 12-24 волта и изходно 12.1 волта.Бушончето е долар и трийсе ако не ти се рови много,но сьм в средата на един залив и тук нещо ги няма.

Знам какво да купя и дано е това.
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Такова захранване правих за навигацията на Боян за Ладога , мнго зор видях трябваше да работи от 8 до 17В 3.5А . Тъпото беше , че никъде не се продаваше такова, а със сигурност знаех че си блъскам главата с нещо , което го има в някой магазин . В крайна сметка го направих, даже работеше и при 5-6В , ако видиш зор казвай да си спомня каква беше схемата .
                0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Това би трябвало да го поправям сьс прьсти- посочвам,чат като пиян циганин и някой го поправя,на мен уж не ми е работа да ровя там.
                  принципно и да ми дадеш схема ще я гледам точно като схема.Утре сме на един остров и я имам обхват я не,а за следващото ми идване това по един или друг начин трябва да работи или някой няма да ги брои на края на месеца и няма да сьм аз.По нашенски като майка орлица се опитвам да оправя всичко ма няма свьршване,вьртиш ключа и 2-3 макини загиват.Няма и как да му сложа нещо което не е тая марка и модел,АЗ ще сьм им виновен после за всяко нещо при евентуален проблем.

А иначе такива каквито описваш на пазара има колкото искаш,моя проблем е да го оправя това без никой да разбере,че сьм го пипал и без да им пада гаранцията,без да си губя бачкането и екраните утре.
                  Ако е бушон ОК,ако не е щтракам с прьсти,нихт арбайтен и чакам в крьчмата да го оправят,аз капитан ли сьм или лукова глава......
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

С горния пост исках да кажа да не го бараш. Много рядко импулсно захранване се ремонтира със смяна на бушон, това са случаи под 2-3% .
                    0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

А такааааа,е сега я втасах

Бушона ми се струва грьмнал и то под лупа го гледам.Слагам утре нов и каквото сабя покаже.

Обяснете ми / но като са мен,електроника 1 разряд щото сьм виждал телевизор / какво ще му причиня на тоя монитор ако го захраня вместо с 12.1 волта с 12.3?Че може малко повечко да грее не ми е проблем,има малко вентилаторче при електронните блокове и ако трябва ще му зашия още един или 2 да ги духат.Монитора какво ще му стане ако му дам да папка малко повече ток?
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

За да му сложат допълнително тази джаджа вероятно това е монитор предвиден да работи на 220 или 110 в с захранване , което го сваля на точно 12 . Вътре след тези дванайсет волта има още няколко стабилизатора да речем един за 5в , един за 3.3 и още там каквито му трябват, за тези стабилизитори може да е проблем най вече горната граница, но едва ли ще е проблем до 16в. Вероятно подсветката дърпа директно от 12-те и за нея може да е проблем и по-ниско напрежение . При всички положения има голяма вероятност този монитор да издържи доста време с директно захранване, но си има риск да го изпържеш, ако е важно и не ти пука за монитора връзвай го директно .
                        0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Има... един за подсветката, и най-често един общ за останалото - примерно 3.3, +10, -10 и още някакво. Това в монитора. 12.3 волта със сигурност нищо няма да му направят, но виж 15-16 - не се знае.

Като му сложиш бушона и евентуално светне, премери му изходното напрежение (поне мултицет смЕтам имаш). Ако е около това, дето пише на етикета - включвай монитора и би трябвало всичко да е наред.... до следващия изгорял бушон. Това ако въобще тръгне де. Джаджата е сложена за да му стабилизира напрежението, независимо от входното. Щото по 12 волтова инсталация, в която има и генератори и акумулатори, и прочие полюции, напрежението може и да е под, и да е над номинала, пък джаджите в монитора не е сигурно на какво устискват.

Впрочем, хващам баз че това захранванийце е правено в същия китайски гараж, от който и аз купувам, а после са му лепнали по-шарен етикет и по-мъдеста цена само.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

2 алтернатора ми дават по 65 ампера на 24 волта,2 генератора набиват 220 волта всеки като единия е 12 киловата,а втория 20.От там имам конвьртьри които раздават напрежение на 12,24,110 и 220 волта.Имам 8 батерии вьрзани на 24 волта с инвьртьр 4 или 5 киловата / не ми се проверява колко беше /.Имам и други батерии които се зареждат от 2 други алтернатора и които не играят тук в картинката.

Електрическото табло е разделено на 4 сектора за всяко напрежение по сектор.Ключа за мониторите е в 12 волтоватачна общ кабел са вьрзани 3 броя вьншни захранващи панели които приемат колкото им пуска 12 волтовия панел / в момента 13.68 / и кьм монитора излизат 12.1 волта от двете здрави захранващи панелчета.

С е те такива букви пише НЕ ПИПАЙ,било заводски настроено,искало само 12.1 волт,нямало части които да се сервизират тананайна.Цената не ми излиза каква е,сигурно се пазят ако я намеря и припадна да не ги сьдя.

За пьрви пьт намирам нещо в лодка което да иска ТОЧНО тоя волтаж,а не от до в нормалния волтаж за 12 волтово напрежение.Ако е така и на тия ще им пратя писмо,че са олигофрени,в Хондурас ако сьм точно 12.1 волт се прескачат панелите.

Намерих 15 амперов бушон ма си го кьтам за последна резерва.Монитора мога да го изскубя /ще чакам да заспи собственика,че знам ли,може да не му издьржи сьрцето на човека/ ма ме сьмнява да пише нещо на задника му.Гледах го под волана и нищо интересно не пише на гьрба му.

Ще му замеря напрежението като му рьгна бушона,има една малка врьтка която стои под едно червено капаче и като я гледам може да се врьтка за настройване.Чудно ми е само ЗАЩО като тьпотията иска ТОЧНО тоя волтаж си ми плеснал врьткания за настройка,какво ще и настройвам като друго не яде,за чий грездей ми е настройка с която монитора няма да бачка според писанията им?

Да го е страх човек да завьрти ключ тия дни,мамка им Китайци.Защо на кутия която е поне 1000 долара / тия пише ли морско и не познават цифрите /не са сложили един автоматичен предпазител на задника и ми са го завряли на майка си у кьтния,че и да не пипам вьтре?За да ми вземат 400 кинта за бушонче ли?

Крива нива,идва ми да го заритам
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

Както и по-горе се спомена, бушон помага в тия неща крайно рядко. Отделно автоматичен бушон е на порядък по-бавен от бърз жичен такъв. Затова е и сложено такова бушонче - не за да предпази устройството, а за да не се подпали при повреда. Копчето за настройка обикновено си се мъдри върху почти всички захранвания от тоя тип, тъй че отново няма никаква чуденка, въпреки лепенката/капачето.

Надписите върху лепенките - застраховали са се, белким стреснат някой дето хем не разбира, хем си мисли че разбира и още повече - действията му изпреварват мислите. Едно оправдание после да не признават гаранции и прочие полюции. Има виртуози в гламавите изпълнения, вЕрвай ми.

ПП: Смислено решение ми се струва просто да сложат една допълнителна "кутийка" от същите. Ще си седи там кротко за когато потрябва, и ти, отваряйки шкафа, ще има къде да преместиш жиците от изгорялата към резервната. И впрочем, реалната цена на такова чудо е 20 - 30 долара, преко сили 50, независимо какво са нарили вътре и къде.
                              Последно редактирано от sparkybg; 18-06-12, 03:08.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Няма реална цена тук,колко струва никой не знае,струва колкото ти искат мамицата им.http://www.dbmarine.com/sales/produc...sp?M=Nauticomp Те ги те мониторите с цените им,познай аз от кой модел имам 3 залепени как вика жена ми.Реално и тия не може да струват 30 000 долара ма на,бафти телевизорите. По мойта тьпа логика що пьк захранващия блок да не е една 'илядарка,кво па толко му пречи.Това,че е кухарка си го знаете вие електонаджиите,на мен просто много ми се вижда,а на собственика ако сравни общата цена на нещото и намесим мерака и сьвсем нормална може да му се стори тая цена.Сега нали ме разбирате защо ровя като глуха кучка и не ми се рискува много,че и тьпи вьпроси задавам?Принципно ги скрьствам,подсмьрчам едно Тва не бачка,кимвам кьм него и си оставям визитката,да ми звьннат като го оправят.Ма поне мразя някой киртак да ми пипа лодката и айде пак у форума.Бишона го разбрах,врьтканията и тя,монитора пак ще го прегледам какво толко иска с тия токове.Не ми е ясно ЗАЩО като 3 блока са вьрзани за един кабел и имат еднакви бушоно,закачени са за едни и сьщи монитори ........ми е треснал / за мой кьсмет / само единия панел или по-точно само единия бушон.Или да не се надявам на пияна ..... .?Пием едно пиене и утре ще ровя за бушони,логика в електрониката няма или поне моето скромно мнение е такова.
                                Последно редактирано от BENZBOSS; 18-06-12, 03:42.
                                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                                W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X