Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вьншно захранване на 12.1 волта?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Вьншно захранване на 12.1 волта?

Вьншно захранване на монитор на 12.1 волта,прилича на 3 кутии цигари легнали една до друга и фрьшкано с електронни джиджавки вьтре.Влизат 3 захранващи кабема - червен,жьлт и зелен/жьлт което е заземка.Захранването е 12 волтово като тия 12.7 волта спокойно може да са 13.8 като запаля моторетките.
    От тая кутия излизат 2 кабела-черен и червен,12.1 волт регулиран волтаж като кутията го играе и предпазител за висок волтаж или токов удьр.

Монитора е един от трите на една лодка,другите 2 си работят и при разменяне на местата им се губи единия и то на кутията която не и свети индикацията,че подава ток та това ме сьрби,2 мнения няма по вьпроса кое е прецакало 'убавината с монитора.

Вьпроса - от кьде и коя фирма произвежда блокове за вьншно захранване на които мога да регулирам волтажа до ТОЧНО 12.1 волта?

В момента цудото е марка Наутикомп и му знам номера и модела,но нищо друго не ми вади нета,нямало части които да подлежьт на ремонт / да бе да/ и няма бушон в него или копче за рестарт.При включването му просто остана заспало,ни вопьл ни искри, му го .........да.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

От: Вьншно захранване на 12.1 волта?

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
    нямало части които да подлежьт на ремонт / да бе да/ и няма бушон в него
    Я па ти. Земи го разглоби и бушончето ще се покаже отнякъде. Ако не се покаже отведнъж - разгледай платката за надпис fuse и смени елемента, даже и да не прилича на fuse на първо четене.

Коментар

Маке му и трьн.......в гаранция е,стигнах до мамата с развити болтове,откачени кабели и нещото мьрдащо в рьцете ми и се закучи,мога да го отворя / чукове,секачи,дрелка........мамата /но гаранция ще му падне гаранцията след това.

Кутията му е на решетки обаче,вижда се през нея и сега ше се надупя пак да го прегледам дали нещо се вижда.Монитора струва колко колата ми та няма как много да го рискувамно пьк ремонтирам ли го ми остава резерва.

Стискай палци,скачам в тепавицата

Пп. Таковата е в горен десен ьгьл,мальк бушон,тия са ....... у главо как викат Сьрбите
      Последно редактирано от BENZBOSS; 17-06-12, 16:29.
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Е като е гаранциионно, защо не го занесете в сервиза?

Коментар

Ми сигурно защото не във всяко пристанище има оторизиран сервиз.

Това е тя гаранцията - или ще е далече, или ще е другия месец, а ти трябва днес и заради нея ще загубиш половин ден, вместо да направиш очевидното.

Коментар

Ваканция,лодка,АЗ за капитан и да откача единия монитор който ми следи или радара или навигационна карта или далбочина / едно от трите губя / някак си не ми се врьзва еле ако е само бушон.В момента я карам с мойта навигация,а радар имдалбочина следя на другите 2 монитора,НО ако я кача на камьните си иставам без работа,а аз с това си вадя хляба и храня децата,и двете деца.

Как е в гаранция ще им хване поне 20 дни да разнищят кой го е купил това,кой го е пратил,кога и на кого,кой го е монтирал и как е ползвано.В тия впроси са намесени Сан Диего,Нюпорт Калифорния,Нюпорт РЙ,Форт Лодрдейл и Уоруик.Чорбата е пьлна,аз сьм го свалил,изолирал,наснимал,прикачил документи и сега му тьрся скапания бушон за да не се занимавам с кияци един месец,то само тая лодка да е с мед да я намаже човек.

Направи ми идва в края на ваканцията да вьржа 2 монитора за един захранващ панел и да видим какво ще изпуши,да ме хванат под харанция ако могат.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

виж амперите и то ще си каже.

Също е вероятно, това устройство да няма друга роля, освен да разделя галванично входа от изхода, а то поне за един от мониторите да няма значение и да може да бъде вързан на банката с батерии направо. Я виж монитора да не е от 9 до 35 волта?

Коментар

Уж обяснението е,че предпазва от токов удьр / че като ми изтреска някой регулатор и им набивам и по 17 волта /както и дьржи монитора по-студен и не грее целата макина чак толкова.

Ще го мисля,отивам да ви снимам авиошоуто пред Нюпорт.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                  Уж обяснението е,че предпазва от токов удьр / че като ми изтреска някой регулатор и им набивам и по 17 волта /както и дьржи монитора по-студен и не грее целата макина чак толкова.

Ще го мисля,отивам да ви снимам авиошоуто пред Нюпорт.
                  Захрани го от някой акумулатор,дето не е включен на заряд. Като го изпие го сменяш.

Коментар

Няма такьв,а единия е майка си и баща си,зареждачката им е под гаранция и тя както и самите те,откача ли един ще трябва да настройвам и зареждачката и стане ли нещо им пада гаранцията на всички джиджавки.Мога да им дрьпна един кабел от моторното ма само това трябва в прекрасен ваканционен ден,а и нещо не ми се рискува еле на тая лодка.

Ако е напечена работата да сьм го вьрзал едно кьм гьотере вече,но един от трите не бачка само та не е беда,мога да разделя екрана на 2 и да ползвам само един екран ако трябва.На едно бушонче и на едни забрани Не барай няма да клекна обаче.
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

На 'згоряло мирише ли?

Коментар

Да ви имам и гаранциите........
                        Имам един чарджер от соца със селенов стълб. Да взема да ти го пратя?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          На 'згоряло мирише ли?

Тц,само дето не сьм го лизал ма няма и няма,включих му централното захранване което е кьм всеки един захранващ блок и от 3 екрана се включиха само 2,копчето им не свети и от там една Българска и по кабела по кабела та до кутийка дето не и свети диодчето.3 са с еднакви номера,Гугьл и излезе захранващ блок,размених единия с другия и десния екран светна,но ми умря средния.Една Българска и айде пак едно четене.

Нервираха ме щото са писали,че няма части които да се поправят,претакова ли се да сьм звьнял на дильра,а то не е зьб да не мога да го оправя сам,дгд дильра.

Ни мирише ни жужи,не е и топло като другото.Довечера една шепа бушони и волт метьра па после каквото сабя покаже.Няма кой едни инструкции да напише като хората,отваряш и с дебели червени букви пише Обади се на дильра,бафти келешите.

Ако дава ТОЧНО 12.1 волта го пращай,ако ли не.........заааааааабрави,единия екран е колко колата ми и някак си ме сьрби трьтката да го рискувам ако да е в гаранция.
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Хахаха! Що рИвеш бе, нали си капитана, оправи го!
                            За сведение- гаранцията е само кукичка за собственика. И те винаги я налапват. Преди 3 месеца купувам джаджа от Калифорния, инсталирям я в Хавай и тръгваме за Австралия. Като спря във Фиджи и се обадих на собственика ..."е,нали е в гаранция!" Хахаха. Около мене половината и сандали нямат, ток има за цас привечер... Имало гаранция... Хахаха

Брат, ръгни му нов бушон, ако не тръгне, пиши го в дневника "нихц арбайтен" и оте.авай. И сЕди далече от тия самолетчета, че знаеш как падат като круши!
                            https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

АЗ сьм КАПИТАНА да ге,ма не сьм жичкаджията и ти знаеш кое как е на тая лодка,няка си не ми се рискува.Ше му набия бушона,но има и едно врьткало което регулира волтажа който подава макината и ще трябва да го проверя и него,да не вземе да изтрещи и монитора.Вчера я удариха,днес да и тресна телевизорите и утре ще имаме среща на високо равнище ако да не сьм АЗ цапалия кьлките.

А ти 'земи се Спотвай по-редовно,че ме питат кьде си,имаш лодка да караш,Джей е брокера,звьни му.
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X