Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съхранение на пари по време на експедиция.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Съхранение на пари по време на експедиция.

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
    Сигурно и при мексиканските айдуци, щом имаш работа с тях
    Знаене му е майката ...
    мда, за кой ли път прав, невероятно прав...

Първоначално публикуван от горби Преглед на мнение
    Хубаво че спря да пишеш там
    ??

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение

Не ме искат вече ония,с прекратен акаунт сьм там д средата на Март,ще ме вьзпитават май
    споко, помисли защо ония....

Коментар

Има едно нещо което се нарича самообладание.В рискови моменти никой да не разбере какво ти еПо ембаргови времена съм виждал как на човека изведнъж му се пукна устната и покапа кръв по ризатаАма два тона и половина навта малеу нас по 0.40 а там по две маркиАз не бех лаком излизах си с по един тонкултурна работа
      К мирной жизни не пригоден.
      Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
      ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Nikolai_Pavlov2008 Преглед на мнение
        Иначе това дето в Мексико с Ролекса, автоматите и 4 зъба - първо с гранатомета, после им казваш: "От сега нататъка само сме приятели, кое е другото?". Те във всички случаи са видяли шаш, паника и ку...ца на новобранците.

Майтап си правиш нали???Темата е СЬХРАНЕНИЕ НА ПАРИ ПО ВРЕМЕ НА ЕКСПЕДИЦИЯ............а така ако пробваш и парите губиш и всичко
        Минаваш през зона която е главната магистрала за трафик на наркотици зареждаща САЩ.И под магистрала нямам пррдвид пьтя,а местноста.
        Федерални полицаи арестували местните полицаи и им иззели орьжието,а армията блокирала всичко живо и ТИ скачаш на тия.
        Няма да г коментирам,но виж мнението на Стефан,той е много прав.
        Гватемала последната мода е полицаите да се цанят за наемни убийци,Мексико си те копат / ако им се копа де / как те си знаят,Панама брьмчат на рекет та не се трае.............и вьв всяка една от тия страни орьжието е забранено и е толкова забранено,че за куршум влизаш в панделата.

Едно законче ви давам за пример - лиценз за риболов в Мексиканско трябва да има всеки на борда без значение дали лови или не,това включва и пеленачетата.Лиценз трябва да има лодката,каяка на нея,надувната лодчица ............Нямаш ли го това лодката се арестува,а екипажа в панделата,след 24 часа си вьн, само капитана остава вьтре.Да показвам ли как армията пази лодка с вьрзани винтове с дебела верига???
        Това за лиценз който за годинка е под 50 кинта,за орьжие не ми се говори,не те и питат какво и що.

Едно сьветче от мен - не се дьрви на келеш с Калашник който е хванал бас дали ще оцелееш в следващите 2 минути или не.Може овчо мислене да е за някои,но ако искате снимки ще ви наснимам до 3 дни
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Много ценни неща има изписани в тази тема, но аз ще подходя по-практично.
          Румене всеки си е задавал този въпрос, обаче :
          1. Няма каквото и да е основание да носиш всичките пари за пътуването в брой.
          2. България е заобиколена от държави, в които банковото дело е развито.
          3. За съжаление на където и да тръгнеш валутите са различни и носенето на 1 (евро или долари) ще те принуди да сменяш ..

За мен решението е следното:
          1. Карти : дебитни (международни) Visa или Maestro, и кредитни Mastercard или Visa. По няколко най-добре (ако ти я глътне някой банкомат).
          Сумата е разпределена по карти. Винаги от БГ някой може да ти добави в желаната от теб карта.
          2.Задължителна сума в брой. Колко? Ами не по-малко от 1000 и не повече от 2 000 (ЕUR/USD). Пресмятали сме, че това са си пари навсякъде където биха ти опряли желязото в главата. И са си аргумент за да си тръгнеш жив.
          Където искаш ги крий, но в теб. Колата - мотора, може да не ги намериш.
          Човек не тръгва сам обикновено, т.е. винаги сте в група - мъже...
          няма да им е лесно.

Във всяка държава по маршрута си теглиш нужната ти валута от картичките директно в местната и колкото ти трябва в някой голям град набързо (най-добре от банка, а не на улицата). В следващата - по същия начин. Основната сума (тази в брой) не я пипаш, докато не и дойде времето. Където можеш плащаш с карта и така.
          Нищо, никъде не декларираш и никога не показваш повече от обичайното за местните.
          И на север да тръгнеш - Румъния, Украйна ,Русия - това важи.
          На Запад - няма какво да говорим. На Юг е Гърция...
          На Изток - В Турция всичко това е валидно, както и в Сирия, Йордания и т.н. арабски страни. Сега за Иран, Пакистан ... не знам, но и там има банки. Просто се планува и зареждане с местна валута, както с гориво, вода и т.н.
          Това е моята формула.
          Малко местни пари в брой. Сигурна сума за хард изпълнения. И пластмасови картички.

П.П. Не говоря за случаите описани в Мексико, но все пак това е някакъв доста "особен" бизнес при който очевидно се налагат плащания на големи суми в брой ... различно е.
          ______2
          Е = MZ

Коментар

Първоначално публикуван от kro Преглед на мнение
            ...
            Това звучи най-разумно от всичко изписано до тук. Само бих добавил, че 100 евро скрити в колата, никога няма да са излишни. Ако не ги намериш, чудо голямо. Ако останеш без другите пари, би трябвало да стигнат в икономичен режим до следващата банка.
            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Ааа, стара истина е, че в цивилизацията истината е в пластмасата /кредитните карти/. Само внимавайте много какви точно карти взимат. Аутобана в Германия, возим се към Австрия. Бензина на червено. Спираме, хартиени пари за едно кафе не носим / грешка!/ влизам аз и питам дали взимат кретитни карти. Отговарят ми с ДА. Връщам се до колата, зареждам и отивам да си плащам. В портмонето си имам Visa, Mastercard, American Express, Diners Club . Предварително съм се обадил на кредитните карти, че ще пътувам за да не ми ги спрат. Стигам до касиерката и тя ми вика само Eurocard. Ооопс. Запек. Бензина в колата, пари няма. Половин час разправии, паспорта ми и спътника остават заложници. Карам до най-близкия град, лутам се, намирам банкомат, тегля пари, МНОГО пари- да има. Карам обратно. Красотата е, че няма къде да се направи обратен завой на аутобана та се повозих. 2 часа разправия.... Няма да го забравя скоро. Няма и как да си извадя Eurocard май. Абе нема радост за бедняка.
              https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                Ааа, стара истина е, че в цивилизацията истината е в пластмасата /кредитните карти/. Само внимавайте много какви точно карти взимат. Аутобана в Германия, возим се към Австрия. Бензина на червено. Спираме, хартиени пари за едно кафе не носим / грешка!/ влизам аз и питам дали взимат кретитни карти. Отговарят ми с ДА. Връщам се до колата, зареждам и отивам да си плащам. В портмонето си имам Visa, Mastercard, American Express, Diners Club . Предварително съм се обадил на кредитните карти, че ще пътувам за да не ми ги спрат. Стигам до касиерката и тя ми вика само Eurocard. Ооопс. Запек. Бензина в колата, пари няма. Половин час разправии, паспорта ми и спътника остават заложници. Карам до най-близкия град, лутам се, намирам банкомат, тегля пари, МНОГО пари- да има. Карам обратно. Красотата е, че няма къде да се направи обратен завой на аутобана та се повозих. 2 часа разправия.... Няма да го забравя скоро. Няма и как да си извадя Eurocard май. Абе нема радост за бедняка.
                Хъм... А пробвахте ли да пъхнете МастърКарта в терминала? Защото всъщност системата на Еурокарт и МастърКарт е обща и където работи едната, би трябвало да работи и другата... Така че дали проблемът не е бил изцяло в некомпетентноста на касиерката .
                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                  Хъм... А пробвахте ли да пъхнете МастърКарта в терминала? Защото всъщност системата на Еурокарт и МастърКарт е обща и където работи едната, би трябвало да работи и другата... Така че дали проблемът не е бил изцяло в некомпетентноста на касиерката .
                  Е то в лудницата и разправията , кога да тестваш...

Аз например в Русия си легнах гладен в хотела защото не ми приемаха
                  нито кредитната карта, нито долари.. а беше 23:30, няма къде да сменя пари.
                  От тогава в багажа задължително си нося шоколадчета, вафли и други.

Коментар

Между Розенхайм и Австрийската граница през ноща искаха кеш или оная на касата да си играе с кредитната карта,няма кьде да я пьхнеш за проба.То ако имаше да бяхме пробвали какво ли не ма на,заложник ме оставиха тогава

ЕВРОКАРД............на баба им трьнката.Че и банкомат няма на бензиностанцията.И това е ГЕРМАНИЯ,Баварска област,а какво да си говорим за китно селце в Албания да речем.

Как беше ония виц ммммммммммм 100$ са си 100$
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Да ама не и банкнота от $ 100.00 на цяло, защото на много места пак ще останеш гладен. На тебе колко пъти са ти взимали $ 100.00 на цяло в кофти квартал на Мексико ?

Коментар

На мен са ми взимали даже няколко по сто.

Енсенада центъра нощен бар-Париж не е лошо местенцето.

За да вземеш централна маса по близо до подиума с колците бармана пита дали може кварталният главорез.Правят ти нещо като фейс контрол така да се каже.На следващата нощ си вече като ВИП гост.Всичките бандитос ти правят наздраве.В кръчмата е сигурно но влизането и излизането в тоя бардак е цял кошмар.Но жените жените там си заслужават целият риск в това упражнение.

Тихуана е наистина една от най свирепите околни среди в света. Едно грешно движение и може да си заминеш.Мароко и Мавритания са кото закусвални пред Мексико.Някой нагоре пишеше какво щял да направи с полицаите....А да си виждал тия там какви безпощадни изроди са. А си казал гък ще те сгънат само за секунда.Въпреки това гъмжи от всякакви банди от враждуващи картели дилъри и други крими отрепки.Представям си какво е в тяхните ръчички да попаднеш.Разликата е че в Африка са наплашени бедняци и повечето от тях се радват ако ти гепят шише вода стол и други дребни работи. Това е в градовете в пустинята е вече друго.В Щатите и Мексико дори и в градска среда ще те тупат докато не спре да излиза прах.
                        Пътувал съм доста е не с такива суми като братята но повече от достатъчни за да ти махнат зелката.Най странното е че са ни правили опити за грабеж в едни от най цивилизованите градове по света.Още помня брат ми и Жоро как смазаха от бой некви пияни траш метали в Лисабон.Нямаше начин да оставим парите в хотела и ходихме с буците за пътуването в нас.Само дето ония не бяха и чували за подуенски гамени.

Другото смешно от горе е да криете парите в стар фото апарат.Може ако сте таен агент в Женева.....но в бедните държави се краде всичко ако ще апарата и Лай-кучка да е.Много по лесно е да ти дръпнат апарата от шията отколкото да те скубят за мангизите от дрехите.

Две неща само ще ви кажа никога не декларираите всичките кинти.
                        Където и да ги криете стане ли да ви ги взимат ще го направят.

Не важно къде ще ги криете важното е с кого ще пътувате.

Коментар

Колега Близнак, ми те са ти ги взели, защото трябва съвсем да ти се е разтракало аспиринчето да пробутвам фалшиво в те точно тоя бар . Аз само като ги видя бандитос и ми се изпаряват всякакви мисли за далаверки. По 5 пъти проверявам какви пари харча в тия места. Те ония извинения не приемат.
                          Странно нещо е света, преди 3 часа бяхме с брато в Енсенада и ги гледах ченгетата как се возят в пикапите маскирани и с автомати в ръцете. На магистралата имаше на 2 места картечни гнезда направени от чyвали с пясък. Хем ти е готинко, че ги има, хем ми се припишква само като ги гледам. Обещавам другия път да направим снимки от местата където не се декларират парички.
                          Последно редактирано от NIKSD; 05-02-09, 06:00.

Коментар

http://en.wikipedia.org/wiki/Ram%C3%...ano_F%C3%A9lix

Е и от мен малко,че да знаете кьде ходим и да не се чудите ТИЯ АКЬЛ ИМАТ ЛИ

Няма да ви дьрпам дьлги тиради,само ще кажа,че като хванаха последния брат ние бяхме в близост до екшьна.Хванаха го на лодка в близост до Ла Паз,екскортираха го с патрулни катери и военен сьд на бреговата охрана на САЩ.Ние прекарвахме лодка по една случайност.
                            Като го докараха тук тоя им вкара оферта - пускат го от затвора и плаща вьншния дьлг на Мексико кьм Щатите.Е не го пуснаха.Сега се води преразпределение на територийката,че от братята никой няма вьн и другите гледат да клецат.
                            Верно май ще наснимаме следващото ходене да се нагледате малко на полицейско гнезда и качулати куки по улиците товарещи в пикапите разни бандитос.

A vicious turf war has claimed 2,700 lives in Mexico this year...............Това няма да ви го превеждам.

Сливаш се ма се СЛИВАШ с тия иначе си до там.Стьрчиш ли като ташак в тава много няма да изкараш.Е го Близнака - пие си пиенето с бандюгите в Енсенада и знае за какво иде реч,знае,че по статистика от напиването му до изтрезняването и са си заминали 2 поне от тия.Сьщата статистика дава,че един мре на всеки 3 часа и то тия дето са ги доказали.Колко минават храна на акулите или ги копат в пустинята на Баха 1000 това никой не го знае.

СЛИВАШ се и минаваш между капките.Опре ли ножа до кокьла гледаш да излезеш жив и тва е.Днес минахме от там,преди седмица пак сьщото,но от тук кьм Енсенада.По тия пьтувания много пари не се носят,но не им и трябва голяма причина да ти свият сьрмите.

Разузнаването е другото което е важно за такова едно патуване - какьв е района,какво вьрви там,кой какво контролира,колко е голям града,колко бьрзо и от кьде се минава.............за да минеш или поне да ти е по-голям шанса.

Играеш им играта,не се рьбиш,не скачаш за всяко нещо и не си грингото.

Днес вкарахме една лодка и по техен закон се прави временен внос на лодката.Нищо работа,около 200 кинта и 2 часа с твои хора и малко рушвети и подарьци.Преди 4 дни един рьбест направил опит да си го спретне сам без да ползва врьзката в Енсенада.3 дни по митниците,на третата вечер му вкарали тухла в тиквата и сега си е тук,но лодката е арестувана щото вече се води НЕЛЕГАЛНО ВЛЯЗЛА.Пари не са му останали,не помни какво точно е станало и му няма малко от зьбите та смисьла като ти свирят танго да играеш хоро не е много голям.

Чувал сьм / за щастие само сьм чувал / за отвлечени там,задьржани с месеци от тамошните отличници.Имал малко кредитни карти нашия и си ги мькне с него.Развихрил се в крьчмата и айде в багажника.Месеци роднините му зареждат дебитни и кредитни карти,а ония под дулото на пищов звьни на банките,че всичко е ОК и е само на ваканция.Не само парите са му взели,всичко което е могло да се изцица от фамилията е заминало,ВСИЧКО,имали са месеци да сьберат нужното инфо,знаели са кьде и как да натиснат и са го оскубали до голо.

Следващия пьт ви снимаме да се порадвате малко на мила Мексиканска картинка.
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

Момчета за какво си говорим? Че ако нямаш кеш - има проблем дори в Германия и Австрия? Ами няма спор по тази точка. Не може да се пътува "без пари за едно кафе" дори от вкъщи до офиса... Въпроса в тази тема е къде с колко .
                              Проблема с пластмасите е ясен: може да я глътне, да спре тока, да няма кинти в железния шкаф и т.н. И нито едно от горните не може ако си спрял в банка и им я подадеш в ръчичката...
                              Кога го правиш? Ами само когато бързо ще ги обърнеш в неликвидни стоки като масла, храна, вода и т.н. в рамките на половин един час. След това си оставаш с нормалния кеш, който си преценил и отново зареден за следващите 500-1000км. и в най-зловещата пустиня да се набуташ - кинти не ти трябват. Можеш само да се сгрееш с тях- за малко. Кинти трябват, когато зареждаш. Т.е. - при хората.
                              По време на едно дълго пътуване човек меко казано няма работа в първия или третия по големина град на Долна Калифрния. Елементарно планиране изключва подобни точки от маршрута. Ако все пак се минава от там- не се спира. Всеки от вас притежава превозно средство с независимост поне 500 км. Ако влизаш от Сан Диего, какъв е проблема да спреш в Лос Молинос, ако това ти е посоката или в Карбо (ако не ти е това) ?
                              Да се разхождам с пачки в бар Париж сред местните мутри в Енсенада, мога да си обясня само с неистово желание да си добавя порция адреналин и в тъмната част на денонощието, когато съм оставил мотора да почине ...
                              А това с отвличанията и проучването... Че какъв им е проблема да те дръпнат от Сан Диего ? Да не би местният там да не е испански? Въобще няма да им трябва близките ти да пълнят картички. Обикновено им ги носят в торба.

Иначе всички аспекти на правенето на рисков бизнес в рискови райони са ми много интересни Обикновено кинтите са право пропорционални на риска. Само вие си знаете колко право. Дано да си струва.
                              ______2
                              Е = MZ

Коментар

Адреналина си струва,парите НЕ.

Ако ще ме отвличат няма да вземат много и те го знаят.По-добре друг да дрьпнат.

Тук идеята е,че като нагазваш в говната трябва да си готов и да се омажеш с тях и гаранция няма.Кьдето и да ги скриеш пак ще ги намерят ако им скочиш на мерника.

Една проста разходка до старта на Баха 1000 пак си е риск та дрьнка.Няма как да не спра,все пак там е старта,а и града е такьв,че все се налага на крьстовище да спреш,светофар.
                                Номера е като спреш да си един от тях - той ти се хили и ти на него,той ти бучи,а ти не го разбираш,той ти иска мангизи и ти му даваш,той те черпи нешо отвратително и ти го ядеш с него,той по джапанки и ти така...............е това е мисьлта.

Елементарно планиране за нас включва в колко изгрява сльнцето,какво ще е времето днес и дали ще е мьгливо през ноща,имат ли и какви са официалните празници на тая дата,блокажи по магистралата ако има,новините по радиото за ситуацията зад границата,колко часа се чака за преминаване,пьтни строежи,карта на маршрута + резервен,сборен пункт,почасово звьнене на определен телефон,врьзка в Енсенада,резервен превоз с карач,а не само кола,резервни дрехи според времето,наизустяване на причината за пьтуване,разпределяне на мангизите,подготовка на колата,разписание на рейсовете в района,телефонни номера на такси компании,вьлни и течение в морето,разход на гориво и скорост на лодката,дьлбочина на газене.....................Да продьлжавам ли???
                                По минута се знае кой и какво прави,кьде и как се ходи,какво трябва да има там и ако няма кьде си изнасяш задника.Не го караме на СКРИ ЛИ ГИ БЕ???МЧИ КЬ МИСЛИШ ТИ,КАРАЙ

Набутай се в задрьстване в мьгливо време в единия край на града,в другия да беснее полицията и излез от колата щото ти се пикае или чакаш колегата да си купи цигари и после КОЙ МИ СРА В ГАЩИТЕ.

Колко и да го смятаме обаче последната сметка я прави крьчмаря
                                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                                W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X