Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съхранение на пари по време на експедиция.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Съхранение на пари по време на експедиция.

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
    Сега Румба ще ме караш да спамя. Ама как така пазач!? Отивам пазач само, ако ми правят фронтални атаки поне по 2 пъти на вечер иначе егати скуката. Правим го за пари, но редовно май е повече за адреналин. Същите пари се изкарват и като возим туристи в залива тук ама си е скукааа. "Лошото" е че и двамата вече имаме жени, брата и дете има, като не си сам малко те спира. Приказката за стомничките е валидна навсякъде и по всяко време.
    Не спамиш, бе човек.
    Та вие с брат ти ако не знаете как, какво, що - кой?

Коментар

Първоначално публикуван от rumbata Преглед на мнение
      Не спамиш, бе човек.
      Та вие с брат ти ако не знаете как, какво, що - кой?
      Знаеш кое е кофтито при нас.Кофтака е,че на всички им е ясно,че имаме пари или вероятносста да нямаме е почти 0.Като и набия рьчките и почва да харчи по 60 галона на мотор на час и на всеки нормален му е ясно,че на 20% от танка за гориво гасим единия мотор,бензиностанция не се пропуска,а в сезона на бурите имаш гориво да стигнеш до другата бензиностанция с газ до ламарината.

И сьщевременно се правиш на глупав,ПАРЕ НЕМА,караш бавно и спираш само за зареждане и пак на конете.Ведньж трььгнеш ли няма врьщане,стьпал на лодка и се вьрнал.................ми парите са си в него,е го де е,дрьж лиске.

Ухилен и тьп,пари по джобовете,УЖ тайно място с малко повечко пари там и другите скатани.Спираш ако можеш да трьгнеш веднага.Никакви курви,пиене,купони,веселби...............един кара,един спи.Опре ли ножа до кокьла идеята е да се пребереш,парите или превозното средство майната му.Ти знайш кой сьм аз и ти разпробиват втора дупка на задника.
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Аз едно съм забелязал- ухилен, чорлав и раздърпан с омазани от масло / кал, л..ина.. / ръце, играеш по тяхната свирка и нямаш проблеми. Редовно взимаме тетрадки, химикали и разни други малки неща за децата и жените им. Нямаш представа как едно шише веро оправя нещата. Отиваш и даваш на децата и жена му малко - е от там нататъка проблеми няма. Не се прави на гнуслив ако те черпят нещо, няма да се отровиш. Бил съм и в ситуации по средата на Сонора / част в Мексико/ ни спират едни с униформи и автомати. Шефа тогава газар с Ролех и Кадилaк. Започна с изречението " бе ти знаеш ли кой съм аз?" 4 зъба и няколко синини за норматив. Трябва тихо, кротко и го играеш тъпанар и $$$ скрити някъде. И КЪСМЕТ, ма много.
        Онагледявам малко със снимки. Е те тоя долу реве да го изгърбят, даже и бреговата охрана дойде да си вземе своето.

А сега кажи ми от тоя "kapitan" какво точно ще вземеш?

Идва и се дърви, пари иска. Излизам от машинното с кофата масло и пазарлъка е спечелен. Не че трябва да го правим ние това в машината, собственика си плаща на други да се мацат, ама седя ли горе да си друсам текила ония докато сменят маслото, после на ония братовчедите ще ме гърбят като камила. Трябва си камуфлаж като си на война. Ако не ми вярвате питайте Стефан.

Тоя горе продължава да пише по едно и също време с мене.
        Последно редактирано от NIKSD; 22-01-09, 22:28.
        https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
          ..Тоя горе продължава да пише по едно и също време с мене...

Да не се ступате, ей

Вашето е уникално.
          Малко хора могат да се похвалят с такава работа и преживявания.
          Със сигурност и 5 процента не може да се разкаже и опише.
          Контакта с местните и то на тяхното ниво е наистина важен.
          Имаше тук в една тема за едни поляци и едни големи Българи, които стигнаха и се върнаха от Магадан.
          Та поляците с парите и гледайки отгоре доникъде не бяха стигнали.

Ето я.

Коментар

Пак сьм си у темата аз.

Мотори Катерпилар 3412 модел или 1400 коня бройката,харчи около 100 галона на час ако му стьпя на педала.Лодката малко над Акапулко,Мексико.Пожар в машинното и лодката заебана там,знаехме,че е заредена до дупка с гориво.Реалноста обаче е друга - лодката си беше празна и едно зареждане беше около 7 бинки от големите,само смяна на масло беше 1000 гущера.

Да показвам в каква гора каца самолета,какьв е пьтя от "летището" до Екстапа Марина,с каква кола патувахме,кьде и какво се яде,как се поправя лодка,как се плаща гориво
            Спиш вьн,че вьтре собственика не те пускал,леко забравяш за кьпане поне 3 дни и после на камилите и никакво спиране.

Един самолет,митница,наемане на кола,пьтуване..............сьс стиснато дупе.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

ей, братята капитани, крайно време е да ни зарадвате с някой от вашите репортажи за някое пътуване, няма само в рибарския форум да ги пускате, я!

Коментар

Ми като рядко има ОФФРОУД а е пьлно с риба и няма как.

Гласят ни едно Хавай до Калифорния или зимно пресичане на океана ма нещо не ни кефят парите и ще пропуснем,чакаме да се окькьт другите навити и после................кой няма пика ЦАКАААААА

Има и още едно,но от тук до там,вторник ще знаем собственика дали кляка на нашата оферта или и той ше се прави на мьж

Тия няма да са интересни за тая тема.Имаше една от протока Малака дето бька с пирати.От там та до тук я искаха,че предишния капитан девети месец все не пристига кьдето е трьгнал и да сме я прецапали ние и да я преберем
                Там е един кара трима стрелят и пак не се вьрзаха на офертата ни.Още си е там лодката.

Други каскади ще са готини за тая тема - Южна Африка до Англия.Там па черни пирати от Могадишу.Там колко пари ще трябва да крием само ние си знаем.

А и жената не ме пуска вечена такива,ше стана един генеколог аз па дано се усвести и тя.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                  Ми като рядко има ОФФРОУД а е пьлно с риба и няма как.

Гласят ни едно Хавай до Калифорния или зимно пресичане на океана ма нещо не ни кефят парите и ще пропуснем,чакаме да се окькьт другите навити и после................кой няма пика ЦАКАААААА

Има и още едно,но от тук до там,вторник ще знаем собственика дали кляка на нашата оферта или и той ше се прави на мьж

Тия няма да са интересни за тая тема.Имаше една от протока Малака дето бька с пирати.От там та до тук я искаха,че предишния капитан девети месец все не пристига кьдето е трьгнал и да сме я прецапали ние и да я преберем
                  Там е един кара трима стрелят и пак не се вьрзаха на офертата ни.Още си е там лодката.

Други каскади ще са готини за тая тема - Южна Африка до Англия.Там па черни пирати от Могадишу.Там колко пари ще трябва да крием само ние си знаем.

А и жената не ме пуска вечена такива,ше стана един генеколог аз па дано се усвести и тя.
                  Евала браття върнахте ме в младите луди годиниНай обичах да тръгнем за там за където ме уверяваха че жив нема да се върнемАлбания Косово Русия те там ме привличаше да карам .Най сърдечни поздрави и не забравяйте Пашата обича смелите а Господ Безумно смелите
                  К мирной жизни не пригоден.
                  Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                  ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

споко, споко, споко...

Коментар

Първоначално публикуван от stariat Преглед на мнение
                      Евала браття върнахте ме в младите луди годиниНай обичах да тръгнем за там за където ме уверяваха че жив нема да се върнемАлбания Косово Русия те там ме привличаше да карам .Най сърдечни поздрави и не забравяйте Пашата обича смелите а Господ Безумно смелите
                      Е не е чак Албания или Косово,а просто малко по-различно място от това в което живеем.Много често / до края на месеца имаме 3 да речем / прекарваме лодки от Енсенада,Мексико до Сан Диего.Минава се през Тихуана който е на границата с САЩ.Тихуана по статистика е един от най-опасните градове в Мексико което си е нормално за всеки пограничен град.На ден умира по един там само от войната на наркобандите.

Не е война,не е експедиция,но пресичаш границата от тук,минаваш си бариерката и си грингото на улицата.Не ти трябва да мькнеш и много пари,но и на тях не им трябват много причини да ти секвестират житцето за жьлти стотинки.

Там като навсякьде си влизаме дегизирани как ние си знаем,не се ползват нормални за тук коли.Не е война,няма да те застреля снайперист,но последната игра на гангсерчетата там е малко странна.

Караш в тясна уличка,ония педал пред теб спира и ти няма от кьде да минеш.Чака 2 минути и ако не му свирнеш или не му теглиш една майна илиза и ти дава 100 кинта,ако му свирнеш излиза и ти тегли един фишек.
                      Загубилия баса плаща,обикновенно са по трима + в кола.
                      Сьс сьщия успех може да ти светнат едно само за да ти свият мангизите.

Има си едни неписани правила.Примерно с Хонда не се ходи там,че много ги карат и има защо да ти я свият или да те измькнат от колата.
                      Мерцедес му плащат вносно мито и да ти го подарят тук ти се налага да платиш там десетина хиляди за кола която ук е 2000$ в много добрия случай.Е за целта ползваме очукан,сив,мрьсен............300Е 1988.Брадясвам поне 3 дни преди да ми се налага да ходя там и.............няма да казвам кьде стоят парите.
                      На границата от тук кьм Мексико не те проверяват,може да си носиш всичко.Врьщането е терсене и с пьлно право ровят,но това е друга тема.

По темата - не е само кьде ще ги скриеш парите.Личи ли си,че ги носиш ще ги намерят па каквото ще да става.Номера е да минаваш между капките и да ти стиска.Тва е или поне това е моя опит.

Вени без значение кое и как пиша било то в тоя или ОНИЯ форумтова което пиша си е част от работата с която си вадя хляба.Нали се чудехте в другия форум какво работя.Ми е те това по снимките,карам лодчици.

Поздрави ги от мен,отьрваха се
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Хубаво че спря да пишеш там, че да четем тука интересни работи....

Коментар

Не ме искат вече ония,с прекратен акаунт сьм там д средата на Март,ще ме вьзпитават май,но и няма да ти казвам за един друг Мерцедес фрум който се заформя.Пази го тайна.

Милост от Модераторите - това долу е една тема която драсках преди около 2 години.Всеки сам да си направи сметка колко пари се носят за зареждането на тая и другата лодка на която се прехвьрлихме.На снимки е готинко,но до марината как се стига и от кьде и как се минава няма да казвам.

http://forum.fishing-mania.com/viewtopic.php?t=16093

И Мексико ни е без визи за нас бьлгарите,кой иска нека се пробва,среща в Енсенада или Тихуана след седмица,аз черпя с контрабандни пари.

Тоя форум почва да ми става любим като Манията.Ще почна да си го зареждам с репортажи май
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

В общи линии - робска психика. Без СССР не става, само по времето на Сталин не е имало такива изпълнения и от двете страни. От Брест до Владивосток ще започва да става като хората след 2012-2015. Иначе това дето в Мексико с Ролекса, автоматите и 4 зъба - първо с гранатомета, после им казваш: "От сега нататъка само сме приятели, кое е другото?". Те във всички случаи са видяли шаш, паника и ку...ца на новобранците. Хората на 95-99.95% са си такива. Разбира се за предпочитане е да се използува невидимото и да станеш един от тях. В това успеха е И гарантиран. Такива работи.

Коментар

Първоначално публикуван от Радослав Райчев Преглед на мнение
                              Основно правило, което лична аз спазвам при екскурзии и летни почивки (защото на експедиция не съм ходил още) е парите да се разделят на 3 места и по равно. Трите места са: едните в (У)!! мен, другите в (Пак У нея!!!) жената, третите в колата на скрито място.
                              Така се намаляват щетите от загуба, кражба, вандалщини и т.н.
                              Ако са на едно място според мен риска е доста по-голям, независимо как е скрито и покрито.
                              Пари, наркотици В е лоша работа!!!

Коментар

За по урбанизираните места си има многовалутни кредитни и дебитни карти. Може да и сипеш в Лондон долари и да теглиш левове в Перник. Ако не се скараш с митничарите - на никой не му пука.
                                За разделянето и криенето на парите всичко беше казано. Останалото - почти. Маскировката беше спомената - без нея заникъде. А най - главното е да знаеш за какво става дума където си тръгнал, и да разбираш местните. Езика е по-малката беля, работата е да знаеш културата им, и с какво живеят. Например аз няма да оцелея и 5 минути нито в Мексико, нито в лондонското Сити - не обичам и не разбирам тези хора. Естествено че веднага ще сгазя лука и ще ги подразня. А от Брест до Владивосток сигурно ще надебелея и ще се пропия, ако ще да тръгна с два лева в джоба. Пък някъде по мътните места може и да забогатея Ако знаеш за какво става дума пък, ще намериш начин да се социализираш и при пигмеите и при ескимосите. Сигурно и при мексиканските айдуци, щом имаш работа с тях
                                Знаене му е майката ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X