Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся съмишленици за Off и риболов експедиция в Родопите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Търся съмишленици за Off и риболов експедиция в Родопите

Защо не..?!! И моторджиите са хора...

А и един мотор в кервана може да влезе в ролята на перфектен "скаут", ако се наложи..

Поздрави
    Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 24-02-11, 17:02.

Коментар

Още едно Диско с 4 членен екипаж за баланс (ако ме приемете в групата).
      LR Discovery I 300 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от apavlov Преглед на мнение
        Още едно Диско с 4 членен екипаж за баланс (ако ме приемете в групата).
        За мен ще е удоволствие!

Коментар

Още едно Диско с 3-членен екипаж,само да уточним дата.
          Discovery I, 300 TDI

Коментар

До тук като гледам сме 5 джипа и един мотор, ако колегата потвърди! Лично аз нямам опит в организацията на подобни мероприятия и не знам каква е оптималната бройка коли за подобно пътуване..?!! Някой ако има опит - да казва! Според мен ако се съберем по-голяма тумба ще е по-весело, но пък рискуваме местата за лагеруване които ще търсим от полянки да станат ливади - т.е. логистиката ще се усложни! Ще се радвам, ако колеги от форума, имащи опит в организацията на подобни експедиции дадат съвет тук независимо, че нямат намерение да се включват..!!! За датата на старта - нека всеки да каже кога му е най-добре! Аз съм лесен и мога да се нагодя винаги по решението на останалите в групата така, че давайте предложения за начална дата! Не е лошо и да намерим тракове отговарящи на изискванията ни като локации (яз. Доспат - яз. Въча - яз. Кърджали) и не екстремен офф роуд, като не е лошо всеки от нас да си каже какво му идва екстремно и какво не! Дайте да видим и колко са ни подготвени колите, защото това ще е от основно значение за избирането на маршрути!

Аз съм със:

-лифт 3 инча
            -гуми 31-ци АТ
            -лебедка (предна) 9500 либри (4200 кг.) с 35 м. стоманено въже
            -шнорхел
            -максимален преход с едно зареждане (резервоар 75 л. и 20 л. туба) - 800 км. офф роуд (заложил съм го с известен резерв, защото двигателя ми е прясно тунингован и не съм му замервал разхода още, но го залагам 11/100 като преди беше 9/100)
            -лента за теглене 7м (3,5 тона)

До тогава ще съм и със:

-Bushwacker cut out калници
            -дисконектори на биалетите, които ще ми дадат при нужда максималните ходове на окачването от 55 см.
            -експедиционен багажник

Ако искате можем да споделим и кой с какво рибарско и къмпинг оборудване ще пътува..

П.П. Ще съм оборудван и с моторен трион - в случай, че има паднали дървета по пътя ни.
            Поздрави
            Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 06-03-11, 17:07.

Коментар

Аз също нямам опит в организацията. За датата - имаме възможност от края на юни до средата на август. Нямам претенции за трудността на маршрута (то и по боята ми си личи). Оборудване: лебедка (12000), гуми 235/70/16 кобри, но ако времето не е дъждовно може и с АТ да бъда, GPS, радио. Къмпинг оборудване: две палатки, шатра, надуваема лодка, сгъваема масичка със столове, LED осветление, 2-3 въдици (не съм много запален рибар - обикновено 2-3 пъти годишно ходя за риба). Може би ще имам експедиционен багажник до тогава.
              Последно редактирано от Йордан Йорданов; 06-03-11, 18:54.

Коментар

Само не се връзвайте на софт трасетата на Пловдивската група, че сервизите в района са кофти...
                Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                Вальо. О888 557Ч7Ч
                Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от Marto-Novobranko Преглед на мнение
                  До тук като гледам сме 5 джипа и един мотор, ако колегата потвърди! Лично аз нямам опит в организацията на подобни мероприятия и не знам каква е оптималната бройка коли за подобно пътуване..?!! Някой ако има опит - да казва!
                  ...
                  Не е лошо и да намерим тракове отговарящи на изискванията ни като локации (яз. Доспат - яз. Въча - яз. Кърджали) и не екстремен офф роуд, като не е лошо всеки от нас да си каже какво му идва екстремно и какво не! Дайте да видим и колко са ни подготвени колите, защото това ще е от основно значение за избирането на маршрути!
                  ...
                  Според мен 4-5 коли са ОК. Колкото по-голяма е групата, толкова повече проблеми могат да възникнат. С повече участници може да е по-трудно да се вземат решения. Средната скорост на придвижване пада. Става по-трудно да се намери подходящо място за бивак, което не е маловажно, като се има предвид, че лятото около "Доспат" е навалица, а около "Въча" релефът е такъв, че нямам впечатления да има много места, удобни за бивак на голяма група.

Добре е още преди да се тръгне да изяснят форматът и програмата на мероприятието, както и предпочитанията на участниците. Също така е добре да се знае кой какво оборудване ще носи. За храната ще е най-добре схемата да е "Кой каквото предпочита и кой каквото си носи". Изхранването "от един казан" само затруднява логистиката.

Ако е възможно, не би било зле участниците предварително да спретнат лека "репетиция" - примерно един уикендов излет на палатки.
                  Никак не е зле човек да знае с кого тръгва на по-дълго пътуване. Виждал съм компании, в които лично аз не бих изтраял повече от 1 ден, след което бих избягал с крясъци. Да речем, че можеш да изкараш ден в група, където 1-2 вършат всичко, а останалите лежат на гърба им и където не трябва да си вдигаш задника от стола, защото мястото ти веднага ще бъде заето от някой, който не си е донесъл собствен стол, както не си е донесъл и ядене и пиене, поради което ще ти изпие бирата и ще ти омете пържолите веднага щом си обърнеш гърба. Ама да тръгнеш с такава компания на по-продължително пътуване си е сигурна рецепта за лошо настроение ...

Имай предвид, че в източната част на Родопите теренът става доста пресечен, така че при преход от района на Смолян към яз. "Кърджали" черното ще е до време, а после ще трябва да се слезе на асфалта.
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Понеже съм сравнително близо до Кърджали - ако мога да помогна с нещо - не, че съм голяма сила, но ако все пак опрете до някоя дреболия (забелязал съм, че най-малките камъчета добре обръщат колата) - драснете някое лично.

Коментар

Благодаря на всички колеги, включили се със съвети вкл. и на "лични", както и на тези предложили помощ! От изписаното и изговореното до тук, аз стигнах до следния извод: Първо фиксираме състава на групата и броя на колите във нея на максимум 5. Преценяваме трезво подготовката на всеки един автомобил и неговия водач и съставяме маршрут съобразен с най-слабото звено в групата, като отчитаме и наличието на жени и деца! Аз съм готов да изготвя примерен маршрут, който да ви предложа за обсъждане и по-нататъшно прецизиране! Имам възможността да прогоня трасето и да прецизирам трака в етапа: яз. Доспат - яз. Въча! Познавам добре този дял на Родопите, а също така разполагам с добра изходна и опорна база във Велинград откъдето мога да разчитам и на бърза и адекватна помощ, ако се наложи. Ако се включат колеги от Пловдив и Кърджали и прилежащите им региони, ще е добре да поемат трасето от яз. Въча до района на Смолян и от там до яз. Кърджали! Ако не се появят такива мераклии, ще търсим помощ от колеги от тези райони, а после ще видим как ще се оправяме с тях (поемане на горивото, черпене и т.н.). След като имаме прогонен и фиксиран маршрут, с ясна представа за необходимото време за преминаване на всеки етап, ще определим и броя и вида на местата за нощуване/къмпингуване, защото от санитарни съображения, ще се наложат една или две нощувки в хотел (за тези които желаят)! Ще определим и точките за зареждане с гориво, провизии и консумативи, както и интервалите между тях! Идеята за предварително събиране с цел опознаване и сплотяване на колектива е повече от отлична! За мъжете е ясно, че ни обединяват поне две общи красти, но е важно също така да видим кой колко носи на пиене, ядене, майтап и т.н. Ще видим как ще се сработят жените, децата, кучетата и махмурлуците ни и най-важното е, че ще видим кой как кара, което ще ни е от полза по време на експедицията! Мисля, че втората половина на Май е идеална да се изнесем на палатки някъде за един уикенд и да изядем едно агне по случая! От тези които сериозно са решили да се включат очаквам информация като тази която сме подали с колегата Йордан Йорданов!

Поздрави

Коментар

Подкрепям идеята за уикенд на палатки!

Коментар

Само да ви напомня, че дотогава най-вероятно ще е влязъл в сила новият закон за горите.
                          Да не станат сакатлъци...
                          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                            Само да ви напомня, че дотогава най-вероятно ще е влязъл в сила новият закон за горите.
                            Да не станат сакатлъци...
                            Ние ще предупредим всички предвидени в закона! Може и мегафон да взема, за тези които не са чули предупреждението...!

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от Marto-Novobranko Преглед на мнение
                              ... Ще видим как ще се сработят жените ...
                              Много съществен момент! 1-2 мърморещи каки могат да сериозно да влошат микроклимата ...

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                              Само да ви напомня, че дотогава най-вероятно ще е влязъл в сила новият закон за горите. ...
                              Ама кой знае дали ще са успели да изкарат наредбата към него ...
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Да минете и през мен.Место за палатки има много.
                                Ще ви заведа на риболов и още нещо.....
                                А с какво ще ви почерпя си е моя работа
                                Със себе си съм имал повече проблеми,
                                отколкото с всеки друг човек. Нямам по голям враг от самия себе си!!!!!!
                                Да изградим Параклис: www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=113508

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X