Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся съмишленици за Off и риболов експедиция в Родопите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Търся съмишленици за Off и риболов експедиция в Родопите

Епа аз риба не ловя
    хаха
    ма може и да дойдем
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
      Епа аз риба не ловя
      хаха
      ма може и да дойдем
      Надявам се, че поне можеш да я ядеш..?!! Има кой да я хваща и лебедки да пуска...!!!

Поздрави

Коментар

Даже мога и чудеса от риба на скара да правя
        Ако не си ял риба по бедуински (например) много си изтървал - просто, лесно и най-вече вкусно. Оригиналната рецепта иска море, ама ще измислим нещо.
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
          Даже мога и чудеса от риба на скара да правя
          Ако не си ял риба по бедуински (например) много си изтървал - просто, лесно и най-вече вкусно. Оригиналната рецепта иска море, ама ще измислим нещо.
          Дис ис дъ бигининг ъф бютифул френдшип...!!!

Коментар

Момци за рибата отговарям Я,ако не Фанем,че кУпим.
            878511557

Коментар

Групи по 3 джипа с поне един GPS, 100км максимум на ден. Препоръчително е да имате и малко асфалт в тези километри иначе става зор работата. Средната скорост със спиранията е 10-15км за час когато сме на туризъм, снимки, обяд и т.н.т.

Понеже няма време да чета цялата тема дайте параметри и ще ви ги навържа по най добрият начин, който знам.

колко дни?
              в колко часа старт-а?
              От къде точно ще се тръгва?
              Междинни точки?
              финал?

Коментар

яз. Доспат - яз. Въча - х. Пашалийца -яз. Кърджали

Трудност на маршрута - софт (по силите на всяка кола и шофьор)
                Забележителности - каквото съвпада с трака с макс. отклонение 5-10 км. от трасето
                Брой и места за лагеруване/нощуване - според горенаписаната от теб препоръка за макс. дневен преход и т.н.

Мисля сборния пункт да е във Велинград - паркинга на Клептуза и от там до яз. Доспад по асфалт - през Сърница. Точна дата и час на тръгване още не са определени.
                Продължителност на експедицията: 2-3 дена на язовир (според слуката и условията), да речем средно 7 дни + дните необходими за преход помежду им.
                Ще се радвам ако предложиш и добри места за къмпингуване..!!

Поздрави

Коментар

За мен най-удобно е след пети август (тогава жената излиза в отпуск). Но да кажат и другите участници.
                  PS Иначе плана за движение за сега е много добър.
                  LR Discovery I 300 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от Marto-Novobranko Преглед на мнение
                    ... Мисля сборния пункт да е във Велинград - паркинга на Клептуза и от там до яз. Доспад по асфалт - през Сърница. ...
                    Няма никакви ядове да се отиде до Сърница по черно.
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                      Няма никакви ядове да се отиде до Сърница по черно.
                      Това го знам по-добре и от тебе и трак ми не требе за там (знам поне 5 маршрута)..!!! Просто не всички ще се познаваме в групата като подготовка, като умения и т.н., като добавим и, че на Доспат лятото е лудница (знаеш го много добре), предпочитам вкупом да се изнесем натам по най-бързия начин и да намерим добро място за къмпингуване и да се заемем с опознаването..!!! На Доспат ще разпределим колите по групи, водачи и т.н... Време за каране по черно ще имаме достатъчно - целите Родопи ще са пред нас живот и здраве....

Поздрави

Коментар

Марто,черока го стягам за прехода.
                        878511557

Коментар

Първоначално публикуван от choko Преглед на мнение
                          Марто,черока го стягам за прехода.
                          Така трябва, щото с ония вагон та неща...!!!

Поздрави

Коментар

Тои е за панорамни разходки.
                            878511557

Коментар

Първоначално публикуван от Marto-Novobranko Преглед на мнение
                              Колега, ти не си ли от Велинград?

Поздрави
                              Да. И с радост ще се включа и съдействам с каквото мога.

Коментар

До всички колеги, проявили интерес към "Off и роболов Родопи-2011"

След като подробно се консултирах с най-опитните организатори на подобни събития и изчетох де що има тема свързана с организацията на подобни експедиции, взех следното решение! Броя на джиповете в групата ще е 5! В експедицията ще вземат участие само хора с подготвени автомобили, независимо от малката трудност на маршрута, който Събин ще изготви (смятам, че няма нужда да ви обяснявам кой е той)! Решението ми се базира на следните фактори:

- Експедицията ще продължи 10-12 дни, а това е много време особено в планината! При разваляне на времето и разкалването на терена, ще е много зор да се измъкнем от язовирите, а състоянието на горските пътища става абсолютно непредсказуемо! При такива условия (които трябва да се имат предвид) управлението на подготвен автомобил е предизвикателство, а управлението на неподготвен такъв си е приключение което в най-добрия случай носи неприятни спомени за цял живот! Наличието на жени и деца допълнително усложнява обстановката! Съгласете се, че ако затъне сериозно или не дай си боже поднесе някой от вас и се изсипе в някое дере или дълбок овраг, няма как да го оставим в нищото! Идеята все пак е да си починем, а не да организираме спасителна операция, която ще изнерви всички, особено нежните ни половинки... Вероятността да нощуваме в колите под дъжда - заради такъв инцидент е не е никак малка!

- Маршрута няма да се прогонва непосредствено преди експедицията и е много вероятно да попаднем в ситуация в която е невъзможно да продължим напред (липсващи мостове, свлачища, срутвания, строителни и стопански дейности и т.н.) и да се наложи търсенето на алтернативни трасета, ако асфалта е далеч! Маршрута от "soft" е много вероятно да стане "hard" или "extreme"! В подобни ситуации е почти сигурно, че неподготвените коли ще аварират (изтървали амове, счупени ресорни листове, скъсани полуоски, изкривени щанги и т.н.), особено когато са натоварени с багаж и хора! В такива условия и без това малките ходове остават на половина, което от своя страна вкарва в разход дифове и картери - все повреди които не само ще ви развалят почивката, но и ще ви вкарат в не малки непредвидени разходи! В такива случаи, колегите които от скоро имат джипове и за тях off road-а до този момент се изразявал в леки разходки по отъпкани черни пътища, е много вероятно да направят някоя глупост, която да завърши по таван след N броя преобръщания!

- Не се познаваме лично, а с някои дори и виртуално! Вероятността да не си допаднем като характери не е никак малка, а в екстремни условия и ситуации липсата на предварителна стиковка и сработване помежду ни може да е фатална! Едно наложено грешно мнение за точката на захващане с колан или повдигане с джак, може да доведе до трагедия, която никой от нас няма да си прости докато е жив!

Като инициатор и организатор на тази експедиция и преди всичко като човек, не мога да поема такава морална отговорност за чужди на мен хора! Дори най малката вероятност да ви въвлека макар и индиректно дори в едно от нещата които съм описал по-горе (това далеч не е всичко) - ме кара да се откажа от експедицията! Искам да ме разберете правилно! Всичко в офф роуда е постигнато на принципа "проба-грешка" и аз наистина няма как да не се съобразя с опита на хора навъртели десетки хиляди километри в подобни условия, сблъсквали се с какво ли не и намирали решенията на абсолютно непознати до момента задачи и проблеми! Знам, че сте се навили и очаквате това пътуване, но аз нямам правото да не предвидя всичко което би могло да застраши живота и здравето ни, а там където свършва моя опит и знания идват опита и знанията на тези които са проправили пътя на офф роуда в България! Много от тези хора пишат в тази тема, някой от тях ми пишат на "лични" и смятам, че имената, опита и авторитета им не могат да бъдат подложени на съмнение! От всички заявили желание до момента в групата освен мен са:

1. Йордан Йорданов - джипа му е достатъчно подготвен и има необходимия опит
                                2. choko - познавам го лично, вадил ме е от река, кара перфектно и е отличен механик

Търтьо все още не е сигурен напълно, но ако реши със сигурност влиза... Познавам го лично, вадил съм го от бряг на река , кара перфектно и е отличен механик!

Всички останали, които имат желание но няма да влязат в групата нека следят темата! Много скоро ще се качи трака на пътуването и когато уточним и финализираме програмата, с дата и час на тръгване, места на къмпингуване и нощуване по дати - всеки от вас е добре дошъл да половим риба или да покараме и побъбрим за джипките си! И до трите язовира се стига по перфектни асфалтирани пътища! Още веднъж моля да бъда разбран правилно и дано никой не ми се сърди! Можех да продължа с организацията на "лични" и тихомълком да станат нещата, но не съм такъв човек и искам да съм точен до колкото мога с всички! Дано не съжялявам за това...

Поздрави
                                Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 17-03-11, 21:24.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X