Здравейте всички, харесах си една лодка в Англия и сега стой въпросът с докарването и . Размерите на коритото са дължина 10,50 , ширина 3,65, височина около 4м , тежи 8-10 тона. Лодката е с изрядни документи (може да се кара) 320 дизелов мотор. Мислех за Рейн-Майн-Дунав, ама, като не знам кое, как и защо ?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Начин на докарване на лодка от Англия
Свий
X
-
От: Начин на докарване на лодка от Англия
колко месеца ти е отпуската?Първоначално публикуван от suicidal Преглед на мнениеМислех за Рейн-Майн-Дунав
По-добре разцъкай гугъл за наземен транспорт.
Коментар
-
Както писах наземния ще е......такса извън габаритен (височина и ширина) за всяка държава ,отделно за всяка държава екскорт,задължително по определен от тях маршрут нощно време и т.н.Първоначално публикуван от Asteri Преглед на мнениеколко месеца ти е отпуската?
По-добре разцъкай гугъл за наземен транспорт.
п.п. питай тук http://www.holleman.bg/ и http://www.business.bg/f-50120/felbermajr-bylgaria.html
Коментар
-
Половин галон на морска миля и си е пристигнала,кьм това прибави и едни 5000 да ти излезе сметката.
Това по вода,става и по суша ма там не ми е силата.TOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
-
По суша не е много вариант, искат мама и тате и част от крак, ръка...по вода е опцията, някой да знае кораб да ги товари за насам ? Иначе си е супер приключение и "отпуска" имам, колкото реша, ама с непроверена лодка, 2200 мили ми се вижда малко много
Коментар
-
Приди 4г правих запитване за доставка по суша на ветроходна лодка 10м дълга и 3м широка от Англия. Искаха ми около 10000 паунда за услугата. В сайтовете за лодки има и траспортни фирми специализирани в това. Пусни им конкретната обява и ще ти отговорят до 1-2 дни. С ветроходна се вързват горе долу сметките за по вода, ама с моторна ме съмнява. И като сложиш и пари за обслужване преди тръгване, което трябва да платиш в Англия, май най-сигурно ще е по суша.
Коментар
-
Мисля, че има вариант и с кораб да се докара...помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
-
Ако не той, има още един кат него ... почти същия по-малко рошавПървоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнениеАми тоя човек може да ти я докара...
Как ще се разплащате, не знам, ама знам, че ако си дойде тука, няма да го оставим да изтрезнее.. Що народ му се точи...
Последно редактирано от Slick; 18-02-15, 21:59.
Коментар
-
Re: Начин на докарване на лодка от Англия
За Рейн и Майн незнам дали трябва лоцмян (мисля, че не) за толковя малка лодка или може да се кара с 40БТ документ, за Дунав нямаш проблеми да си я караш с 40БТ. Иначе само на Дунав имаш 20тина шлюза за минаване, а по каналите още 80тина (все се мъча да ги преброя, ама не успявам
). На излизане от ЕС (Мохач, Унгария) изходна контрола и проверка на лични, митнически и прочие документи. 20 километра по-късно (Бездан, Сърбия) входна контрола сръбска. Същата баница като в Унгария. Велико градище (400 км. По-нататък) изходна контрола от Сърбия. Където ще влизаш в България входна контрола за ЕС.
Иначе има много интересни места по Дунав, а "Казаните" са повече от красиви за гледане.
Това от мен.
Коментар
-
Аз мога да се изкажа за сухоземния транспорт, защото преди година и половина събирах доста оферти. Моята лодка дойде с камион от Холандия до България. Размерите й са 10м/3.3м/4м, но мачтата й е дълга 16 метра, което всъщност в случая е определящо за общата дължина на товара. Цената беше 10 700 Евра, което беше и най-ниската от всички оферти, измежду които имаше и една българска. Фирмата, която ми даде въпросната оферта и която е докарала и доста други лодки в България е ето тази:
http://yacht-transporte.com/en/
Останах много доволен от организацията и от комуникацията с хората от въпросната фирма.
После разбрах, че (поне според българските закони) за широчина до 3.3 метра не ти е нужно разрешително за превоз на извънгабаритен товар, а се плаща само такса, срещу която получаваш квитанция и можеш веднага да палиш камиона и да тръгваш по който си искаш маршрут и по което си искаш време. В твоя случай цената може и да е по-висока, заради широчината от 3.65м.Последно редактирано от Zeehond; 18-02-15, 21:38.There's someone in my head but it's not me...
Коментар
-
Ако това е вярно ,както казах от плаване не разбирам......колкото и "златен" да е сухоземния ориентирай се към него,....май няма да е по скъпоПървоначално публикуван от Slick Преглед на мнениекато дистанция го дават около 3700 мили, 16 дни при 10 възла.
По сметките на Боса 1850 галона .. около 7 тона нафта + другите разходи
Коментар
-
Това по реките ли? Щото тия 10 възела няма да ги стине, или ще има скоростно ограничение, или твърде много трафик, с което дните за пътуване надминават 3 седмици.Първоначално публикуван от Slick Преглед на мнениекато дистанция го дават около 3700 мили, 16 дни при 10 възла.
От Англия до Гърция като карго на кораб излиза леко по-скъпо отколкото по шосе до България.Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнениеМисля, че има вариант и с кораб да се докара...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар