Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Българин ще прекосява Черно море с брезентов каяк

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Българин ще прекосява Черно море с брезентов каяк

Аз не разбирам от гребане и от лодки. Тази темя обаче я следя и ми е много интересна. За каяка разбрах много работи, за гребането също е ясно. Не ми е ясно обаче спането как ще става? В някакъв сайт пишеше, че за спането ще се ползва някаква специална надувна палатка. Той с уста ли ще я надува всяка вечер? На тоалетна как ще се ходи? Яденето в каяка ли ще кара? Вода по 4 литра на ден за 20-25 дена е минимум 80 литра. Това в каяка ли пак някъде се слага? Къде? Ще трябва и някакви лекарства да се вземат, евентуално средства за комуникация, Спот-трекер, не знам... Някакъв придружаващ съд ще има ли, около него? Ако се вдигне вълна и се развали времето този каяк с борт висок 20-30 см ще бъде заливан непрекъснато, и въпреки предпазната престилка всичко ще е мокро, а да не говорим за лашкането, ударите и разни други проблеми. Посоката, в която гребеца ще пътува е почти право на изток. Ако духне западен вятър добре, но ако духне източен вятър примерно с 5 м/сек, или това са 18 км час, тогава какво правим? А ако е по-силен от 5 м/сек от изток вятъра, което е много вероятно да се случи, тогава?
    Иначе темата е - Качвам се на каяка и греба до другият край на Черно море, по дължина. Да ама не е само едното гребане... Някой може ли да ми помогне да се ориентирам в тези въпроси? Предварително благодаря!
    Последно редактирано от ВладиЧ; 09-08-14, 10:17.
    Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
    Златомир Попов - Forry

Коментар

Първоначално публикуван от ВладиЧ Преглед на мнение
      Аз не разбирам от гребане и от лодки. Тази темя обаче я следя и ми е много интересна. За каяка разбрах много работи, за гребането също е ясно. Не ми е ясно обаче спането как ще става? На тоалетна как ще се ходи? Яденето в каяка ли ще кара? Вода по 4 литра на ден за 20-25 дена е минимум 80 литра. Това в каяка ли пак някъде се слага? Къде? Ще трябва и някакви лекарства да се вземат, евентуално Спот-трекер, не знам... Някакъв придружаващ съд ще има ли, около него? Ако се вдигне вълна и се развали времето този каяк с борт висок 20-30 см ще бъде заливан непрекъснато, и въпреки предпазната престилка всичко ще е мокро, а да не говорим за лашкането, ударите и разни други проблеми. Посоката, в която гребеца ще пътува е почти право на изток. Ако духне западен вятър добре, но ако духне източен вятър примерно с 5 м/сек, или това са 18 км час, тогава какво правим? А ако е по-силен от 5 м/сек от изток вятъра, което е много вероятно да се случи, тогава?
      Иначе темата е - Качвам се на каяка и греба до другият край на Черно море, по дължина. Да ама не е само едното гребане... Някой може ли да ми помогне да се ориентирам в тези въпроси? Предварително благодаря!

Мнение на droba
      Като се запознахме на Дамбата ми изглеждаше психически стабилен...

Най-вероятно ще минава през Аквафор или Брита.....(сухари и чироз....)!
      ... яхтата, която ще ме изведе от България и после прибере от Грузия... най вероятно ще е придружаваща!
      Разполага с плот, там ще спи предполагам а плота в морето си е средство за оцеляване
      Стандартно оборудване:
      1 Спасително въже
      2 Плаващи котви
      1 Нож от неръждаема стомана
      1 Свирка
      1 Духало за повдигане
      1 Екипировка за поправки
      1 Инструкция за оцеляване
      2 Гребла
      1 Черпак
      3 Гъби
      1 Водоустойчиво фенерче
      2 Резервни батерии за фенерчето
      1 Резервна крушка за фенерчето
      1 Оборудване за спешна помощ
      1 Чаша от неръждаема стомана
      1 ½ л. Вода за пиене на човек
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:10424287_599130583518687_2287834450412141816_n.jpg
Прегледи:1
Размер:196.3 КБ
ID:5604366

Последно редактирано от smng0303; 09-08-14, 11:41. Причина: photo

Коментар

Че е трудно и сложно ясно, но нито е първият, нито ще е последния тръгнал на "далечно" плаване с каяк. Поне за разлика от другите е измислил по-нормален начин за спане.
        Владич, ако ти е интересно хората на какви невероятни лишения и изпитания са способни, може да потърсиш из нета за Франц Ромер - 1928 почти успешно прекосява Атлантика, а за Andrew McAuley има и много добър филм в тубата - той успява да прекоси Тасманово море, но на следващото приключение от Австралия до Нова Зеландия изчезва от каяка почти на финала.
        Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
        Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Абе не знам какъв "по-нормален начин за спане е измислил" ама тоя плот там няма да изкара дълго. Като изчезне плота- до там със спането и с приключението...
          Дано не съм прав!
          https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от smng0303 Преглед на мнение

... най вероятно ще е придружаваща!

Надявам се да е придружаваща а не-вероятно!Защото не напразно се казва Черно море,и никъде не видях неупрен в списъка за оборудване!Макар и лятно време дългия престой(не дай си боже) във вода пак води до измръзване!

Желая ти успех и безаварийно прекосяване!
            HONDA DOMINATOR 650
            ОРЕЛ ASTRA
            РСПБЗН-Приморско

Коментар

Един поляк минава атлантика с каяк на 2 пъти .
              Първият път от Сенегал до Бразилия , вторият от северната му част. Това е иналата година когато човека е на 67 годишна възраст
              http://www.dailymail.co.uk/news/arti...-Atlantic.html
              Не виждам защо нашия човек не мине през Черно Море. Стискам му палци и ...успех

Коментар

И не само , гледам че е обиколил с каяк Балтийско море за 80 дена 4227км , за 101 дена от Полша до Нарвик -Норвегия 5236км, за 41 дена Байкал 1995 км и Полша няколко пъти надлъж и нашир. Интересното е и че повечето му значими и дълги плавания ги е извършил след като е навършил 50г.

Коментар

Първоначално публикуван от orlinezze Преглед на мнение
                  Един поляк минава атлантика с каяк на 2 пъти .
                  Първият път от Сенегал до Бразилия , вторият от северната му част. Това е иналата година когато човека е на 67 годишна възраст
                  http://www.dailymail.co.uk/news/arti...-Atlantic.html
                  Не виждам защо нашия човек не мине през Черно Море. Стискам му палци и ...успех
                  Единия е с каяк, другия е с "каяк". Там е разликата. На снимката на нашия човек плота е на сантиметри от водата. Това така няма да изкара и 2 дни. Остават вариантите да се надува/спада всеки ден- много трудоемко, или да го изгубиш, да не спиш няколко дни и ... Както и да е де, стискам палци!
                  https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Здравейте, приятели!

Петър Делчев вече е в открито море. Поради забавянето на експедицията се наложиха и промени в плана, но с морето шега не бива. Според прогнозите, от събота нататък се очаква да премине студен фронт със силен вятър над близката до българските брегове част от Черно море. Точно по това време каякът трябваше да се намира там. За да се избегне този риск, Петър и капитанът на придружаваща яхта решиха да сменят посоката на плаването. В момента яхтата „Огинев” заедно с каяка „Куахала” на борда пътува за Грузия. Отплаваха от Балчик в 3:10 ч. тази сутрин. От Грузия каякът ще тръгне към България. Такъв беше най-първоначалният замисъл, но поради планираното начало на експедицията за юли, той беше променен. Очаква се да стигнат до грузинските брегове след 5-6 дни. Желаем им попътен вятър!

Може да следите текущото им положение на този адрес:
                    http://share.findmespot.com/shared/f...cyXGXmmsymQ96i

Екип „BlackSeaSolo” (http://blackseasolo.com/)

Коментар

Успех на лодката.Ще им стискам всички възможни палци дето ги имам!
                      Иво (таксито) Андреев
                      0988 91 80 50
                      Каджива Елефант 750 Лъки Експлорър 89-та

Коментар

Респект и успех.
                        Тази криза край няма, всички продават никой не купува...

Коментар

Следя му спот-а на човека. Вече е преполовил , БРАВО http://share.findmespot.com/shared/f...cyXGXmmsymQ96i

Коментар

Мен ми изглежда на две трети. Успех!
                            ;-)
                            Grand Cherokee I - 5.2 - супер беше!
                            нула 999 нула 3 нула 9 нула 3

Коментар

Спота ли се ебава или човека има някакъв проблем - гледам бие точки през няколко минути. Дано да е наред всичко.

Коментар

Няколко мнения по-нагоре колега цитира промените в плана:

Първоначално публикуван от smng0303 Преглед на мнение
                                ...Поради забавянето на експедицията се наложиха и промени в плана, но с морето шега не бива. Според прогнозите, от събота нататък се очаква да премине студен фронт със силен вятър над близката до българските брегове част от Черно море. Точно по това време каякът трябваше да се намира там. За да се избегне този риск, Петър и капитанът на придружаваща яхта решиха да сменят посоката на плаването. В момента яхтата „Огинев” заедно с каяка „Куахала” на борда пътува за Грузия. Отплаваха от Балчик в 3:10 ч. тази сутрин. От Грузия каякът ще тръгне към България...
                                В момента следите движението на яхтата, която отива към новата стартова точка за каяка.
                                Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
                                Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на Вчера.

Зареждам...
                                X