Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Циклади 2010

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Циклади 2010

Трябва да отбележа, че капитана се стараеше, доколкото му бе по-силите. А иначе Баварията си беше екстра, и голяма, и удобна, и добре оборудвана. Само силите...
    На последния преход дори вдигнахме платна (преди един "щорм" да ни връхлети ).
    Ето сега най-хубавия изгрев и още някоя снимка и от мен:

Коментар

Санторини много ни хареса. Цялото ни прекарване там беше толкова приятно, че нито един момент не ми се пропуска в разказа.

Програмата за последния ден включваше след страхотния плаж да идем, разбира се, да гледаме залеза. Три залеза за три поредни дни може да приличат на леко пристрастяване, но на Санторини залеза е много застъпен и нямаше как.

Този път планът беше по-луксозен - кафенето Франко в столицата. Имало шезлонги, правилно ориентирани срещу залеза и ти давали коктейли. Речено-сторено - в правилния час, 40-50 минути преди самото събитие бяхме позиционирани вече. Една малка бутилчица Moet-Chandon за мене и за Катя (как още съжалявам, че не беше голяма!), фотоапарата подготвен на триножника и кеф!

Музиката беше класическа, като с приближаването на залеза ставаше все по-драматична. В момента, в който слънцето изчезна зад хоризонта имах чувството, че ще излетим от шезлонгите под давление на музиката.

Вечерта хапнахме джироси на яхтата и ги поляхме с подобяващо количество бира (или пък беше вино...) и легнахме да спим, за да сме готови на другия ден за следващото изпитание - прехода до Иос...

Последно редактирано от Андрей Боянов; 21-09-10, 17:58. Причина: неточност
      "The only regret I will have in dying is if it is not for love."
      Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Ден 9-и и 10-и - Иос и Наксос
        ====================
        От Санторини се отправихме за Иос. Островчето е много приятно, ходят основно младежи, но за да се стигне от пристанището до градчето се катерят едни стълби, не е за разправяне!

Пълно е с младежи, някой от които доста от рано се бяха отрязали. А пък май не само младежите - един дядка, който си караше колата, успя да бутне паркирано наблизо скутерче и да го засили към мене. Не спря поне да види как геройски се справих с хвърчащото към мене МПС!

Вечеряхме в един ресторант, където сервитьор беше македонец, та си и поговорихме на нашенски.

Както всеки остров, и този си има важни неща, които трябва да се знаят. Едната от легендите казва, че Омир е погребан на този остров. Май е умрял в морето, те го изхвърлили и водата го донесла до брега на Иос.

Следваща спирка - Наксос...
        Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

На следващия ден потеглихме за Наксос. Той е голям колкото Парос и се намира точно до него.

Ако прочетете гайда за Наксос ще разберете колко е най и това място. Страхотна природа, много плодородна земя и изключително приятни и дружелюбни хора.

Не успяхме да охакаме лодката на комшото при паркиране. Комшото е шкипера на красива, черна, турска яхта, спряла неразумно до мястото, на което ние искахме да се вържем. Щяхме да успеем за малко да фраснем здраво хубавичкия, черен корпус на лодката, но комшото хукна самоотвержено по палубата, викайки "но-но-но-но" и успя да ни избута серсемина му със серсемин. Нищо, ние минахме през веригата на котвата му поне.

Вечерта си стояхме на яхтата - Елмира май ме измами, че щяла да прави мишмаш, та да не ходим на кръчма. На другата започнахме лежерно с кафе и закуски по близките кафенета. Аз и Катя, де. Иван и Елмира се присъединиха малко по-късно към нас, а Шакев продължаваше да поддържа пъблик рилейшъна, като помагаше на капитана (ако още не се е разбрало, "капитан" през цялото време го използвам иронично, защото термина не приляга много-много на нашия случай) да намери яхтен магазин и да си купи каквото му трябваше там за да поправи поредното повредило се нещо - дистанционното на котвата.

Главният град на Наксос е също толкова приятен, както и другите хубави градчета, през които бяхме минали досега. Даже си имаше допълнителен, собствен чар - например стария пазар, което не е нищо друго, освен още по-тесни улички с натикани магазинчета по тях. И едни кафененца и джаз барове, със столове на улицата, заемащи по-голямата част от нея.

Елмирка се случи да има рожден ден този ден, та Иван й купи шапчица.

После разходки, плаж, предварителен тест на кръчмата за вечерното парти на Елмира и на края - самото вечерно парти. Много хубаво изкарахме, може би за първи път беше толкова лежерно и приятно на ресторант. Да не би защото не плащах аз...?

Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Това е, друго няма. На другия ден лодката се напълни с вода, капитана се изнерви допълнително, компанията тръгна да си купува билети за ферибот, Жоро каза, че единственото, което трябва да ни притеснява, е да не потънем, вързани за кея, че било голям резил и ние решихме да останем до края (или поне още колкото може) на яхтата. Катя направи криза, задето не сме се качили на ферибота, но на сутринта се беше укротила и така...

Иначе Миконос е много туристически, скъп та дрънка и не ме очарова. Не съм и снимал.

Спахме две вечери на Миконос, прекарахме приятно всъщност и на другия ден се върнахме в любимия на всички ни Каристос. Съвсем набързо се организирахме с колите и багажа и потеглихме обратно към БГ.

Беше страхотно, въпреки леките неуредици. Първия път беше още по-страхотен, щото нямаше неуредици. Догодина (или когато се организираме) пак сме там! Или някъде другаде, де, но с яхта.

До нови срещи!
            Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

Благодаря. Хубав пътепис с много хумор.
              Пожелавам Ви догодина да плавате и под ветрила.
              I get High by going Down

Коментар

Първоначално публикуван от Андрей Боянов Преглед на мнение
                Човек, аз чакам и всеки ден гледам дали няма снимки на изкривени носове на лодки, ти за пуцане говориш Какво стана с танкера, потопихте ли го? И прибрахте ли лодката?

За ледената бира - ще трябва да се пазарим, няма как

Избяга мрьсника,дебнахме го пред Сан Франс,там се бавИ 2 дни,после го засякохме 30 мили пред нас точно пред Л.А. и после запраши кьм Канада кучето.Следващия пьт няма да сме толкова нежни.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:020706671.jpg
Прегледи:1
Размер:62.4 КБ
ID:5210133Натиснете снимката за да я уголемите

Име:020706655.jpg
Размер:58.9 КБ
ID:5210134
                Качвам стотина снимки от плаването.
                Последно редактирано от BENZBOSS; 21-09-10, 21:02.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Много увлекателен разказ и прекрасни снимки. Благодаря!
                  Женя Вълчанова 0888272565

Коментар

Супер е и разказа и картинките.
                    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Много ми хареса пътеписа ти! Аз и жена ми решихме че следващата ни почивка трябва да е на такава яхта.
                      И двамата мислим, че точно трудностите и проблемите придават приключенски характер на една такова пътуване. И ние искаме да имаме проблеми, не искаме да е гладко като в .... 5-звезден хотел

Коментар

Страхотен пътепис!
                        Мисля и ние да си спретнем един круиз догодина.

Коментар

Ееееее, много се радвам, че не само четете, но и ви харесва самата идея за такъв вид прекарване!
                          Gabriel Garcia Mаrquez

Коментар

андро ,чак сега попаднах на твоята тема за пътуването с яхта , дори не знаех че я има , е вярно е че не влизам много често ,но като вляза и гледам основно темата за разходките през уикенда ,радвам се че докато се рових из различните теми попаднах на твойта
                            страхотно изживяване, аз съм бил на яхта ама беше отдавна ,пък и не беше толкова голяма
                            не знаех че ти е за втори път , изкара ли вече капитанския курс ? хай ,хай каптн

Коментар

щеше да е супер готино ако маршрута ви минаваше през халкидики-касандра първия ръкав където по това време както знаеш бяхме на почивка на палиури , Хрусо вилидж се казваше хотела ето и някои снимки

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P9093002.JPG
Размер:153.9 КБ
ID:5218820
                                Последно редактирано от mario_sofia; 18-10-10, 02:01.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X