Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сицилия и Малта през пролетта

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Сицилия и Малта през пролетта

"Villa Romana Del Casale" в близост до Piazza Armerina,на около 3,5 км от града,или поне това,което е останало като постройки,но за разлика от това мозайките си заслужава да бъдат видяни.

А ето как Сицилиянците се грижат за природата заобикаляща историческите им ценности.

Тръгнахме си от Пиаца Армерина с идеята да намерим място за нощуване.

и намерихме този "изоставен" манастир преоформен на "Винарна" с хотелска част.

От стаята гледката ни беше такава...

и нямахме търпение да дегустираме вината от "Избата",нещо,което влизаше в цената.
    Вината не бяха нещо по коетоето чак да се прехласне човек,но "гарнирани" с хубава вечеря...,нещата бяха приемливи....

На Владо все още не му беше смешно...

за това пък аз.....

Сутринта стегната закуска и кафе....

и потеглихме за Агридженто(Agrigento).....СЛЕДВА
    търся си подписа....

Коментар

Пътувахме много приятно,отново по междуселски пътища и невероятни панорами.....

Пристигнахме в Афгридженто(Agrigento) около обяд.Древното име на града е познато като Акрагас(Akragas),град формиран от древногръцки завоеватели от Родос и Крит.Отправихме се към "Долината на Храмовете"(Valle Del Tiempli).От далеч още се забелязваше най-запазения Храм-на Кокорд(Temple of Concord).

построен,около 440 г.пр.н.е.

храма на Зевс,или това,което е останало от него....

и останки от храма на Хера.....

Времето напредваше,а ние трябваше да потегляме с посока Чефалу(Cefalu),но през култовото селце Корлеоне,плана беше и там да обядваме....ако беше рекъл Господ!
      търся си подписа....

Коментар

Е....потеглихме,но само 5км. извън града установих,че съм спукал отново задна гума.....к'во толкова в "играта" сме,назад към Агридженто в търсене на гумаджия......смях....Събота-14ч.-Сицилия....ИДИЛИЯ....всички са похапнали,пийнали са хубаво червено вино и чакат събота вечер.Най-накрая намерихме "заблуден" гумаджия.....питате ме дали разбира английски?!....НЕ...соло сичилиано-капиш?Владо се сети и звънна на негова близка женена за неаполитанец и превода в ефир вървеше през БГ-Германия,та чак до Сицилия.Работата беше "дебела"-имало само един гумаджия на 5 км от тук в село "Сан Леоне" на брега на морето,който можел да ни помогне.....
        "–Не се притеснявайте-работи много-до 17.30ч."
        Естествено,че като се добрахме до селото,не можахме да го намерим от раз,кой да предполага,че и там гумаджията може да държи фургон-работилница.....но ЦЪК.....фургона беше затворен,майстора беше подранил,часа беше 14.30,а той затворил.......е оглеждахме за нощувки...чак до понеделник,но Владо отсече:отиваме и искаме телефона му от съседните кооперации,все някой ще го познава.Връщаме се и какво да видиме....фургона работи,еми да човека е бил на обяд!
        Превода отново беше осъществен от БГ-Германия,защото освен всичко 18-ки вътрешни не се намират под път и над път(ама то си ми е за главата-за 2ри път тръгвам беаз резервна),а и дали въобще му е по силите.....е,човека каза,че до час пътуваме......ехеее!!!

По живо по здраво,наистина след час пътувахме ...... следва
        търся си подписа....

Коментар

Отново и отново прекрасни пътища през следващите 140 км. до Корлеоне.

Пристигнахме в Корлеоне малко преди залез....

Селото отдавна вече не е село,а се превърнало в натоварено туристическо градче,а отчаяните ни опити да се доберем до центъра,където бяха ресторантите и пицариите се оказаха наистина отчаяни....имаше някакво мероприятие,заради което бяха затворени повечето улици.....жалко.....глада задоволихме в съседно село.Пътя ни изведе на 11 км. от Палермо и до Чефалу имахме само 30-тина км.,но решихме,че в тъмното няма смисъл,какво можехме да видим от Чефалу?!,на другия ден трябваше да ставаме рано за да гониме пъвия ферибот от Месина до Калабрия,затова продължихме напред до Месина,където пристигнахме малко преди полунощ след 190км.препускане по магистралата Палермо-Месина.Установихме,че фери-то между Месина и Реджио Ди Клабриа(Вила Сан Джовани) работи 24 часа и "прескочихме" отсреща,което ни даваше възможност без бързане следващия ден да пристигнем до Бари за последващо фери за Игуменица......следва
          търся си подписа....

Коментар

Последните 450км. ги взехме много лежерно....с много спирки за кафе и последни морски вкусотии от италианската кухня в едно селце малко преди Таранто.

Е,не знам дали заради чревоугодничеството,или заради нещо друго,но между Таранто и Бари се изля порой,примесен с градушка,но живи и здрави се добрахме до Бари,закупихме си билети за фери-то,което закъсня,но това ни даде възможност да се запознаем с приятели мото-туристи(семейство)Димитрис и Ева,които се връщаха от Тунис.

Благополучно на следващия ден чак в 16.30ч.(трябваше в 10.00ч.) акустирахме на пристанището в Игуменица.Около полунощ пристигнахме в София с широки усмивки на лицата и хитри помисли....знаете какви са!!!

Поздрави,
            търся си подписа....

Коментар

Благодаря Мони!!! С тия невероятни снимки ме върна отново по места по които съм си обещал рано или късно да се върна отново!!! Твоя пътепис само ускорява нещата . Имам питане: Помниш ли колко ви взеха за моторите на ферито Месина0Вила Сан Джовани?- на времето за пешеходци беше без пари , но за всичко което се движи на колела беше доста солено -казаха , че било нарочно - феритата се държат от мафията ако не знаете и тя всячески се стреми да не се построи моста за който има решение от 194...нам коя си година.

Коментар

Първоначално публикуван от egerchev Преглед на мнение
                Благодаря Мони!!! С тия невероятни снимки ме върна отново по места по които съм си обещал рано или късно да се върна отново!!! Твоя пътепис само ускорява нещата . Имам питане: Помниш ли колко ви взеха за моторите на ферито Месина0Вила Сан Джовани?- на времето за пешеходци беше без пари , но за всичко което се движи на колела беше доста солено -казаха , че било нарочно - феритата се държат от мафията ако не знаете и тя всячески се стреми да не се построи моста за който има решение от 194...нам коя си година.
                Изглежда зависи от превозващата компания,която се ползва,но нещата за нас изглеждаха така:

Вила Сан Джовани-Месина мотоциклет+мотоциклетист= 13 евро

Месина-Вила Сан Джовани мотоциклет+мотоциклетист= 10 евро

Поздрави,
                търся си подписа....

Коментар

Благодаря!!!

Коментар

Страхотни снимки и разказ.Само мога да си представям ,какви са емоциите ви Напомням за трака и всики ,,жизнено важни '' точки (ресторантчета и хотели .Благодаря Ви за споделеното пътуване!
                    PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
                    КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
                    0899187766

Коментар

И ЗМЕЯ вече е в Сицилия, че даже са успяли да преядат с октоподи. Освен да се съберем една група на изпусналите това пътуване и да се организираме за по-нататък.

Коментар

Първоначално публикуван от boiko73 Преглед на мнение
                        И .......Освен да се съберем една група на изпусналите това пътуване и да се организираме за по-нататък.
                        Da Дааа Дааааааааа
                        И за да изостря апетита...

П.П.
                        Завиждам на участниците.
                        още за мен на ВВВ//sites.google.com/site/fozysite/home

Коментар

Страхотно пътешествие.Много благодарности за пътеписа.Хъбаво сте си изкарарали и това ме кара да споделя че:
                          В четвъртък 6 мотора потегляме за Корсика и Сардиния.
                          [url="http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=8870"][IMG]http://ftp.domainbg.com/krasi-atv/Razni/50.jpg[/IMG][/url]
                          blood group 0+

Коментар

Първоначално публикуван от dizi Преглед на мнение
                            Страхотно пътешествие.Много благодарности за пътеписа.Хъбаво сте си изкарарали и това ме кара да споделя че:
                            В четвъртък 6 мотора потегляме за Корсика и Сардиния.
                            Ммммм....Корсика и Сардиния....яко....очакваме хубав пътепис и надявам се много снимки!

Желая ви хубаво време и много положителни емоции!!!

Поздрави,
                            търся си подписа....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X