Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сицилия и Малта през пролетта

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Сицилия и Малта през пролетта

Страхотен пътепис, браво Ники!
    Явно трябва да посетя Малта и Емо там.

Първоначално публикуван от huko Преглед на мнение
    Първоначално публикуван от Венци- малкия Преглед на мнение
    Страхотен пътепис !
    Жалко само, че те изпуснахме от 4х4
    Eeee, защо да сте ме изпуснали? За топъл летен асфалт и едно задвижващо колело ми е достатъчно. За гората, обаче, джипката си остава титуляр за идните години
    That's my man!

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
      ... Явно трябва да посетя Малта и Емо там.
      Баси къв съм простак, забравих да кажа в текста, че се видяхме с Емо, който ни разказа куп неща за съвраменна Малта и ни предложи всякакво съдействие и да ни разведе из острова. За съжаление, обаче, програмата ни беше толкова плътна, че не сколасахме да се възползваме.
      Зима иде

Коментар

Още малко полезна информация

Цените на бензина по време на пътуването ни, съответно:

Гърция Евро 1,47/л. средно
        Италия Евро 1,38/л. средно
        Малта Евро 1,20/л. точно
        Зима иде

Коментар

Поздрави за пътуването !! До Малта с мотор си е приключение А като ходихте на Гозо, качвахте ли се на една висока крепост в северната му част? От там казват , че се виждала Сицилия( и ако се видела-84км са между 2-та острова- рибарите не излизали , защото на другия ден щяло да има буря. така ни го обясни екскурзоводката преди 3г. като бяхме там . Наистина МНОГО ИНТЕРЕСНО МЯСТО -само дето след 3-я ден става скучно ,защото островите са 28Х16кмМалта и 6Х9кмГозо(Комино не знам, ама е въшка и на него казаха , че имало 1 хотел само и 50 жители дето работели в него). И казаха ли ви , защо малтийците и гозитанците се мразят? И защо гозитанците пред това да летят със самолет до континента , предпочитали да летят с хеликоптер(имат си хелипорт , а място за аеропорт няма , щото е малък островът)до Сицилия и от там. На всички ГО ПРЕПОРЪЧВАМ ГОРЕЩО острова, ще ви се стори екзотично място , а е ЕС.

Коментар

Първоначално публикуван от egerchev Преглед на мнение
            Поздрави за пътуването !! До Малта с мотор си е приключение А като ходихте на Гозо, качвахте ли се на една висока крепост в северната му част? От там казват , че се виждала Сицилия( и ако се видела-84км са между 2-та острова- рибарите не излизали , защото на другия ден щяло да има буря. така ни го обясни екскурзоводката преди 3г. като бяхме там . Наистина МНОГО ИНТЕРЕСНО МЯСТО -само дето след 3-я ден става скучно ,защото островите са 28Х16кмМалта и 6Х9кмГозо(Комино не знам, ама е въшка и на него казаха , че имало 1 хотел само и 50 жители дето работели в него). И казаха ли ви , защо малтийците и гозитанците се мразят? И защо гозитанците пред това да летят със самолет до континента , предпочитали да летят с хеликоптер(имат си хелипорт , а място за аеропорт няма , щото е малък островът)до Сицилия и от там. На всички ГО ПРЕПОРЪЧВАМ ГОРЕЩО острова, ще ви се стори екзотично място , а е ЕС.
            Аааааа колега,малко си в грешка....,че Малта е широк 16км е факт,но по дължина север/юг е 43км,а разлика от 15км за малтийците е сериозна.....

Поздрави,
            търся си подписа....

Коментар

Първоначално публикуван от grandvan Преглед на мнение
              Страхотни снимки и хубав пьтепис /разгледах го и го прочетох обстойно/, обаче много пусто ми се вижда в Сицилия - няма мотори, колите си стоят паркирани, улиците празни, а пьк хора не се виждат вьобще.Малта ми харесва повече и изглежда Англичаните са оказали голямо влияние/макар че са сухари /. И ако позволите един вьпрос.Този стар родстьр на снимките от Малта БЕНТЛИ ли е?
              Иване,Малта и Сицилия не могат да бъдат сравнявани въобще.....Сицилия всичко е лежерно и в това и е чара,да не говориме,че кухнята е в пъти по-яка,докато Малта е пренаселена и предвид този факт,излежда всякаш всичко е забързано,а те всъщност мноо зор не си дават,като се има предвид в сезона и колко туристи се изсипват......

Поздрави,
              търся си подписа....

Коментар

Сори , може и аз да не съм разбрал ( екскурзоводката беше много хубава и повече гледах от колкото да слушам ) . Сори за спама . А мястото е супер и сте избрали точното време да го посетите , защото след 15.05 температурите стават.....+...градуса.

Коментар

Мони, ... не, че някой се е съмнявал но, ... наистина невероятни снимки, които зареждат с енергия и емоции, докато чета пътеписа.
                  Благодаря Ви момчета и момичета.

ПП. Да пожелаем и на Митака /ЗМЕЙ/ и останалите от групата, тръгнала днес в същата посока: много слънчеви и безаварийни километри.
                  По-добре мъртъв, но пич,... отколкото жив скапаняк!...

Коментар

Първоначално публикуван от ttankof Преглед на мнение

ПП. Да пожелаем и на Митака /ЗМЕЙ/ и останалите от групата, тръгнала днес в същата посока: много слънчеви и безаварийни километри.
                    Аз май видях днес част от групата, вървеше им по вода.Дано на татък спре да ги вали по пътя.
                    Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!

Коментар

Мони,пусни трака тук - да могат да го ползват всички ,,крайно нуждаещи се '' . Как не ви усетих че хуквате натам...
                      PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
                      КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
                      0899187766

Коментар

Ники , много хубава снимка за аватар , ще си търся авторските права за нея
                        Владо-Амароне

Коментар

пряко включване и от третия новобранец: е нема такъв кеф! (това сигурно всички го знаете, ама и аз да си кажа!)

Мони,
                          огромни благодарности! за това, че ни запали, че ни покани на това пътуване, че изтърпя всичките ни глупости, грешки и забавяния, че ни изчакваше (особено мене), за напътствията и най-вече за търпението, благодаря!
                          the road goes ever on and on...

Коментар

Поздрави и за третият "новобранец"
                            Много интересна дестинация се оказва Малта, и подходяща за сезона.
                            Мислехме я преди време, но се отложи ... Сега се убеждавам, че си струва. А Сицилия крие още много тайни
                            Много пролетно настроение донесе този разказ и нов аватар гледам ...
                            ______2
                            Е = MZ

Коментар

Слушайте g.milusheva:
                              Първоначално публикуван от g.milusheva Преглед на мнение
                              ... е нема такъв кеф! (това сигурно всички го знаете, ама и аз да си кажа!)...
                              Видях я чак в Сряда (3 дни след завръщането) и пак сияеше по начин, по който може да сияе само човек на който всички земни радости са му се струпали на куп, върху главата през последните няколко дни.

Пожелавам на всички да сияете така постоянно!
                              Следващият път, когато умът ви витае, последвайте го! => www.smehurko.info

Коментар

Първоначално публикуван от churov Преглед на мнение
                                Мони,пусни трака тук - да могат да го ползват всички ,,крайно нуждаещи се '' . Как не ви усетих че хуквате натам...
                                Аааааа....Янко,аз те осведомих,но ти изглежда не го прие на сериозно.....изпусна много,за следващия път да си знаеш!!!!
                                Трака ще го пусна разбира се....сега сядам да донапиша и останалата част от магнетична Сицилия.

@ g.milusheva-GLADIUS-както казах и с първия ми пост в тази тема.....не е страшно да си с "новобранци"....за мен беше удоволствие,а като се има предвид,че всяко едно двуколесно-моторно пътуване си е преживяване,мога само да кажа,че трипа беше супер и подобаващ за отваряне на сезона.....БЛАГОДАРЯ на huko,amarone и на теб за хубавите моменти!

Поздрави,
                                търся си подписа....

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X