Обява

Свий
Няма добавени обяви.

През различната Виена с моя Верен Кон

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: През различната Виена с моя Верен Кон

Хе, хе тази снимка си я взимам.
    Вярно е. Всичко е вярно. Видяхме се, пихме студена бира, ядохме, каквото ядат местните и си тръгнахмне. А Мартин пропусна да сподели, че извади своето Конче на магистралата на път за "нас" и здраво го пришпори, но аз съм длъжен да отбележа, че никой не разбра и конят му се държа много мъжки
    По повод магазините за мотористи - основният извод е, че са много. Твърде много. И човек не трябва да ги посещава преди пътешествие заради огромния риск от пълно разорение ...
    ______2
    Е = MZ

Коментар

До: През различната Виена с моя Верен Кон

Важно като се заговорихме за моторите:
      Паркирането в града е безплатно за мотори!
      Само гледайте да не паркирате на места които са предназначени за товаро-разстоварна дейност!

Ако карате скутер 50ccm не трябва да се качвате на магистралата (уж щях да казвам на Димо ... но той отпраши .. и аз по него ... добре че беше малка отсечка , иначе щеше да ми хареса )
      Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
      Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
      Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

От: През различната Виена с моя Верен Кон

Мина почти година от последното писане по темата.
        Нов железен кон имам ... но стария си остава атракцията.
        За сега мисля да пиша само за Виена .... но ако събера достатъчно материал , ще започна да пиша и за нещата които могат да се видят около града.

Направих преди 2 вечери ... две снимки на водонапорната кула в моя квартал ..
        С тази техника ... толкова:
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC05962.jpg
Прегледи:1
Размер:63.0 КБ
ID:5266548

Втората снимка може да бъде видяна на (уж я завъртях , ама пак си стои крива) :
        https://htftp.offroad-bulgaria.com/F...n/DSC05963.JPG

Коментар

Дай да видим и новия кон +пейзажа.
          Последно редактирано от Layer; 08-04-11, 14:33.

Коментар

Днес свърших работа по-рано от обикновенно и веднага скочих на новия кон
            Реших да покарам малко по магистрала ... и като си харесам нещо отбия .... разглеждайки....
            Тръгнах посока Linz и на 30km от нас попаднах на Alland.

Отбих ... и реших да снимам мотора с пейзажа ....

Реших да продължа по-натам ... и да видя какво предлага това селце...
            Брей ... полянка с път който свършва в нея .... сега е момента да пробвам Африката какво може (или по-точно какво аз мога с нея!)

Стигнах до точката на пречупване ... а единствените зрители бяха 2 кончета които ме гледаха много учудено ...
            Е как няма да ме гледат .... зелено поле .... трева до кръста .... и тоя дивак гази с мотора право нагоре

Излишно е да казвам, че точката на пречупване беше там горе някъде ... а самото пречупване беше падането на мотора или по-точно полягането му след дрифт в зеленината (явно съм дал повечко газчица). Вдигнах го ... и се пуснах:

Да ама насреща ... до бялата къщичка ... още един път .... той отива към гората ... и е с камъни ... и него ще атакувам:

Там долу ... черната къщика е предишната снимка ... т.е. качих и този баир

Няколко панорамни снимки:

В самото селце има сервиз ...
            А в него такива коли:

Това явно е рекламата на сервиза ... щом е паркирано пред вратата:

Камиончето е супер яко! Де да имах време, пари и възможност да реставрирам едно такова:

На връщане избягах от магистралата ... и поех по селските пътища .... такива красоти видях , за които не съм и вярвал , че съществуват.
            НО .. светлината свърши .... фотоапарата също ... е здраве да е ... друг път!

Коментар

Страхотна тема! Уникални местенца си намерил! Ако ти е възможно пускай и координатите им ,в случай,че ни се отвори парашута да наминем и ние на там. Мен най ме за интересува кулата с безплатните места за паркиране!

Коментар

Страхотно, давай в същия дух. Беше ми много забавно както от снимките, така и от коментарите ти.

Коментар

Мястото на кулата е тук:
                  http://maps.google.at/maps?f=d&sourc....panoramio.all

Коментар

Вчера от тъпотия реших да се кача на колата и да тръгна на някъде.
                    Тръгнах по магистралата за Линц и веднага след Виена , завих ... не знаех на къде отивам, просто да се моткам в горите малко и ако видя нещо интересно, да спра и да се разтъпча на чист въздух.
                    Попаднах на това място:

Голям парк , със замък (който е отворен за посещение само лятото, от който се вижда цяла Виена).
                    Понеже беше затворено , реших да се разкарам малко в парка:

Ако ги нямаше дърветата , гледката щеше да е убииствена:

Някоя двойка си беше загубила сърчицето

Анфитеатър (така пишеше на табелката)

Нямаше как да се кача горе ... за съжаление:

Стара тухла на пътя:

Това ми направи най-голямо впечатление. С удоволствие, следващия ми свободен ден ще е в правене на нещо такова , с логото на форума.

Това е старчески дом , точно под замъка

Коментар

Чудесни снимки,благодаря за което.Би ли споделил кой език е хубаво да знаеш за по-дълаг престой в Австрия английски или немски?

Коментар

От одавна не съм писал тук ... последната година се случиха (ще се случат) някой новости в града ... които всеки гост или човек който иска да живее тук трябва да знае!

Откакто "зелените" са заедно с "червените" т.е. политически партии дърпат конците във Виена нещата се промениха малко:
                        1.) От тази година годишната карта за градския транспорт струва "само" 365€ ... т.е. 1€ на ден , което си е чиста далавера
                        2.) От тази година таксата за паркиране в кварталите със синя зона се вдигна ... 1ч. струва вече 2€ ... а не 1.2€ както беше преди
                        3.) От 1.10.2012 към платените квартали (1 до 9 + 20) се добавят още 12, 14, 15, 16,17 !!!
                        4.) От тази година се построиха (или намалиха цените) на Park and Ride гаражите за хората които идват да работят само във Виена. 3€ на ден да спреш до първото Метро в закрит гараж
                        5.) От тази година вдигнаха глобите за паркиране и за превишена скорост
                        6.) От тази година всички които имат ЗАБЕЛЕЖЕТЕ възможност да гледат австрииска телевизия трябва да плащят по 20+€ (зависи от общината в която живееш) GIS такса която отива дирекно към австрииската национална телевизия ORF (минус 5-6€ което е данък телевизор , радио!)

АКО идвате към Австрия и най-вече Виена с кола ... и "случайно" познавате някой който има българска инвалидна карта ... спокойно можете да я оставите с гърба (да не показва името на човека на който е издадена) нагоре .. и дирекно отпада задължението за плащане на синя зона
                        Ако ви се чете ето го закона: https://www.help.gv.at/Portal.Node/h...e.1260200.html

А вие се оплаквате , че в София имало синя зона в центъра и че заплатите във Виена били Х пъти колкото българските.
                        Само ще кажа , че ТУК наемите на жилища (не говоря за общинските, които е доста трудно да се набута човек) започват от 10€ на m² !
                        Като сравнение: Заплата на работник в склад: 1100€ - 500€ (50м2 апартамент) - 80€ (ток, вода и газ всеки месец) - 30€ (карта за транспорт) - 150-200€ (храна и други) - 25€ (телефон) - 20€ GIS (Такса Телевизор) - 25€ (интернет) .... и тнт. ... пак не остават много май на месец ?

Коментар

Първоначално публикуван от Faca Преглед на мнение
                          ...
                          Като сравнение: Заплата на работник в склад: 1100€ - 500€ (50м2 апартамент) - 80€ (ток, вода и газ всеки месец) - 30€ (карта за транспорт) - 150-200€ (храна и други) - 25€ (телефон) - 20€ GIS (Такса Телевизор) - 25€ (интернет) .... и тнт. ... пак не остават много май на месец ?
                          Не остават много не е като сметката да ти излиза на минус. Я сметни същото за работник в склад в София.
                          Заплата: 500лв, Наем - 300лв... Останалите 200 ги намести където искаш.
                          Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                            Не остават много не е като сметката да ти излиза на минус. Я сметни същото за работник в склад в София.
                            Заплата: 500лв, Наем - 300лв... Останалите 200 ги намести където искаш.
                            Колега не е честно да ме изпревариш така...Пък и да ми откраднеш репликите...
                            Хайде от мен да мине. +1

Коментар

Супер разкази. Чак сега зацепих, че един от мойте приятели австрийци - колекционер на касетофони , стари байкове и веспи ни ги разправя подобни "пътеписи" в един международен форум и много ги харесвам. Той си е виенчанин и е водач на трамвай. Кара стара лада разбира се . Най-смешноото е , че ходи навсякъде с веспите и понякога се прибира с по няколко големи касетофона купени от битаците . А някой ще кажат ,че на скутер не мое се товари . Чак ми стана мъчно за мойта веспа,че я продадох, ама тя беше от новите и нямаше оня чар....
                              А из Виена на скутер си е класика....
                              висете отпуснато

Коментар

По стечения на обстоятелствата , тази година посетих само един път Коледния пазар пред Кметството.
                                За жалост в най-гадния ден за разходка ... валеше леден дъжд , който беше заледил всички дървета и създаваше настроение от сорта: "Пии тоя пунш и бЕгай!!"
                                С мен беше и новия ми стар фотоапарат ... паркирах от страни на Университета и се започна:

Приятно време за разходка ... след 15тата минута вече бях целия ВИР Вода

Ама сиромашко пък невиждало ... да снима

Народ БОЛ ... пият пуншове и ядът ГМО картофи по половин кило ... е аз ли да съм по-тъп ?
                                Точно като застанеш на входа на кметството , от ляво ... първата сергия с Пунш и Картофи ... лелката на касата е Българка ... е при нея се забих ... 4та година подред.

Цените народни ... особенно ако идваш от топлите страни и миришеш на нафта ... щото за съжаление нямаш кладенец за вода в двора ... а нефтен
                                + 2.5 € за чашите ... а ако искаш да си правиш сервиз всяка година с по 4 ... нещата стават дебели
                                Картофите тънкана ... 5.60€ ... ей Самоковците ... айде давайте тия гОлемите картофи ... на половин цена ще ги продаваме

Ето в какви печки тип Zigeuner-Liebe ги печът:

Няма енерго-спестяващи крушки ... при тия цени , дори се зачудих как не са сложили печки духалки из целия пазар .. да ни е топло

Е това незнам как успях да го хвана ... сигурно след 2рия пунш микс от Малинки, Боровинки и Капинки нещо ми се настрой фокуса:

Тия знам къде ги режат ... и ще ги издам , че го правят с търговска цел ...

Обичам такива дървениики ... особенно да се мъча да ги снимам ... мокар и с изкривена физиономия (да кажем , че съм алергичен към боровинките ... не е от алкохола който е между плодчетата вътре в пунша )

Кръгом към Университета ... щото мама немоЙ ме познае после колко съм мокър:

Майтапа на страна, не си мислете , че е безбожна скъпотия. Определено си заслужава да се посети ... най-вече седмица след като са го отворили .. и никога петък и събота вечер ... щото е лудница!!!
                                Препоръчвам ви BeerenPunsch .. вътре има мн добри плодчета ... и удря в петите

Весела коледа от .... МЪГЛИВА Виена

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X