Обява

Свий
Няма добавени обяви.

През различната Виена с моя Верен Кон

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: През различната Виена с моя Верен Кон

Чакам с нетърпение нови серии.
    Специално аз бих си поръчал една серия Виенските деликатеси - Вурстчета, история на възникването, начин на консумация, къде и как ги приготвят ?
    Виенското кафе също е въпрос с повишена трудност.
    Да не говорим за виенския лес, също както и нощните дрифтинги с наточени автомобили, по паркинга .
    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

благодаря, бе много интересно

с удоволствие ще чета още

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
        Чакам с нетърпение нови серии.
        Специално аз бих си поръчал една серия Виенските деликатеси - Вурстчета, история на възникването, начин на консумация, къде и как ги приготвят ?
        Виенското кафе също е въпрос с повишена трудност.
        Да не говорим за виенския лес, също както и нощните дрифтинги с наточени автомобили, по паркинга .
        За яденето ще има специална ... сесия ... ...Schweizergarten, Ребрата на дунава, най-добрия турски кебап и разбира се ... най-добрата сръбска плескавица която съм ял някога

Нищо, че някой неща нямат нищо общо с австрииското ... са част от моето ежедневие и си струват да се споделят
        Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
        Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
        Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

Страхотни снимки,колега не е много по темата но колко струва един апартамент не в центъра но в приличен квартал.Нещо почвам да се замислям да се местя от Б-я въпреки че много я харесвам.

Коментар

Браво, Марто..
            Страхотна идея за виртуална разходка из Виена.
            Продължавай, гледам и чета с интерес.

Коментар

Първоначално публикуван от procar Преглед на мнение
              Страхотни снимки,колега не е много по темата но колко струва един апартамент не в центъра но в приличен квартал.Нещо почвам да се замислям да се местя от Б-я въпреки че много я харесвам.
              900 до 1000€ на квадрат!
              Няма лоши квартали и далечни, с транспорт-а се стига винаги по-бързо отколкото с кола! Не няма задръствания , но просто транспорта е супер!
              И такъв пост ще има ... как се предвижва във Виена с градския транспорт.

Направо да започна, на сайта:
              http://www.wienerlinien.at/

Тръгваме от адреса на който работя:
              Lindengasse 22 1070 Wien
              До нас:
              Troststrasse 49 1100 Wien

Ето го резултата:
              http://dushkov.net/~martin/offroad/FILELOAD.pdf

На сайта показва най-близките спирки ... кога тръгва точно въпросния транспорт ... до къде води този транспорт!
              Във Виена има 5 Метра: U1, U2, U3, U4 и ... U6
              U5 било планирано някога ... но заради високите разходи по реализирането било прекъснато и сега си нямаме U5.
              Ето карта на Метрото и бързите влакове които кръстосват Виена:

Ако ви се налага да пътувате до летището ... не се качвайте на CAT! Ползвайте си нормалния бърз влак. CAT струва около 15€ а нормалния влак струва 1.8€ във Града и 1.8€ извън града. Ако сте дошли до място където можете да хванете влака ... така или иначе имате билет за зона 100 (Зона 100 е цяла Виена, един билет от 1.8€ се ползва за 1 пътуване. Т.е. Може да смените 10 линии докато стигнете до вашата цел ... билета е 1! По принцип пътуването не трябва да надвишава 1 час но вие за 1 час ще стигнете 2 пъти от единия край до другия ... )
              Ето как изглеждат метрата:
              U1 до U4: Старите влакове:

Новите:

U6: Е трамвай който се движи под земята и над нея. Лично съм виждал на Schwarzenbergplatz на центъра на Виена да завива влак на който пише U6
              Новите влакове:

Старите ... още са в движение:

Важно за хората които ще ходят да пазаруват на Schopping City Süd:
              За да стигнете до там трябва да си хванете т.н. Badner Bahn ... трамвай който ходи до Baden.
              Най-удобно е да се хване от центъра ... Karlsplatz или от спирка на U6 : Philadelphiabrücke.
              За да стигнете до Шопинг Центъра ... трябва да си закупите екстра билет , понеже той е първата спирка след зона 100 (явно нарочно са го направили да може да касират повече кинти от билети). Ако слезете 1 по-рано ... има да ходите не по-малко от 30-40мин ... така че 1.8€ си заслужава.
              Забравих да кажа за билетите: В метрата трябва да се купят преди да влезете в спирката (перона) ... в трамваите можете да си ги купите от машините или ватмана (ако е на кеф. ... ама при него май струват 2€).

Ако ще оставате повече време във Виена ... месечната карта струва 50€ .. на черно 30€ (правят ги някакви българи ) ... така че си преценявайте кой с какво ще пътува.

Впрочем ако гледате шоуто на Мартин Карбовски ... Емигранти не вярвайте на всичко което ви казват... той показва каквото си иска и което му изнася.
              Говоря най-вече за българина който надписва надгробни плочи в Retz близо до Виена... оказа се че дъщеря му ми е колежка в университета и ми обясни това онова за предаването!
              Последно редактирано от Faca; 09-04-10, 22:35. Причина: Добавяне на информация

Коментар

Благодаря за информацията,ти си като справочник ,последно да те питам колко са наемите на апартамент за 2 -ма.

Коментар

Първоначално публикуван от procar Преглед на мнение
                  Благодаря за информацията,ти си като справочник ,последно да те питам колко са наемите на апартамент за 2 -ма.
                  Извинявай, че чак сега пиша, но си бях в България за 2 дни.
                  Как наем за апартамент? Само за няколко вечери или за по-дълго време ?

За вечер цените не ги знам какви са, но мога да попитам.
                  По принцип наемите вървят около 10€ на м² на месец. Отделно разходите са за ток и газ (ако има вътре изобщо). Ако апартамента е с централно парно значи е вътре в цената топлото
                  При наемането на апартамента по принцип се плащат 3 наема напред ... и като ти свърши договора и искаш да се махнеш ти ги връщат.

Коментар

имах в предвид наем за дълго време,100 кв=1000 евро,разбрах.
                    благодаря за разясненията.

Коментар

Днес пак яхнах машината .... и пропърпорих Виена на длъж и на шир. Спрях се на Gasometer (спирка на U3) по пътя за Donauinsel:
                      Някога се складирало газ в тия сгради ... днес са Шопинг център (по български 'МОЛ') , студенстски общежития със стаи на 2 етажа и обикновенни апартаменти:

На гърба на Газометера има криви сгради... много ги обичам, щото имат големи асансьори :

През оградата на 'истинската' газ снимах старинна кула:

От каначалото казах , че ще има снимки на машинката ми всеки път:

Ето го и мола:

Вече на Donauinsel (най лесно се стига с U1 ... спирката е със същото име!). Едно от любимите места на половината Виена през лятото. Просто като си до водата, забравяш, че си в лудница. Вярно пълно с чужденци ... пейките с масите са заети (сякаш резервирани) от турски семейства които правят обилни огущения ....циганчета тичат насам натам ... абе идилия

Седнах , взех си безплатен вестник който трябваше да платя ама им 'простих' ... зачетох се ... и половината страници се разхвърчаха. Веднага скочих към дунава да ги прибирам ... ама една падна вътре и неможах да я взема. Веднага дотича едно детенце и ми се скара, защо замърсявам ... а аз гузен се извиних и си продължих по пътя

Много хора използват момента за отдих ... спане , прегръдки ... имаше и такива дето се натискат по храстите ... ама ме беше срам да ги снимам

Алеята е адски дълга ... даже никога не съм ходил до края и .... какво ли има там

В тия апартаментчета съм ходил 1 път ... все едно си на друга планета ... страшен изглет има ... и страшни наеми ... а зимата страшен студ

Спирката на метрото е точно до заведенията ... самото място където са те се нарича: Copa Kagrana ... май копират

Лятото има луди дето скачат от моста ... не съм пробвал и не ми се иска ...

Батути за децата над водата ... един час май струваше 17€

Заведения във водата и извън нея ... вечер и дискотека има.
                      НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО ДА ХОДИТЕ НА ДИСКОТЕКА ВЪВ ВИЕНА ... пълна тъпотия. Една от най-престижните тук, даже най-известната: Pasage неможе да стъпи на малкия пръст на тия дето са по морето... така че си спестете времето и направете нещо по разумно

Сладоледа е готин там ... не е чак толкова скъп:

И тука има 'викачи' пред заведенията ... доста са досадни!

Още няколко снимки от горната алея ... че са 2 ... една до дунава една над нея:

Навръщане спрях до Billa за вода ... и се натъкнах на жалко копие на моя верен кон (това го чух от песен дръпната от тук!):

Извинявам се ако съм изгубил 5 минути от живота ви ... ще се повтори скоро пак

Коментар

Поздравления!

Коментар

Благодаря !
                          Както се казва в "... Швейк " на Яросляв Хашек.
                          - Доста пъти съм минавал от там, без да забележа съществуването - на тези прекрасни места.
                          Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Този път ще ви покажа една кула ... буквално кула (незнам колко точно е висока, но си е доста качване по нея! ИЗгледа си заслужава)
                            Намира се на края на : Johann Staud Strasse и началото на: Pelzer Rennweg

Най-лесно се стига с кола .... или с автобус до: Feuerwache Am Steinhof: където пътуват автобуси номер:
                            46B, 146B, 148
                            След което има изкачване от около половин километър през гората (има супер пътеки или по асфалтовия път)
                            Вчера ползвах другото возило, че бяхме 4 души и нямаше как да се натоварим на железния ми кон:

Място за паркиране има супер много ... така че не се притеснявайте...

Изкачваме се нагоре:

Откриват се прекрасни гледки ... които моето Sony DSC-T2 пак неуспява да улови напълно.....

На някой им е писнало от качването и правят кратка пуш пауза ...
                            Брей гледах преди 2 дни по Дискавъри за големите кули ... казват, че не се клатят наистина , а било зрителна измама .... е тая не е голяма ... ама наистина се клати .... бегом надолу че ме хвана страх. ....

Другия път повече ...

Коментар

Дааа..Виена...досадно чиста и подредена..
                              [SIGPIC][/SIGPIC]0877368068 Зарие Дестанофф
                              Всеки ден гледам "Отечествен фронт"...макар,че не го дават всеки ден...хъ-хъ.:|

Коментар

Подхващам леко темата с яденето и пиенето ...
                                Вчера с колегата Димо се видяхме във Виена. После го посетих докато пазаруваше в елитен магазин за моторджииски аксесоари (не му запомних името, нещо като Loise , но се намира на Kagranerplatz 22 1220-Wien)
                                След това мръднахме до Strandkaffe (адреса е : A-1220 Wien, Florian Berndl-Gasse 20 )

Хапнахме специалитета ...

Пиинахме по някоя биричка ...
                                Мястото е прекрасно (беше тъмничко и не направих снимки, освен на яденето) и задължително е спирка за гладни и жадни туристи.
                                Стига се най-лесно с метро U1 до Alte Donau

p.s. Димо , прекрасен човек ... който му е приятел може да се чуства горд!

Снимах му скришом коня ... (няма да му казвате) ... на фона на моя
                                После с учудване останових, че неговия е много по-тих от моя

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X