Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Неделя - 02.09.2007

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Неделя - 02.09.2007

То на автОро за една бройка да му настъпа маратонките
    ама .....БЕГА ДОСТА БЪРЗО БРЕ
    LZ1DMR

Коментар

След което последва спускане по коловозестия път надолу към Доспей. Там също нямаше приключения и затруднения. Само към края на изровения участък Кики подаде тревожен сигнал за спукана предна лява гума.

Слава богу, до поляната оставаше съвсем малко и се приготвихме да си пробваме уменията при полеви ремонт на гума. За късмет обаче това не се наложи. Оказа се, че гумата не е спукана, а при триене в брега на дерето май за известно време се е отлепила от джантата и е изпуснала въздух.
      Т.е. не се наложи търсене на пробито място и лепене, а просто трябваше да я донапомпим. Такъв му бил късметът на компресора ми. В последния ден от службата си при мен да помпа гума 33-ка насред гората ...

И за втори път свърши работа. Макар и бавничко, но снощи напомпи 33-ката до достатъчно налягане. А миналата зима спаси положението с разбортираната гума на Чибуратора в една снежна рилска нощ ...

Тъй като си взех нов, по-мощен, компресор, този ще бъде обявен за продажба тия дни.

Вече си беше тъмно, но това отдавна не е причина да обявим деня за приключил.

Маркан набързо ни обясни, че бил говорил с Иван от Доспей, който му бил казал за някакъв път, дето не го бил карал друг път, ама май бил малко нещо траялен. Като Маркан взее да говори така, обикновено след това става интересно ...

Та, отклонихме се ние от пътя, който щеше бързо да ни свали в Доспей и тръгнахме да търси "онова пътче" ...

В един момент Кико изкоментира как хубаво се е боднал Маркан ...

Е, не се беше боднал. Все още ...

Само беше легнал на мостове, та се наложи да бъде дръпнат с лебедката на Паджерото назад.

Е, измъкна го Кико, ама нашият напира да се бухне ей там, в онова дълбокото отляво ...

И се бухна ...

Лелееее, що стана?!?

Леко, Мите, че водата е до прага, пък Врангелът не е от ниските ...

Ауспухът бълбука ...

Добре, че имаше заобиколка на пълната с кал и вода яма, та
      Паджерото можа да мине отпред и да осигури място за закачане на лебедката ...

Последно редактирано от Чавдар (V93); 03-08-17, 21:46.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Направо нямам думи.
        Ех , да се качи при вас някой зализан англичанин от тия дето ги причакват лъскави Уаз-ки по черноморието,с горди надписи САФАРИ или ОФФ РОУД ,че да минат два пъти напред назад през гадния овраг с неправилна геометрия , че да му се напукат устните от ужас като на 90-годишен бедуин
        Има ли видео ?
        Уморените коне не ги убиват , нали ??

Коментар

Нататък теренът не беше проблемен, но на 2 пъти се отклонявахме от пътя и се набивахме в задъдена улица в разни сечища. Та се наложи да се връщаме.

В крайна сметка, хванахме нещо, което приличаше на път и отиваше в правилната посока. Оказа се, че не сме уцелили това, което Маркан е имал предвид. Що ли имам лоши предчувствия за това какво ни е готви(л)?!?
          Някакви каменни прагове, "малко по-ниски от те тая маса" (пластмасова маса в заведение) ми звучи малко като място, на което да си направя резервоара на Патрула да лОви 40-50 л ...

Както и да е. Това предстои да го разберем в някой хубав ден. Но снощи не бяхме уцелили този път, а едно друго дере. Но качествено!

За съжаление, нямам много снимки от там, защото вече беше нощ, а дори и на 1250 ISO фотоапаратът не можеше да се справя без допълнително осветление.

Обаче от най-интересните моменти снимчици има ...
          Ние не сме неутрални!

Коментар

За съжаление не мога да ги видя не ги чете
            LZ1DMR

Коментар

аз ги видях , но нямали филм
              sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

Ееех, човек да не отиде до морето и хоп..., супер разходка. Завиждам ви.

Коментар

Първоначално публикуван от Victor Преглед на мнение
                  Ееех, човек да не отиде до морето и хоп..., супер разходка. Завиждам ви.
                  еееее,,,,,,,ти пък , човек жив да те ожали , на море а
                  sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

Та, докъде бях. А да! До новото деренце ...

Карах последен, когато в един момент по радиото се чу "Тойотата легна на врати".

И верно така си беше. Или почти така ...

И така може да се излиза от джип. Жалко, че нямаше след това кой да снима моите девойки как пролазват през прозорците на Патрула ...

Дончо май се беше притеснил от евентуалните поражения, но мисля, че използването на лебедка вързана на дърво вляво от Тойотата е свело до минимум пораженията. Още с първите сантиметри въжето отдели Тойотата от склона, на който беше полегнала и след малко внимателно дърпане хоризонталното положение беше възстановено. Поне на тъмно аз не забелязах някакви сериозни щети по ламарините ...

Продължихме спускането с повишено внимание, като Маркан периодично мрънкаше на Кики защо не му достави удоволствие и да се забоде някъде. Вече съвсем в края, на има няма 100-на метра май умората от над 12-часовото каране си каза думата при мен и, вместо Кики, аз се погрижих да създам интрига ...

Дали защото бях сложил десните гуми твърде близо до ръба, или защото карах твърде бавно, но в един момент усетих, че май лекичко започвам да се свличам. Завъртях леко на дясно за да кача по-добре десните гуми и в този момент Патрулът се свлече надолу. И не стига това, ами от рязкото хлътване напред, въпреки закопчания колан, аз се свлякох напред и кракът ми неволно натисна газта. За да се бодна още по качествено ...

След като си теглих мислено една благословия, се поздравих, също така наум, за това, че имам навика винаги да слагам колан. Защото и при полягането коланът ме задържа на мястото ми. Иначе щях да се стоваря върху по-нежната си половинка. Не че по принцип има нещо лошо в това положение, ама едва ли щеше да е добре точно по този начин да й се стоварят 100-на кила ...

Паника на борда нямаше. Екипажът пропълзя навън през прозорците, а аз предпочетох да остана да си вися на колана. Не знаех дали после ще мога отново да го закопчая, а без колан щеше да ми е доста трудно да карам. Дори с него трябваше през цялото време да се подпирам с дясната ръка в седалката до мен (Май вече чувам из главата ми да бръмчат едни мухи за спортна седалка и колани )

Забоде джипката у хендека, пък се ухилил. Луд човек ...

Кики се притече на помощ и, въпреки болката от контузия (не от офроуд, а получена на работното място), се изкатери по стръмния склон за да върже лебедката на подходящо дърво.

Оказа се, че на него било имало следи от закачване и на друга лебедка.
                    Е, поне си имам утешение, че и някой друг е закъсвал на това място ...

Пробвах да се подръпна леко с лебедката, но бързо установих, че започва да ме дърпа надясно и, вместо да ме извади, по-скоро ще ме обърне.

Затова, след бърз консилиум, решихме да пробвам да изляза на собствен ход, като взема за всеки случай двама стопаджии на степенката ...

Лека-полека пролазих напред и не след дълго възстанових нормалното положение на камиончето.

Останалото беше кратко. В края и на това дере имаше преграда във вид на изкопана с багер солидна яма. Първоначалният доклад на Маркан не звучеше особено добре и предвещаваше продължителна борба с препятствието, но за наш късмет се оказа, че дяволът не е толкова черен. Ямата беше позапълнена от свлечена от водата пръст, та се оказа възможно да се премине внимателно. Следвайки указанията на Кико се изхитрих дори да не закача и задните калници, които напоследък са ми шлагер на сезона.

След ямата, вече стъпихме на път, по който се движат и нормални хора и не след дълго бяхме в Доспей, а оттам и Самоков. Кратка пауза за късно кафе и после - на път за дома.

Те така! Не знае човек от коя трънка ще изскочи заек. Сега се обзаведохме с ново дере, което, естествено, трябва да бъде качено в един хубав ден.

Ако тъмнината и умората не са ни въвели в заблуждение, изкачването се очертава да е интересно. И в никой случай няма да е за хора, които се притесняват за боя и ламарини ...

Това беше за този път.
                    Снимките са тук

Виж, за видео тази нощ не обещавам. По-скоро няма да успея да го обработя и кача.
                    Последно редактирано от Чавдар (V93); 03-08-17, 21:48.
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

• До: Неделя - 02.09.2007

Първоначално публикуван от МИШО/ELEKTRIK Преглед на мнение
                      За съжаление не мога да ги видя не ги чете
                      Записа ли ги като файл на твоя комп и тогава да пробваш да ги отваряш?

Между другото, напоследък използвам GOM Player

Безплатен е и ми отваря повечето неща, които ми попадат
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Браво Чавдаре, Добър както винаги
                        И ние си изкарахме добре, но не може да се сравнява с вашта разходка, нищо може и да не успя да наваксам, но поне ще се опитам

Коментар

Ето малко снимки и от мен.
                          Отразяват основно началото
                          Прикачени файлове
                          The only thing that looks good on me...is TOYOTA

Коментар

Я па Я!
                            Прикачени файлове
                            The only thing that looks good on me...is TOYOTA

Коментар

браво добре сте се изкаляли и този път........
                              аз имах удоволствието да покарам само мъничко в БГ и кефа е неверояатен
                              такава природа тук няма.....
                              поздрави

Коментар

Ето и само няколко снимки и от нашия екип:
                                Тези две особено много ми харесват, особено втората - цялата група, "групирана" на различни марки и Тойота - две червени и две сиви /втората сива логично не се вижда/ Красота.

Ето това лице, освен всичко друго, което направи / то ще е обект на отделни теми/, непрекъснато намираше други пътеки, по които да мине, да ни изпревари за да ни се ухили чаровно / както се вижда/ и отново да се включи в колоната

Както се вижда навигатора от екипажа V93 добре се справя с опъването на лебдки,

както и в правенето на отлични репортажи. Понеже работата е много отговорна е привлечен и асистент оператор, който се грижеше винаги да има чиста касета за запис и много други нещ.

едно клипче за V93 от началото на събитието
                                Клипче

Поздрави
                                Последно редактирано от Чавдар (V93); 03-08-17, 21:50.
                                Тодор Томов
                                =============================
                                Не е страшно да се родиш тъп,страшно е да си умреш тъп!!
                                Toyota LJ70, 1KZ,+++, pics TУK

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X